HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 vel 2025, 04:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Zašto je većina popularne glazbe na srednjojužnoslavenskom makrojeziku smeće?
PostPostano: 02 srp 2012, 15:59 

Srednjojužnoslavenski makrojezik obuhvaća hrvatski i srpski (uključuje tzv. bosanski/bošnjački i tzv. crnogorski) jezik.

Dakle, zašto je većina popularne glazbe smeće (da ne napišem drugu riječ koja isto počinje slovom s)? Tko je najtiražniji hrvatski pjevač svih vremena? Mišo Kovač! Koja je tajna njegovog uspjeha? Kako je on dostigao toliku popularnost? Glas mu je odvratan, tekstovi prejednostavni i bezvezni, melodije također. Smeće (treš, šund). Koje su popularne hrvatske pjevačice današnjice? Severina, Jelena Rozga i Andrea Šušnjara (Magazin). Sve tri imaju vrlo skromne vokalne sposobnosti (loš glas), a tekstovi su im preglupi. Najslušanije hrvatske pjesme su priglupi pjesmuljci (Razmažena, Italiana, Luzer itd.). Pjesma Ne tiče me se nije pjesma. Ne pjeva se nego se prvo šapće (ovaj grad, ovaj grad), pa onda dere da te srce prekine (ne tiče me se, ne tiče me se). Rozga - šaptačica i deračica, ne pjevačica. Pjesma Moja štikla vrhunac je hrvatskog glazbenog smeća. Toni Cetinski? Čovjek ne umije ni govoriti pošteno, a kamoli pjevati. Klape? Glas dobar, ali melodije i tekstovi prejednostavni i bezvezni. Slavonska glazba? Melodija uvijek ista, tekstovi bezveze, glas prije govor nego pjevanje.

Da ne govorimo o srpskim pjevačima. Zvezde Granda - najlošiji pjevači u povijesti svemira. Turbo-folk nema nikakve veze s narodnom glazbom Srba i Hrvata.

https://www.instagram.com/josipcurlin

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus

Vrh

Naslov: Re: Zašto je većina popularne glazbe na srednjojužnoslavenskom makrojeziku smeće?
PostPostano: 02 srp 2012, 23:46 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Mišo Kovač, Oliver - smeće? Ili Miroslav Ilić?
:no

Vrh

Naslov: Re: Zašto je većina popularne glazbe na srednjojužnoslavenskom makrojeziku smeće?
PostPostano: 03 srp 2012, 10:16 

Andrea Šušnjara možda svira u bendu koji nije neka sreća, ali ta žena zna pjevati.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2012, 10:24 

Mislim stvarno.
Što je najžalosnije,ima ljudi koji se lože na ovo :neznam

Idemo Romanijo :aleale

Vrh

PostPostano: 05 srp 2012, 00:02 

Pjesma

Smeće

Pjesma

Smeće

(Premda priznajem da na ovo i slično smeće znam mrdat glavom kad sam pijan u kafani)

Pjesma

O sačuvaj Bože, smeće

Ne pričajte gluposti. Kod nas kao i u svakoj estradi ima i dobre i loše muzike na sve strane.
Pretpostavljam da autor želi da imamo više ljudi kao što su Justin Bieber, Nicki Minaj, David Guetta i ostatak takve kompanije da bi mi bili neki dobri muzičari...

Vrh

PostPostano: 05 srp 2012, 08:52 

Naravno da ima dobrih pjesama i izvođača.
Ipak,naslov teme je ispravan,većina
Onako,odokativno,nekih je 90-95% 'turbaka',odnosno smeća.

Vrh

PostPostano: 19 srp 2012, 20:47 

Sto se tice bezveznih tekstova, vecina svjetaskih hitova ima najjednostavnije, najbezveznije stihove. Jedan 50 cent opali "in da club" a postane svjetski hit. David Guetta opali where the girls at, hit...itd. Danas to odredjuje neki "catchy beat", privedi welcome to St.tropez....Zato se i zove popularna glazba, posto je za sire mase. Imas i hrpu sofisticirane glazbe, iliti kvalitetnije, sto mene cudi da ne postane popularna, toliko ljudi tvrdi da se danas samo vrti sund. :zubati

Vrh

PostPostano: 19 srp 2012, 22:10 

Kome se ne svidja Vuco, Zoki i Rozga onda molim lijepo neka slusa Sopena na uvce. :zubati

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012, 08:44 

Sve ove kvazimuzicare treba dobro oporezovati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: