HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 stu 2024, 12:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 111 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Podržavate li preseljenje Hrvata sarajeva u druge gradove Herceg Bosne?
Da 26%  26%  [ 8 ]
Ne 58%  58%  [ 18 ]
Neznam 16%  16%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 31
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne?
PostPostano: 05 ruj 2012, 12:57 

Upozorenja: 3
jopa_od je napisao/la:
Citat:
Onaj tko nije prezivio ne moze suditi.Pa svima sugeriram koji nisu jos osnovali porodice i dobili djecu, da dobro zacementiraju vlasito mjesto boravka i egzistenciju, nacionalna pitanja i sl " smetnje ".

Ja nisam preživio, i u ovakvim segmentima moji bi prijatelji i bliži ljudi bili upravo u onom što zovu HB. Ali nisam ja Bog da druge preselim samo zato što su eto nešto malo drugačiji ili pak svoj narod prebacivati u druge gradove.

Ja nisam zacementirao ništa od toga, u mojoj kući su svi dobro došli od svih religija, nacija itd. Nikada se nismo odrekli kršćanskoga svjetonazora i Hrvatstva.
Nisam bolestan da nekoga iseljavam iz njegove kuće...

Polupogresno si me shvatio :D

Ovaj dio o cementiranju boravka, odnosio se ustvari na utvrdjivanje svih okolnosti koje smo pominjali u predhodnim postovima, a koje bi mogle nastetiti kasnije porodici ( prvenstveno djeci ) i primorati je na neku selidbu.

I naravno da niko nema potrebe, odricati se bilo cega.Razlike su pozeljne, u pozitivnom smislu :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Naslov: Re: Podržavate li preseljenje Hrvata Sarajeva u druge gradove Herceg-Bosne?
PostPostano: 05 ruj 2012, 13:01 

Citat:
Polupogresno si me shvatio :D

Ovaj dio o cementiranju boravka, odnosio se ustvari na utvrdjivanje svih okolnosti koje smo pominjali u predhodnim postovima, a koje bi mogle nastetiti kasnije porodici ( prvenstveno djeci ) i primorati je na neku selidbu.

I naravno da niko nema potrebe, odricati se bilo cega.Razlike su pozeljne, u pozitivnom smislu :D

Da slažem se da će svima loše pasti. Napuštaš svoju djedovinu, svoju zemlju sa mogućnosti da je više nikada nećeš vidjeti i baštiniti.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 13:03 

nije selidba nikome naštetila, tako neće ni Hrvatima kandahara
evo da nekažu ljudi da ih gonin u mostar, predlažen da jedan dio Hrvata preseli u glamoč i počne se bavit proizvodnjom domaćeg kunpira

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 13:15 

Vrbosna HR je napisao/la:
evo da nekažu ljudi da ih gonin u mostar, predlažen da jedan dio Hrvata preseli u glamoč i počne se bavit proizvodnjom domaćeg kunpira

Nije tebi naštetila, pobjeglico iz vukojebine. Nije tvojih 500 bližnjih ljudi poginulo braneć Žepče, niti je tvojih 1000 ranjavanih.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 13:17 

Ovo je već bezobrazluk i prelazi i ironican komentar.Tko si ti ili ja da nekom odredjujes cime će se baviti.Ja licno poznajem dosta hrvatskih porodica starosjedilaca.Ne pocjenjujem zemljoradnju kao zanimanje, no jednostavno je bezobrazluk sugerirati na taj nacin ljudima prvo promjenu boravka, pa onda zanimanja.( ljudima koji su akademski gradjani i sl )

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 13:22 

MRSHO je napisao/la:

Nije tebi naštetila, pobjeglico iz vukojebine. Nije tvojih 500 bližnjih ljudi poginulo braneć Žepče, niti je tvojih 1000 ranjavanih.

čemu vrjeđanje kume mršo?
odakle sam ja to pobjegao?

da jedno bude na čistu, otvaranjem ove teme nije mi bila namjera vrjeđati naše sarajevske Hrvate, to je patnički narod, već poticati ih da traže sreću na boljem mjestu, tamo gdje je Herceg Bosna, jer nema života u turkmenistanskom vehabitskom gradu, koji se ispunjen mržnjom prema jednom dijelu njegovih sugrađana

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 13:25 

MRSHO je napisao/la:

čemu vrjeđanje kume mršo?
odakle sam ja to pobjegao?

da jedno bude na čistu, otvaranjem ove teme nije mi bila namjera vrjeđati naše sarajevske Hrvate, to je patnički narod, već poticati ih da traže sreću na boljem mjestu, tamo gdje je Herceg Bosna, jer nema života su turkmenistanskom vehabitskom gradu, koji se ispunjen mržnjom prema jednom dijelu njegovih sugrađana

Kume, ne radi se samo o Hrvatima Sarajeva. Vaš "poziv" stoji za sve Hrvate iz enklava Srednje Bosne. A to vaše sprdanje sa mrtvim i živim žrtvama tih krajeva smatram samo kao provokaciju, jer ničem drugom i ne služe te sulude ideje koje bi ja kažnjavao i to strogo.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 13:27 

Citat:
jedan dio Hrvata preseli u glamoč i počne se bavit proizvodnjom domaćeg

Ne mogu se oteti dojmu da svaku svoju bezobraznu primjedbu zavijes na kraju u brigu o Hrvatima.Ovo nije ni slucajno gore dobronamjerno.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 22:05 

Mi Hrvati Sarajeva javno jebemo sve po spisku svakome onome ko nas je pokušao u ratu a i nakon rata istjerati iz naših domova i onome ko i dan danas misli da je to riješenje

Hvala :herceg_bosna

Udruga umirovljenika i demobiliziranih pripadnika HVO-a ŽS-a

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 22:22 

Pustite Hrvate u Sarajevu..

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2012, 22:45 

Pametnije bi bilo kroz pritisak sa strane vlade RH osigurati ljudima posteni tretman, jer iza toga stoje egzistencije, i nije svak kadar poceti ponovo. Razumljiva je i reakcija Betandwina, a koliko pratin druge upise Hrvata iz Sarajeva ne protive se ideji o trecen entitetu( Aztec, Kosevo koji nazalost malo pise..), ljudi se snalaze i tako je to. Pruzati podrsku, bar da ljudi znaju da nisu zaboravljeni.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 111 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: