|
|
Stranica: 1/5.
|
[ 111 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vrbosna HR
|
Naslov: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 03 ruj 2012, 20:45 |
|
|
ajmo izjasnite se drugovi i drugarice
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata sarajeva u druge gradove Herceg Bosne? Postano: 03 ruj 2012, 20:58 |
|
|
spasimo našu braću od turskih sablji, obranimo ih od vehabijskog zuluma, izvadimo ih iz islamističkih kandži i preselimo ih na bolje mjesto pokrenimo se jer našoj braći prijeti genocid epskih razmjera nedopustimo da Hrvati budu istrebljeni od turaka kao nekoć naša braća Armeni Za Dom Spremni Bog i Hrvati
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata sarajeva u druge gradove Herceg Bosne? Postano: 03 ruj 2012, 21:14 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Podržavamo preseljenje Hrvata iz drugih gradova HB u Kiseljak, Fojnicu, Kreševo, zapadno i Istočno Sarajevo, te poticanje što većeg opstanka, povratka, i ostanka Hrvata u tim mjestima.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata sarajeva u druge gradove Herceg Bosne? Postano: 03 ruj 2012, 21:20 |
|
|
daj junuzino ne mudruj
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata sarajeva u druge gradove Herceg Bosne? Postano: 03 ruj 2012, 21:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2769 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Zapravo, ta junuzarija je sasvim ok.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata sarajeva u druge gradove Herceg Bosne? Postano: 03 ruj 2012, 21:52 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: spasimo našu braću od turskih sablji, obranimo ih od vehabijskog zuluma, izvadimo ih iz islamističkih kandži i preselimo ih na bolje mjesto pokrenimo se jer našoj braći prijeti genocid epskih razmjera nedopustimo da Hrvati budu istrebljeni od turaka kao nekoć naša braća Armeni Za Dom Spremni Bog i Hrvati Genocid epskih razmera?! , pa dobro nisam znao da Hrvata u Sarajevu ima preko 2-3 meleona. Jermeni ti braća?! , inače su ustaše govorile da Srbi imaju veze krvno sa Jermenima jer su crni i garavi kao oni i da ih kao takve treba istrebiti , tako da mi nije jasan pozdrav za dom spremni u ovom kontekstu Jermena i ustaša , ali ti si car i prvak u skoku u dalj pa ti se oprašta. Inače svaki Hrvat iz Sarajeva bi odmah došao u Kiseljak ili Čapljinu ako mu ponudiš posao bolji nego u Sarajevu , evo ja glavu dajem da bi svi do jednog odmah došli u buduću HB , tako da nema potrebe da ih preseljavaš. A sa druge strane možda su Hrvati iz Sarajeva koji su ostali takvi mazohisti da vole da ih Mevlid i ekipa čereče i nabijaju na kolac , jer da nije tako oni bi već utekli.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Bošnj@k
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata sarajeva u druge gradove Herceg Bosne? Postano: 03 ruj 2012, 22:13 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2012, 12:14 Postovi: 372 Lokacija: Evo me u kući
|
Ja ne mislim da je to trenutno dobra ideja. To mi možda bila dobra ideja da postoji treći entitet. Osim toga nije baš tako jednostavno napustiti rodno mjesto, pogotovu ako treba iz veće i razvijenije sredine preseliti u manju. Uostalom to je individualna odluka i valjda ti ljudi znaju što je najbolje za njih.Moje je mišljenje da se trebaju stvoriti politički a naravno i ekonomski uvjeti da Hrvati mogu živjeti na svojim pradjedovskim ognjištima i kod grobova svojih predaka, to je ono što većina njih želi.E kako stvoriti te uvjete...kad bih imao formulu bio bih velikan nad velikanima. Nažalost nemam ju!
_________________ Naše ja nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati, i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata sarajeva u druge gradove Herceg Bosne? Postano: 03 ruj 2012, 23:00 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8044 Lokacija: Banovina Usora
|
Na tragu sam Junuzovog prijedloga. Podržavam preseljenje 1000 mladih iz Širokog u Vitez, 1000 iz Posušja u Busovaču, 500 iz Duvna u Jajce itd...
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata sarajeva u druge gradove Herceg Bosne? Postano: 03 ruj 2012, 23:10 |
|
|
preseljenje prvo kreće iz sarajeva kasnije je u planu zenica, bihać i zapadna bosna, zatim vukojebine istočne bosne i podrinja da spasimo i taj mizerni broj Hrvata i uklopimo ga u Hrvatski korpus
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata sarajeva u druge gradove Herceg Bosne? Postano: 03 ruj 2012, 23:40 |
|
|
TomislavDiablo je puno pametnije radio selidbe od tebe.
Ja bih recimo Hercegovinu negdje oko Bihaća naselio. Dobili bi čista hrvatska i povijesno utemeljena područja, blizinu Zareba, a muslimani željenu južnu Bosnu, i blizinu toliko željenog mora za plaknut se.
Naravno, Fikretovci ostaju s Hrvatima u bihaćkoj Hrvatskoj. 300 k muslimana u USK, - 50k Fikretovaca, taman 250 za zamjenu cile Eranije.
Lako se onda i odvojit, smanji se kifla. Za svaki slučaj tu je i BL za one obožavatelje iste, ako RH ne bi htjela primit.
A mi iz Bosne, mi ćemo nekako sa Srbima pokušat neutralizirat džamijanje, pacifističkim metodama naravno.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata sarajeva u druge gradove Herceg Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 08:46 |
|
|
junuze ti u skroz u kurcu ima da ti rodbina iz zenice prvim vozom krene za Hercegovinu(ako se nisu Muslimani dosad) pakujte prnje, lonce i poklopce, prasad, krave, ovce i ako imate novce, i selite dok glavu niste izgubili
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata sarajeva u druge gradove Herceg Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 09:42 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21277 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 3
|
Kakva je ovo tema ? Apsolutno sam protiv ideje !Ja sam jos razmisljala jednog Hrvata da prisvojim, zbog radi multietnicke slike grada Svecano obecajem da mu nista ne bi falilo.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 09:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Rekao sam već što mislim o bilo kakvim "preseljenjima" i tu nemam što dodati. Iako je otvorio temu na sirov i primitivan način, nije da nema poantu. Da imam djecu, dobro bih se zamislio želim li da odrastu u sredini u kojoj dominira mržnja prema Hrvatima, pa i kršćanstvu. Je, možeš ih upisati u KŠC i time donekle zaštititi od sredine, ali to je polovično rješenje. To je ujedno i razlog zašto se ne bih vratio u Sarajevo ako bih imao djecu. Za ostalo, ako bi se baš moralo zbog posla i slično, to se može istrpiti.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 09:58 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Rekao sam već što mislim o bilo kakvim "preseljenjima" i tu nemam što dodati. Iako je otvorio temu na sirov i primitivan način, nije da nema poantu. Da imam djecu, dobro bih se zamislio želim li da odrastu u sredini u kojoj dominira mržnja prema Hrvatima, pa i kršćanstvu. Je, možeš ih upisati u KŠC i time donekle zaštititi od sredine, ali to je polovično rješenje. To je ujedno i razlog zašto se ne bih vratio u Sarajevo ako bih imao djecu. Za ostalo, ako bi se baš moralo zbog posla i slično, to se može istrpiti. desperate times call for desperate measures
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata sarajeva u druge gradove Herceg Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 10:07 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: junuze ti u skroz u kurcu ima da ti rodbina iz zenice prvim vozom krene za Hercegovinu(ako se nisu Muslimani dosad) pakujte prnje, lonce i poklopce, prasad, krave, ovce i ako imate novce, i selite dok glavu niste izgubili Zašto sam u k.? Kad se toliko boji Bošnjaka nema druge nego zaokružit smislen teritorij. Evo bihaćka regije je savršena za novu zapadnu Hercegovinu, još je zapadnije. Turci i Grci su tako razgraničili jednom za vijeke vjekova, dakle Turcima poznato da sistem funkcionira. Bihać ima sveučilište, stanovnika otprilike koliko Hrvata u Mostaru, ima isto možda i ljepšu rijeku a nema mosta koji bode oči. Cazin je idealna zamjena za Široki Brijeg, tu je, odmah kraj gl. grada, a taman mjesta i stanovnika kao u ova dva grada. Bužim je Novi Čitluk. Doduše, Međugorje bi bilo teško premjestit, ali i Jerusalem je u po pustinje. Veliku Kladušu naravno ne diramo. B. Krupa idealna zamjena za Ljubuški, ima i tvrđavu čak. Dakle vizura se ne mijenja puno. B. Petrovac je idealna zamjena za Neum, najjužnije mjesto. Sanski Most mi se čini kao idealna zamjena za Čapljinu, veliki je grad a protječe Sana kroz njega. Ključ taj poviješću obilježen grad, zvuči kao idealna zamjena za Stolac. Drvar, Glamoč i Grahovo mi se čine kao idealna zamjena za Ramu, Grude, Ravno. Kada tome pridodamo Livno i Tomislavgrad, Posušje dobivamo jedan kompaktan teritorij koji gravitira Zagrebu, jedan veliki glavni grad koji bi uvlačio okolinu. Kifla bi se smanjio i RH zbog mekog trbuha i smanjenje puta prema moru bi rado prihvatila New Eraniju u svoja njedra. I Zaba i Zriki bi konačno bili sretni i veseli i ne bi se prepucavali na forumu... Eto, taman čovjek pomisli kako nema novih ideja, i ja se sjetim jedne. Ovo je draft, pa sad prepuštam ostalima da biraju mjesta, ja sam to otprilike po površinama i broju stanovnika.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 10:08 |
|
|
I na karti odlično izgleda, cijeli USK i HBŽ i sjeverni dio ZHŽ. Eh da, dodati i Kupres u popis, da imamo gdje skijat.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 10:19 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21277 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 3
|
Djeca nisu stvari koje covjek po sopstvenoj volji moze seljakati.Dakle porodicni ljudi trebali bi svakako razmisliti kako bi promijena sredine utjecala na dijecu ( nova skola, nepoznato okruzenje i sl) Za samce je dakako puno lakse.Pogresna odluka u odabiru mjesta stanovanja ne ugrozava nikog osim tebe samog.
Sto se tice nacionalne netrepeljivosti mislim da jos uvijek nije poprimila toliko dramaticne razmjere.Ljudi pogresnim odlukama koje uticu na sudbinu njihovih porodica, a prvenstveno djece, mogu sebe a i njih dovesti u kompliciranu situaciju.Pogotovo je to pitanje osjetljivo ako se radi o djeci viseg uzrasta. Promjena sredine dovela bi vjerovatno do osjecaja " ja ne pripadam nikamo " U rodni grad zbog nacionalne netrepeljivosti, a u novu sredinu zbog ostalih navedenih faktora.Zato treba dobro razmisliti prilikom planiranja porodice ( gdje, sto i kako ) dok porodicni ljudi svoje odluke o preseljenjima moraju donositi uz suglasnost i pristanak clanova obitelji.Osobitu paznju treba posvetiti ( opet i ponovo )psiholoskom stanju djeteta ( kako i da li se lako uklapa u drustvo, koliko je komunikativan/a, kako prozivljava emocionalne stresove i sl )
Mislim da se na ovu temu moze diskutirati danima.No " iscupati korijenje " i presaditi ga ponovo, nije ni lak ni jednostavan posao.Pa opreza nikad na odmet.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 10:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nema tu ništa komplicirano. Većina Hrvata u Sarajevu su prva ili druga generacija doseljenika iz srednje Bosne i Hercegovine, pa prema tome imaju i rezervni "zavičaj" i obiteljsku zemlju na drugim lokacijama. Naravno, ne sugeriram preseljenje, i vrlo dobro znam da ljudi koji su prešli 4 banke i imaju posao, neće odseliti jer to podrazumijeva preveliku osobnu žrtvu, iako bih ja djecu stavio na prvo mjesto. No djeca će uglavnom nakon faksa napustiti Sarajevo, osim onih koji se kroz SDP/SDA strukture uguze u neke pozicije rezervirane za Hrvate po popisu 1991, no i to malo radnih mjesta će ispariti nakon popisa sljedeće godine. E sad, pravi izazov će biti da zadržimo te mlade ljude u BiH, jer odlazak svakog Hrvata je gubitak bez obzira jesu li sa većinski ili manjinskih hrvatskih prostora.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 10:32 |
|
|
Citat: No " iscupati korijenje " i presaditi ga ponovo, nije ni lak ni jednostavan posao. kakve *korijene* ćeš ti ostavit iza sebe ako ti se npr. kćer(Muslimanka) jedinca uda za Hrvata? svaki trag tvog postojanja bit će zatrt, osim u starim gradskih arhivima gdje je netko davno zapisao tvoje prezime Hrvatskom narodu u sarajevu prijeti asimilacija, probudite se već jednom
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 10:34 |
|
|
U tom rezervnom zavicaju dijete je provelo 4 mjeseca svog zivota ? Po petnestak dana ljetnog raspusta ?
Ljudi cetrdesetih godina, imaju zanimanja, porodicne prijatelje i djecu tinejdzere ( najosjetljivije zivotno doba ) ?
Kad u tom periodu izgubis sigurnost, problem ostaje vjerovatno zauvijek.Uostalom Mario je iz okolice TZ preselio u HR, ne bih iznosila privatne stvari, on sam kad navrati moze prenijeti svoja iskustva.
Ja znam da se nikad nije uklopio i da mu je jedina zelja bila otici preko okeana.Na put u jednom smijeru.Zato ti kazem Ministre da niko ne prozivljava zivotne drame na isti nacin.
Meni samoj takodje jedina zelja bila je vratiti se u ZG, godine su prosle dok u glavi nisam " fiksirala " Bec kao stalno mjesto boravka.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 10:38 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: Citat: No " iscupati korijenje " i presaditi ga ponovo, nije ni lak ni jednostavan posao. kakve *korijene* ćeš ti ostavit iza sebe ako ti se npr. kćer(Muslimanka) jedinca uda za Hrvata? svaki trag tvog postojanja bit će zatrt, osim u starim gradskih arhivima gdje je netko davno zapisao tvoje prezime Hrvatskom narodu u sarajevu prijeti asimilacija, probudite se već jednom Pa toga su se mnogi uplašili, i bili strašeni od određenih krugova na taj način, ali nisu završili u drugim dijelovima BiH nego u RH ili Kanadi. A baš bi nam ti ljudi sad dobro došli jer ako imaju namjeru kako kažeš unitaristi za asimilaciju onda je svejedno Sarajevo ili Posušje, a što nas je više lakše se oduprijet. P.S. Gledaj da ti se kćer uda za čovjeka...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 10:42 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: Citat: No " iscupati korijenje " i presaditi ga ponovo, nije ni lak ni jednostavan posao. kakve *korijene* ćeš ti ostavit iza sebe ako ti se npr. kćer(Muslimanka) jedinca uda za Hrvata? svaki trag tvog postojanja bit će zatrt, osim u starim gradskih arhivima gdje je netko davno zapisao tvoje prezime Hrvatskom narodu u sarajevu prijeti asimilacija, probudite se već jednom Pa kci i kad ti se uda za Hrvata nastavlja njegovu lozu.Valjda sinovi u porodici su duzni nastaviti porodicnu tradiciju i ucrtati " tragove " obitelji u porodicna stabla.Obicno se kod nas uzima muzevljevo prezime, rijedak je slucaj zadrzavanja djevojackog. Zasto bi na bilo koji od ova dva nacina bilo zatrto postojanje tvoje porodice ? Sto se tice asimilacije ona ovisi o slobodnoj volji i karakteru pojedinca.Ja licno da se udam i za Bosnjaka iz Sandzaka ne bi ga asimilirala u Bosanca.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 10:43 |
|
|
učite se od srba: *ko je moj ko je roda moga nek se nikad ne odriče svoga* ili ona: *ja se svoga ne odričem do groba*
a tebi junuze, dabogda se ćer udala za turčina pa prokurvao kobogda zadnju lipu stečenu tvojim mukotrpnim radom, ntnk tupava
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 10:43 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: U tom rezervnom zavicaju dijete je provelo 4 mjeseca svog zivota ? Po petnestak dana ljetnog raspusta ?
Ljudi cetrdesetih godina, imaju zanimanja, porodicne prijatelje i djecu tinejdzere ( najosjetljivije zivotno doba ) ?
Kad u tom periodu izgubis sigurnost, problem ostaje vjerovatno zauvijek.Uostalom Mario je iz okolice TZ preselio u HR, ne bih iznosila privatne stvari, on sam kad navrati moze prenijeti svoja iskustva.
Ja znam da se nikad nije uklopio i da mu je jedina zelja bila otici preko okeana.Na put u jednom smijeru.Zato ti kazem Ministre da niko ne prozivljava zivotne drame na isti nacin.
Meni samoj takodje jedina zelja bila je vratiti se u ZG, godine su prosle dok u glavi nisam " fiksirala " Bec kao stalno mjesto boravka. Tu nema idealnih rješenja, na engleskom se kaže: stuck between a rock and a hard place. Netko se dobro uklopi u novo okruženje, netko ne. U mojoj obitelji, imam samo dobre primjere zamjene Sarajeva za Hercegovinu. Nitko ne bi trebao osjećati neku lojalnost prema Sarajevu, jer svaki grad je samo miks zgrada i ljudi. Kada nestane preko 80% ljudi s kojim si odrastao (kućni prijatelji i rodbina), onda ti ostanu samo zgrade, a teško je osjećati privrženost stambenim i ostalim objektima (pogotovo kad su se i sami objekti radikalno promjenili). Osim toga, sunčana Hercegovina, sa kućom i velikim dvorištem, čistim zrakom, mi se čini kao mjesto koje nudi neuporedivo bolju kvalitetu života od Sarajeva, ukoliko te za Sarajevo ne veže baš neki dobar posao, no sa prodajom stana u Sarajevu se može uzeti nešto odlično u Hercegovini, a od ostatka novca živjeti ko kralj.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne? Postano: 04 ruj 2012, 10:55 |
|
|
Ministre, ti si otisao prije rata.Cinjenica da se struktura stanovnistva u Sarajevu izmijenila no ti pises sa distance od nekih 20 godina.Ovdje je rijec o Hrvatima koji su proveli cijeli rat i najbolje godine zivota u Sarajevu.U tome je razlika izmedju tebe i njih.Nije u pitanju nikakva lojalnost gradu, niti povezanost sa ciglama i objektima.Radi se o svakodnevnici i ljudskim zivotima. Sto se tice clanova porodice i dobrih primjera koje si naveo, sigurna sam da ima i toga.No ima i onih koji se osjecaju da " nigdje nisu doma i nigdje ne pripadaju "
Vjerovatno i ekonomski aspekt igra tu veliku ulogu i od presudnog je znacaja.No 15 ili 20 k ljudi preseliti na ovaj nacin kako sugerira vrh je ludilo.Tko moze tim ljudima osigurati egzistenciju ?
Pa skoro se pisalo o problemu prognanickog naselja kod Capljine.Jesu ti jadni ljudi pozitivan primjer zamjene i preseljenja ?
Nisu, a ni njihove obitelji.Strahuju za krov nad glavama. Zato taj ekonomski dio vjerovatno u mnogome uljepsa svakodnevnicu pa i prognanicku.No pitanje je tko sebi moze priustiti taj luksuz ?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|