HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 vel 2025, 20:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 817 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: BiH: Lokalni Izbori 2012
PostPostano: 26 ruj 2012, 23:04 

s Lijanovicem ima tek da procvjeta. samo pazite da za 10 godina na ovih zadnjih 15 ne budete gledali kao na zlatno doba.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:08 

Mar-kan je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

A ti nemoj izići. Neka nijedan Hrvat ne iziđe osim HSP-ovih, Lijanovićevih i SDP-ovih podrepina. Tada će nam svima biti mnogo bolje.

Inače,ruže nam cvjetaju zadnjih 15 godina...

...upravo sto se 15god. apsolutno nis promjenilo nije...retorika je ista, godinama suplje price sa istim likovima u neogranicenim kolicinama...(ja to ovako sa tribina vidim)

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:12 

Druže zomby, već se nekoliko puta glasno pitaš "zašto izaći na izbore", mislim da smo te čuli i pročitali i prvi put.

S obzirom da si iz općine Novi Travnik, slobodno bojkotiraj, i naguzi se za Lendu, on će te karat bez vazeLJin.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:14 

Svi MORAJU izaći na izbore. Pa makar izabrali i krivog, al izađite pobogu...

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:21 

dudu je napisao/la:
s Lijanovicem ima tek da procvjeta. samo pazite da za 10 godina na ovih zadnjih 15 ne budete gledali kao na zlatno doba.

Zna se odlično tko je stvorio i lijane...što su sijali,sada žanju.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:21 

Ne izlazim ni ja na izbore pa to zadržim za sebe, ne širim depresiju okolo.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:34 

:rigam

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:34 

Ministry of Sound je napisao/la:
Druže zomby, već se nekoliko puta glasno pitaš "zašto izaći na izbore", mislim da smo te čuli i pročitali i prvi put.

S obzirom da si iz općine Novi Travnik, slobodno bojkotiraj, i naguzi se za Lendu, on će te karat bez vazeLJin.

...tovaris Mistery, moja malenkost nije iz N.T. (cist informativno),a sto se tice karanja,mene se ne kara meni se moze samo popusit...ovisno koji se polozaj izabere.

A ako nekome ne pase sto napisem,slobodno me se moze inorisati...

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:36 

zomby je napisao/la:

...tovaris Mistery, moja malenkost nije iz N.T. (cist informativno),a sto se tice karanja,mene se ne kara meni se moze samo popusit...ovisno koji se polozaj izabere.

Napiši jednom i vozdra, sve iznad toga je umaranje i tebe (provedeš više vremena kuckajući kontra glasanja od čekanja u redu za glasanje) i forumaša.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:47 

zomby je napisao/la:

Napiši jednom i vozdra, sve iznad toga je umaranje i tebe (provedeš više vremena kuckajući kontra glasanja od čekanja u redu za glasanje) i forumaša.

...lako je to reci iz dijaspore! Malo je nezgozdno zivjeti u kontaminaranoj okolini godinama...ali tebi za ljubav je ovo zadnji komentar na temi Lokalni Izbori 2012. :winkiss valjda nas dijaspora primi do iducih izbora.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:54 

zomby je napisao/la:

...lako je to reci iz dijaspore! Malo je nezgozdno zivjeti u kontaminaranoj okolini godinama...ali tebi za ljubav je ovo zadnji komentar na temi Lokalni Izbori 2012. :winkiss valjda nas dijaspora primi do iducih izbora.

aj bolan zomby šta nam fali,baš zanimljivo okruženje,zamisli da si u Švici,dosadno...

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:55 

zomby je napisao/la:

Kontaminirana ili ne, uvijek postoji manje i veće zlo. Da si u Hercegovini, i da pozivaš na bojkot lokalnih izbora, ne bi me bilo briga. A u općinama gdje je lapo-lapo, gdje hodže mobiliziraju svoj narod i na dan izbora, ti bi pozivao na bojkot...e pa nećemo mi uvijek biti "najpametniji".

Što se tiče dijaspore, jel te možda netko drži tu na Balkanu pod prisilom?

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:59 

Mar-kan je napisao/la:
dudu je napisao/la:

i Iran je nekad bi saveznik SADa, ni talibani im nisu bili mrski, pa se kolo srece okrece.

bude li ovakav stav rasiren eto Vitezu prilike vec za par tjedana da uziva u nacelniku iz SDA. kad su vec svi isti.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 00:20 

dudu je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

i Iran je nekad bi saveznik SADa, ni talibani im nisu bili mrski, pa se kolo srece okrece.

bude li ovakav stav rasiren eto Vitezu prilike vec za par tjedana da uziva u nacelniku iz SDA. kad su vec svi isti.

Kakav stav?Tko neće dogovor u Vitezu?Nemoj meni te fazone:-)

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 16:34 

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2012, 07:50 

zomby je napisao/la:

...upravo sto se 15god. apsolutno nis promjenilo nije...retorika je ista, godinama suplje price sa istim likovima u neogranicenim kolicinama...(ja to ovako sa tribina vidim)

Citat:
«Glasanje je gradjanska obaveza! Dužnost! », grme nekreativne državne kampanje. Nemoguće je pobjeći, sakriti se od parola ovih dana. Ni jedna ne govori o odgovornosti „odabranih, najboljih“ medju nama.

Glasao sam na svim izborima do sada. Bio odgovoran. Agitirao kod onih što nisu htjeli glasati. Ubjeđivao da je važno. Često, mijenjao njihovo mišljenje, argumentima. Ali argumenata ni za sebe više nemam.

Svaki put su me izbori prevarili. Svašta dobro obećali a onda, razgrabili, podijelili, privatizirali, sredili sebi i svojima. Nije normalno vjerovati nekome ko te više puta prevario. Ili griješim?

Mjesecima odbijaju da se dogovore o vladi. Krčme javni novac i resurse kao da su im babovina. Zemlja stoji, ljudi propadaju. Ispraznost, prosječnost, poslušnost postale su vrline.

Drug mi pričao da je sreo poznanicu koja mu je otkrila univerzalnu istinu: „Danas ti je tako, moraš bit' u stranci!“ Pametni su dole, poltroni i neznalice gore. Za to su odgovorni baš ti, koje smo proteklih ciklusa „demokratski“ izabirali.

Materijalizam je osnovno mjerilo vrijednosti. Kič, nacionalizam, primitivizam, fašizam, nepravda, lopovluk postali su uzorita ponašanja. Kad umre premijer familija dijeli milione. Ne zna se ko gdje više otima. Ko koga „reketa“. I za to su odgovorni oni koje smo „demokratski“ izabrali.

Svaki dan nas silom «razgrću» s ulice da prodje crno vozilo pod pratnjom. Zaustave nam živote, jer oni prolaze. Žure. Da stignu na vrijeme i vode zemlju u nazadak. Oni koje smo na proslim izborima «demokratski izabrali». I tako je već godinama.

VLADALI, VLADAJU I HOĆE DA VLADAJU - I KUNTO I PANTO

I ako hodaš sa šljemom na glavi, ovih dana u Sarajevu ne možeš izbjeći «bombardovanje» glavama izbornih kandidata po glavi stanovnika. Medju kandidatima i kandidatkinjama svega i svakoga. Parada lažnih osmjeha. Dokazano neuspješnih, profesionalno neostvarenih ljudi.

Neki od njih, u prošlosti, vodili javne firme. Rezultati loši. Evo ih opet, keze sa svih zidova i bandera gdje je bilo moguće smjestiti njihove glave velikih formata. Obraz(i) nešto deblji nego na prošlo-izbornom plakatu. Novi mandat, nova nafaka.

Svi javno tvrde da mogu, znaju da vode skupštinu, opštinu, preduzeće, zavod, šta god. Neki od njih nikada nisu radili za život. Ništa i nikoga vodili. Glave sa dolarima u očima, kao u crtanim filmovima. Različiti ljudi, nihovi karakteri, ali isti pogledi.

Jedan poznanik rekao bi: «nevjerovatna i neizdrživa količina genijalnosti skoncentrisana je na ovom malom prostoru.»

MATEMATIKOM PROTIV IZBORA

Evo i prilike za brojke. One su često, oslobadjajuće.

Kako da se žalim, da reagujem, jer stranka za koju sam glasao nije ispunila svoja obećanja? Da je, kao, «kaznim» pa ne glasam idući put za njih? I tako ,valjda, 190 puta po 4 godine koliko je stranaka registrovano u zemlji. 760 godina?! Ili 380, ako računamo da su izbori svake dvije godine.

Ako u administraciji države BiH, njenih entiteta, kantona, općina, službi i družbi radi oko 60 000 budžetskih namještenika, sa nihovim porodicama dolazimo do broja od oko 250 000 potencijalnih glasača

Zašto bi budžetlije nešto mijenjale? Kada svi ostali žele da budu kao oni. San naših ljudi je raditi za firmu na budžetu. Ako se država i društvo poprave, za sve njih više neće biti mjesta. Ode sve. Sigurna plata, kredit za auto i vikendicu, odijelo, status... Kraj svijeta. Njihovog.

Ako računamo sa podatkom da se oko 30 000 kandidata i kandidatkinja bori da dodje na državne» jasle» a pretpostavimo da ih porodice u tome podržavaju(mada znamo da i ovdje ima izuzetaka), dolazimo do broja od 120 000 potencijalnih birača kojima odgovara postojeći sistem i žele biti njegov dio.

Ako računamo sa podatkom da u zemlji djeluje 190 stranaka i saberemo članstvo svih stranaka, dolazimo do novog velikog broja. Ljudi koji žele da otmu svoj dio.

I tako, još puno brojeva. Stotine hiljada stanovnika BiH koji podržavaju i žele biti dio nepravednog sistema konstruiranog po «superhik» matrici, tj. otimanju od siromašnih da bi se dalo bogatima. Prosta, u ovom slučaju karikirana računica zbraja suviše onih koji direktno profitiraju od ludila u kojem živimo, da bi se bilo šta na izborima moglo značajno promjeniti.

http://www.6yka.com/novost/28467/1001-r ... cu-glasati

Izaći obavezno i prekrižiti listić! :palacgore2

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2012, 21:18 

Citat:
Grudska udruga mladih (GRUM) poziva sve zainteresirane mještane Općine Grude na javno sučeljavanje kandidata za načelnika Općine Grude na predstojećim lokalnim izborima. Pozivu na sudjelovanju u sučeljavanju, koje će se održati u utorak 2.10.2012.
godine u kinodvorani u Grudama u 18h, su se odazvala sva tri kandidata: gospodin Dragutin Ćorluka, gospodin Ljubo Grizelj i gospodin Stanko Lukenda.

Mi, kao udruga mladih, želimo se orijentirati prema budućnosti, iako smo svjesni kao postupci i greške urađene u prošlosti uvelike definiraju budućnost i buduće projekte Prema tome sučeljavanje ćemo voditi u smjeru konkretnih akcija i planova kandidata za budućnost. Posebno ćemo se osvrnuti na problematiku mladih u smislu nedostatka sadržaja za mlade, 'odljeva mozgova' i definiranju uloge budućeg načelnika po tom pitanju.

U režiranju pitanja za kandidate možete sudjelovati i Vi, tako što ćete svoja pitanja slati na mail [email protected], u inbox facebook-a Grudske udruge mladih ili u komentar ovoga članka.

Ukoliko niste u mogućnosti posjetiti kinodvoranu u navedeno vrijeme, live prijenos sučeljavanja možete gledati na portalu grude-online.info, dok će snimka biti dostupna odmah nakon sučeljavanja. Prijenos su omogućili portal grude-online.info u suradnji sa portalom hercegovnalive.com

Do GRUMovanja!

http://grude-online.info/index.php/vijesti/3099-prvi-put-u-grudama-javno-suceljavanje-kandidata-za-mjesto-nacelnika-opcine-grude

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2012, 10:29 

Hrvatski jal,ništa novo...Onima kojima su puna usta hrvatstva,zajedništva i etiketiranja "izdajnika",rade ovako...

Btw,zanimljivo da malo tko od forumaša komentariše ove krucijalne stvari,posipaju se pepelom izgleda,da se ne razbije privid zajedništva one smijurije od HNS-a...

Prema pouzdanim informacijama, HDZ BiH će izgubiti izbornu utrku za načelnike općina Vitez i Novi Travnik. Pouzdani izvori Dnevnog lista iz Lašvanske doline tvrde kako je neovisni kandidat Matija Marjanović u nenadoknadivoj prednosti u odnosu na kandidata HDZ-a BiH i dosadašnjeg načelnika Viteza Vladu Alilovića.

Dobro upućeni tvrde kako je nekoliko razloga za nagli uspon tog neovisnog, ali ne i anonimnog kandidata. Poznato je da ga u prve redove istura HDZ 1990. i na svakome predizbornome skupu ga javno podržavaju čelni i najutjecajniji ljudi Ljubićeve stranke iz središnje Bosne Rudo Vidović i Slavica Josipović. Također, kandidaturu Matije Marjanovića podržava i renomirana tvrtka Buba comerc u vlasništvu Zdravka Jurčevića, gdje je izvjesni novi načelnik općine Vitez Matija Marjanović zaposlen. Navodno je Jurčević okupio još nekoliko vrlo bogatih i utjecajnih gospodarstvenika s područja Viteza koji žele srušiti vlast HDZ-a BiH u toj općini.

U ovom trenutku je nemoguće predvidjeti hoće li rasipanje glasova između Marjanovića i aktualnog načelnika Vlade Alilovića možda omogućiti da načelnik općine Vitez bude bošnjačke nacionalnosti jer su i do sada utrke za izbor načelnika Viteza bile krajnje neizvjesne. Nebitno, na području malog srednjobosanskog gradića Vitez ili kako ga od milja oslovljavaju gospodarskim čudom 'ključa' kao u grotlu. Tjedan do otvaranja glasačkih kutija doslovce se simpatije i budući glasači vrbuju i hvataju po selima i ulicama.

Ništa hladnije i ugodnije nije niti u Novom Travniku. I tamo će nepovratno doći do suludog rasipanja hrvatskih glasova i sve upućuje da će načelnik općine ponovno biti Refik Lendo. I u Novom Travniku stožerne stranke nisu postigle dogovor o zajedničkom kandidatu pa mrtvu utrku vode Nikola Lovrinović, zamjenik predsjednika HDZ-a BiH, i neovisni kandidat Drago Radeljak kojeg podržavaju HDZ 1990. i većina gospodarstvenika s područja te općine. Poznato je i o tome smo pisali da Čovićev stranački zamjenik, Lovrinović, nije iz Novog Travnika, nego iz Travnika i očigledno je kako biračko tijelo želi podržati “svoga” kandidata. Neshvatljivo je pa i nerazumno kandidiranje Nikole Lovrinovića za načelnika u “tuđoj” lokalnoj sredini. Zlobnici i zagovornici zavjera tvrde kako je Lovrinović zapravo “upecan” i perfidno žrtvovan od stranačkog gospodara, a na mučki, zavjerenički prijedlog županijske organizacije stožerne stranke. Netko očigledno ima bolesnu ambiciju preuzeti mjesto “s desna ocu” i maknuti, nikada do kraja i iskreno, prihvaćenog zamjenika predsjednika HDZ-a BiH kojem spočitavaju prijeratnu komunističku i ratnu “armijsku” prošlost. Oklizne li se Nikola Lovrinović na Novom Travniku, a sve upućuje na gubitničku završnicu, njegov stranački rejting bit će srozan do zglobova. Na Lovrinovićevim mukama mogao bi jedino politički profitirati Slavko Marin, sadašnji savjetnik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i šef izborne kampanje Nikole Lovrinovića. Visoki umirovljeni časnik HVO-a ima jednostavnu i sasvim logičnu računicu i neće pretjerano roniti suze ako Refik Lendo opet nastavi ravnati općinom Novi Travnik. U toj kombinaciji Slavko Marin će biti predsjedatelj Općinskoga vijeća. To su, ipak, samo procjene koje se mogu tretirati dosta pouzdanim jer dolaze od ljudi s terena koji izravno prate izborne kampanje i prepoznaju raspoloženje birača.

Na području Kiseljaka, Busovače, Kreševa pa i Žepča neće biti posebnih iznenađenja. U tim je sredinama HDZ BiH dominantan. Jedino malu rezervu treba ostaviti za Žepče jer u toj općini ima više kandidata hrvatske nacionalnosti, a niti HDZ BiH nije baš jedinstven i od ranije je opterećen unutarstranačkim lokalnim sukobima. I dok se stožerne stranke u Središnjoj Bosni nemilosrdno tuku za načelničke pozicije, u općini Novo Sarajevo lokalni hadezeovi dužnosnici, koji su javno podržali kandidata SDA Nedžada Koldžu, posramljeni su na predizbornome skupu bojnim, ratnim vehabijskim pokličima 'Allahu egber' i 'Tekbir' koji su nekada u ratu odjekivali ratnim crtama i sredinama u kojima su Bošnjaci vladali. Stožernici su zanijemjeli i kao najveće kukavice prešutjeli cijeli jezivi incident koji je mnogima zaledio krv u žilama i unio nemir i strah. Koga briga za to, preči je posao razraditi taktiku kako pokrasti glasove i prevariti “onoga drugoga”.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2012, 10:35 

Hahaha čuj vehabijski pokličci.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2012, 11:35 

Da taj tekst nije napisan u Dnevnom listu od strane onoga idiota M. Osmića ( ili kako se već zove taj novinarski diletant), možda bi ga shvatili mnogo ozbiljnije.

Ipak, činjenica jeste da neke stvari stoje, ali dugoročno homegeniziranje dovodi i do homogeniziranja na drugoj strani. Tj jedan jedinstven Hrvatski kandidat u Novom Travniku bi doveo i do jednog jedinstvenog muslimanskog kandidata pa smo opet na istom kao da imamo 2-3 kandidata na obje strane. Jedino ako taj *** Lendo ( u ratu specijaliziran za borbu protiv Hrvata, gdje god je došao izbio je sukob, - od Uskoplja do Žepča), nije jako dobar i omiljen načelnik pa mu to daje prednost.

Dakle to je generelno uzevši, a kakvo je stanje na terenu, kakve se sve prljave i tajne psihološke i zakulisne igre igraju, zašto se ide sa nekim mutavim kandidatima... e to već znaju samo insajderi.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2012, 11:38 

Bobovac je napisao/la:
ali dugoročno homegeniziranje dovodi i do homogeniziranja na drugoj strani. Tj jedan jedinstven Hrvatski kandidat u Novom Travniku bi doveo i do jednog jedinstvenog muslimanskog kandidata pa smo opet na istom kao da imamo 2-3 kandidata na obje strane.

Po toj logici,ne treba da se homogenizira hr korpus,da se ne bi i drugi homogenizirali?

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2012, 11:56 

Mar-kan je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
ali dugoročno homegeniziranje dovodi i do homogeniziranja na drugoj strani. Tj jedan jedinstven Hrvatski kandidat u Novom Travniku bi doveo i do jednog jedinstvenog muslimanskog kandidata pa smo opet na istom kao da imamo 2-3 kandidata na obje strane.

Po toj logici,ne treba da se homogenizira hr korpus,da se ne bi i drugi homogenizirali?

Ne, jer ovo što sam napisao vrijedi samo za općine gdje ni Hrvati ni muslimani nemaju nadmoćnu većinu.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2012, 11:57 

Bobovac je napisao/la:
Da taj tekst nije napisan u Dnevnom listu od strane onoga idiota M. Osmića ( ili kako se već zove taj novinarski diletant), možda bi ga shvatili mnogo ozbiljnije.

Ipak, činjenica jeste da neke stvari stoje, ali dugoročno homegeniziranje dovodi i do homogeniziranja na drugoj strani. Tj jedan jedinstven Hrvatski kandidat u Novom Travniku bi doveo i do jednog jedinstvenog muslimanskog kandidata pa smo opet na istom kao da imamo 2-3 kandidata na obje strane. Jedino ako taj *** Lendo ( u ratu specijaliziran za borbu protiv Hrvata, gdje god je došao izbio je sukob, - od Uskoplja do Žepča), nije jako dobar i omiljen načelnik pa mu to daje prednost.

Dakle to je generelno uzevši, a kakvo je stanje na terenu, kakve se sve prljave i tajne psihološke i zakulisne igre igraju, zašto se ide sa nekim mutavim kandidatima... e to već znaju samo insajderi.

O tome sam pisao već nekoliko puta na ovoj temi. Čak bi Muslimani trebali jadikovati puno više u Novom Travniku jer imaju dvostruko više kandidata od Hrvata.

A Dnevni List postao Markanovo omiljeno glasilo. :D

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2012, 11:59 

"Osmić" je bošnjačko prezime.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2012, 12:00 

Mar-kan je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Homogenizacija, ali bez privida homogenizacije. Dakle jedan superioran hrvatski kandidat, i 2 retarda za koja ne bi glasala ni bliža obitelj. :D

Kao što reče Bobovac, ovo vrijedi samo za mješovite sredine, i miješaš pojmove političke homogenizacije (ujedinjenosti oko temeljnih ciljeva i načela) i političkog nastupa.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 817 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Banya, crni_bombarder, Patriota, Tomba17 i 40 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: