|
|
Stranica: 7/89.
|
[ 2217 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 14 lis 2012, 23:38 |
|
|
Citat: U Skoplju postavljen spomenik Hasanu Prištini
Spomenik albanskom revolucinaru Hasanu Prištini postavljena je danas u Skoplju.
Spomenik visok 5,5 metara postavljen je na platou ispred Trgovskog centra Mavrovka u opštini Čair, u kojoj živi većinska albanska zajednica, a poklon je njegovog praunuka i košta 72.000 evra.
U isto vreme ovakvi spomenici su postavljeni u Albaniji i na Kosovu, u Prištini. Lokalna vlasta Čaira predstavila je Prištinu kao albanskog revolucionara koji se zajedno sa makedonskim revolucionarima iz perioda Otomanske imperije borio protiv otomanske vlasti.
Priština važi i za albanskog političara koji je pre Prvog svetskog rata imao veliki uticaj u albanskom pokretu za nezavisnost.
- Hasan Priština je veliki u Albaniji, veliki je i u Prištini, ali najveći je u Skoplje, jer je baš ovde napravi sve projekte, radio na tome da skuplja vojnike da brane zemlju. Priština pripada generaciji koja treba da bude poštovana ne samo od strane Albanaca, nego i ostalih naroda na Balkanu - izjavio je lider DUI Al Ahmeti na svečanosti povodom postavljanja spomenika.
Hasanov praunuk Mahmed izjavio je da političarima ostaje zadatak da realizuju aspiracije Albanaca.
I dok u istoriji koju uče Albanci piše da je Hasan Priština oslobodio Skoplje, makedonski istoričari tvrde da je Priština samo vozom prošao kroz grad i da nikada nije ratovao protiv Osmanlije.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 14 lis 2012, 23:45 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Kakva je ovo sprdačina..
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 14 lis 2012, 23:56 |
|
|
totem je napisao/la: Sto sve moderacija dopusta raznim seljoberima...Ako se ovako nastavi ispunice se zelja piljara da odem odavdje. Ovo je dno dna. Pise tko sto zeli, na razini petnaesetgodisnjaka. zabranjen pristup seljoberima, dostup za kompleksare visoke vrijednosti jedino u forumu gradjanskaelita.com
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 16 lis 2012, 16:57 |
|
|
Citat: SKOPLJE - Kao što se i strahovalo prethodnih dana, u Skoplju je, uoči večerašnjeg meča Makedonija – Srbija, došlo do tuče navijača na nekoliko lokacija! Najžešćih sukoba je bilo kod skopskog tržnog centra Mavrovka, gdje su, kako prenose makedonski mediji, dva srpska navijača izbodena i prebačena u bolnicu naočigled policije i obezbjeđenja!
Povrijeđeni su M. M. (29) i Z. Đ. (19), obojica iz Podgorice. Oni su na sebi imali dresove srpske fudbalske reprezentacije i prolazili su pored pomente zgrade koja se nalazi u centru kraja gdje isljučivo obitavaju Albanci.
Srpski navijači su kamenovani i na Makedonija trgu. Iz grupe navijača iz Podgorice dvojica su se odvojila, zbog čega su napadnuti od strane lokalnog stanovništva. Policijske snage su naknadno raspoređene u Skoplju kako bi spriječili nove sukobe. Nezvanično, ostali srpski navijači su zadržani na graničnom prelazu Preševo i ne mogu da uđu u Makedoniju. Diraju nam Crnogorce!
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 16 lis 2012, 17:07 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Gdje su to kamenovani srpski navijaci? Ovo prvi put cujem...Siptari na trgu idu pognutom glavom, ako i prodju. Da se nisu sa Makedoncima zakacili? Inace, ova dva, da povredjeni su, ali lakse ozlijede, kakvo probadanje...
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 16 lis 2012, 17:10 |
|
|
Što se to piše u Srbiji ?,pa ništa se ne dešava.
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 16 lis 2012, 17:11 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Imalo nekoja tepacka kaj mavrovka, ama za probodeni prv pat slusam...
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 16 lis 2012, 17:17 |
|
|
snezana mk je napisao/la: Što se to piše u Srbiji ?,pa ništa se ne dešava. Ovo je iz Banja Luke. Ne vidite ijekavicu? Mada, na drugom mestu kaže "lakše povređeni".
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 16 lis 2012, 17:20 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: snezana mk je napisao/la: Što se to piše u Srbiji ?,pa ništa se ne dešava. Ovo je iz Banja Luke. Ne vidite ijekavicu? Nisam primjetio. Ali to sto su iz Banja Luke ne daje im za pravo da pisu neistine.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 16 lis 2012, 17:21 |
|
|
Mada, na drugom mestu kaže "lakše povređeni".[/quote] Neka onda smixaju recenicu u "lakse izbodeni"
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 16 lis 2012, 17:25 |
|
|
totem je napisao/la: Neka onda smixaju recenicu u "lakse izbodeni" Drugi izvor, beogradski.
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 16 lis 2012, 17:26 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: snezana mk je napisao/la: Što se to piše u Srbiji ?,pa ništa se ne dešava. Ovo je iz Banja Luke. Ne vidite ijekavicu? Nisam obratila pažnju! Vaši mediji već nekoliko dana pišu da dolaze 300 srpskih huligana da biju šiptare u SK,a ovi naši su to objavili kao glavnu vijest dana! Preteruju svakako,nema veze!Ovi Crnogorci nisu došli na utakmicu i nemaju dresove reprezentacije Srbije ,vidjela sam slike . A koliko ja znam srpski navijači i nemaju karte! Možda ih neće ni pustiti .
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 16 lis 2012, 17:27 |
|
|
totem je napisao/la: Imalo nekoja tepacka kaj mavrovka, ama za probodeni prv pat slusam... Znam, ama tie ne bile dojdeni za natprevarot!
|
|
Vrh |
|
|
glx
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 16 lis 2012, 19:42 |
|
|
snezana mk je napisao/la: Ovi Crnogorci nisu došli na utakmicu i nemaju dresove reprezentacije Srbije ,vidjela sam slike . A koliko ja znam srpski navijači i nemaju karte! Zar moraju imati dresove da bi zaključila da su došli na utakmicu? Radi se o Srbima iz Podgorice koji su došli na utakmicu (jednog od povrijeđenih redovno viđam na reprezentaciji). Njih sedmorica zalutala u šiptarski dio grada, potukli se sa 15-ak šiptara i dvojica naših su lakše povrijeđena. Niko nije izboden, a korištene su teleskopske palice. Srpski navijači koji su krenuli iz Srbije su većinom vraćeni sa granice, dok su u Skopju navijači iz Podgorice (Varvari - FK Budućnost) i navijači banjalučkog Borca.
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 16 lis 2012, 23:51 |
|
|
ma nishta nije to.jevtino su se izvukli.Bio im pripreman dugacak ceh za placanje.Al malo batina je ok za zdravlje.Super je kad te biju i fizicki i sportski. Sta je jadna srbija dozhivjella.Izgubiti utakmicu od makedonije koju su do juce smatrali velikom nishta.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 17 lis 2012, 00:00 |
|
|
sokoli je napisao/la: ma nishta nije to.jevtino su se izvukli.Bio im pripreman dugacak ceh za placanje.Al malo batina je ok za zdravlje.Super je kad te biju i fizicki i sportski. Sta je jadna srbija dozhivjella.Izgubiti utakmicu od makedonije koju su do juce smatrali velikom nishta. A sta si ti nesretnice doziveo, nacija ti nije ucestvovala ni na jednom prvenstvu nigde... Vi sa Srbima i sportom ne mozete u istu recenicu, inferiorci od kojih je i Luksemburg i Lihtenstajn uspesniji u sportu... sad si docekao svojih 5 minuta da izadjes iz svoje rupice i seres... Jel si ikad gledao i jednu medjunarodnu utakmicu uzivo... mozda u klikerima, tu cujem da imate par aseva...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 17 lis 2012, 00:01 |
|
|
Ironije radi asistent kod gola te igrač na kojem je iznuđen penal i koji je zabio su Albanci To je ta nova repka Makedonije @sokoli znači ipak ima Albanaca koji igraju za Makedoniju neigraju svi za Albaniju.. Jel ti navijaš za Makedoniju il je nevoliš? Recimo Hrvati i Srbi neigraju za BiH skoro nikako.. Nit navijaju.. Ima li među Albancima neka grupa koja podržava reprezentaciju Makedonije il ste većinom protiv ?
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 17 lis 2012, 00:03 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: sokoli je napisao/la: ma nishta nije to.jevtino su se izvukli.Bio im pripreman dugacak ceh za placanje.Al malo batina je ok za zdravlje.Super je kad te biju i fizicki i sportski. Sta je jadna srbija dozhivjella.Izgubiti utakmicu od makedonije koju su do juce smatrali velikom nishta. A sta si ti nesretnice doziveo, nacija ti nije ucestvovala ni na jednom prvenstvu nigde... Vi sa Srbima i sportom ne mozete u istu recenicu, inferiorci od kojih je i Luksemburg i Lihtenstajn uspesniji u sportu... sad si docekao svojih 5 minuta da izadjes iz svoje rupice i seres... Jel si ikad gledao i jednu medjunarodnu utakmicu uzivo... mozda u klikerima, tu cujem da imate par aseva... Pa tim više DŽoni to im je onda opće veselje kad dobiju rivala.. Kad je naš Ivo Šušak trenirao Gruziju ima već mislim skoro 10 godina uspio je pobijedit Rusiju.. Njima je to bilo kao da su osvojili SP
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 17 lis 2012, 00:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59727 Lokacija: DAZP HQ
|
Ibar u zemlji čudesa.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 17 lis 2012, 00:10 |
|
|
Ibar je napisao/la: Pa tim više DŽoni to im je onda opće veselje kad dobiju rivala.. Kad je naš Ivo Šušak trenirao Gruziju ima već mislim skoro 10 godina uspio je pobijedit Rusiju.. Njima je to bilo kao da su osvojili SP Vidi ti te niske strasti, koliko se tu kompleksa nakupilo...a ti ga jos i lozis... Takvi se u mom kraju zovu popushilovici... svesni su koje su bulje u bilo cemu osim u trgovini gudre, i onda onako ko mishevi cekaju da Srbija izgubi da bi likovali... ima takvih i medju Muslimanima, a i ti mi mirises sa svojim komentarima veceras na neizivljenog tipa... Izgubili smo danas, ni prva ni poslednja...proslom svetsko smo igrali, ovo necemo... normalna stvar i za vece zemlje... al sad se tacno vidi ko je nagomilavao frustracije...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 17 lis 2012, 00:12 |
|
|
Krivo si shvatio ne kenjaj bezveze.. Kažem ti da je ekipi ko što je Makedonija velika stvar što je dobila Srbiju isto tako kad su nas dobili prije par godina bučno su to proslavili.. Oni se realno nemogu plasirat na neko veliko natjecanje i takve stvari ih raduju kao što tebe il mene raduje plasman na neko prvenstvo il pobjeda protiv neke elitne reprezentacije.. To je tako treba bit realan..
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 17 lis 2012, 00:37 |
|
|
Ibar, ne puhaj u prkno. Igraju dojica siptara za Makedoniju, I sto? Jedan ljubi grb na dresu kada daje gol. Sto ti to kaze? Da je Makedonija ponizena? Ili da se sipac ponosi sto igra za Makedoniju, a moze ladno u svako vrijeme da igra za albaniju kada god zazeli?
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 17 lis 2012, 18:31 |
|
|
Hoću reć da sam ugodno iznenađen što 2-3 Albanca igraju za Makedoniju i da je to dobro :)
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 17 lis 2012, 19:24 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ironije radi asistent kod gola te igrač na kojem je iznuđen penal i koji je zabio su Albanci To je ta nova repka Makedonije @sokoli znači ipak ima Albanaca koji igraju za Makedoniju neigraju svi za Albaniju.. Jel ti navijaš za Makedoniju il je nevoliš? Recimo Hrvati i Srbi neigraju za BiH skoro nikako.. Nit navijaju.. Ima li među Albancima neka grupa koja podržava reprezentaciju Makedonije il ste većinom protiv ? Da ibar ima nekog allbanca hvalla bogu.Volim kad pobedjuje makedonija normallno ako nije u pitanju da igra protiv allbanije ili svicarske.Isto mi je teshko billo kad je pre nekoliko dana igralla svicarska protiv allbanije.Sinoc je igralla moja drzhava protiv isllanda.Kazhem moja drzhava ne samo radi toga shto nosim svicarski pasosh, tu radim tu zhivim tu slluzhim vojsku, nego i radi toga da skoro 50% svicarske reprezentacije su allbanci.Sinoc su igralli petoro allbanaca za ekipu svicarske medju njima i dvojica allbanaca iz makedonije.Dzemaili iz tetova i josh jedan skopjanac.Ako reallno pogledamo stvari ne volimo makedoniju nishta manje nego makedonaci.Mogu ti sllobodno reci da polla makedonije sinoc je billo u mukama shta je izgubilla srbija.Al sigurno to nisu allbanci. Ako pogledash informacije gllasogovornika srpske xhandarmerije gospodina kotevskog, ce da ispadne da su allbanci poshlli u kalemegdan postavilli minobacace od 120 mm i time hteli da pucaju po neduzhne gradjane srbije.Necu da udjem u politicku situaciju makedonije ali jedno je jasno. 70% makedonaca kad ustanu u jutro, izadju na ballkon, i ne gledaju svoj narod ispod nego gledaju prema beogradu.Jebiga rodjeni gubitnici a mogli smo zajedno.
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Događanja u Makedoniji Postano: 17 lis 2012, 19:48 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: sokoli je napisao/la: ma nishta nije to.jevtino su se izvukli.Bio im pripreman dugacak ceh za placanje.Al malo batina je ok za zdravlje.Super je kad te biju i fizicki i sportski. Sta je jadna srbija dozhivjella.Izgubiti utakmicu od makedonije koju su do juce smatrali velikom nishta. A sta si ti nesretnice doziveo, nacija ti nije ucestvovala ni na jednom prvenstvu nigde... Vi sa Srbima i sportom ne mozete u istu recenicu, inferiorci od kojih je i Luksemburg i Lihtenstajn uspesniji u sportu... sad si docekao svojih 5 minuta da izadjes iz svoje rupice i seres... Jel si ikad gledao i jednu medjunarodnu utakmicu uzivo... mozda u klikerima, tu cujem da imate par aseva... Tebi gospodine kao prvo bih zabranio da se hvatash tastature bez da popijesh tablete.A u nikakvom sllucaju ne bih ti dozvolio da se sllobodno shetash bez lekarske pratnje.Daj izjasni se za koju naciju misllish.Za allbansku naciju, za kosovsku novokomponovanu koju toliko prizhelkujete da je stvorite. Momenat da pronadjem da ti postiram allbanca evropskog shampiona za ovaj mjesec. http://www.youtube.com/watch?v=gan6HRck ... re=relatedako hocesh josh mogu danima da ti postiram.No ondak ce tema da izgubi smisao.Nego samo jednu stvar da ti objasnim.Stadion letsigrund mi je na 4 killometra.A tu pretezhno igre igra schweiz nazionalmeinschaft.Tina tarner mi je komshinica zhivi jedan killometar vishe od mene.Kamp nou rjietko koji derbi prodje a da ne prisustvujem.Izvini al ti za mene jesi obican ballkanski slepi mish.Es tut mir leid aber so isches.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|