HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2025, 12:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 817 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012
PostPostano: 07 kol 2012, 13:42 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ovo im treba zakonom zabranit, i njima i crkvi.

No, valjda ima među ovima i Hrvata.

http://www.vecernji.ba/vijesti/broj-bir ... nak-439543

Zanimljive su ove igre s popisima birača.

2004. 2,322.687 registriranih.
2008. 3,024.127 registriranih.
2012. 3,346.294 registriranih.

Baš da se povećao broj stanovnika u 8 godina za gotovo 50 % sumnjam. Ovo je baš sumnjivo, jako sumnjivo.

Doduše, već godinama bude oko 1,6 milijuna glasova na izborima.

Ovo nije ništa čudno za državu koja ima veliku emigraciju. RH recimo isto po prirodi ima veći ili jednak broj birača kao i stanovnika. Ono što je pak problem što se mrtvi ne brišu sa popisa često.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 14:42 

Nije isto kao u RH jer se za svake izbore prijavljuju iz inozemstva, a u zemlji se zna ko je umro.

U RH će se isto takvom praksom za inozemstvo sad drastično smanjit broj birača.

http://www.bhmagazin.com/iz-regiona/141 ... z-bih.html

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 14:50 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Nije isto kao u RH jer se za svake izbore prijavljuju iz inozemstva, a u zemlji se zna ko je umro.

U RH će se isto takvom praksom za inozemstvo sad drastično smanjit broj birača.

http://www.bhmagazin.com/iz-regiona/141 ... z-bih.html

Moguće no ne i nužno. Mada smatram da je to brisanje birača van RH glupost, ljudima samo otežavaš ostvarivanje njihova temeljna prava biranja.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 20:41 

samo ne hdz ,hdz90 ,hsp i nsrzb......... ostale mogu

Vrh

PostPostano: 07 kol 2012, 20:43 

mostarac_1991 je napisao/la:
samo ne hdz ,hdz90 ,hsp i nsrzb......... ostale mogu

HSS?

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 14:14 

http://www.hercegbosna.org/kolumne/politika/strateski-nesporazum-6182.html

Citat:
Strateški nesporazum

slika

Hrvatskim strankama važnije fotelje od nacionalnog interesa

U Novom Travniku za načelnika su „ratovala“ 4 Hrvata i pobijedio SDA-ovac Refik Lendo

Piše: Zvonimir Čilić, Večernji list

Strateški sporazum dva HDZ-a, bar kada su lokalni izbori u Srednjobosanskoj županiji u pitanju, poglavito kandidiranje za općinske načelnike, je mrtvo slovo na papiru. Jer, od tog Strateškog sporazuma u ovoj županiji nije ostalo baš ništa ako se izuzme Travnik gdje je formirana „Hrvatska koalicija za Travnik“ (HDZ BiH, HDZ 1990. i HSS-NHI), s jedinstvenom listom za Općinsko vijeće i s jednim kandidatom Ivicom Harambašićem za općinskog načelnika.

U svim drugim općinama može se govoriti o strateškom nesporazumu, ili o stranačkim „rogovima u vreći“. Jer, u Kreševu kandidata za općinskog načelnika imaju oba HDZ-a (ali i SDP i NSRzB), kao i u Kiseljaku, Uskoplju, Jajcu, Dobretićima. Uz to, svog kandidata u Kiseljaku hrvatske nacionalnosti ima i SDP.

U Vitezu i Novom Travniku HDZ BiH ima svoje kandidate za općinskog načelnika, a HDZ 1990. nema. No, u obje općine u konkurenciji za načelnika su neovisni kandidati (Matija Marjanović i Drago Radeljak). U Vitezu svog kandidata dr. Franju Tibolda, ima i NSRzB, pa puno što se ustvari i ne mijenja. Jer, s više kandidata iz stranaka s hrvatskim predznakom, ili pak neovisnih kandidata hrvatske nacionalnosti (Vitez i Novi Travnik), lako se mogu izgubiti načelnička mjesta gdje ih je bilo normalno očekivati i imati.

A pokazalo se da se baš nikakve pouke i poruke nisu izvukle iz prošlih lokalnih izbora kada je, iz istih ili sličnih razloga, izgubljeno nekoliko načelničkih pozicija.

Posebno karakteristično, neshvatljivo i neprihvatljivo (ali ne i poučno) bilo je u Novom Travniku gdje su za načelničku poziciju „ratovala“ četiri Hrvata, pa je, čuda li velikog, pobijedio kandidat SDA. Građani su razočarani jer na tom planu, osim u Travniku, iako je to, deklarativno proklamirano i od stranačkih najviših tijela baš za Srednjobosansku županiju, ocijenjeno nužnim, nikakvih ozbiljnih razgovora po tom pitanju čak nije ni bilo. Naime, išlo se logikom „ili se skloni ili se pokloni“. A kada su stranački i osobni interesi u pitanju, nitko se ne klanja niti sklanja.

A to zorno potvrđuje primjer Viteza i priopćenje Općinske organizacije HDZ-a 1990. u kojemu se ističe da će ova stranka na izborima podržati neovisnog kandidata Matiju Marjanovića, a ne dosadašnjeg općinskog načelnika, kandidata HDZ-a BiH, Vladu Alilovića. Jer, kako se navodi u priopćenju za javnost OO HDZ-a 1990. Vitez, spremnosti za razgovor o zajedničkom kandidatu kod HDZ-a BiH jednostavno nije bilo, „a svi naši pokušaji da do razgovora i dogovora dođe, su ignorirani“.

Ista situacija, bar kako tvrde iz HDZ-a 1990. bila je i u Novom Travniku i ova će stranka podržati neovisnog kandidata Dragu Radeljaka, a ne Nikolu Lovrinovića, zamjenika predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Iz Općinske organizacije HDZ-a BiH Viteza razočarani su stavom Općinske pa i Županijske organizacije HDZ-a 1990. i tvrde, istina još uvijek neslužbeno, da stvari stoje znatno drugačije, o čemu će se, uskoro, izvijestiti i upoznati javnost.

No, bilo kako bilo, javnost na ovom području je razočarana, rekli bismo i ogorčena, prijeti se čak bojkotom izbora, jer velikoj većini građana hrvatske nacionalnosti uopće nije važno tko je manje ili više kriv za novonastalu situaciju. Naime, sve će biti kasno kada se (ako se) izgubi još koje načelničko mjesto (na prošlim izborima izgubljene su načelničke pozicije u Novom Travniku, Busovači i Jajcu), a kako sada stvari stoje, neupitne su hrvatske načelničke pozicije samo u dvije najmanje općine, u Kreševu i Dobretićima.

| VL | HB.org |

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 14:23 

Vidim HDZ ide za tim da totalno uništi i diskreditira HDZ 1990. Vrlo dobro. Dva HDZa na jednom mjestu jest uistinu kontraproduktivna stvar.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 14:38 

Da, i mi smo zaključili da je krivac za ovo Draganče. Jako loš uskostranački potez, nakon mnogo dobrih poteza u zadnjih godinu dana. Mislim da nije nimalo korektan prema Ljubiću.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2012, 15:09 

Ministry of Sound je napisao/la:
Da, i mi smo zaključili da je krivac za ovo Draganče. Jako loš uskostranački potez, nakon mnogo dobrih poteza u zadnjih godinu dana. Mislim da nije nimalo korektan prema Ljubiću.

Daleko je Draganče od kontrole svih lokalnih šerifa HDZa BiH kao što je onomad bio Sanader.
Mislim da politička korektnost nije bitna ukoliko će time polučiti rezultate povoljne po hrvatski narod (nestanak drugog HDZa, ujedinjenje svih hrvatskih glasova dok god ovakva situacija traje u jedan blok). Da ne govorim o tome da mi se, kada sam malo bolje ušao u problematiku i vidio tko je u vrhu HDZa 1990 (na stranu Ljubić), život zgadio. Stoga naprijed Čova.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 00:51 

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 02:04 

Zadar1993 je napisao/la:
Mislim da politička korektnost nije bitna ukoliko će time polučiti rezultate povoljne po hrvatski narod (nestanak drugog HDZa, ujedinjenje svih hrvatskih glasova dok god ovakva situacija traje u jedan blok).

Kako ovakvo ponašanje može polučiti ikakve pozitivne rezultate za hrvatski narod u BIH? :neznam

Upravo ono dovodi do razjedinjavanja i rasipanja glasova. HDZ BIH je najjača hrvatska stranka u BIH i trebala bi biti politički daleko zrelija, te se ponašati u skladu s nekim općim interesima hrvatskog naroda, a ne vlastitim uskim stranačkim i pojedinačnim osobnim interesima.

Međutim, događa se tipično tapkanje u mjestu. Već više od desetljeća...
Zadar1993 je napisao/la:
Da ne govorim o tome da mi se, kada sam malo bolje ušao u problematiku i vidio tko je u vrhu HDZa 1990 (na stranu Ljubić), život zgadio. Stoga naprijed Čova.

Ne valja se zalijetati s tim Čovićem, unatoč određenim pozitivnim potezima u zadnjih godinu dana. Ipak je to još uvijek onaj isti ratni profiter i deklarirani Jugoslaven koji se do rata potpisivao ćirilicom.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 12:21 

Pessimus dux je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:
Mislim da politička korektnost nije bitna ukoliko će time polučiti rezultate povoljne po hrvatski narod (nestanak drugog HDZa, ujedinjenje svih hrvatskih glasova dok god ovakva situacija traje u jedan blok).

Kako ovakvo ponašanje može polučiti ikakve pozitivne rezultate za hrvatski narod u BIH? :neznam

Upravo ono dovodi do razjedinjavanja i rasipanja glasova. HDZ BIH je najjača hrvatska stranka u BIH i trebala bi biti politički daleko zrelija, te se ponašati u skladu s nekim općim interesima hrvatskog naroda, a ne vlastitim uskim stranačkim i pojedinačnim osobnim interesima.

Međutim, događa se tipično tapkanje u mjestu. Već više od desetljeća...
Zadar1993 je napisao/la:
Da ne govorim o tome da mi se, kada sam malo bolje ušao u problematiku i vidio tko je u vrhu HDZa 1990 (na stranu Ljubić), život zgadio. Stoga naprijed Čova.

Ne valja se zalijetati s tim Čovićem, unatoč određenim pozitivnim potezima u zadnjih godinu dana. Ipak je to još uvijek onaj isti ratni profiter i deklarirani Jugoslaven koji se do rata potpisivao ćirilicom.

HDZ BiH bi trebala biti zrelija, ali isto vrijedi i za 90-ku .

Čović me se ne tiče, tip je takav kakav jest, njegova me prošlost ne zanima ukoliko sada obavlja dobar posao. Problem jest što vrhu 90-ke ima toliko tipova koji su u sadašnjosti tolike štetočine (neke i pod dirigentskom palicom SADa) da je opasno za cijelokupni hrvatski narod da takvi tipovi dođu na neku bitniju poziciju, ponavljam na stranu Ljubić .
Jednostavno 90-ka nije iskoristila politički moment koji je imala, kada je nastala i kada su se kvalitetni ljudi učlanili tamo, nego je postala još gora od HDZa BiH i utoliko mora nestati kroz par izbornih ciklusa kao relevantna stranka. Jasno uvijek postoji manja mogućnost da neko normalan dođe na njeno čelništvo i obnovi stranku no s obzirom na ego određenih pojedinaca u vrhu te stranke, čisto sumnjam.
Detalje(i imena) ti pošaljem mailom ovih dana.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 14:08 

Zadar1993 je napisao/la:

Ako dvije stranke generalno dijele neke zajedničke interese i političku profilaciju, jača je dužna pružiti ruku slabijoj. :wink
Zadar1993 je napisao/la:
Problem jest što vrhu 90-ke ima toliko tipova koji su u sadašnjosti tolike štetočine (neke i pod dirigentskom palicom SADa) da je opasno za cijelokupni hrvatski narod da takvi tipovi dođu na neku bitniju poziciju, ponavljam na stranu Ljubić.

Ma jasno je meni sve to, nakaradnih likova poput Martina Raguža, Slavice Josipović, Vinka Zorića ili Perice Jelečevića i sam vidim tamo. Sve u svemu, kao jedinog njihovog istaknutijeg izrazito pozitivnog lika vidim Slavena Raguža.

Međutim, nije mi ni HDZ BIH nešto bolji, počevši od tog sumnjivog Čovića, preko kojekakvih lokalnih nakarada, poput Nevenka Barbarića, Slavice Juke i sl. Dosta solidan im je u medijskim istupima bio onaj Marinko Čavara. :wink

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 14:14 

Pessimus dux je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Ako dvije stranke generalno dijele neke zajedničke interese i političku profilaciju, jača je dužna pružiti ruku slabijoj. :wink
Zadar1993 je napisao/la:
Problem jest što vrhu 90-ke ima toliko tipova koji su u sadašnjosti tolike štetočine (neke i pod dirigentskom palicom SADa) da je opasno za cijelokupni hrvatski narod da takvi tipovi dođu na neku bitniju poziciju, ponavljam na stranu Ljubić.

Ma jasno je meni sve to, nakaradnih likova poput Martina Raguža, Slavice Josipović, Vinka Zorića ili Perice Jelečevića i sam vidim tamo. Sve u svemu, kao jedinog njihovog istaknutijeg izrazito pozitivnog lika vidim Slavena Raguža.

Međutim, nije mi ni HDZ BIH nešto bolji, počevši od tog sumnjivog Čovića, preko kojekakvih lokalnih nakarada, poput Nevenka Barbarića, Slavice Juke i sl. Dosta solidan im je u medijskim istupima bio onaj Marinko Čavara. :wink

Hm oko ovog prvoga bi se dalo raspravljati.

Na njega (Slavena) sam i mislio kada sam izrazio nadu da netko normalan povede tu stranku. Zbog gore nabrojanih sumnjam da će se to dogoditi.

HDZ BiH nije puno bolji, to nisam ni tvrdio, ali zasad Čova kakav god da je radi bolji posao od svoga counterparta Ljubića. Da ne govorimo da ga krivo prikazuju kao svojevrsnog Sanadera HDZa BiH. To je daleko od istine, pogotovo dok god on ne može obuzdati sve lokalne šerife.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 14:34 

Zadar1993 je napisao/la:
Daleko je Draganče od kontrole svih lokalnih šerifa HDZa BiH kao što je onomad bio Sanader.
Mislim da politička korektnost nije bitna ukoliko će time polučiti rezultate povoljne po hrvatski narod (nestanak drugog HDZa, ujedinjenje svih hrvatskih glasova dok god ovakva situacija traje u jedan blok). Da ne govorim o tome da mi se, kada sam malo bolje ušao u problematiku i vidio tko je u vrhu HDZa 1990 (na stranu Ljubić), život zgadio. Stoga naprijed Čova.

Što se ovog prvog tiče, to su njihove interne stvari. Ako stranačko vodstvo nije sposobno disciplinirati svoje ljude, onda nek podnesu ostavke. :whistling Sigurno da u normalnim okolnostima nije dobro da jedna stranka ima monopol, a nije ni moralno da izigra svoje koalicijske partnere. Ako HDZ misli na račun teškog položaja Hrvata ostvarivati ekstraprofite, onda je bolje da svi jednoglasno daju podršku tim nezavisnim kandidatima.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 14:41 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Što se ovog prvog tiče, to su njihove interne stvari. Ako stranačko vodstvo nije sposobno disciplinirati svoje ljude, onda nek podnesu ostavke. :whistling Sigurno da u normalnim okolnostima nije dobro da jedna stranka ima monopol, a nije ni moralno da izigra svoje koalicijske partnere. Ako HDZ misli na račun teškog položaja Hrvata ostvarivati ekstraprofite, onda je bolje da svi jednoglasno daju podršku tim nezavisnim kandidatima.

Nije problem discipliniranja nego njihovih odluka, Sanader je mogao zapovjediti Šekyu da sruši Glavaša. Čova to ne može i ovo što zapravo sada imaš u HDZu BiH gdje lokalci određuju s kim će i kako u koaliciju na svojoj lokalnoj razini odgovoara demokratskin načelima. Zbog toga ne mogu podnijeti ostavku.

Drugi je problem što ovo nije normalno stanje i ne će biti dok Hrvati ne budu u punom smislu riječi konstitutivan narod, odnosno jednak i Srbima i Bošnjacima. Tako da je potrebno ne da jedna stranka nužno ima monopol, ali jedan uniformni, monolitni blok da. Poslije nakon normaliziranja stanja i hrvatske izborne jedinice, sam za razvoj višestranačja i gubitka HDZove pozicije ovoliko dominantne stranke kod Hrvata u BiH. Prije ne .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 14:45 

Zadar1993 je napisao/la:
Nije problem discipliniranja nego njihovih odluka, Sanader je mogao zapovjediti Šekyu da sruši Glavaša. Čova to ne može i ovo što zapravo sada imaš u HDZu BiH gdje lokalci određuju s kim će i kako u koaliciju na svojoj lokalnoj razini odgovoara demokratskin načelima. Zbog toga ne mogu podnijeti ostavku.

Drugi je problem što ovo nije normalno stanje i ne će biti dok Hrvati ne budu u punom smislu riječi konstitutivan narod, odnosno jednak i Srbima i Bošnjacima. Tako da je potrebno ne da jedna stranka nužno ima monopol, ali jedan uniformni, monolitni blok da. Poslije nakon normaliziranja stanja i hrvatske izborne jedinice, sam za razvoj višestranačja i gubitka HDZove pozicije ovoliko dominantne stranke kod Hrvata u BiH. Prije ne .

Pa s ovim se slažem. Ali s ovim nikako ne:

Zadar1993 je napisao/la:
Vidim HDZ ide za tim da totalno uništi i diskreditira HDZ 1990. Vrlo dobro.

Znači da je HSP bio 100% u pravu što nije uao u tu koaliciju jer nijednoj stranci nije cilj da ju njen koalicijski partner uništi.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 15:03 

Zadar1993 je napisao/la:

Znači da je HSP bio 100% u pravu što nije uao u tu koaliciju jer nijednoj stranci nije cilj da ju njen koalicijski partner uništi.

Također. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 15:07 

Nemojte tražiti opravdanja za HSP, ogavno je, s obzirom da je riječ o skupini retarda i oportunista kojim je zinuo šupak na ukaz fotelje (zarad koje su pljunuli po izbornoj volji hrvatskog naroda), nema to veze sa principijelnošću. Dobar HSP-ovac je (politički) mrtav HSP-ovac.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 15:20 

Ima li Pehara igdi? Što je s projektom?

SR da preuzme drugu stranku u Hrvata HB? Ljudi nemojte trolat.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 17:06 

Ministry of Sound je napisao/la:
Nemojte tražiti opravdanja za HSP, ogavno je, s obzirom da je riječ o skupini retarda i oportunista kojim je zinuo šupak na ukaz fotelje (zarad koje su pljunuli po izbornoj volji hrvatskog naroda), nema to veze sa principijelnošću. Dobar HSP-ovac je (politički) mrtav HSP-ovac.

Cilj nije traženje bilo kakvog opravdanja za te šljamove, već čisto ukazati da bi po onoj logici ispalo čak da je HSP bio u pravu, barem sam ja to tako shvatio. :wink

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 17:55 

Pessimus je sve objasnio u jednoj rečenici. Inače, bez namjere da ikom solim pamet, mislim da bi Hrvatima u BiH dobro došla još jedna jaka stranka koja bi promovirala i pokušavala ostvariti konkretne političke, gospodarske i ekooške projekte, posebno se brinula za Hrvate u RS i Trokutu, tj. tamo gdje su manjina, u kojoj bi sudjelovali intelektualci i stručnjaci raznih profila, koja bi nagolašavala o socijalna pitanja i regionalni razvoj. Takva stranka je potrebna i Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 23:02 

Zadar1993 je napisao/la:

Zadar1993 je napisao/la:

Ne HSP nego isključivo HDZ 1990 , Čovi se diže kosa na glavi i ujedno dobiva alergijsku reakciju koja gotovo dovodi do anafilaktički šok šoka kada mu se jedan tip koji je tamo visoko spomene, a i ti mu jedini ciljaju na isto biračko tijelo. HSP će u sadašnjoj formi uvijek biti marginalna stranka ako i preživi. HDZ 1990 je postao leglo svega i svačega gori od HDZa BiH u njegovom najgorem izdanju i na kraju krajeva rascjep HDZova je jedan od razloga što danas imamo Komšića.
Jedina stranka koja bi,ako se ovakva situacija na hrvatskoj političkoj sceni nastavi i nakon što se Hrvatima osigura potpuna ravnopravnost sa ostalim narodima i sigurnost od preglasavanja, bila normalna alternativa HDZu nije ni HSP, ni HDZ 1990 nego HSS BiH.

Jasno ovo stoji ako se situacija ne izmjeni radikalno u HDZu 1990.g. pa netko tipa Slaven Raguž preuzme tu stranku .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 23:26 

Ništa loše nema u rascjepu HDZova, višestranačje nije loše , nego nužno potrebno, svaka stranka je leglo svega i svačega, a svačega ponajviše ima u HDZu jer je najjača i najbrojnija stranka.
Sve negativnosti koje mogu proizaći iz višestranačja se mogu i trebaju rješavati unutar HNSa, zammišljeno je da to bude , kao što i ime kaže, sabor Hrvata koji će donositi odluke večinski, a te odluke bi morali poštivati svi Hrvati,a pogotovo zastupnici, međutim nije zaživio kako je bilo zamišljeno, nije podržan ni od hr medija ni od crkve, a ni od političara Hrvata,naprotiv od samog početka je omalovažavan i na kraju od toga nije bilo ništa.
Ako devedesetku preuzme netko popot Slavena Raguža, to bi bio put u potpunu marginalizaciju i prelazak u nekakv alternativni pokret bez ozbiljne baze i ozbiljnog ideološkog uporišta, vidim da puno čitaš pa onda preporučam temu o SR , čovjek ima volju, vjerujem i najbolju namjeru , ali nije kapacitet.
HSS je mala stranka, praktično bez baze i i potencijala, sva snaga joj leži isključivo u Ljljani Lovrić, a to je kapacite dovoljan da se bude vječna oprba.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 23:27 

HSS je trenutno hdzjskiji HDZ od samog HDZ-a, dok nedostaje jedna stranka koja bi uletila zamijenit SDP i Lijana kod Hrvata. HSP je vjerojatno otpisan, mada onih koji sanjaju Drinu će vazda bit.

Inače, meni se čini da kod 90-ke vodstvo jedino i valja. Ljubić i Raguž su dovoljno kvalitetni i za HDZ. Ja doista ne znam zašto ta stranka postoji? Njih dvojica prijeđu i to je to.

Ako bi se uvele promjene HDZ-SDP, SDP bi mogao postat ta alternativa. To bi bilo zanimljivo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 817 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Patriota, Perun_Velež, Tomba17, VUKsaJUGA i 36 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: