HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 stu 2024, 14:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1912 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 16 kol 2012, 21:43 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Mislio sam, kad sam bio manji, da ću jednog dana bit utjecajan i moći to promijeniti, jer, ne čini se teško. Voda na sve strane, struja čeka da se pokupi.

Čudno si ti dijete bio.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2012, 22:01 

Agathonikos je napisao/la:
Aga je osvjedočeni ljubitelj ovaca, nedavno sam ga vidio da odvede nekud njih nekoliko. :zubati

Imate li vjenčanu kumu i kakvog je vimena, gospodine Junuze :D

Moj post apsolutno nije imao sexualne konotacije, nego je aluzija na jednogodišnje :D izbivanje, a predmnijevam kako je tako shvaćeno.

Zašto su vam g. Aga ovce aluzija na nešto sexualno? :D

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 01:55 

Zašto su vam g. Aga ovce aluzija na nešto sexualno? :D

Zato što mi je vaša vjenčana kuma prva asocijacija na ovcu jer samo ovca može biti vjenčana kuma ovnu poput vas =))

Šalim se gospodine Junuze te ujedno šaljem ispriku vašoj kumi na toj aluziji mada me baš i ne možete uvjeriti da ste to pominjanje ovaca povezali sa ičim drugim nego sa sexom pa otud i moje pominjanje vaše kume, njenih vimena i načina prilaska vimenu joj koji preferira :D

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 11:10 

Hladan tuš, malom Slobi se ne sviđa Dodikov ulet na političku scenu u Srbiji

Citat:
Dačić odbacio Dodikovu inicijativu

Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je danas kao nepotrebnu inicijativu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o definisanje srpskog nacionalnog interesa.

slika

"Čemu služi državno rukovodostvo nego da štiti srpski državni i nacionalni interes. Valjda je obaveza svih na državnim funkcijama da štite državni i nacionalni interes i što se mene tiče ta inicijativa nije bila potrebna", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Dačić je naveo da o Dodikovoj inicijativi nije informisan i podsjetio da je predsjednik Republike Srpske o tome razgovarao sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem tokom njihovog nedavnog susreta u Beogradu.

Premijer Srbije je rekao da očekuje dalje zbližavanje Srbije i Republike Srpske u skladu sa Sporazumom o specijalnim vezama.

"Srbija poštuje Dejtonski sporazum i ustrojstvo BiH i nikakvih promjena tog sporazuma ne smije biti bez saglasnosti tri naroda i oba entiteta, a to znači i da bi Srbija trebalo da razvija što bliže odnose sa Republikom Srpskom u svakom smislu", rekao je Dačić.

Dodik je juče rekao da se zalaže za što hitnije definisanje jasnih političkih ciljeva srpskog naroda u cjelini, naglašavajući da je o tome razgovarao i sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

"Mi smo se dogovorili da iza 20. septembra u Banjaluci održimo Savjet za sprovođenje Sporazuma o specijalnim vezama, na čijem će dnevnom redu biti i ova tema", rekao je juče Dodik.

Kako je naveo, tada bi trebalo da se razmotri mogućnost zajedničkog djelovanja u vezi sa pitanjima Dejtonskog sporazuma, Kosova i Metohije, Srpske pravoslavne crkve, jezika i ostalih pitanja bitnih za srpske nacionalne interese.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 20:42 

Ministry of Sound je napisao/la:
Hladan tuš, malom Slobi se ne sviđa Dodikov ulet na političku scenu u Srbiji

Mali Slobo je izbacio Cedu Praska iz vlasti po dogovoru sa Dodikom.
Nema tu nesporazuma.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2012, 21:04 

Citat:
Dačić: Ne smije biti promjena Dejtonskog sporazuma bez saglasnosti tri naroda i dva entiteta

(24SI) - Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da je nepotrebna inicijativa predsjednika RS Milorada Dodika o definisanju srpskog nacionalnog interesa. "Čemu služi državno rukovodstvo nego da štiti srpski državni i nacionalni interes? Valjda je obaveza svih na državnim funkcijama da štite državni i nacionalni interes i što se mene tiče ta inicijativa nije bila potrebna", rekao je Dačić novinarima.

On je naveo da o Dodikovoj inicijativi nije informiran i podsjetio da je predsjednik Republike Srpske o tome razgovarao s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem tokom njihovog nedavnog susreta u Beogradu, javila je BETA.

Premijer Srbije je rekao da očekuje dalje zbližavanje Srbije i Republike Srpske u skladu sa Sporazumom o specijalnim vezama.

"Srbija poštuje Dejtonski sporazum i ustrojstvo BiH i nikakvih promjena tog sporazuma ne smije biti bez saglasnosti tri naroda i oba entiteta, a to znači i da bi Srbija trebalo da razvija što bliže odnose sa Republikom Srpskom u svakom smislu", rekao je Dačić.
http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i-hercegovina/108722-Dacic-smije-biti-promjena-Dejtonskog-sporazuma-bez-saglasnosti-tri-naroda-dva-entiteta.html

Vrh

PostPostano: 18 kol 2012, 01:58 

Disharmonija, disharmonija...

Vrh

PostPostano: 23 kol 2012, 22:39 

Pokret otpora Trebinje: Ovo je tek početak!

'Nismo grupa neciviliziranih pojedinaca, već pokret otpora u Trebinju, navodi se u reagiranju "Omladinski pokret otpora, Trebinje", nakon što ih je tamošnji vršitelj dužnosti gradonačelnika Dobroslav Ćuk nazvao "grupom neciviliziranih pojedinaca", koji su izviždali njega i predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika.

Ćuk, Dodik i predstavnici aktualne trebinjske vlasti su se suočili sa zvižducima i izrazima negodovanja već na prvo spominjanje imena Milorada Dodika na skupu u nedjelju, 19. kolovoza.

Svi mediji u RS-u u izvještajima s tog događaja prešutjeli su tu činjenicu, iako su zvižduke pratili povici negodovanja, kao odraz nezadovoljstva građana Trebinja ponašanjem aktualne SNSD-ove vlasti.

Samo rijetki internet portali objavili su detalje i snimak zvižduka Dodiku i Ćuku pred nekoliko tisuća građana.

U reagiranju nakon ovih izraza nezadovoljstva sugrađana, Ćuk je u svom priopćenju ustvrdio da se "manja grupa neciviliziranih pojedinaca pobrinula da svečanost proslave gradske slave ne bude veličanstvena" zbog toga što su pištaljkama ometali njegovo obraćanje.

Međutim, u pismu "Omladinski pokreta otpora Trebinje" poručuje da su ti koji su zviždali "pokret otpora, regrutiranih iz onih pojedinaca koje je Ćukova politika dovela do očaja i ruba egzistencije, a koje on odavno ne primjećuje".

"Zaslijepljeni moći i bogatstvom koje ste osigurali svojoj obitelji u vremenu najvećeg siromašenja naroda u Trebinju od Drugog svjetskog rata, niste primijetili da je stvorena bijeda i socijalni talog iz koga se mi regrutiramo", stoji u pismu v.d. gradonačelniku.

Navode i da nemaju, niti im trebaju ikakvi nalogodavci za prosvjede na način kako je to rađeno i kako se to i danas radi upravo civiliziranim društvima.

Također, načelniku poručuju da bi na isti način, prosvjedima i zvižducima, bio dočekan bilo gdje, jer je to aktualna vlast zaslužila u proteklih osam godina.

"Ovo je tek početak, gospodine Ćuk", poručio je "Omladinski pokret otpora, Trebinje" aktualnom gradonačelniku koji se kandidirao i za treći mandat.

Fena

Vrh

PostPostano: 23 kol 2012, 23:11 

Citat:
Koalicija "Vozi, Miško" tvrdi da će na izborima "pomesti" SNSD

Koalicija pod nazivom "Vozi, Miško" koja je na pretstojećim izborima prijavljena za općinu Laktaši, pobudila je interesovanja još prije dva mjeseca, kada je i podnijela kandidaturu u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, ali i sada kada je CIK zvanično objavio ovjerene kandidatske liste.

Kandidat koalicije za načelnika Laktaša Vukašin Vojinović, u razgovoru za Klix.ba objašnjava šta se krije iza samog naziva koalicije, ali i izražava uvjerenje da će upravo oni otjerati iz fotelja, ne jednog, nego dva Miška. Podržale su ga opozicione stranke DP, čiji je Vojinović član, SNS, SRS RS i NDS.

"Sadašnji načelnik Općine Laktaši je Milorad Topalović Mišo. S obzirom da on već dva mandata obnaša funkciju načelnika Općine, a mi kao opozicija, a prije svega koalicija, predstavljamo se kao 'Vozi, Miško', što je poruka da on treba da ide sa te funkcije, jer postoji nezadovoljstvo njegovim radom. Budžet iz godine u godinu je sve manji, 2008. je bio 48 miliona i svake godine je sve manji, tako da je ove godine plan budžeta oko 18 miliona. Mislim da su građani nezadovoljni i zato njemu poruka vozi Miško, idi Miško", rekao je Vojinović u razgovoru za Klix.ba.

Vojinović smatra da je došlo vrijeme da se i stranačkom šefu sadašnjeg načelnika Laktaša, Miloradu Dodiku, poruči "vozi, Miško".

"Također, došlo je vrijeme da kažemo idi Milorade. Mi kao koalicije i ja kao njen kandidat, mislim da imamo velike šanse, s obzirom da će iz svih partija glasati za mene, neke u punom kapacitetu, neke ne, ali i neki ljudi u SNSD-u misle da je došlo vrijeme za novog načelnika Laktaša. Zapravo ja imam podršku sedam stranaka", tvrdi Vojinović.

Osim što je naziv koalicije "Vozi, Miško" poruka da je vrijeme za odlazak kadrova SNSD-a, Vojinović kaže da je naziv smišljen između ostalog i da bi privukao pažnju birača.

"Da bi postigao cilj, često morate na različite načine privući pažnju. Imate ljude koji na osnovu neobične frizure privuku pažnju ili se recimo neobično oblače. Reakcije na to mogu biti pozitivne ili negativne, ali skrenete pažnju na sebe. Mi smo animirali građane, neki pričaju o nazivu kolicije kroz šalu, ali su saznali za nas. Mi smatramo da možemo ostvariti svoj cilj, ne samo na lokalnim izborima, nego i u RS-u. Stvorit ćemo to kritičnu masu koja će glasati za nas i dobiti mogućnost i da tražimo vanredne izbore u RS-u. Ukoliko pobijedimo budite ubijeđeni da će se promijeniti slika i u RS-u i u BiH, jer će on (Milorad Dodik op. a.) milom ili silom morati otići iz politike. I previše je on uradio na blaćenju RS-a", izjavio je Vojinović, inače biznismen i lovac, predsjednik Lovačkog saveza RS-a.

Hoće li koliciji "Vozi, Miško" i Vojinović uloviti izborni plijen, vidjet ćemo na izborima u oktobru, ako ništa drugo, kako i sami kažu, uspjeli su nasmijati građane Laktaša, ali i šire.

Kukuriku koalicija, Vozi Miško, šta je slijedeće?

Vrh

PostPostano: 23 kol 2012, 23:11 

To nova Komšićeva stranka ?

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 14:26 

zmajček je napisao/la:

'Nismo grupa neciviliziranih pojedinaca, već pokret otpora u Trebinju, navodi se u reagiranju "Omladinski pokret otpora, Trebinje", nakon što ih je tamošnji vršitelj dužnosti gradonačelnika Dobroslav Ćuk nazvao "grupom neciviliziranih pojedinaca", koji su izviždali njega i predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika.

Ćuk, Dodik i predstavnici aktualne trebinjske vlasti su se suočili sa zvižducima i izrazima negodovanja već na prvo spominjanje imena Milorada Dodika na skupu u nedjelju, 19. kolovoza.

Svi mediji u RS-u u izvještajima s tog događaja prešutjeli su tu činjenicu, iako su zvižduke pratili povici negodovanja, kao odraz nezadovoljstva građana Trebinja ponašanjem aktualne SNSD-ove vlasti.

Samo rijetki internet portali objavili su detalje i snimak zvižduka Dodiku i Ćuku pred nekoliko tisuća građana.

U reagiranju nakon ovih izraza nezadovoljstva sugrađana, Ćuk je u svom priopćenju ustvrdio da se "manja grupa neciviliziranih pojedinaca pobrinula da svečanost proslave gradske slave ne bude veličanstvena" zbog toga što su pištaljkama ometali njegovo obraćanje.

Međutim, u pismu "Omladinski pokreta otpora Trebinje" poručuje da su ti koji su zviždali "pokret otpora, regrutiranih iz onih pojedinaca koje je Ćukova politika dovela do očaja i ruba egzistencije, a koje on odavno ne primjećuje".

"Zaslijepljeni moći i bogatstvom koje ste osigurali svojoj obitelji u vremenu najvećeg siromašenja naroda u Trebinju od Drugog svjetskog rata, niste primijetili da je stvorena bijeda i socijalni talog iz koga se mi regrutiramo", stoji u pismu v.d. gradonačelniku.

Navode i da nemaju, niti im trebaju ikakvi nalogodavci za prosvjede na način kako je to rađeno i kako se to i danas radi upravo civiliziranim društvima.

Također, načelniku poručuju da bi na isti način, prosvjedima i zvižducima, bio dočekan bilo gdje, jer je to aktualna vlast zaslužila u proteklih osam godina.

"Ovo je tek početak, gospodine Ćuk", poručio je "Omladinski pokret otpora, Trebinje" aktualnom gradonačelniku koji se kandidirao i za treći mandat.

Fena

U pravu je unuk! :wink

Oslobođenje.ba

Zvao me jednom u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic. Jesil čuo, veli, onaj o Spidermanu u Kaknju?

Elem, obreo se Spiderman u Kaknju, skočio s jednog nebodera na drugi, pa se zbunjeno osvrnuo oko sebe: "Đe ću sad, u pičku materinu?!"

Do jučer, eto, Spiderman je bio najugledniji gost koji je posjetio Kakanj. Ne računajući, dakako, Džemila Ugarka, ministra privrede u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, koji je nakon nedavnog sastanka s načelnikom Mensurom Jašarspahićem skočio u Visoko, pa se, vele, zbunjeno osvrnuo s Piramide Sunca: "Đe ću sad, u pičku materinu?!"

Jučer, međutim, čitam u novinama da je u posjetu Kaknju bio i – Han Solo. Han Solo iz Lucasovih Ratova zvijezda u Kaknju?! Opet, sve je u Bosni i Hercegovini moguće, pa ako ima u Bosni piramida, ima i Spidermana, ako ima Spidermana, ima i privrede, a ako ima ministra privrede, ima i Hana Sola. Đe će, najzad, kriminalci iz intergalaktičkog švercerskog kartela nego u Bosnu? Letio valjda Han Solo s planeta na planet i obreo se u Bosni, "đe ću sad, bla bla bla", pa sa suprugom Leiom posjetio načelnika Jašarspahića, živo se zanimajući za mogućnosti ulaganja u rudnike i tvornice cementa. "Ratovi zvijezda: Industrija uzvraća udarac", ili tako nešto.

Sa zanimanjem sam stoga uzeo čitati vijest o posjetu Hana Sola Kaknju, pa se malo kao i iznenadio kad sam ga vidio. Ili je Harrison Ford bio na radikalnoj plastičnoj kirurgiji, ili je ovo neka kineska kopija Ratova zvijezda. Pogledam malo bolje, kad nije Han Solo nego - Kim Han-sol, unuk pokojnog sjevernokorejskog diktatora, Dragog Vođe Kim Jong-ila, i praunuk Velikog Vođe Kim Il-sunga!

Opet, sve je u Bosni i Hercegovini moguće, pa ako ima u Bosni piramida, Spidermana i kantonalnih ministara privrede, ima i korejskih prijestolonasljednika. Nije, uostalom, to nepoznata stvar, Kim Han-sol dobio je veliki publicitet kad je prije godinu dana stigao u Mostar da se školuje u međunarodnom United World Collegeu. Tamo je, čitam, stekao najboljeg druga, nekog mladića iz Kaknja, pa na njegov poziv posjetio tu srednjobosansku varoš.

"Želim obići što više gradova u ovoj lijepoj zemlji", izjavio je sedamnaestogodišnji Dragi Unuk za lokalni portal Kakanj-x. "Grad mi se sviđa, djevojke su prelijepe i nadam se da ću uskoro opet doći. Bosna i Hercegovina mi se sviđa, sličnog je političkog sistema kao i moja zemlja."

Dragi Unuk nije preciznije objasnio kako je to točno Bosna i Hercegovina sličnog političkog sistema kao i Sjeverna Koreja, ali mali je u Bosni već godinu dana i vjerojatno zna što govori. Ponekad, najzad, a bogami i češće - nije to nepoznata pojava - netko sa strane bolje i jasnije vidi stvari.

Sjeverna Koreja je, kako znamo, posljednja preživjela diktatura staljinističkog tipa, čvrsti jednostranački sistem s apsolutnom i monolitnom vlašću komunističke Radničke partije, od osnivanja države do danas. Bosna pak ima višestranački parlamentarni sistem, sve od osnivanja države vlast nije apsolutna, čvrsta i monolitna. I ne samo da je labava i fragilna, ne samo da i na takvoj klimavoj vlasti nije jedna, već šest stranaka nego od svih stranaka, pokreta i ideja na bosanskoj političkoj sceni nema jedino – komunista.

Teško, dakle, da bi se moglo reći kako su Sjeverna Koreja i Bosna i Hercegovina sličnog političkog sistema. A teško bogami da je i pametni Vođin unuk na to mislio. Nije, jebiga, ni on na koledž u Mostaru došao zato što je imao sve petice u osnovnoj školi, već zato što je sin guzonjinog sina.

U toj dalekoj zemlji, čuli ste već za to, guzonje gaje kult obitelji i baš se neobično brinu za djecu. Veliki Vođa Kim Il-sung, recimo, svome je sinu našao krasan posao Dragog Vođe i vrhovnog zapovjednika Korejske narodne vojske – ništa posebno, tek da se mali osamostali – a ovaj, opet, svoga je sina, dok se ne snađe, zaposlio kao Izvrsnog Vođu i predsjednika Centralnog komiteta Radničke partije Demokratske Narodne Republike Koreje.

Za djecu iz zemlje u kojoj guzonje svoje sinove zapošljavaju kao diktatore, Bosna i Hercegovina je naime upravo idealna zemlja za školovanje.

Bosna, baš kao i Koreja, zemlja je guzonjinih sinova, po političkom uređenju, dakle, djecokratska država. Dosta je vidjeti posljednje izvještaje Transparency Internationala za BiH: državni ministar financija i bivši premijer Veliki Vođa Nikola Špirić, samo posljednji slučaj, sina je uhljebio na mjestu prvog sekretara Ambasade BiH u Beogradu, Dragi Vođa federalni ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević sina je namjestio za savjetnika ministra poljoprivrede Jerka Ivankovića Lijanovića, dok je Izvrsna Voditeljica Slavica Josipović, zastupnica HDZ-a 1990 u federalnom Parlamentu, svoga sina zaposlila kao savjetnika ministra komunikacija i transporta Rude Vidovića.

To je Bosna, europska Koreja, obećana zemlja za sinove. Jer u Bosni, za razliku od Koreje, ne postoji samo jedan Guzonja.

Nije to jedina razlika: u Bosni je nepotizam, naime, neusporedivo razvijeniji i demokratskiji, pa tamo ne zapošljavaju isključivo i samo sinove. Nije Bosna i Hercegovina korejska diktatura, pravo na funkciju u ministarstvu ili kakvom upravnom odboru ovdje imaju i ostali članovi familije, i kćerke i nećaci, i braća i sestre, i žene i zetovi, i cijela uža i šira obitelj. Zemlja je ovo neslućenih mogućnosti, lokalni Dragi Vođa ne mora nužno biti sin Velikog Vođe, može mu biti i šogor ili punica, kao što Izvrsni Vođa Dragom Vođi može biti i amidžić i vjenčana kuma.

Fasciniralo je to očito mladog Kim Han-sola, ta dirljiva briga za obitelj do koje se još drži samo u Sjevernoj Koreji i Bosni, pa je oduševljeno i nostalgično primijetio kako je "Bosna i Hercegovina sličnog političkog sistema" kao i njegova Koreja.

Bit će stoga veselo kad Dragi Unuk završi školovanje u Bosni, pa se jednog dana vrati kao nekakav, štajaznam, Nevjerojatni Vođa, i u svoju zaostalu, zatvorenu zemlju unese libertinski dah zapada. Bit će to velika, suštinska promjena u najizoliranijoj zemlji svijeta, stariji će Korejci kolutati očima, a stare Korejke zazivati smak svijeta kad sve svjetske novine jave da je u sklopu revolucionarnih političkih reformi Nevjerojatni Vođa, bosanski student Kim Han-sol, na mjestu svoga nasljednika - vrhovnog zapovjednika Korejske narodne vojske i predsjednika Centralnog komiteta Radničke partije DNR Koreje - imenovao malu od ženinog mlađeg brata.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 15:28 

Evo malo atmosfere sa hrvatskih prostora RS-a :HercegBosanac :HVO

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 15:43 

Lebowski je napisao/la:
Citat:
Koalicija "Vozi, Miško" tvrdi da će na izborima "pomesti" SNSD

Koalicija pod nazivom "Vozi, Miško" koja je na pretstojećim izborima prijavljena za općinu Laktaši, pobudila je interesovanja još prije dva mjeseca, kada je i podnijela kandidaturu u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, ali i sada kada je CIK zvanično objavio ovjerene kandidatske liste.

Kandidat koalicije za načelnika Laktaša Vukašin Vojinović, u razgovoru za Klix.ba objašnjava šta se krije iza samog naziva koalicije, ali i izražava uvjerenje da će upravo oni otjerati iz fotelja, ne jednog, nego dva Miška. Podržale su ga opozicione stranke DP, čiji je Vojinović član, SNS, SRS RS i NDS.

"Sadašnji načelnik Općine Laktaši je Milorad Topalović Mišo. S obzirom da on već dva mandata obnaša funkciju načelnika Općine, a mi kao opozicija, a prije svega koalicija, predstavljamo se kao 'Vozi, Miško', što je poruka da on treba da ide sa te funkcije, jer postoji nezadovoljstvo njegovim radom. Budžet iz godine u godinu je sve manji, 2008. je bio 48 miliona i svake godine je sve manji, tako da je ove godine plan budžeta oko 18 miliona. Mislim da su građani nezadovoljni i zato njemu poruka vozi Miško, idi Miško", rekao je Vojinović u razgovoru za Klix.ba.

Vojinović smatra da je došlo vrijeme da se i stranačkom šefu sadašnjeg načelnika Laktaša, Miloradu Dodiku, poruči "vozi, Miško".

"Također, došlo je vrijeme da kažemo idi Milorade. Mi kao koalicije i ja kao njen kandidat, mislim da imamo velike šanse, s obzirom da će iz svih partija glasati za mene, neke u punom kapacitetu, neke ne, ali i neki ljudi u SNSD-u misle da je došlo vrijeme za novog načelnika Laktaša. Zapravo ja imam podršku sedam stranaka", tvrdi Vojinović.

Osim što je naziv koalicije "Vozi, Miško" poruka da je vrijeme za odlazak kadrova SNSD-a, Vojinović kaže da je naziv smišljen između ostalog i da bi privukao pažnju birača.

"Da bi postigao cilj, često morate na različite načine privući pažnju. Imate ljude koji na osnovu neobične frizure privuku pažnju ili se recimo neobično oblače. Reakcije na to mogu biti pozitivne ili negativne, ali skrenete pažnju na sebe. Mi smo animirali građane, neki pričaju o nazivu kolicije kroz šalu, ali su saznali za nas. Mi smatramo da možemo ostvariti svoj cilj, ne samo na lokalnim izborima, nego i u RS-u. Stvorit ćemo to kritičnu masu koja će glasati za nas i dobiti mogućnost i da tražimo vanredne izbore u RS-u. Ukoliko pobijedimo budite ubijeđeni da će se promijeniti slika i u RS-u i u BiH, jer će on (Milorad Dodik op. a.) milom ili silom morati otići iz politike. I previše je on uradio na blaćenju RS-a", izjavio je Vojinović, inače biznismen i lovac, predsjednik Lovačkog saveza RS-a.

Hoće li koliciji "Vozi, Miško" i Vojinović uloviti izborni plijen, vidjet ćemo na izborima u oktobru, ako ništa drugo, kako i sami kažu, uspjeli su nasmijati građane Laktaša, ali i šire.

Kukuriku koalicija, Vozi Miško, šta je slijedeće?

Nijedan od ponudjenih odgovora. :zubati

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 15:50 

Citat:
Dodik: Danas inicijativa za smjenu Lagumdžije

Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će danas biti pokrenuta inicijativa za smjenu ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije zbog njegovog neustavnog djelovanja.

"U okviru Poslaničke grupe SNSD-a u parlamentu BiH biće pokrenuta inicijativa za smjenu Lagumdžije zbog njegovog neustavnog djelovanja i kršenja međustranačkih dogovora o formiranju postojećeg Savjeta ministara", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Komentarišući današnju odluku Ustavnog suda BiH u vezi sa smjenom ministara iz SDA, Dodik je rekao da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa kada se smjenjuju ministri iz jednog naroda i na te pozicije dovode pripadnici istog naroda.

Dodik je naveo da će o ovom pitanju biti kompleksne rasprave u parlamentu BiH i da će se vidjeti kako će se stvari odvijati.

"Konfiguracija Savjeta ministara sada se mora posmatrati jedinstveno. Lagumdžija mora da ide sa sadašnje funkcije i u okviru toga ćemo tražiti saveznike, a mislim da za to trenutno postoji većina", kaže Dodik.

Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske, istakao je da se moraju uvažavati ustavne pozicije svih u BiH, te naglasio da Srpska ne može da pređe preko kršenja Ustava.

Nakon što je ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija predstavniku BiH u Generalnoj skupštini UN dao nelegalnu instrukciju da glasa za rezoluciju o Siriji, predstavnici SNSD-a najavili su da će tražiti Lagumdžijinu ostavku ili smjenu zbog kršenja Ustava BiH.

Ustavni sud BiH ocijenio je na današnjoj hitnoj sjednici da potvrda odluke predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande o smjeni ministara iz SDA nije destruktivna po vitalni nacionalni interes Bošnjaka.

Registrar Ustavnog suda BiH Zvonko Mijan rekao da je odluka Ustavnog suda od danas obavezujuća i da se procedura smjene ministara SDA može provesti u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda donio je ranije odluku o smjeni ministara bezbjednosti i odbrane Sadika Ahmetovića i Muhameda Ibrahimovića, te zamjenika ministra finansija i trezora Fuada Kasumovića, svi iz SDA.

On je rekao ranije da je odluka o smjeni ministara iz SDA rezultat političkog razmimoilaženja i da politika koju zastupaju smijenjeni ministri nema podršku većine u parlamentu.

Izvor: http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=67695

Lagumdzija, crno ti se pise. :zubati

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 18:09 

Podmeću li vam muslimani požare u RS ? Oni oko Mostara su vrlo sumnjivi.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 18:15 

zmajček je napisao/la:

Jakog pokreta, u tri materine :D

slika

Gospodin Blažo, jedini član Pokreta =))

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 18:22 

Steta sto mu frizura nije otporna na celavljenje. :zubati

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 18:23 

Kakvi su im ciljevi ?

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 21:44 

Je li Dodik danas smijenio ijednog novog bošnjačkog političara? :D

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 21:45 

petkom radi samo do podne, a zna se da se do podne samo kavice ispijaju i koja novina pročita. u ponedjeljak će.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 21:48 

Robbie MO je napisao/la:
Je li Dodik danas smijenio ijednog novog bošnjačkog političara? :D

Ili još bolje, koliko ih je danas smijenio =))

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 22:00 

Dodik je potpuno preuzeo funkciju koju je nekad imao OHR u BiH.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 22:36 

Da bi se shvatilo stvarno stanje svijesti u RS-u nema bolje stvari od ovog topika:

http://forum.srpskinacionalisti.com/vie ... =1&t=14722

A za razumjevanje bošnjačke svijesti evo prave stvari:

http://www.klix.ba/forum/naa-stranka-sv ... 553s0.html

Preporučio bih svima koji se žele ozbiljno baviti forumanjem na BH političkim forumima da prvo pročitaju ova 2 gore navedena threada u potpunosti. Jest puno stranica i treba nekoliko dana ali nakon toga čovjek zaista SVE zna :D

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 22:42 

Hajde okani se gluposti i mlaćenja prazne slame.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2012, 22:43 

http://www.klix.ba/vijesti/bih/grbovi-v ... 120824131#

Multikultura i tolerancija na jednom mjestu. :kava

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1912 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, Google [Bot], Robbie MO i 406 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: