HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 sij 2025, 19:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1616 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 65  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Stolac
PostPostano: 06 kol 2012, 13:15 

Citat:
Ne bih ja rekao da se ovi vode u gruntu kao vlasnici, uostalom nije li robna kuća Razvitak bila tamo.

A čak i da u gruntu jeste zemljište 1/1 pod Islamskom zajednicom, postoji nešto što se zove urbanizam i planovi prostornog uređenja po kojima se ne može graditi sve što nekome padne na um pa ma koliko on bio vlasnik.

A postoji i esproprijacija, tj izvlaštenje. Kada je u društvenom interesu što je sada očito slučaj, jer bi gradila vodila dizanju nacionalnih tenzija i novih krvoprolića, a općedruštveni interes je mir i sigurnost.

Razvitak je bio državna firma koja je izgrađena na oduzetoj vakufskoj zemlji. Zar prvi put čuješ termin "povrat oduzete imovine vjerskim zajednicama"?
Inače, postojala je urbanistička saglasnost za križ na Humu, koji je promjenio izgled cjele okoline, a ne kvarta.
Društveni interes je i da jedan klub na uštrb drugog dobije stadion, a općedruštveni ineres je da se grade križevi,i da se na taj način doprinese izgradnji mira, ma bravo :smajl007

Tema je Stolac..

Citat:
Ne mogu se nikako pomiriti sa hrvatskom većinom u Stocu. Zato i rade grad slučaj od njega, ja nisam primjetio da u mjestima di su sada Hrvati manjina (Bugojno, Vareš, Travnik...) rade takve diverzije i probleme, a sigurno da imaju i više razloga za takvo što od Bošnjaka Stoca. Pitam se zašto je to tako.

Bilo bi im puno bolje da nađu zajednički jezik sa Hrvatima jer Sarajevo je jaaakoo daleko...

Hrvati nisu većina u gradu!

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012, 13:31 

Ada je napisao/la:

Ne još, ali ne brini preko 66% hrvatske djece u OŠ sa tendencijom naglog povećanja (zahvali FZS zbog hladnog tuša ipak vas je muljao prije 6-7 godina da činite 45% rođenih u Stocu i još uvijek mulja, samo nažalost vašu čini se poprilično loše), što znači da je samo pitanje vremena. Osim toga uračunamo li neka naselja gradu, pa-pa vaša većina već sada.

Što se križeva tiče, ponavljam, napokon je većinski narod toga kraja postao kulturno i vjerski zastupljen u svom kraju, jer je dotad jedino manjina bila zastupljena i blokirala sve ostalo (hint : radi se o manjini koja je pred tenkove JNA išla sa slikama dragoga Tite, umjesto sa zoljama) iliti klasični slučaj fašizma (zaogrnut prvo u crveno ruho, zatim u zeleno) usred Europe. Uistinu nedopustivo, zahvalimo svim HDZovim gradonačelnicima Mostara i Hercegovine koji su nanovo podigli križeve na svojoj pradjedovskoj zemlji i uništili fašizam u Hercegovini.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012, 13:34 

Ada je napisao/la:

kakve to veze ima,hrvati su većina u općini i na području cile općine se bira načelnik i vlast

a bošnjačke igrice za pritvorit stolac u grad slučaj je samo jedan jadni pokušaj da in međunarodna zajednica da nešto šta nemogu imat,sad bi i mostar,i stolac,i srebrenicu,i brčko...
stolac je jedna općina sigurne hrvatske većine i u budućnosti polako većine i u samom gradu

uostalon tamo se nedogađa ništa drugačije (a možda i bolje) nego hrvatima u bošnjačkim općinama ili hrvatima općenito na razini fbih
zašto stalno cmizdrekate,nebi da hrvati vama igdi biraju 'komšiće' ili 'budimire'

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012, 13:38 

Dalmatia je napisao/la:
Ada je napisao/la:

kakve to veze ima,hrvati su većina u općini i na području cile općine se bira načelnik i vlast

a bošnjačke igrice za pritvorit stolac u grad slučaj je samo jedan jadni pokušaj da in međunarodna zajednica da nešto šta nemogu imat,sad bi i mostar,i stolac,i srebrenicu,i brčko...
stolac je jedna općina sigurne hrvatske većine i u budućnosti polako većine i u samom gradu

uostalon tamo se nedogađa ništa drugačije (a možda i bolje) nego hrvatima u bošnjačkim općinama ili hrvatima općenito na razini fbih
zašto stalno cmizdrekate,nebi da hrvati vama igdi biraju 'komšiće' ili 'budimire'

Ma ukoliko uračunamo neka naselja u sam grad Stolac već jesmo većina i tamo.
A i da ne uračunamo kroz par godina jesmo većina jer poklapamo u petoj brzini.

Inače ovo ponašanje je klasični primjer fašizma (u globalu), cmizdre da su ugroženi i nadaju se intervenciji matice (čitaj Sarajevo), a ne gledaju što rade Hrvatima na potezu od Tuzle do Sarajeva i opet do Zenice (iznimka Žepče i Usora) , o vladi FBiH da ne govorimo (kao i o pokušaju druga Slave Kukića da postane premijer BiH).

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012, 13:56 

Citat:
preko 66% hrvatske djece u OŠ

like :yes

samo izmišljaju nove probleme da bi se oni glavonja Dizdar moga pojavit na televiziji i da bi dobili medijskog prostora,da ih mama može vidit na dnevniku ftv-a

Vrh

PostPostano: 06 kol 2012, 14:02 

Dalmatia je napisao/la:
Citat:
preko 66% hrvatske djece u OŠ

like :yes

samo izmišljaju nove probleme da bi se oni glavonja Dizdar moga pojavit na televiziji i da bi dobili medijskog prostora,da ih mama može vidit na dnevniku ftv-a

Upravo tako, popularity whores .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 09:59 

http://www.vecernji.ba/vijesti/stolac-s ... nak-439551

slika

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 10:14 

školska godina 2011./12. Stolac

Broj učenika u OŠ
Hrvata 790
Bošnjaka 377

Prvašići 2011.
Hrvati 74
Bošnjaci 36

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković: "Uzor i inspiraciju pronalazimo u prijateljskom gradu Varaždinu s preko 99% Hrvata."

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 11:00 

Ooooo đes dudu. :D Vidim pri povratku nosiš darove, iliti dobre vijesti. Svaka čast. :D

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 11:04 

dudu je napisao/la:
školska godina 2011./12. Stolac

Broj učenika u OŠ
Hrvata 790
Bošnjaka 377

Prvašići 2011.
Hrvati 74
Bošnjaci 36

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković: "Uzor i inspiraciju pronalazimo u prijateljskom gradu Varaždinu s preko 99% Hrvata."

Uf...nezgodno Bošnjacima u Stocu.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 11:23 

NoviSeer je napisao/la:
Ooooo đes dudu. :D Vidim pri povratku nosiš darove, iliti dobre vijesti. Svaka čast. :D

bio na radnom zadatku u Boki Kotorskoj, gledalo se kako poklopit Boku u što kraćem vremenu. temelji su već tu, tamo svaki kamen ne da govori, nego vrišti da je hrvatski.

slika

glavni gradski trg u Kotoru slika poklopljeno

katedrala sv.Tripuna u Kotoru iz 9. stoljeća u kojoj stoluje hrvatski biskup za cijelu Boku Kotorsku.

slika

na ulazu u crkvu stoji natpis: u spomen na tisućljetnu obljetnicu krunidbe prvog hrvatskog kralja Tomislava- Hrvati grada Kotora.

slika

baza postoji, ide su u poklapanje. s domicilnim Hrvatima izmjenio sam pozitivna iskustva iz Stoca, a uskoro će DAZP izdati ediciju o poklapanju Boke Kotorske kroz 4 faze i priključenje iste matici nakon 100-tinjak godine odvojenosti.

naglasak posjete bio je na Kotor i Tivat, kao dva bastiona hrvatstva u Boki Kotorskoj.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 11:41 

dudu je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:

bio na radnom zadatku u Boki Kotorskoj, gledalo se kako poklopit Boku u što kraćem vremenu. temelji su već tu, tamo svaki kamen ne da govori, nego vrišti da je hrvatski.

slika

glavni gradski trg u Kotoru slika poklopljeno

katedrala sv.Tripuna u Kotoru iz 9. stoljeća u kojoj stoluje hrvatski biskup za cijelu Boku Kotorsku.

slika

na ulazu u crkvu stoji natpis: u spomen na tisućljetnu obljetnicu krunidbe prvog hrvatskog kralja Tomislava- Hrvati grada Kotora.

slika

baza postoji, ide su u poklapanje. s domicilnim Hrvatima izmjenio sam pozitivna iskustva iz Stoca, a uskoro će DAZP izdati ediciju o poklapanju Boke Kotorske kroz 4 faze i priključenje iste matici nakon 100-tinjak godine odvojenosti.

naglasak posjete bio je na Kotor i Tivat, kao dva bastiona hrvatstva u Boki Kotorskoj.

:smajl023 Poklapamo i dolje .
Taman sam te bio pitao jesi poklapao Boku :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 11:44 

Srbi u paničnom strahu od hrvatske dominacije u Kotoru vješaju zastave na svaki svoj prozor. :D

slika

Kotorom sam oduševljen, tu definitivno planiram kupiti stan, njegov stari grad je u rangu Dubrovnika, fenomenalno. dobrovoljno se javljam da budem prvi poklapatelj u Zaljevu hrvatskih svetaca.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 11:46 

Vrlo dobro, o tome ćemo više u Vučjoj jami negdje u bespućima stare hrvatske župe Like i Krbave :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 11:47 

Boka se ističe brojem katoličkih crkava, sumnjam da postoji neka hrvatska regija s tolikim brojem crkava i kapela, a to se najbolje može doživjeti putujući brodom od Tivta do Kotora, kad stalno u kadru imate po nekoliko naših crkava, što uz samo more, što po planinama.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 11:49 

Pa nije zalud Zaljev Hrvatskih Svetaca.

Kad poklopimo Stolac toliko da omjer bude 90-10 u našu korist onda ćemo najistaknutijim poklapateljima dati stan u Kotoru i Tivtu da nastave poklapati.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 11:51 

Zbog crnogorsko-velikosrpskog-čentičkog genocida nad Hrvatima Kotora, vlada zapadno-hercegovačke županije je odlučila da će ostaviti na snazi socijalne benificije za sve građane koji se prije izbora žele prijaviti u općinu Kotor.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 12:00 

slika

Perast u općini Kotor. uzor za Neum.

nisam djelovao samo prema Hrvatima, nego i vrlo edukativno na strance. putovao sam od Dubrovnika do Kotora u društvu dva Amerikanca s Manhattena, koji su nakon boravka u Dubrovniku, krenuli za Kotor, pa onda dalje za Mostar. dobili su kompletan uvid u povijest Boke Kotorske, Mostara i Hercegovine, tako da su na kraju zaključili da se nadaju da će sve to jednog dana ponovno biti dio matice Hrvatske. :D naravno, naveo sam i primjer Stoca koji se vraća svojim korijenima.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 15:38 

Ada je napisao/la:
Citat:
Ne bih ja rekao da se ovi vode u gruntu kao vlasnici, uostalom nije li robna kuća Razvitak bila tamo.

A čak i da u gruntu jeste zemljište 1/1 pod Islamskom zajednicom, postoji nešto što se zove urbanizam i planovi prostornog uređenja po kojima se ne može graditi sve što nekome padne na um pa ma koliko on bio vlasnik.

A postoji i esproprijacija, tj izvlaštenje. Kada je u društvenom interesu što je sada očito slučaj, jer bi gradila vodila dizanju nacionalnih tenzija i novih krvoprolića, a općedruštveni interes je mir i sigurnost.

Razvitak je bio državna firma koja je izgrađena na oduzetoj vakufskoj zemlji. Zar prvi put čuješ termin "povrat oduzete imovine vjerskim zajednicama"?
Inače, postojala je urbanistička saglasnost za križ na Humu, koji je promjenio izgled cjele okoline, a ne kvarta.
Društveni interes je i da jedan klub na uštrb drugog dobije stadion, a općedruštveni ineres je da se grade križevi,i da se na taj način doprinese izgradnji mira, ma bravo :smajl007

Tema je Stolac..
shodno križevima,vraćamo zemlju svojim korijenima...došli mongoloidi iz male azije da ruše katoličke bogomolje,kao i križeve na brdima...vraćamo se korijenima...a ti se jedino možeš vratiti svojim mongoloidima

Citat:
Ne mogu se nikako pomiriti sa hrvatskom većinom u Stocu. Zato i rade grad slučaj od njega, ja nisam primjetio da u mjestima di su sada Hrvati manjina (Bugojno, Vareš, Travnik...) rade takve diverzije i probleme, a sigurno da imaju i više razloga za takvo što od Bošnjaka Stoca. Pitam se zašto je to tako.

Bilo bi im puno bolje da nađu zajednički jezik sa Hrvatima jer Sarajevo je jaaakoo daleko...

Vrh

PostPostano: 28 kol 2012, 11:33 

slika

slika

Vrh

PostPostano: 28 kol 2012, 11:46 

A gdje se igra ta liga?

Vrh

PostPostano: 30 kol 2012, 12:41 

dudu je napisao/la:
Srbi u paničnom strahu od hrvatske dominacije u Kotoru vješaju zastave na svaki svoj prozor. :D

slika

Kotorom sam oduševljen, tu definitivno planiram kupiti stan, njegov stari grad je u rangu Dubrovnika, fenomenalno. dobrovoljno se javljam da budem prvi poklapatelj u Zaljevu hrvatskih svetaca.

ta pravoslavna crkva datira krajem 19 - početak 20 stoljeća .

mislim da Kotor ima dvije pravoslavne crkve i jedno desetak katoličkih .

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2012, 13:56 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
U noći s petka na subote sa igrališta Srednje škole u Stocu skinuta zastava hrvatskog naroda u BiH. Naime, zastava se nalazi zbog odigravanja turnira između svih pobjednika malonogometne lige Hercegovine.

Zašto nekomu smeta zastava hrvatskog naroda u BiH u Stocu - nije jasno. :neznam

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2012, 14:02 

To opet oni bećari od Sayuri. Oni što su nelegalno postavljali table ulica.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2012, 14:50 

Nije lako bit manjina jelde?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1616 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 65  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: