|
|
Stranica: 7/12.
|
[ 294 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 22:46 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
volvoks je napisao/la: dudu je napisao/la: mora se priznat, zavidno poznavanje njemačke političko scene za jednu afričku vukojebinu pored Donjeg Vakufa, sve sam bliže razmišljanju da treba razvalit i Meku i Medinu. Ceterum censeo Mecae et Medinae delendam esse  ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 22:47 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
To "Muslimansko bratstvo" na Twitter feed od US veleposlanstva u Kairu izrazili žaljenje za nemile događaje kod veleposlanstva. Ovi im preko Twitter napisali da paze što im pišu na njihovom feed, i da oni znaju arapski i prate sva ta pisanja. 
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 22:49 |
|
|
Tako sigurno prate i pisanja na klix portalu, Avazu i slično.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 22:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Lebowski je napisao/la: Aztec je napisao/la: Aha. Ti zapravo volis USA. Go USA, gooooo... A civilizacija im je stvarno prekrasna. Njihova politika je jedini razlog sto ti danas sjedis tu za tim kompom. Al zato ja i kazem, neka im sad...  Da, volim USA, anglofil sam. A ne volim politiku. OK prihvaćam ih da se igraju svjetskih policajaca, da ruše režime, dovode demokraciju, treba neko. Ali kada se prihvatiš nečega sredi to, ne ostavljaj posao nedovršen ili gore nego što je bilo. Draža mi je Amerika 100 puta od ovakvih scena pomahnitalih budala sa vjerskim parolama. A ovo boldano ne kontam. Ja ih recimo ne volim.  mislim da su debili i da previse bezobrazno namecu drugim svoj nacin zivota i svoju politiku. Al ja opet ne vidim vezu s njihovom politikom te iskaljivanjem na ovom nesretnom diplomatu, te ovim filmom, dzihadom povodom njega itd... Boldano ti znaci da mnogi sto danas masu kako treba dzihadijati protiv Amera vjerovatno danas ne bi bili ni medju zivima da im tih istih nije bilo, a kamo li da bi smjeli tako divljati. Recimo, da je Gadafi jos ziv i na vlasti, s tim bi se obracunao po kratkom postupku. Al takav je to mentalitet valjda. Dobor neko napisa da to jednostavno nisu ljudi, tocnije vjera koja je kompatibilna s demokracijom, vec razumije samo batinu.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 22:50 |
|
|
Bošnj@k je napisao/la: A ovi što su prije Amera vladali su ih u prosperitet vodili? Reza Pahlavi je previse bio otvoren prema zapadu za tadasnji ukus Iranaca, bio je autoritativan vodja koji nije ima mnogo dodira sa obicnim pukom...ali i to je svakako bolje od Homeinija i njegove revolucije 1979, kad je ekipa mutnija od Dunava preuzela palicu...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 22:53 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Da, volim USA, anglofil sam. A ne volim politiku. OK prihvaćam ih da se igraju svjetskih policajaca, da ruše režime, dovode demokraciju, treba neko. Ali kada se prihvatiš nečega sredi to, ne ostavljaj posao nedovršen ili gore nego što je bilo.
Draža mi je Amerika 100 puta od ovakvih scena pomahnitalih budala sa vjerskim parolama.
A ovo boldano ne kontam.
Ne znam dal ozbiljno da odgovorim na ovo...ipak cu pustiti hit iz 90-ih... 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 22:55 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
BBC je napisao/la: To "Muslimansko bratstvo" na Twitter feed od US veleposlanstva u Kairu izrazili žaljenje za nemile događaje kod veleposlanstva. Ovi im preko Twitter napisali da paze što im pišu na njihovom feed, i da oni znaju arapski i prate sva ta pisanja.  Cruise missle knocking at your door  . Znaju Ameri posao, možeš im bježat, ali sakriti se ne možeš. I Osamu su bili locirali par puta pa bi uvijek Pakistanci zasrali u realizaciji, zbog svoje dvostruke igre većinu puta doduše.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 22:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60550 Lokacija: DAZP HQ
|
s obzirom da je njemačka vlada direktno optužila sudanske vlasti zbog napada na ambasadu za očekivati je u skoro vrijeme jačanje mlade animističko-kršćanske države, Južnog Sudana.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 22:57 |
|
|
Aztec je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Da, volim USA, anglofil sam. A ne volim politiku. OK prihvaćam ih da se igraju svjetskih policajaca, da ruše režime, dovode demokraciju, treba neko. Ali kada se prihvatiš nečega sredi to, ne ostavljaj posao nedovršen ili gore nego što je bilo.
Draža mi je Amerika 100 puta od ovakvih scena pomahnitalih budala sa vjerskim parolama.
A ovo boldano ne kontam.
Ja ih recimo ne volim.  mislim da su debili i da previse bezobrazno namecu drugim svoj nacin zivota i svoju politiku. Al ja opet ne vidim vezu s njihovom politikom te iskaljivanjem na ovom nesretnom diplomatu, te ovim filmom, dzihadom povodom njega itd... Ovi neredi blage veze sa razumom, ni sa ovim filmom, nemaju. Amerikanci i kao narod i kao politika apsolutno nikakve veze sa ovim filmom nemaju. Čitav taj islam je jedno ludilo i bezumlje van svakih proporcija. Ako im danas popustiš sutra će tražiti da se isprazne plaže na Jadranu "jer to vrijeđa alaha". Treba sa njima samo oštro, druge nema.
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnj@k
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:00 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2012, 12:14 Postovi: 372 Lokacija: Evo me u kući
|
dudu je napisao/la: s obzirom da je njemačka vlada direktno optužila sudanske vlasti zbog napada na ambasadu za očekivati je u skoro vrijeme jačanje mlade animističko-kršćanske države, Južnog Sudana. Nijemci to malo drugačije rješavaju nego Ameri. Uljudno i s rukavicama na rukama ali ipak zaboli!
_________________ Naše ja nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati, i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:02 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Bošnj@k je napisao/la: A ovi što su prije Amera vladali su ih u prosperitet vodili? Reza Pahlavi je previse bio otvoren prema zapadu za tadasnji ukus Iranaca, bio je autoritativan vodja koji nije ima mnogo dodira sa obicnim pukom...ali i to je svakako bolje od Homeinija i njegove revolucije 1979, kad je ekipa mutnija od Dunava preuzela palicu... pa u arapskom proljeću je uglavnom slična ekipa preuzela vlast, jedino što zemlje nisu formalno postale teokracije
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:02 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ja ih recimo ne volim.  mislim da su debili i da previse bezobrazno namecu drugim svoj nacin zivota i svoju politiku. Al ja opet ne vidim vezu s njihovom politikom te iskaljivanjem na ovom nesretnom diplomatu, te ovim filmom, dzihadom povodom njega itd... Boldano ti znaci da mnogi sto danas masu kako treba dzihadijati protiv Amera vjerovatno danas ne bi bili ni medju zivima da im tih istih nije bilo, a kamo li da bi smjeli tako divljati. Recimo, da je Gadafi jos ziv i na vlasti, s tim bi se obracunao po kratkom postupku. Al takav je to mentalitet valjda. Dobor neko napisa da to jednostavno nisu ljudi, tocnije vjera koja je kompatibilna s demokracijom, vec razumije samo batinu. Opet ne kontam za ono boldano, može li to stati u par riječi. Ja ne mislim da su debili, bar ne više od drugih.
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:06 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
BBC je napisao/la: Ovi neredi blage veze sa razumom, ni sa ovim filmom, nemaju. Amerikanci i kao narod i kao politika apsolutno nikakve veze sa ovim filmom nemaju. Čitav taj islam je jedno ludilo i bezumlje van svakih proporcija.
Ako im danas popustiš sutra će tražiti da se isprazne plaže na Jadranu "jer to vrijeđa alaha". Treba sa njima samo oštro, druge nema. Istina, zato što im Zapad popušta, zato i reagiraju ovako na svaku sitnicu sa Zapada. A recimo u Burmi im prije koju godinu miroljubivi budisti zapale par džamija, kamenuju ih po njihovim mjestima, protjeraju kojih par desetaka tisuća u Bangladeš, nešto slično ponove i sada nedavno. I nikom ništa, navikao islamski svijet da ih gaze, pa ništa osim par prosvjeda, veći je problem kad netko na Zapadu spali Kuran ili nacrta karikaturu Muhameda. Ovima se službeno boje pisnut da se Kina ne umješa, susjedna muslimanska zemlja sa kojih 200 milijuna ljudi bojažljivo reče ne možemo pomoći muslimanima u Burmi. Ahmadinedžad liže guzicu Kini i šuti kad ovi gaze muslimane Ujgure, a na Zapad reži zbog svake sitnice.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:09 |
|
|
nema šta iran režat na kinu zbog turkijskih ujgura, neka majčica bude glasnija malo, jer erdogan nije nikad spomenuo urumqi, a sarajeva mu puna usta
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:14 |
|
|
Trenutno u Kairu pravo ratno stanje.
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:15 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
Muslimani seru na zapadne zemlje gdje njihovi imaju najviše prava, a Kina da baci atomsku bombu na Ujgure ne bi ništa rekli.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:19 |
|
|
Na Njemce su navodno ljuti jer je nedavno njemački ustavni sud presudio da se smiju prodavati karikature Muhameda na uličnim aukcijama.
Ne znam detalje, valjda neki muslimani tužili ove koji prave ulične buvljake i aukcije.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:20 |
|
|
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=643077Koji su ovo mungosi... ej, zbog nekog niskobudzetnog filma koji moze svaka budala da snimi, oni rade ovakve stvar?! Jebo ih Muhamed... zamisli ti odluku da provedes dan na nekom protestu ovakvog tipa  Kao, sto ides...pa vidis da su snimili film o Proroku Sa koje god strane da pogledam, nemam ni mrvu razumevanja, ta islamska dogma je preopasna stvar u buducnosti, nedo bog da nabave neko opasnije oruzje...
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:23 |
|
|
Stvarno im treba jebati mater glupu. U njihovim državama zakonom zabranjeno pokazati Bibilju na ulici, a našli se određivati Njemcima i zapadu kako će raditi.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:28 |
|
|
ma nema to nikakve veze s tim, to je bio možda povod za prvi prosvjed, ali ipak je važnije pogledati datum ;) internet je jako doprinjeo buktanju prosvjeda, jer su svi muslimani u sekundi saznali za prosvjede u libiji i sad i oni žele malo palit zastavice 
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:38 |
|
|
Koliko je pametno od autora filma koji dolazi iz zemlje gdje je jebeni konflikt vrlo moguć plasirati ovaj film?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:42 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Koliko je pametno od autora filma koji dolazi iz zemlje gdje je jebeni konflikt vrlo moguć plasirati ovaj film? Baš ste u kurcu vi muslimani. Samo silu razumijete, čak i vi iz Bosne.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:43 |
|
|
BBC je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Koliko je pametno od autora filma koji dolazi iz zemlje gdje je jebeni konflikt vrlo moguć plasirati ovaj film? Baš ste u kurcu vi muslimani. Samo silu razumijete, čak i vi iz Bosne. Nw kontam te.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:47 |
|
|
Inače, sve se može objasniti psihologijom i sociologijom.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Ubijen američki ambasador u Libiji Postano: 14 ruj 2012, 23:54 |
|
|
Pade mi na pamet nekoliko dokumentaraca koje sam odgledao na History, i National Geography, sto su imena znacaja svetlosim godinama udaljeni od nekog jevrejskog anonimusa koji je skupio lovu od donacija... Price o Isusu, osporavanje datuma rodjenja, nepoznanice sta je radio od malih nogu da vremena kad je poceo da propagira svoju religiju, iznosenje misljenja kako je on imao svoju zenu, porodicu, potomke... "Dead sea scrolls" koji bacaju novo svetlo na izabrana 4 jevandjelja, od ukupno 30-ak koja su kruzila u to vreme... Ukupno gledajuci ostra naucna analiza koja osporava mnoge stvari... Jel se skupilo i dvoje hriscana da protestuje, da im zapali zgradu, jel Vatikan negodovao...nista... Mozes slusati kako hriscanstvo osporavaju svaki drugi dan, al niko ne sme da pipne u judaizam i islam... to je zabranjeno, jer imas masu fanatika koji su spremni u ime nekih prastarih prica da ubijaju i lome...bolest mozga... 
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|