HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 vel 2025, 18:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 817 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012
PostPostano: 09 ruj 2012, 12:39 

jesi studirao demografiju na EFZG-u? doduše to je noviji smjer, nisam siguran jesu li izašli uopće prvi diplomanti. da ga je bilo u moje vrijeme nikad ne bih upisao financije.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2012, 12:56 

nisam, samo sam dobrovoljno slušao demografiju kod Akrapa (i imao ga za mentora), kao i modele kod ćipina.... smjer mi je menadžerska informatika bio, a inače mi je posao i "hobi" međunarodni odnosi i geopolitika....(baš namjerevam slijedeće godine upisat odnosno već je sređeno, postdiplomski u engleskoj: Razvitak i budućnost naroda jugoistočne Europe, vjerojatno prema nastavnom planu će se dotaknut i teritorijalnih promjena naroda ex-yu a to će biti vrlo zanimljivo obzirom da smo u engleskoj svi jedan veliki melting pot, razmišljanja sa svih krajeva svijeta će biti pravi "puls" da vidimo kako svijet diše prema aspiracijama pojedinih naroda ovdje)....
EDIT: nemaš više smjera demografija to je stari smjer bio, i da, da sam također prije dosta godina imao opciju i ja bih uzeo jer je uber zanimljivo i korisno, a ne ova mlaćenja ala turizam i slične pizdarije gdje se na diplomskim godinama uči koliko Hrvatska ima nacionalnih parkova i slične pizdarije.... a da ne pričam kakve bolesne (i zabavne) modele demografije radimo kao simulacije odnosno smo radili pogotovo profesori hehe... ono tipa ajmo sad dignut tfr kurdima u turskoj pa jednu njihovu regiju ekonomski unistimo pa gledamo migracije prema turskom moru i slično... uglavnom fora smjer bi to bio....

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2012, 01:34 

CIK[b]"Ukupno je ovjereno 30.351 kandidat i to 550 kandidata za načelnika, odnosno gradonačelnika i 29.652 za vijećnike/odbornike od toga je 149 nacionalne manjine"[/b]

...a koji svit.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2012, 19:02 

Čemu onda Ustavni sud, kad se njegove odluke pokušavaju zaobići? Koja lakrdija!

Citat:
Inzko i OHR Mostaru iznova nude pomoć, a u stvari truli kompromis i zaostajanje

Objavljeno: 10.09.2012 - 19:03

Inzko i OHR Mostaru iznova nude pomoć, a u stvari truli kompromis i zaostajanje
Valentin Inzko prespavao većinu dosadašnjeg mandata na čelu OHR-a

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas se sastao s predstavnicima nekoliko političkih stranaka. Tijekom sastanka, visoki predstavnik je predstavio detalje procesa tokom koga će OHR pružiti svoju pomoć, kako bi bila osigurano provođenje odluke Ustavnog suda BiH u vezi s izbornim procesom u Mostaru i kako bi bilo omogućeno građanima Mostara da što prije izađu na izbore, priopćeno je iz OHR-a.

Visoki predstavnik je naglasio da je OHR poduzeo ovaj korak, s obzirom da su svi dosadašnji napori domaćih aktera doživjeli neuspjeh i da Mostarci neće glasovati 7. listopada, kada u svim drugim dijelovima BiH građani izlaze na izbore.

„Cilj naših napora je pomoći u pronalaženju rješenja na razini domaćih aktera“, rekao je visoki predstavnik.

Naglasio je da Upravni odbor Vijeća za provodebu mira u potpunosti podržava ulogu OHR-a i njegova nastojanja da pomogne u pronalaženju takvog rješenja.

Visoki predstavnik i njegov prvi zamjenik Roderick Moore danas su najavili da će se pronalaženju kompromisnog rješenja pristupiti u fazama. Prva faza bi trebala početi odmah i tjekom nje će OHR raditi s Ekspertnom skupinom za Mostar.

IZ OHR-a nisu kazali kakvo bi to "kompromisno" rješenje moglo biti, imajući u vidu činjenicu da Parlament BiH, zbog protivljenja zastupnika SDA, nije provedo odluke Ustavnog suda kojim je trebalo ukinuti diskriminirajuće odredbe nakaradnog mostarskog Statuta, a kojeg je nametnuo lord Paddy Ashdown.

Ashdown je prevario Mostarce obećavajući im brda i doline novim Statutom, sli umjesto europskog grada, Mostar ponovo postao grad slučaj, a građani Mostara jedini su u BiH kojima je uskraćeno temeljno građansko pravo da biraju i budu birani.

Umjesto da riješi te diskiminirajuće odredbe Inzko nam poput njegov prethdnika ponovo nudu truli kompromis, i kao što Mostarci kažu prodaje "šuplju", kao nitko neće biti pobjednik između onih koji traže jednu izbornu jedinicu i onih koji žele podjelu grada po ratnim crtama.

Stoga je najbolje Inzkovu novu inicijativu za pomoć Mostaru prokomentirati kroz vic kada su tukli Muju.

Sujo došao da ga brani govoreći napadaču da ga udari ga još jednom ako smije, na što je Mujo nakon nekoliko udaraca zavapio: Sujo nemoj me više braniti mareteri ti:" (Dnevnik.ba)

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2012, 23:26 

Ima li ovaj momak šanse da uzme mjesto načelnika u Varešu? Koliko ima musli kandidata, koliko naših? Ako se ne varam, mi tamo na izborima uzimamo oko 35% glasova...

slika

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 09:37 

MRSHO je napisao/la:
Ima li ovaj momak šanse da uzme mjesto načelnika u Varešu? Koliko ima musli kandidata, koliko naših? Ako se ne varam, mi tamo na izborima uzimamo oko 35% glasova...

slika

A čuješ MRSHO, vrijedi isto kao i za Novi Travnik , Busovaču i Jajce, ako se Bošnjaci podjele i izađu u manjem broju na izbore, zašto ne bi imao šansu ?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 10:39 

Zadar1993 je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:
slika

A čuješ MRSHO, vrijedi isto kao i za Novi Travnik , Busovaču i Jajce, ako se Bošnjaci podjele i izađu u manjem broju na izbore, zašto ne bi imao šansu ?

Kao što je netko rekao APP :zubati

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 11:41 

Ja da sam najveći munđos, kad bi ovaj plakat vidio odmah bi glasao za njega :D

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 14:08 

ivan99cro je napisao/la:
nisam, samo sam dobrovoljno slušao demografiju kod Akrapa (i imao ga za mentora), kao i modele kod ćipina.... smjer mi je menadžerska informatika bio, a inače mi je posao i "hobi" međunarodni odnosi i geopolitika....(baš namjerevam slijedeće godine upisat odnosno već je sređeno, postdiplomski u engleskoj: Razvitak i budućnost naroda jugoistočne Europe, vjerojatno prema nastavnom planu će se dotaknut i teritorijalnih promjena naroda ex-yu a to će biti vrlo zanimljivo obzirom da smo u engleskoj svi jedan veliki melting pot, razmišljanja sa svih krajeva svijeta će biti pravi "puls" da vidimo kako svijet diše prema aspiracijama pojedinih naroda ovdje)....
EDIT: nemaš više smjera demografija to je stari smjer bio, i da, da sam također prije dosta godina imao opciju i ja bih uzeo jer je uber zanimljivo i korisno, a ne ova mlaćenja ala turizam i slične pizdarije gdje se na diplomskim godinama uči koliko Hrvatska ima nacionalnih parkova i slične pizdarije.... a da ne pričam kakve bolesne (i zabavne) modele demografije radimo kao simulacije odnosno smo radili pogotovo profesori hehe... ono tipa ajmo sad dignut tfr kurdima u turskoj pa jednu njihovu regiju ekonomski unistimo pa gledamo migracije prema turskom moru i slično... uglavnom fora smjer bi to bio....

Mislim da nisam jedini koji sa podsmijehom gleda na mladca što studira menadžersku informatiku a ismijava "mlaćenje" na turizmu i sličnim pizdarijama.

Al ajde, barem je zabavno off-topičarenje....

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 14:49 

Aguirre je napisao/la:
ivan99cro je napisao/la:

Mislim a nisam jedini koji sa podsmijehom gleda na mladca što studira menadžersku informatiku a smije se "mlaćenju" na turizmu i sličnim pizdarijama.

Frende, da sam htio mogao sam upisati financije kao i dudu, međutim ja radim od pocetka studiranja i ovaj fakultet mi je samo da imam papir u zivotu.... a za taj smjer konkretno moji kolege koji su u roku ga zavrsili su primljeni na partner program u ZABI (njih 4) gdje su nakon tog perioda i ostali tamo, a sad ti meni reci gdje ce zavrsiti osoba sa smjerom Turizam u HR??! Također kad me već vučeš za jezik jedna od najbrže rastućih su zanimanja ona povezana s financijskim tržištima u kojemu se traži i visoka informatička pismenost poradi čega je ovaj smjer tako i nastao, te na kraju krajeva kao što si mogao i vidjeti na mojemu upisu lijepo sam naglasio kolegi kako upisujem postdiplomski koji je totalno ne vezan uz trenutnu kvalifikaciju koju sam ostvario tako da cu sa svojim životopisom pokriti veliko područje zanimanja i kvalifikacija.... tako da se rađe ti primi lopate kad već nemaš volje sjesti i zagrijati stolicu! Svako dobro!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 14:53 

ivan99cro je napisao/la:
Aguirre je napisao/la:

Mislim a nisam jedini koji sa podsmijehom gleda na mladca što studira menadžersku informatiku a smije se "mlaćenju" na turizmu i sličnim pizdarijama.

Frende, da sam htio mogao sam upisati financije kao i dudu, međutim ja radim od pocetka studiranja i ovaj fakultet mi je samo da imam papir u zivotu.... a za taj smjer konkretno moji kolege koji su u roku ga zavrsili su primljeni na partner program u ZABI (njih 4) gdje su nakon tog perioda i ostali tamo, a sad ti meni reci gdje ce zavrsiti osoba sa smjerom Turizam u HR??! Također kad me već vučeš za jezik jedna od najbrže rastućih su zanimanja ona povezana s financijskim tržištima u kojemu se traži i visoka informatička pismenost poradi čega je ovaj smjer tako i nastao, te na kraju krajeva kao što si mogao i vidjeti na mojemu upisu lijepo sam naglasio kolegi kako upisujem postdiplomski koji je totalno ne vezan uz trenutnu kvalifikaciju koju sam ostvario tako da cu sa svojim životopisom pokriti veliko područje zanimanja i kvalifikacija.... tako da se rađe ti primi lopate kad već nemaš volje sjesti i zagrijati stolicu! Svako dobro!

Vrajeru, ja imam magisterij sa FER-a.

I da, i dalje je smiješno.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 14:56 

U Varešu tri bošnjačka kandidata i jedan hrvatski. Nadam se da Hrvati nisu više SDP-ovski orientirani u toj općini, jer bi sa dobrim odazivom mogli uzeti načelničko mjesto.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 14:59 

MRSHO je napisao/la:
U Varešu tri bošnjačka kandidata i jedan hrvatski. Nadam se da Hrvati nisu više SDP-ovski orientirani u toj općini, jer bi sa dobrim odazivom mogli uzeti načelničko mjesto.

Vareški Hrvati su za vrijeme bivše juge bili među najvećim jugoslovenima.

I dobro si se pribojao... u velikoj mjeri danas i glasaju za SDP.

Dio rodbine su mi varešaci pa sam eto malo upućen.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 15:12 

Aguirre je napisao/la:
ivan99cro je napisao/la:

Vrajeru, ja imam magisterij sa FER-a.

I da, i dalje je smiješno.

Ma bravo, svaka čast!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 15:16 

Aguirre je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:

Vareški Hrvati su za vrijeme bivše juge bili među najvećim jugoslovenima.

I dobro si se pribojao... u velikoj mjeri danas i glasaju za SDP.

Dio rodbine su mi varešaci pa sam eto malo upućen.

slika

ljubičasto bijahu jugosloveni

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 15:23 

Znam da je Vareš uz Tuzlu bila jedina općina koja je na prvim parlamentarnim izborima glasala za komunističku stranku.

A evo i kandidata za OV Vareš:

1 BARKIĆ ZDRAVKO
2 MALIĆ GORDANA
3 KOVAČ TARIK
4 SULJIĆ ALEN
5 ROŽAJAC ADISA
6 FRANJIĆ ZDENKO
7 KAMENJAŠ MURIZ
8 SEMUNOVIĆ DIVNA
9 MATIĆ ŽELJKO
10 IBRIŠIMOVIĆ SAMIR
11 AŠČERIJA-ČABRAJIĆ DŽENANA
12 ERLBEK KRISTIJAN
13 KNEŽEVIĆ MILAN
14 ALIHODŽIĆ JASNA
15 SELAK GORAN
16 STOVRAG AMRA
17 GAJIĆ VINKO
18 FATIĆ ERMIN
19 PAJT AMINA
20 LUČIĆ IVAN

Izgleda ipak nema puno mogućnosti da velika većina Hrvata dadne glas SAMO HDZ-ovom kandidatu.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 20:05 

HNS... :rigam

Je li se središnja Bosna mogla spasiti i može li se još uvijek spasiti kada govorimo o ponovnoj uspostavi hrvatske političke vlasti u općinama ovog područja, pitanje je na koje je teško dati odgovor, no stanje na terenu pokazuje kako Hrvatima ponovno prijeti opasnost da nakon ovih lokalnih izbora budu dovedeni u još gori položaj. Kao glavni razlog takvom stanju je činjenica da se dva HDZ-a, unatoč formalnoj ljubavi njihovih lidera Dragana Čovića i Bože Ljubića, nisu uspjela dogovoriti oko zajedničkih kandidata za općinske načelnike ili pak listi za općinska vijeća.

Krivnju svatko pere sa sebe, pa tako iz županijskog HDZ-a 1990. navode kako je do sloma plana o uspostavi svehrvatske koalicije došlo jer je HDZ BiH odbio prijedlog da se podrži samo jedan kandidat “devedesetke” za načelnika u bilo kojoj općini u središnjoj Bosni.

Slavica Josipović, predsjednica Županijskog odbora HDZ-a 1990. SBŽ-a, ranije je naglašavala kako se dugo vremena pokušavao postići dogovor s HDZ-om BiH oko zajedničkih kandidata za najosjetljivije općine kao što su Novi Travnik, Busovača, Vitez, Jajce i Uskoplje, no bez uspjeha pa postoji opravdana mogućnost da Hrvati u SBŽ-u, unatoč relativnoj kompaktnosti, budu dovedeni na politički rub.

Uradilo se sve

S druge strane, članica Predsjedništva HDZ-a BiH Lidija Bradara tvrdi kako je ova stranka učinila sve da se dođe do dogovora u nekim općinama u kojima je dogovor o zajedništvu bio nužan.

- Ja odgovorno tvrdim da smo sve poduzeli da dođe do dogovora na realnim osnovama. Nažalost, do toga nije došlo, ali vjerujemo da i dalje postoji prostor za dogovaranje i sve ćemo učiniti da Hrvati iz središnje Bosne budu pobjednici ovih izbora, naglasila je Bradara, kazavši kako bi, kada bi se sagledali svi odnosi, bilo jasno da je ovdje zapravo HDZ BiH najmanje kriv.

Travnik svijetla točka

No, na kraju jedino što se uspjelo jest stvaranje hrvatske koalicije u Travniku u kojoj pored dva HDZ-a sudjeluje i HSS-NHI. Tu je postignuta suglasnost da zajednički kandidat bude Ivica Harambašić iz HDZ-a BiH. S druge strane, u Novom Travniku takvo nešto nije bilo moguće postići pa su na kraju dva HDZ-a završila na suprotnim stranama, pri čemu je jedino HDZ BiH isturio kandidata za načelnika, i to Nikolu Lovrinovića.

Jajce kao iduća osjetljiva općina za Hrvate, koja je izgubljena upravo zbog svađe hrvatskih stranaka, ponovno je postao grad u kojem će se međusobno boriti dva kandidata iz redova oba HDZ-a, i to Nikola Bilić i Darijo Burić. Ne treba posebno naglašavati kako je i ovdje napravljeno više listi za Općinsko vijeće na kojima su kandidati iz nekoliko hrvatskih stranaka, poput dvaju HDZ-ova i HSP-a BiH. Hrvati će zbog međusobne podijeljenosti i ove godine, sasvim je izvjesno, ponovno izgubiti strateški važnu općinu Uskoplje, jer su tamo, umjesto jednog, ponuđena dvojica kandidata za načelnika; Tvrtko Krajina iz HDZ-a BiH i Ivica Meštrović iz HDZ-a 1990., a slična je situacija i u Kiseljaku gdje se za načelničku poziciju bore Mladen Ramljak-Mišurić (HDZ BiH) te Pero Madžar (HDZ 1990.).

U Vitezu, koji je također općina u kojoj je brojčani odnos Hrvata i Bošnjaka osjetljivo pitanje, dva HDZ-a nisu uspjela formirati bilo kakav oblik zajedništva, već idu s odvojenim listama, a jedini kandidat je Vlado Alilović iz HDZ-a BiH, a slična je situacija i u Busovači. U Žepču bi isto tako moglo doći do neugodne situacije ako dođe do bacanja glasova u vjetar, jer se radi o području u kojem Hrvati nemaju brojčanu nadmoć nad Bošnjacima. Potpuno rasipanje glasova, kao što se vidi, za očekivati je u većini općina središnje Bosne, pa se postavlja pitanje hoće li i tko snositi odgovornost u slučaju da Hrvati ne uspiju povratiti izgubljene dijelove ovog značajnog i nekad kompaktnog područja.

Nisu ispunili ulogu

Ono što se dogodilo u središnjoj Bosni pokazuje kako antagonizam dvaju HDZ-ova na terenu nisu uspjela prevladati dva lidera - Čović i Ljubić. Isto tako je postalo jasno da Hrvatski narodni sabor nije uspio ispuniti jednu od ključnih uloga, a to je svehrvatski nastup na osjetljivim područjima, što središnja Bosna itekako jest.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 21:14 

HSP Mar-kane onda preostaje ili mozda multietnicki mesari i SDPovci :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 21:25 

Zadar1993 je napisao/la:
HSP Mar-kane onda preostaje ili mozda multietnicki mesari i SDPovci :zubati .

HNS propali projekt,kao što sam rekao i kad je osnovan.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 21:32 

Dobro svejedno, ne ces vidjeti to kao mogucnost na izborima. Ja sam samo rekao ako ti se svi u HNSu gade onda ti opstaju gore navedeni izbori, dobro jos mozda SBB i SDA

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 21:37 

Zamislite kako tek Bošnjaci strahuju po tim općinama. Kod njih se glasovi stalno podijele između SDPBiH i SDA.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 21:45 

Zadar1993 je napisao/la:
Dobro svejedno, ne ces vidjeti to kao mogucnost na izborima. Ja sam samo rekao ako ti se svi u HNSu gade onda ti opstaju gore navedeni izbori, dobro jos mozda SBB i SDA

Sugerišeš po svom osobnom afinitetu ili nabrajaš stranke samo?

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2012, 22:27 

Zadar1993 je napisao/la:

=))

slika

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012, 03:07 

slika

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2012, 03:13 

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 817 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ceha, Fullback, Naša Kvačica, Tomba17 i 46 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: