HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 vel 2025, 08:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: HSS BiH
PostPostano: 02 ruj 2012, 22:57 

Brčko: Mario Karamatić izabran za predsjednika HSS-a

Prvi Izborni sabor stranke HSS-a održan je danas (02. rujna 2012.) u Brčkom. 65 delegata iz Posavine, Hercegovine i središnje Bosne jednoglasno su za novog predsjednika HSS-a u BiH izabrali Maria Karamatić iz Posušja. Pored predsjednika, na mjesto zamjenika predsjednika izabran je Ivan Krndelj. Za predsjednicu Središnjeg odbora izabrana je Ljiljana Lovrić iz Kiseljaka.
Tri dopredsjeničke pozicije, takođe, jednoglasnim izborom, zauzeli su predstavnici: Bosanske Posavine (Pejo Mendeš), Hercegovine (Ines Mucić) i Središnje Bosne ( Zoran Bošnjak).

Jednakom zastupljenošću svih regija u BiH u Upravnim tijelima stranke, HSS je dokazao jednu od svojih temeljnih vrijednosti, zastupanje interesa svih Hrvata u BiH ne pristajući nikako na podjele Hrvata prema regiji u kojoj žive.

U izjavi za medije, između ostalog, predsjednik Karamatić je rekao: “HSS će se zalagati za izgradnju BiH kao svoje domovine jer samo ona osigurava opstanak Hrvata na ovim prostorima. HSS će se zalagati i za cjelovite ustavne reforme kako bi Bosna i Hercegovina postala suvremena evropska država. Hrvatima kao najstarijem narodu u BiH pripada ne treći, već prvi entitet te da sva prava koja traže za sebe, trebaju osigurati i drugima, i to na područjima gdje su Hrvati većina.

Svojom nazočnošću na Izbornom saboru glavni tajnik sestrinske stranke HSS-a iz Republike Hrvatske, Ilija Ćorić, dao je podršku izabranom novom vodstvu HSS-a u BiH.

Prvi izborni sabor ujedno je i konačni čin razdruživanja stranke HSS-a od NHI-a.
FF/ Posavski obzor

http://www.posavski-obzor.info/vijesti/brcko-mario-karamatic-izabran-za-predsjednika-hss-a

Vrh

Naslov: Re: Mario Karamatić izabran za predsjednika HSS-a
PostPostano: 02 ruj 2012, 23:08 

Želim im sreću i da postanu treća hrvatska stranka.

Čini mi se da je Karamatić kvalitetnije rješenje od Ljiljane Lovrić.

Ivan Krndelj je iz Brčkog?

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2012, 23:08 

Ah, još jedni multi-kulti, imaju Bošnjaka u vrhu stranke. :D

Čestitke izabranima!

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2012, 23:29 

Robbie MO je napisao/la:
Želim im sreću i da postanu treća hrvatska stranka.

Čini mi se da je Karamatić bolje rješenje od Ljiljane Lovrić.

Ivan Krndelj je iz Brčkog?

Da, Mendeš isto.

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2012, 00:01 

Nisam u zadnje vrijeme pratio politička dešavanja uopće, može netko objasniti gdje je Ljilja i zašto je smjenjena?
Inače smatram da je Mario jako dobar retorički i da može obaviti ovaj zadatak na nivou.

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2012, 00:04 

Postoji li biografija predsjednika HSS.

Tražio sam na googlu ali ne postoji...

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2012, 00:06 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Čestitke Mario i Ines

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2012, 01:23 

Brčko: Mario Karamatić izabran za predsjednika HSS BiH

slika

U Brčko distriktu jučer je održan prvi Izborni sabor HSS-a u BiH na kojemu je izabrano novo čelništvo stranke. Nazočnih 65 izaslanika iz svih krajeva BiH, od Posavine do središnje Bosne i Hercegovine, od isto toliko pozvanih, aklamacijom su, jednoglasno, za novog predsjednika HSS-a u BiH izabrali Maria Karamatića iz Posušja.

Karamatić je na dužnosti predsjednika stranke zamijenio Ljiljanu Lovrić iz Kiseljaka koja je dužnost predsjednice obnašala od listopada 2009 godine. Pored predsjednika stranke, jednoglasno su usvojeni i Poslovnik o radu, Statut te Deklaracija o temeljnim načelima djelovanja HSS-a uz zaključak da će na prvoj sjednici Središnjeg odnora u ovaj dokument biti uvršteni i prijedlozi izaslanice Nede Pozderac koji se tiču jasnog određenja HSS-a po pitanju ustroja središnje razine vlasti u BiH. U Deklaraciji se kao opcije navode regionalni ustroj te uspostava više federalnih jedinica, objavljeno je na službenoj stranici stranke.

Inače, kao razlog što se nije ponovno kandidirala za predsjednicu HSS-a u BiH Ljiljana Lovrić navela je umor od unutarstranačkih previranja i golgote koju je prošla prilikom razdruživanja s NHI-em. No, Lovrićeva je naglasila i kako ostaje na raspolaganju stranci, kao predsjednica Središnjeg odbora te članica Predsjedništva HNS-a u ime HSS-a.

Novoizabrani predsjednik HSS-a u BiH Mario Karamarić istaknuo je kako je diskonuitet hrvatskih teritorija u BiH ključ ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH.

“Diskonuitet je jedno što Hrvatima u BiH jamči jednakopravnost. Ali ono što tražimo za sebe u sredinama gdje smo manjina, Sarajevu, Derventi, Bugojnu primjerice, moramo biti spremni dati recimo Bošnjacima u Posušju, Ljubuškom ili Srbima u Drvaru. Druge opcije nema”, istaknuo je Karamatić.

Zajedničko djelovanje s NHI-em on je nazvao kardinalnom pogreškom te izrazio zadovoljstvo pokrenutim procesom razdruživanja.

Okupljenima se obratio i Ilija Ćorić, glavni tajnik HSS. Ćorić je još jednom izrazio potporu djelovanju sestrinske stranke u BiH te poručio da su novi ljudi na političkoj sceni jedini pravi put za svaku stranku.

Pored Maria Karamatića iz Posušja koji je izabran za predsjednika HSS-a u BiH u čelništvo stranke izabrani su i Ivan Krndelj, Brčko, zamjenik predsjednika, Ljiljana Lovrić, Kiseljak, predsjednica Središnjeg odbora, dok su dopredsjednici; Ines Mucić, Ljubuški, Zoran Bošnjak, Kiseljak i Pejo Mendeš, Brčko.( R. I. / Dnevnik.ba)

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2012, 01:25 

Promijenili su iz "Vjera u Boga i seljačka sloga" u "Vjera u Boga i hrvatska sloga".
I je bolje.

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2012, 05:35 

Jedina hrvatska stranka koja ima HB certifikat kvalitete. Nadam se da će se što prije isprofilirati u ozbiljnu alternativu HDZ-u.

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2012, 09:24 

Simpatično. Želim im što više uspješnih poteza, na korist Hrvatskog naroda.

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2012, 09:55 

Čestitke izabranima i želja da postaju jedna od najjačih stranaka Hrvata .

To moj je, moj je dom!

Vrh

Naslov: Re: HSS BiH
PostPostano: 28 ruj 2012, 15:52 

Citat:
Priopćenje za javnost

HSS najoštrije osuđuje način dodjele 80 vozila stopostotnim ratnim vojnim invalidima prve skupine, koja dodjeljuje federalno Ministarstvo branitelja koje, iako bi trebalo biti ministarstvo pripadnika Armije BiH i HVO-a, sustavno provodi segregaciju pripadnika bivše hrvatske vojne komponente.

Naime od 80 vozila „ford focus wagon“ čak 5 vozila ide u ruke Hrvata a samo 75 u ruke Bošnjaka.

HVO je tijekom Domovinskog rata funkcionirao sukladno Zakonu o Obrani Hrvatske Republike Herceg – Bosne i Zakonu o službi o oružanim snagama Hrvatske Republike Herceg – Bosne i kao takav potpuno organizirano, svojevoljno i ravnopravno, sukladno Daytonskom sporazumu, ušao u vojsku Federacije kao jedna od dvije sastavnice i to ona bolja što smo u Domovinskom ratu i dokazali.

Sukladno Daytonskom sporazumu omjer pripadnika vojske Federacije i raspodjela sredstava između branitelja iz bivše vojne komponente HVO-a i bivše vojne komponente A BiH se ima rasporediti u omjeru 1 : 2,3.

U slučaju dodijele ovih vozila omjer raspodjele je 1:16 što je razvidno kršenje Sporazuma.

Ovo također nije prvi slučaj brutalne segregacije Hrvata i bivših pripadnika HVO-a prigodom dodijele vozila ukoliko imamo u vidu kako je isto ministarstvo krajem 2008.godine, u vrijeme ministra Zahida Crnkića dodijelilo 150 škoda octavia od kojih je čak 12 vozila išlo u ruke hrvatskih ratnih stradalnika. Tada je HSS upozoravao kako je omjer raspodjele 1 : 12,5 te kako hrvatske stranke to više nikada ne smiju dozvoliti a trenutačni ministar Helez je taj omjer dodatno podigao u korist bošnjaka a hrvatske stranke i dalje šute.

Gromoglasna šutnja hrvatskih stranaka je već mjesecima dok inspektorat Federalnog ministarstva branitelja krivotvori povijest tako da pripadnicima HVO-a , bivšim zatočenicima muslimanskih logora, oduzima status logoraša i mijenja potvrde o okolnostima stradavanja što je suprotno izvješćima i Odluci Međunarodnog crvenog križa.

Zbog ovakvog načina raspodjele vozila HSS ne iznenađuje šutnja ministara u nelegalnoj federalnoj Vladi, Čambera i Krajine jer su već dovoljno puta dokazali kako vrijedno dižu rukice za sve što Zukan Helez predloži.

Očekivana je i šutnja stožernog HDZ BiH i podstožernog HDZ-a sa nekakvim brojkama u nazivu.

I stožerni i podstožerni HDZ se još uvijek nadaju mrvicama (foteljama) koje bi mogle pasti pred njih sa SDP-ovog stola.

Iznenađujuća je šutnja od Visokog predstavnika ustoličenog, bošnjačkim glasovima izabranog, predsjednika Federacije i generala HVO-a Živka Budimira koji niti jednom riječju nije reagirao na ovu brutalnu segregaciju svojih suboraca. Generala koji je nekada poručivao „Neću izdat ja“ i koji je ponovo izdao svoje suborce.

HSS poziva sve branitelje i sve Hrvate da kroz stranke sa hrvatskim predznakom kojih su članovi naprave pritisak na vodstva svojih stranaka kako bi nakon idućih Općih izbora na čelo Federalnog ministarstva branitelja konačno došao Hrvat pošto nigdje ne stoji kako to ministarstvo mora voditi Bošnjak.

Ovo je očito jedini način da rečeno ministarstvo postane ministarstvo svih branitelja i da se očuva dignitet bivših pripadnika HVO-a.

Hrvatska seljačka stranka
28.09.2012. godine

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2012, 15:58 

Slabo ili nikako ne pratim HSS. Postoji li sredina ili mjesto gdje HSS imaju svoje tzv. uporište, gdje ljudi glasaju skoro isključivo ili većinom za njih, od izbora do izbora?

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2012, 15:59 

HSS je za sada najjači u ZHŽ i Brčko Distriktu.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2012, 16:04 

Bivša predsjednica je bila na forumu, i osobno odgovarala na pitanja forumaša - milina za čitati.

http://hercegbosna.org/forum/politika/ljiljana-lovri-gost-politi-ar-t5485.html

Inače, iako je forum neovisan od političkih stranaka, mogu reći da relativna većina najviše simpatizira HSS.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2012, 16:05 

Ministry of Sound je napisao/la:

OK, ali najjači možeš biti i sa 1% glasova u nekoj sredini ako u ostalim sredinama imaš 0.1%.
Mislio sam na procente od 60-70-80-90%, postoji li takvo što i u slučaju HSS, barem neko selo u tzv. biH, ako već ne grad ili oblast.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2012, 16:07 

Moj pradjed je bio bio istaknuti član HSS-a, no danas mi sam naziv stranke ne ulijeva puno nade, zvuči mi previše 'seljački' :)

Kao što je bila mom djedu i meni.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2012, 16:07 

Agathonikos je napisao/la:

OK, ali najjači možeš biti i sa 1% glasova u nekoj sredini ako u ostalim sredinama imaš 0.1%.
Mislio sam na procente od 60-70-80-90%, postoji li takvo što i u slučaju HSS, barem neko selo u tzv. biH, ako već ne grad ili oblast.

Teško je govoriti o prijašnjim izborima i rezultatima jer se stranka i dalje profilira kao novi proizvod, koji je nastao nakon što su Zubak i daidžanska struja preoteli HSS-NHI od Ljiljane Lovrić. Dakle, iza sebe nemaju nijedne izbore kao ovaj HSS BiH.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2012, 16:08 

ManInBlack je napisao/la:
Moj pradjed je bio bio istaknuti član HSS-a, no danas mi sam naziv stranke ne ulijeva puno nade, zvuči mi previše 'seljački' :)

To nije problem. I Kentucky Fried Chicken se ustalio kao KFC, jer "Fried" (prženo) nema zdrave konotacije. :D

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2012, 16:09 

Gledam njihove skupove po Brčkom. Tamo su jaki, možda čak i jači od HDZ-a.

Po mojoj procjeni, mogli bi uzet 2-3 vjećnika u BD.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2012, 17:24 

Pa mislim da u najmanju ruku solidno stoje i u srednjoj Bosni, barem za početak.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2012, 17:28 

bilo bi odlično kad bi započetak preuzeli pozicije HSS-NHI u Srednjoj Bosni i njih potpuno istisnuli kao bilokakav faktor.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 11:04 

Pessimus dux je napisao/la:

Pa mislim da u najmanju ruku solidno stoje i u srednjoj Bosni, barem za početak.

Vidjećemo sve 7.listopada,kako tko stoji...

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2012, 11:38 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Izgradnja infrastrukture stranke po svim općinama sa značajnim udjelom Hrvata, pa temeljni ogranci po mjesnim zajednicama, pa ustrojiti mladež. Dug je put do velike stranke.

Sve najbolje im želim, ali tek za slijedeće lokalne izbore i one Opće za 6 godina se mogu vidjeti rezultati rada.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Robbie MO i 32 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: