HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 sij 2025, 17:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 585 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 24  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Komušina - Teslić
PostPostano: 04 lip 2012, 08:58 

Župa Teslić - 17 krizmanika, Župa Komušina - 2.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2012, 17:44 

Vrh

PostPostano: 06 lip 2012, 15:45 

MRSHO je napisao/la:
Župa Teslić - 17 krizmanika, Župa Komušina - 2.

Da li još uvijek nemamo podatke o točnom broju mladih Hrvata u Tesliću?

Vrh

PostPostano: 06 lip 2012, 17:17 

Biće, hvala što si me podsjetio.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2012, 17:50 

MRSHO je napisao/la:
slika

Lijepo.

Mada nedavno sam išao sa starom brat bazgu u Zagorje i moram reć da tako lijepih krajobraza odavno nisam vidio. Pejsaz vrhunski. Šteta pa fotić nisam imao.

Pušu vam Zagorci opasno za vrat.

Vrh

PostPostano: 06 lip 2012, 22:58 

doc je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:
slika

Lijepo.

Mada nedavno sam išao sa starom brat bazgu u Zagorje i moram reć da tako lijepih krajobraza odavno nisam vidio. Pejsaz vrhunski. Šteta pa fotić nisam imao.

Pušu vam Zagorci opasno za vrat.

Imam hrpu prijatelja Zagoraca. Lepi su bregi, nemaš kaj :palacgore2 ... samo ja obožavam potoke, riječice... tog mi fali po Zagorju.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2012, 21:02 

Hrvatski reprezentativac posjetio grobove svojih predaka na Slatinskom groblju

slika

IVAN PAUREVIĆ – novi član bundesligaša Fortune Düsseldorf i hrvatski reprezentativac do 21 danas je povodom blagdana Svetog Ante prisustvovao blagoslovu polja na mjesnom groblju u Slatini, Komušina.

Ivan, sin Drage i Janje Paurević rođen je u Essenu 1.7 1991. godine, a većinu svoje nogometne kariere proveo je u mlađim uzrastima Borussie iz Dortmunda. Stasiti veznjak (194 cm) nedavno je potpisao ugovor za novog bundesligaša Fortunu iz Düsseldorfa, a dobio je i poziv iz HNS-a za nastup u mladoj reprezentaciji do 21. godine. Nastupima u reprezentaciji već je osvojio simpatije svoji suigrača, kao i selektora Ive Šuška. Suigrači su mu već nadjeli nadimak Joe jer doista podsjeća na A reprezentativca Šimunića, dok i selektor Šušak ima samo riječi hvale za našu nogometnu nadu: “Ivan je dečko sjajne tehnike i vrlo ozbiljan. Još može napredovati i na njega valja obratiti pozornost, čak i kao potencijal za A vrstu” – kaže izbornik Ivo Šušak.

Svojim prisustvom povodom blagoslova mjesnog groblja u Slatini razveselio je sve stanovnike tog mjesta, a i šire područje komušanskog kraja. Najavio je i svoj “duži” boravak u Komušini u kolovozu kao i podršku pri projektu izgradnje spomen obilježja.

Hvala Ivane, često nam navraćao u Komušinu iz koje se uvijek možeš nadati podršci.

http://mrsici.wordpress.com/2012/06/13/ ... -groblju/#

Vrh

PostPostano: 13 lip 2012, 21:07 

Di si Vuk sa juga, prije tjedan dana si komentirao da mali nikad neće doć u Komušinu, čak što više, sumnjao si da je uopće sa ovog područja :D

Vrh

PostPostano: 14 lip 2012, 00:53 

MRSHO je napisao/la:
Di si Vuk sa juga, prije tjedan dana si komentirao da mali nikad neće doć u Komušinu, čak što više, sumnjao si da je uopće sa ovog područja :D

nadi gdje sam to reko???
Reko sam da je meni reko da je on iz Zepca a nisam ga dalje ispitivo!!
Poznajem ja momka jako dobro nekoliko puta sam sjedio snjim.
I objasnio sam da je on meni reko Zepce, valjda da nemora objasnjivat gdje Slatina i Komusina itd. jer je ipak to "manji" kraj.
A da nikad nece doc??? Sto bi ja to reko??
Eh MRSHO uvjek me zezas!! :nono

Vrh

PostPostano: 14 lip 2012, 09:56 

VUKsaJUGA je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:

nadi gdje sam to reko???
Reko sam da je meni reko da je on iz Zepca a nisam ga dalje ispitivo!!
Poznajem ja momka jako dobro nekoliko puta sam sjedio snjim.
I objasnio sam da je on meni reko Zepce, valjda da nemora objasnjivat gdje Slatina i Komusina itd. jer je ipak to "manji" kraj.
A da nikad nece doc??? Sto bi ja to reko??
Eh MRSHO uvjek me zezas!! :nono

Oprosti Vuče, neznam otkud mi u glavi da si ti to napisao, valjda za to što ga osobno poznaješ pa me asociiraš na njega :D

Ma ne zezam ja tebe :palacgore2

Vrh

PostPostano: 14 lip 2012, 12:32 

Pa poznajem ga kazem prosli mjesec mu je baba umrla i bio sam ovde u njemackoj na ispracaju, kratko sam sa Ivanom koju poprico ali eto nisam ga nikad tacno ispitivo odakle je ono "Zepce" i to je to ja njemu "Kakanj" i eto, nismo u detalje ulazili. Vise pricamo o nogometu ;)

Vrh

PostPostano: 14 lip 2012, 15:40 

Pismo čitatelja; 20. godina poslije – “Sugrađani, trebamo vas, dođite!”

slika

Poštovani,

Ove godine navršava se punih 20 godina od kada su naši sugrađani kamionima, traktorima, zaprežnim kolima, zbog ratnih dejstava, morali napustiti svoj rodni kraj, svoje ognjište. Još i danas dan mi je slika pred očima izbezumljenih žena i djece koji u suzama napuštaju svoje ognjište i odlaze u nepoznato. Ni do danas dan zbog uvjeta života, mnogi se nisu vratili, a ima i onih koji još nisu kročili u svoje rodno mjesto. Nažalost mnogi se neće nikada više ni moći vratiti. Mnogi su i umrli u nadi da će se jednog dana vratiti. Nestala je skoro sva generacija 1920-1930 godišta. Nažalost ima i mladih koji su napustili ovaj svijet i može se reći da je pučantsvo koje je živjelo do 1992.godine skoro prepolovljeno. Jedan dio se vratio. To su, kako kaže naš velečasni Ćosić, heroji u miru. Zaslužuju svaku pohvalu . Posebno treba istaći one koji su se među prvima vratili. To su bili nenormalni uvjeti, Sela devastirana, popaljena, zarasla u korove, bez struje i vode. Nije im pokazana dobrodošlica. Ali ljubav prema rodnom ognjištu bila je jača i jedan dio naših sugrađana sve te poteškoće je savladao. Koliko je meni bilo lakše kada sam nakon nekoliklo godina odlučio da obnovim spaljeni dom. Imao sam od koga dobiti vodu, struju, alat, popiti kavu i rakiju, što nisu imali oni koji su se među prvim vratili. I danas dan se sjećam vapaja prvih povratnika, pri posjeti, da se vratimo, što je u meni probudilo čudan osjećaj. Međutim, nepravilnosti koje su se dešavale po povratku, uticale su na međusobna povjerenja, pa je došlo skoro upitno daljnji suživot među svojim dojučerašnjim susjedima, rođacima, prijateljima, pa čak i među braćom. Treba razumjeti i tu situaciji i prevazići sva neslaganja. Rat nam nanjeo mnogo zla i trebao je biti nam pouka. Nažalost kod mnogih nije tako.

Nadalje, želio bih da gosp. velečasni Ćosić ove godine za vrijeme svetkovine naše Gospe, kada ima najviše sugrađana, a i ostali naši svećenici ( u Bežlji i Tesliću) naglašenije podsjete na 20-togodišnjicu izbivanja naših mještana sa svojih ognjišta, apeluju na povratku još jače, uvjerljivije, posebno onih koji imaju uvjete ( umirovljenici sa visokim mirovinama) Samo podatak, da smo prije rata imali blizu 300 zaposlenih u Njemačkoj i drugim zemljama, koji su danas umirovljeni, a ne žele da se vrate. Pogubna politika prema Hrvatima i Srednjoj Bosni mnoge je naše sugrađene nagnala da svoj život započmu u drugim sredinama, zemljama diljem svijeta. Ne želim ulaziti u ničije živote, apelujem da barem populacija kojoj više ne treba posao, dođe i boravi malo više u rodnom mjestu.

Poštovani,

Molim vas sve, koji niste očistili svoje devastirane nekretnine, da to pokušate učiniti. Sve te ruševine, a nema ih puno, podsjećaju na prošlost i treba ih ukloniti. U koliko netko ne može ili ne želi očistiti ruševine molio bih vlasnike da samo daju svoj pristanak kod odgovornih ljudi u Mjesnim zajednicama , kako bi pokušali donacijama i pomoći Međunarodne zajednice očistili preostali dio ruševina. Kolilko bi bila ljepša naša mjesta? Učinite to radi onih koji tamo žive. Nije im svejedno svaki dan gledati te ruševine. Čini mi se da upravo oni koji imaju najviše, nisu očistili svoja ognjišta. Ima i izuzetaka, koji zaista to nisu mogli ili su umrli, a djeca to ne žele. Molim uvažene naše svećenike, koji imaju autoritet, a posebno našeg Kardinala Puljića, da u susretima sa međunarodnom zajednicom i predstavnicima instucija, pokušaju postaviti i ta pitanja. Ona se kad tad moraju riješiti.

Travnja mjeseca ove godine boravio sam na našem Konđilu , u pratnji belgijskih državljana, koji su se željeli upoznati sa svetištem. Vidim radovi se izvode, i bit će to lijepo svetište koje u svakom srcu našeg sugrađanina ima svoje mjesto. Osobno, emotivno doživljavam svaki dolazak na Konđžilo. Nadam se, kada sve bude gotovo, da će crkvene vlasti učiniti sve da svetište Konđžilo, jedino priznato svetište Majke Božije u BiH, bude tijekom cijele godine posjećivano, slično Međugorju. Tu vidim i budućnost našeg kraja. Ona je vezana za to svetište. Tu moramo svi dati svoj dopinos od malog čovjeka do institucija. Imamo mi iz naših krajeva ljudi koji su vrlo poznati, pogotovo sportaši. Tako sam sretan kada čitam kako su naši košarkaši u Hajterbahu ušli u viši rang takmičenja. Tu su i naši nogometaši . Svatko može na svoj način promovirati svoje mjesto. Učinimo to. U zadnje vrijeme vidim pomake u tom smjeru, koje čini gosp. velečasni Ćosić . Vjerujem u njegov uspjeh da će se ostvariti sve te predpostavke koje sam naveo, naravno uz pomoć svih nas, a posebno uz pomoć našeg Kardinala i ostalog svećenstva.

Drago bi mi bilo da ove godine vidim i one koji još nisu dolazili od 1992 , goidine. Nažalost ima i takvih. Neka prorade emocije iz vašeg djetinjstva, slike sa Konđžila, igračke koje ste kupovali na brdu Konđilo, sječanja na susrete sa prijateljima. Ne vijerujem da je to moglo izčeznut iz srca naših sugrađana. Trebamo vas, dođite.

Do skorog viđenja lijep pozdrav.

Mršić Ivo

Lipnja mjeseca 2012.

http://mrsici.wordpress.com/2012/06/14/ ... #more-1531

Vrh

PostPostano: 15 srp 2012, 23:37 

Riječani na spomen obilježju u Komušini

slika

Dana 14.07.2012.iz Rijeke su organizirano doputovali rodbina,prijatelji i suborci poginulih Hrvatskih branitelja Teslić -Komušine kako bi svojim najmilijim odali počast te na taj način dali do znanja da nikad neće biti zaboravljeni oni koji su za svoj kraj dali ono najvrednije a to je život.Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Spomen parku poginulim Hrvatskim braniteljima Teslić -Komušine koji je još u izgradnji održana je Misa Zadušnica za poginule branitelje u Crkvi Uznesenja BDM u Komušina.

Vrh

PostPostano: 25 srp 2012, 17:23 

Sredstva državnih/entitetskih/općinskih institucija i sredstva. Usporedbe radi...

Vlada Republike Hrvatske 680.000 KN 90.320 EUR

Ministarstvo turizma RS 10.000 KM 5.000 EUR
Vlada BiH 50.000 KM 25.000 EUR
Vlada RS 5.000 KM 2.500 EUR
Živko Budimir, predsjednik FBiH 5.000 KM 2.500 EUR
Općina Žepče 2.000 KM
Općina Teslić 10.000 KM

Ponekad se stvarno može postavit pitanje, čiji smo mi, kojoj državi, entitetu, općini pripadamo...

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 19:33 

FOTO: Misom zadušnicom i polaganjem vijenaca obilježena 20. obljetnica HVO Teslić-Komušina

slika

10. kolovoza 2012. godine obilježena je 20-a godišnjica HVO-a Teslić-Komušina. U Crkvi BDM Komušina održana je Misa zadušnica za sve poginule Hrvatske branitelje Teslić-Komušina.

Nakon Mise na Spomen parku poginulim Hrvatskim braniteljima, koji je još u izgradnji, mnogobrojne Udruge HVO-a proistekle iz Domovinskog rata te državna izaslanstva položili su cvijeće i upalile svijeće u sjećanje na poginule branitelje. Upriličena je i svečana Akademija na kojoj su se osim domaćina skupu obratili između ostalih i predsjednik Federacije Živko Budimir te predsjednik Udruge Zavjet general Marko Lukić te uputili riječi zahvale i potpore u borbi da Komušina ne bude zaboravljena. Ispred Odbora za gradnju Spomen parka poginulim Hrvatskim braniteljima Teslić-Komušina uručene su zahvalnice kako za financijsku potporu tako i za doprinos i zalaganje u izgradnji istog. U večernjim satima održan je humanitarni koncert koji je imao za cilj prikupljanje sredstava potrebnih za nastavak gradnje Spomen parka. Ovom prigodom se još jednom zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ove obljetnice i koncerta.

http://mrsici.wordpress.com/2012/08/19/ ... -komusina/

HVIDR-a HVO Teslić-Komušina

Foto: D. Mršić

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 19:36 

Bome lijepa masa ljudi MRSHO.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 19:46 

500-injak ljudi, većina sa područja Teslić-Komušina, nešto sa Usore, iz Žepča, Mostara te Središnje Bosne (uzvanici).

Imam sliku ispred crkve pred Misom zadušnicom, stavit ću, malo se bolje vidi masa...

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 19:49 

MRSHO je napisao/la:
500-injak ljudi, većina sa područja Teslić-Komušina, nešto sa Usore, iz Žepča, Mostara te Središnje Bosne (uzvanici).

Imam sliku ispred crkve pred Misom zadušnicom, stavit ću, malo se bolje vidi masa...

I jedan iz Dervente, ako kažeš da je bio i Prgomet. :D

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 19:50 

Da, zaboravih inače i na Zagreb, General Lukić sa svojim suradnicima itd...

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 19:51 

U biti ispravak, Prgomet je bio 14.8. prisutan, ne na ovom obilježavanju 10.8.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 19:51 

Kakvi su to naoružani Hrvati tamo. U hrvatskim uniformama.
Gdje je ta silna "armija bih".

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 19:55 

BBC je napisao/la:

To je hrvatska sekcija OSBiH, nema više ni multietničke junačke Harmije, ni škutorsko-izdajničkog HVOa, ni genocidne VRS, sada smo svi jedna multietnička OS BiH :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 19:57 

BBC je napisao/la:

'ta će Armija, nije se ni borila za te prostore kad je trebalo. Čast pojedincima (pod kapom HVO)

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 19:58 

Lokalni armijasi ciste njive i krce korov oko kuca Komusana za 20 KM dnevnice, nemaju oni vremena za ovakve zajebancije, treba komad kruha zaradit.

a Hrvati svoje brane i svoji će na svom biti.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2012, 20:02 

Zadar1993 je napisao/la:
BBC je napisao/la:

To je hrvatska sekcija OSBiH, nema više ni multietničke junačke Harmije, ni škutorsko-izdajničkog HVOa, ni genocidne VRS, sada smo svi jedna multietnička OS BiH :D .

Lijepo im stoji ona šahovnica na ramenu. Ponosno i prkosno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 585 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 24  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: