HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2025, 09:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 817 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012
PostPostano: 09 kol 2012, 23:28 

I stvarno pitam i zanima me zna li netko što je s Peharom, ima li ga u politici?
Bez obzira na sve ipak vjerujem da bi bio ozbiljnija oprba od gore navedenih.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2012, 23:54 

Pessimus dux je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Nemojte tražiti opravdanja za HSP, ogavno je, s obzirom da je riječ o skupini retarda i oportunista kojim je zinuo šupak na ukaz fotelje (zarad koje su pljunuli po izbornoj volji hrvatskog naroda), nema to veze sa principijelnošću. Dobar HSP-ovac je (politički) mrtav HSP-ovac.

Cilj nije traženje bilo kakvog opravdanja za te šljamove, već čisto ukazati da bi po onoj logici ispalo čak da je HSP bio u pravu, barem sam ja to tako shvatio. :wink

Zašto mislite da je neka hrvatska stranka "u pravu" kada izvodi presedan (čak je i NHI 2001 uletio u vlast nakon što je MZ smijenila HDZ-ovce) gaženja izborne volje hrvatskh birača, i kao stranka sa najgorim rezultatom prihvata poziv najjače muslimanske stranke da uđe u vlast da zadovolji dio forme?

Vrh

PostPostano: 10 kol 2012, 00:01 

Zašto mislite da je neka hrvatska stranka "u pravu" kada izvodi presedan (čak je i NHI 2001 uletio u vlast nakon što je MZ smijenila HDZ-ovce) gaženja izborne volje hrvatskh birača, i kao stranka sa najgorim rezultatom prihvata poziv najjače muslimanske stranke da uđe u vlast da zadovolji dio forme?

U pravu su jedino u slučaju da ih je HDZ pozivao u koaliciju s namjerom da ih uništi. Zato jer u tom slučaju nisu imali izbora. Osobno ne vjerujem da je tako bilo, ali se ovdje govorilo i o takvoj mogućnosti.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2012, 12:44 

Divlja svinja5 je napisao/la:

U pravu su jedino u slučaju da ih je HDZ pozivao u koaliciju s namjerom da ih uništi. Zato jer u tom slučaju nisu imali izbora. Osobno ne vjerujem da je tako bilo, ali se ovdje govorilo i o takvoj mogućnosti.

Ne znam je li vas izdalo pamćenje ili ste površno pratili događaje nakon izbora 2010. HDZ kao izborni pobjednik među Hrvatima je trebao preuzeti hrvatske kvote u federalnoj vladi. No, SDP je odlučila pogaziti dotadašnju praksu gdje najjača stranka iz svakog naroda puni nacionalne kvote, i u vlast je odlučila "pozvati" HSP i HDZ 1990, za koje je predviđen dio hrvatske kvote. HDZ 1990 se nije složio sa rušenjem izborne volje hrvatskog naroda (HSP naravno jeste jer su krkani željni fotelja) i pridružio se HDZ-u. Eto, kako je nastala ta koalicija.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2012, 14:38 

:ucelo

Poanta je bila nešto skroz drugo, ali ne da mi se više objašnjavati...

I ne vidim čemu to potezanje priče oko uloge HSP-a, oko tog se barem u potpunosti slažemo.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2012, 14:47 

Junuz Djipalo je napisao/la:
HSS je trenutno hdzjskiji HDZ od samog HDZ-a, dok nedostaje jedna stranka koja bi uletila zamijenit SDP i Lijana kod Hrvata. HSP je vjerojatno otpisan, mada onih koji sanjaju Drinu će vazda bit.

Što znači "hdzjskiji"? Jel to znači da su puni ratnih profitera, neoliberalnih tehnomenadžera, oportunista i bivših partijskih aparatčika SK BIH?

Nisam baš primijetio da ih u HSS-u ima u većem udijelu nego u HDZ-u. :neznam

Ako to slučajno znači da su konkretniji i žešći u zahtjevima za teritorijalno-administrativnom autonomijom Hrvata u BIH, onda hvala Bogu da su "hdzjskiji", nek takvi i ostanu! :palacgore1

P.S. Predlažem da s Lovrenovićem osnuješ stranku koja će zamijeniti SDP i Lijana kod Hrvata, još i Martina Raguža pridobijete i to je taj idealni trojac. :D

Vrh

PostPostano: 10 kol 2012, 19:02 

HSS, po programu i onome što sam dosad čuo. Malo tvrđi HDZ. A ljudi, koliko znam neusporedivo bolji od adzovih.

P.S. na P.S. Pit'o sam ga. Neće! :zubati

Vrh

PostPostano: 10 kol 2012, 19:04 

Junuze, nahrani majmuna i ništa ne diraj. Malo kalibriraj taj velikoSrbin neutralizator, baca ti u stranu.

Dodik: Nikoliću sam rekao sada nam treba zajednička srpska politika za regiju

Vrh

PostPostano: 11 kol 2012, 15:49 

Pessimus dux je napisao/la:
Ako dvije stranke generalno dijele neke zajedničke interese i političku profilaciju, jača je dužna pružiti ruku slabijoj. :wink

Možda, samo činjenica je da HDZ dominira u svim općinama središnje Bosne osim Dobretića u hrvatskom biračkom tijelu, a kompromis sa drugim hrvatskim strankama je nužnost samo zbog prisutnosti muslimana u tim općinama. Da se ovo tiče samo Hrvata, HDZ u središnjoj Bosni ne bi imao potrebe razmišljati o nekakvim koalicijama i zajedničkim kandidatima. Po meni je red da ako nema dogovora hrvatskih stranaka da kandidata daje najjača hrvatska stranka, a ne one koje na tom području nemaju šanse da dobiju više hrvatskih glasova od HDZ-a.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2012, 12:53 

http://posavina.wordpress.com/2012/08/12/vecinski-hrvatske-opcine-u-rs-u-bez-kandidata-za-nacelnike/#more-4024

Citat:
Većinski hrvatske općine u RS-u bez kandidata za načelnike!!??

Voljom dvojice HDZ-ovaca, Miletovih poslušnika i jedinih “predstavnika i zaštitnika” Hrvata, Davora Čordaša i Josipa Jerkovića, dio Posavine u RS-u trajno je izgubljen za Hrvate! Dvije nepobitne činjenice, kao dokaz ovome su, da u lokalnoj vlasti jedino načelnici vladaju, i da su naredne 4 godine presudne, zadnja prilika da se neša učini. Poslije toga razdoblja, o obnovi i povratku se neće ni govoriti a kamoli raditi. Tobožnju i demagošku obnovu, pomenuti će iskoristiti da se dodatno obogate. Stoga, nitko od Hrvata ne smije doći na iole bitnu funkciju, da nebi “nedaj Bože” učestvovao u podjeli “kolača”. A bit će love, bila je donatorska konferencija!!

Na lokalnim izborima 2008. g. dogodilo se slično. Hrvati u Bos. Brodskoj općini dali su za mjesto načelnika preko1800 glasova. Nismo dobili načelnika a trebali smo, jer se skoro 1000 glasova “preselilo” dvojici srpskih kandidata, od kojih je jedan i “pobijedio”.
Te “slavne” godine nestalo je i 600 000 KM namijenjenih Hrvatima i Bošnjacima u RS-u a od FBiH. Nisam dobio odgovor gdje je novac, ali, nadam se da ću uskoro dobiti, i to od mjerodavnih za kriminal i korupciju.

Prijeratni većinski hrvatski narod u mnogim općinama Bosanske Posavine 2008.g , bez izdajnika i pohlepnika, mogao je imati svoje načelnike. Sada nemamo niti kandidate!!??

Što nam je činiti? Okaniti se ćorava posla, političara i glasovanja, te uzdati se u se” i u svoje kljuse. Ne napustiti i izdati pradjedovinu, pretke i njihove grobove, te, koliko god to “njima” krivo bilo, sami obnavljati svoja ognjišta. Što teže, to draže!

Ja sam se pokušao boriti za svoj narod kroz institucije, članstvom u HDZ-u BiH, žrtvujući osobni interes, protiv nepravde i nepravednika. Oni me izbaciše iz stranke kao nepodobnog, i da bude još gore, uz podršku predsjedništva stranke!?

Šta reći na sve ovo?

Evo mišljenja puno pametnijeg od mene, jedinog, stvarnog i iskrenog borca za katolike i Hrvate u BiH i Posavini, svetca na zemlji, biskupa Komarice;

“Neistinite su tvrdnje kako se Hrvati protjerani s područja sadašnje Republike Srpske ne žele vratiti prijeratnim domovima no problem je u tome što im ne žele istinski pomoći ni vlasti tog entiteta ni središnje vlasti Bosne i Hercegovine ali ni stranke koje bi trebale zastupati interese hrvatskog naroda”, izjavio je banjalučki biskup Franjo Komarica.

Biskup Komarica istaknuo je kako ima jasne informacije da se brojni prognani Hrvati žele vratiti no “ne žele biti roblje niti ljudi drugog reda”.
„Jedini koji ih pokušavaju uvjeriti da nije tako su svećenici, ali gdje su političari?“, upitao je banjalučki biskup.
Kazao je kako političari i dalje daju različita obećanja koja nikada ne provedu.
„To je strašna podvala. To je strašan zločin jer se drugi puta ubija te ljude“, rekao je Komarica.
Kao primjer naveo je da je predsjednik RS Milorad Dodik obećavao povratak imovine Katoličkoj crkvi no to nikada nije proveo no zato je Srpskoj pravoslavnoj crkvi vraćeno gotovo sve što joj je oduzeto u komunizmu.
Dodao je kako Crkva općenito nema razumijevanja od strane vlasti RS čak ni kada su u pitanju karitativni projekti koji trebaju pomoći najsiromašnije.

“Mi ne želimo nekome prkositi, samo tražimo ono što nam pripada”, kazao je Komarica.
Kazao je i kako bi hrvatski političari mogli puno više uraditi za položaj Katoličke crkve u RS-u.

“Mi smo ovdje, neću reći izdani, no svakako zaboravljeni i od onih političara koji kažu da su u nekim hrvatskim strankama ili koji se bore za interese Hrvata u BiH ali i te stranke su zaboravile da mi ovdje postojimo. I one nisu ništa učinile ovdje za Hrvate u RS-u”, rekao je biskup Komarica u intervjuu kojega je objavio sarajevski list Oslobođenje.

Tako misli i velika većina poštenog i izdanog hrvatskog naroda Posavine. Predsjednik Čović mi reče da je bitno šta narod misli, pa mi nije jasno zašto stade na stranu ove dvojice i prepusti sudbinu Posavine u njihove ruke!

Vrh

PostPostano: 14 kol 2012, 12:44 

http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... &Itemid=21

Citat:
Središnja Bosna u opasnosti

SARAJEVO - Početkom godine je kardinal Vinko Puljić pozvao dva HDZ-a da pokažu solidarnost spram Hrvata u Bosni. Kardinalov je vapaj završio u zraku. Iako su najavljivali, dva HDZ-a na lokalne izbore ne izlaze gotovo nigdje zajedno. Dapače, u središnjoj Bosni, gdje je to bilo najpotrebnije, i na granici vitalnoga nacionalnoga interesa došlo je do totalnoga razlaza i sukoba između dviju stožernih stranaka. Naime, i definitivno je jasno kako će HDZ BiH u svim općinama Lašvanske i Lepeničke doline te u Žepču imati svoga kandidata za načelnike općina i neće podržati niti u jednoj općini kandidata HDZ-a 1990. za načelnika. Sukladno zaključcima krnjoga Hrvatskoga narodnoga sabora i stavovima vrhova Čovićeve i Ljubićeve stranke, u pregovorima je Slavica Josipović, predsjednica Županijskoga odbora HDZ-a 1990., tražila da HDZ BiH podrži samo jednoga kandidata “devedesetke” za načelnika u bilo kojoj općini u središnjoj Bosni. Dnevni list doznaje kako je lider HDZ-a BiH Dragan Čović uvažio perfidnu sugestiju stranačke baze u središnjoj Bosni i to odbio, tako da sada na tom području prijeti rasipanje glasova.

Samo u Travniku zajedno

Jedino će hrvatske stranke u Travniku nastupiti sa zajedničkom listom i jednim kandidatom za čelnu poziciju u općini. Najteža bi situacija mogla biti u Vitezu gdje su Hrvati i Bošnjaci podjednako brojčano zastupljeni. Do sada su Hrvati birali načelnika te općine zahvaljujući jedinstvenome kandidatu i nerasipanju glasova. Ovoga puta će HDZ BiH opetovano svoje biračko tijelo usmjeriti prema aktualnome načelniku Vladi Aliloviću dok će HDZ 1990. , kako je službeno potvrđeno iz Ljubićeve stranke, u znak revolta i političke odmazde poduprijeti neovisnoga kandidata Matiju Marjanovića, tako da će zasigurno doći do pogubnoga razbacivanja glasova na više kandidata. Slična je situacija i u Novome Travniku te Busovači, i to je zapravo slična situacija kao i na prošlim općinskim izborima kada je u tim sredinama došlo do nejedinstva Hrvata i rasipanja glasova što su bošnjačke stranke iskoristile i izabrale svoje načelnike općina. U Novome Travniku će zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović, što je čudno s obzirom da je on iz Travnika, pokušati potući ostale kandidate dok će “devedesetka”, kao i neke druge manje stranke, podržati neovisnoga kandidata Dragu Radeljaka. Srećom, realne procjene govore da se radi o čestitom i uglednom čovjeku koji može pobijediti sve druge protivnike. Lider HDZ-a BiH Dragan Čović je također blagoslovio stav svoje zavađene podružnice u Žepču i odbacio mogućnost isturanja zajedničkoga kandidata dvaju HDZ-ova u toj općini, ali i u Fojnici i Kiseljaku. I dok je u Kiseljaku HDZ BiH dosta jak i može sam izabrati načelnika općine, u Žepču bi moglo doći do vrlo neugodne situacije ako dođe do bacanja glasova u vjetar. U toj općini Hrvati nisu toliko brojčano nadmoćni u odnosu na Bošnjake, a dosadašnji načelnik Mato Zovko nije toliko više omiljen čak niti u svojoj stranci da bi mogao sa sigurnošću računati na presudnu potporu birača. Zbog toga prijeti ili rasipanje glasova na druge stranke ili masovnija apstinencija birača što ide na ruku kandidatima bošnjačkih stranaka ili kandidatu SDP-a Ivici Manduri koji je dosta uvažena osoba u Žepču. U Fojnici, objektivno, hrvatske stranke i da nastupe zajedno nemaju šanse protiv bošnjačkih kandidata. Međutim, da je bilo zajedničkoga nastupa, moglo bi se očekivati više vijećničkih pozicija.

Loši odnosi

Zanimljivo je kako se vrh HDZ-a 1990. i predsjednik te stranke Božo Ljubić uopće nisu oglašavali niti optuživali Dragana Čovića zbog takvoga ponašanja koje nije u duhu zaključaka krnjoga Hrvatskoga narodnoga sabora. Podsjećamo, HNS je odlučio da se u mješovitim nacionalnim sredinama hrvatske stranke okupe oko zajedničkih lista i kandidata. Nakon gaženja zaključaka rađa se sumnja u središnjoj Bosni o svjesnom razbijanju hrvatskoga nacionalnoga korpusa na tom osjetljivom i ranjivom području kako bi rezultati na lokalnim izborima bili što lošiji. To bi onda stvorilo jedno negativno ozračje u kojem bi totalno oslabila politička moć Hrvata u lokalnim sredinama i potaknulo Hrvate da se iseljavaju s toga povijesnoga i za “naciju” vitalnoga područja. Istina je da su Čović i Ljubić načelno prepustili lokalnim stranačkim organizacijama da odluče kako će nastupiti na izborima. Međutim “prve dame” Središnje Bosne Slavica Josipović i Marina Pendeš gledaju se preko nišana i na bizarnim seoskim ceremonijama se hvataju za grkljan oko toga tko će otvoriti vodovod, pa je konačne odluke donosio ipak neprikosnoveni Dragana Čović dok je Ljubić puki promatrač. Ako se svemu ovome doda i činjenica da hrvatske stranke i u RS ne izlaze zajedno te da je registriranje birača bilo veoma skromno onda se doista može govoriti o vrlo teškoj situaciji za Hrvate u Bosni i velikoj opasnosti po njihovu budućnost. I u Hercegovini će doći do međusobnih obračuna ali zbog dominantnoga nacionalnoga sastava to neće biti nacionalni problem. Naprotiv pluralizacija je poželjna i ona jedino može razbiti dominaciju bilo koje političke stranke.

Piše: D. Zorić

Vrh

PostPostano: 14 kol 2012, 13:25 

slika

Zaključak: Bravo HDZ-i. Svaka vam čast. Šta bi mi bez vas. :kava

Vrh

PostPostano: 14 kol 2012, 13:32 

Samo se potvrđuje moja stavka da Čova treba biti diktator ko Sanader i disciplinirati sve lokalne šefove dok god se situacija ne normalizira stvaranjem novih općina po etničkom principu.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 14 kol 2012, 13:43 

Zadar1993 je napisao/la:
Samo se potvrđuje moja stavka da Čova treba biti diktator ko Sanader i disciplinirati sve lokalne šefove dok god se situacija ne normalizira stvaranjem novih općina po etničkom principu.

Ja više mislim da bi Ljubić trebao reći kandidatima svoje stranke da se povuku pošto u 90% općina nemaju šanse da imaju približno glasova kao kandidat Ćovića. Koja je hrvatska stranka u kojoj općini jača neka daje kandidata, kako bi drugačije mogao biti dogovor?

Vrh

PostPostano: 14 kol 2012, 13:47 

pozitivac je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Ja više mislim da bi Ljubić trebao reći kandidatima svoje stranke da se povuku pošto u 90% općina nemaju šanse da imaju približno glasova kao kandidat Ćovića. Koja je hrvatska stranka u kojoj općini jača neka daje kandidata, kako bi drugačije mogao biti dogovor?

Problem je što su i ti iz HDZa 1990e dosta neposlušni središnjici. Mada se načelno slažem s tvojim riješenjem. Opet dolazimo do problema ličnosti lokalnih šerifa.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 03:40 

Mozda je vec prekasno ali imam pitanja.

Rodjen sam u Austriji 1989. U listopadu cu napuniti 23 godine. Imam hrvatsku putovnicu i sve sto je vezano za Hrvatsku osim osobne iskaznice. Sada da se vratim u vezi BIH. Moj tata je rodjen u BIH. On valjda ima sve potrebno za glasanje samo ja ne. Zelim izvaditi sve potrebno za glasanje. Mozda je sada vec prekasno jer dok se sve to rijesi ali ipak za buducnosti nije lose.

Problem je! Ne znam za koga glasati. Ne volim kad se hrvatske stranke raspodijele.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 11:35 

Zeleni89 je napisao/la:
Mozda je vec prekasno ali imam pitanja.

Rodjen sam u Austriji 1989. U listopadu cu napuniti 23 godine. Imam hrvatsku putovnicu i sve sto je vezano za Hrvatsku osim osobne iskaznice. Sada da se vratim u vezi BIH. Moj tata je rodjen u BIH. On valjda ima sve potrebno za glasanje samo ja ne. Zelim izvaditi sve potrebno za glasanje. Mozda je sada vec prekasno jer dok se sve to rijesi ali ipak za buducnosti nije lose.

Problem je! Ne znam za koga glasati. Ne volim kad se hrvatske stranke raspodijele.

Rok za registraciju za ove izbore je nažalost istekao 24. srpnja. No u svakom slučaju treba izvaditi BiH CIPS iskaznicu, a o tome imaš informacija na ovim linkovima:

http://www.hercegbosna.org/kolumne/politika/hrvatske-udruge-pozivaju-sve-hrvate-koji-su-porijeklom-a-trenutno-zive-izvan-bih-da-izvade-osobne-iskaznice-5897.html

http://www.hercegbosna.org/kolumne/politika/lokalni-izbori-u-bosni-i-hercegovini-2012-5884.html

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 11:37 

Moram se ponoviti glede ovog negodovanja oko nepostojanja zajedničkog kandidata.

Nije to tako jednostavno kako ste vi zamislili jer samo gledate poteze hrvatske strane, pri tome ne računajući na reakciju iz suprotnog tabora. Kada bi Hrvati u svim mješovitim općinama istaknuli samo jednog, zajedničkog kandidata, Bošnje/Srbi bi reagirali na isti način, pa opet time nisi ništa postigao osim što si ljudima na neki način ukinuo pravi izbor. Nema tu nekog pametnog rješenja, najbolje je da jedan od ponuđenih Hrvata doista bude kvalitetom i popularnošću dominantno ispred ostalih Hrvata, čime bi postigao isti efekt, ali bez reakcije "neprijateljske" strane. E sad, je li na djelu neka mudra i optimalna taktika, gdje bi u svakoj općini jedna hrvatska stranka istaknula nekog turbo-popularnog čovjeka, a ostale hrvatske stranke neke anonimuse - u takvu mudrost od naših ipak ne vjerujem.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 11:51 

HDZ BIH će pomesti sve naše stranke na izborima, a kod Bošnjaka ne znamo pravo stanje stvari, naziru se tri podjednako snažne opcije i to svakako nama ide u prilog.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 11:52 

Mislim da je Radončić sam sebi izgrizao muda ovih par mjeseci. Fotelja mu zamirisala, blizu je, a ne daju mu sjesti u nju.
Zna i on da tko zna kad ponovo takve prilike.

Nema veze sa lokalnim izborima ali eto. I on ima svoje ljude za načelnike gradova.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2012, 23:06 

Pogledao sam listu kandidata za gradonačelnike/načelnike i zanimljivo je da jedina općina u kojoj se kandidirao jedan kandidat je Neum.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2012, 23:48 

baš sam i ja maloprije pogledao pa sam primjetio da u svim opčinama u srednjoj bosni u kojoj je li-la ima više kandidata iz muslimanskih stranala nego iz hrvatskih..uglavnom je omjer 3-2, ili čak 4-2, a utravniku je 3-1, a mislim da je tako i u novom travniku..Šta mislite imamo li šanse vratiti neke opčine zbog toga?? npr jajce, busovaću(tu je omjer 1-1), uskoplje, možda novi travnik??

Vrh

PostPostano: 21 kol 2012, 23:50 

Uistinu sve je moguće. Možda nekakvim čudom i Zovko uspije izgubit vlast nakon 16 godina. Ništa se ne zna. Sve ćemo saznat nakon lokalnih izbora. Nitko ne zna kakav će bit odaziv i reakcije običnog puka. A mi na forumu možemo o svačemu razglabat.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2012, 05:25 

Citat:
Inicijativa za mlade HNS BiH

Dragi prijatelji,

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je svjestan teškog stanja u kojem se trenutno nalazi. Neučinkovit i nepravedan politički sustav doveo je hrvatski narod na rub opstanka u našoj zemlji. Iako konstitutivan na papiru, vidljivo je kako u praksi nije tako. Zbog toga su svaki izbori povijesni za naš narod.

Lokalni izbori u listopadu će zasigurno biti od velike važnosti u onim sredinama gdje se Hrvati iz godine u godinu bore za svoja prava, odnosno za poneko zastupničko mjesto u općinskim vijećima, ili za mjesto načelnika. Birajući svoje predstavnike u tim sredinama, ostvarujemo jamstvo, da će se za naš glas i dalje čuti, te da će se koliko toliko uvažavati.

Važno je izaći i na izbore u onim sredinama gdje su Hrvati u većini, odnosno gdje imaju veći broj opcija za birati. Jer vi odlučujete kakve će biti sljedeće četiri godine u vašoj sredini, neizlaskom na izbore, i neglasovanjem po svojoj savjesti, malo toga možete prigovoriti, ako se stvari budu odvijale u lošem svjetlu, i ako se vaš kraj ne bude razvijao kako treba.

Među mladima vlada prevelika nezainteresiranost i za politička pitanja i izbore, dok je njihova perspektiva sve lošija, zato pozivamo sve mlade osobe s pravom glasa, da iskoriste svoje biračko pravo, te da ne promatraju pasivno što se događa oko njih.

Nekorištenjem građanskog prava izbora političke opcije dajemo potporu majorizaciji i kršenju Ustavom zagarantiranih prava. Pravo izbora je također jedno od ljudskih prava, te zbog situacije u kakvoj jesmo, ne koristeći ga, najveću štetu činimo upravo sebi.

Stoga pozivamo sve osobe s pravom glasa, a posebno mlade ljude, da iskoriste svoje pravo glasa na predstojećim lokalnim izborima 07. listopada 2012.

Mostar, 15. 8. 2012.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2012, 06:13 

Moram se ponoviti glede ovog negodovanja oko nepostojanja zajedničkog kandidata.

Nije to tako jednostavno kako ste vi zamislili jer samo gledate poteze hrvatske strane, pri tome ne računajući na reakciju iz suprotnog tabora. Kada bi Hrvati u svim mješovitim općinama istaknuli samo jednog, zajedničkog kandidata, Bošnje/Srbi bi reagirali na isti način, pa opet time nisi ništa postigao osim što si ljudima na neki način ukinuo pravi izbor. Nema tu nekog pametnog rješenja, najbolje je da jedan od ponuđenih Hrvata doista bude kvalitetom i popularnošću dominantno ispred ostalih Hrvata, čime bi postigao isti efekt, ali bez reakcije "neprijateljske" strane. E sad, je li na djelu neka mudra i optimalna taktika, gdje bi u svakoj općini jedna hrvatska stranka istaknula nekog turbo-popularnog čovjeka, a ostale hrvatske stranke neke anonimuse - u takvu mudrost od naših ipak ne vjerujem.

znanosti/teorija-igara-game-theory-t7990.html

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 817 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: mrnjav, Naša Kvačica, Tomba17 i 23 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: