HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 sij 2025, 01:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 76 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Laserska korekcija vida. Iskustva?
PostPostano: 23 lis 2012, 00:01 

Vi ne kontate dobro, ozbiljno sam zabrinut za Aztecovu pravničku karijeru.

Pitanje je bilo od BBC-a o tome kako je naviknuo oči na određenu dužini na kojoj dobro vidi. Ja mu objasnim zašt a bio je skoro i članak u novinama o tome kako se bolji vid može vježbati.

To ne znači da možete voziti biciklo zatvorenih očiju ili čitsti knjigu za očima ostavljenim u čaši pored kreveta. To isto ne znači da možete popraviti dioptriju drastično, da jučer niste vidjeli na deset metara a onda perfektno vidite. Već da se oko i mozak mogu prilagoditi uslovima.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 00:03 

Moguće je to, ako provodiš jako puno vremena pred kompom, i to fokusiran, no pitanje je ke li ti to dobro u ostalim aspektima života

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 00:06 

Ne znam. Što se tiče naočala ne smetaju mi puno i samo jedan jedini problem imam sa njima, koji živcira. Kad usmjeriš pogled malo dalje moraš ih spuštati i skidati jer je sa njima sve mutno na daljinu.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 00:10 

Aztec je napisao/la:
a ne znam sta bih ti rekao.

Da tebi neko koljena polomi, bi li ti mogao vjezbama mozga istrcati maraton?

Fatamorgana (o tome govoris pretpostavljam):

Citat:
This optical phenomenon occurs because rays of light are bent when they pass through air layers of different temperatures in a steep thermal inversion where an atmospheric duct has formed.[1] (A thermal inversion is an atmospheric condition where warmer air exists in a well-defined layer above a layer of significantly cooler air. This temperature inversion is the opposite of what is normally the case; air is usually warmer close to the surface, and cooler higher up.)

In calm weather, a layer of significantly warmer air can rest over colder dense air, forming an atmospheric duct which acts like a refracting lens, producing a series of both inverted and erect images. A Fata Morgana requires a duct to be present; thermal inversion alone is not enough to produce this kind of mirage. While a thermal inversion often takes place without there being an atmospheric duct, an atmospheric duct cannot exist without there first being a thermal inversion.

Dakle, kakav cache, kakve pizde materine boze oprosti mi...

Ne mogu te ja besplatno podučavati, roditelji su ti plaćali osnovnu školu.

Mislim, ozbiljno, kakav ti je ovo primjer sa maratonom? NiĐe veze.

Govorim o svim optičkim varkama koje doživimo, od onih namjernih izazvanih kao što su neka umjetnička djela do situacija iz svakodnevnog života. Idi na google i ukucavaj redom o čemu smo pričali. Dje nađe jebenu fatamorganu? :D

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 00:13 

Čitao sam da ljudi koji su rođeni slijepi ne sanjaju u slikama, dok oni koji su u životu izgubili vid i dalje sanjaju u slikama.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 00:13 

Lebowski je napisao/la:
Vi ne kontate dobro, ozbiljno sam zabrinut za Aztecovu pravničku karijeru.

Pitanje je bilo od BBC-a o tome kako je naviknuo oči na određenu dužini na kojoj dobro vidi. Ja mu objasnim zašt a bio je skoro i članak u novinama o tome kako se bolji vid može vježbati.

To ne znači da možete voziti biciklo zatvorenih očiju ili čitsti knjigu za očima ostavljenim u čaši pored kreveta. To isto ne znači da možete popraviti dioptriju drastično, da jučer niste vidjeli na deset metara a onda perfektno vidite. Već da se oko i mozak mogu prilagoditi uslovima.

I? Pa i ja kazem da sam cuo da je to moguce. Ali opet ne vidim kakve to veze ima s mozgom

Citat:
"mozak obavlja recimo 90% operacija vezanih za čulo vida"

Mozak obavlja 100% svih operacija, za svako culo. Ali mozak radi samo na temelju dostupnih informacija. Ako si ti jebeno corav, odnosno ako imas dioptriju, mrenu ili ne znam koji *** u oko i s okom nema te vjezbe mozga koja ce tu nesto promjeniti.

Jedino sto je za dioptriju moguce je vjezbanje ocnih misica. Pa ce misici vise stisnuti oko da snop svjetla padne tocno na mreznicu, ili ga vise razvuci. Ovisno o tome jesi li dalekovidan, ili kratkovidan.

I opticke varke... Pa kao sto rekoh one nastaju zbog vanjskih utjecaja, ti njih uistinu tako i vidis. Opet to nema veze s mozgom. Zato se i zovu OPTICKE VARKE. A ovo drugo su ti halucinacije, tj. kad vidis nesto ceg nema.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 00:16 

Lebowski je napisao/la:
Aztec je napisao/la:
a ne znam sta bih ti rekao.

Da tebi neko koljena polomi, bi li ti mogao vjezbama mozga istrcati maraton?

Fatamorgana (o tome govoris pretpostavljam):

Dakle, kakav cache, kakve pizde materine boze oprosti mi...

Govorim o svim optičkim varkama koje doživimo, od onih namjernih izazvanih kao što su neka umjetnička djela do situacija iz svakodnevnog života. Idi na google i ukucavaj redom o čemu smo pričali. Dje nađe jebenu fatamorganu? :D

Koje opticke varke? Tvoji upisi su i bez glave i bez repa. Nekoherentni. Reci tocno o kojoj se optickoj varci radi, pa da vidimo o cemu je rijec.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 00:24 

Meni su ove medicinske rasprave inače glupaste i bezveze za svađu. Uvijek se sjetim da je tip koji je izmislio lobotomiju dobio nobelovu nagradu i da se skoro do 1970 to radilo po zapadu. Nekako sam sigurniji u astrofizičare, arheologe i ostale nego u medicinare.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 00:26 

Aztec je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Koje opticke varke? Tvoji upisi su i bez glave i bez repa. Nekoherentni. Reci tocno o kojoj se optickoj varci radi, pa da vidimo o cemu je rijec.

Stani malo, šta ti imam objašnjavati šta je optička varka? Nešto što pogrešno vidiš, što ti je lažno predstavljeno kao točna informacija o vanjskom svijetu.

Evo npr neki dan radim u photoshopu, i trebam promijeniti pozadinu fotografije iz prirode u tamnoplavu, da ostane samo osoba. Dobio sam i drugu fotografiju sa primjerkom te plave boje. Ispostavilo sa da ta boja samo izgleda plava na toj fotografiji a u stvarnosti je siva.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 00:32 

ma nisu svadje, niti su medicinske rasprave... nego cisto stvar logike. Ako ti imas neki fizicki nedostatak na oku (illi bilo kojem dijelu tijela) nema te vjezbe koja ce tvoj mozak tu nesto natjerati... kakav mozak, to mi jednostavno nije jasno, kad je problem u oku. Nigdje veze s vezom.

Misici oka su zaduzeni za njegovo prilagodjavanje, bilo kad gledamo nesto blizu, ili daleko... misici vremenom postanu tromi ili sta vec...

evo vam ukratko kog zanima.

http://www.drmilanpavic.hr/dioptrija.htm

a ja vise necu trositi vrijeme na svakakve rasprave. :zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 00:37 

Čulo vida odnosno mozak se pobrine ili barem pokušava da ti nešto lošiju sliku predstavi boljom. Šta je tu teško shvatiti?

Vrh

PostPostano: 23 lis 2012, 15:07 

BBC je napisao/la:
Meni su ove medicinske rasprave inače glupaste i bezveze za svađu. Uvijek se sjetim da je tip koji je izmislio lobotomiju dobio nobelovu nagradu i da se skoro do 1970 to radilo po zapadu. Nekako sam sigurniji u astrofizičare, arheologe i ostale nego u medicinare.

Medicina iz stare povijesti....

Ako se ubodeš u prst, primijeni krv od gliste i izmet od mule." Budući da u izmetu ima bakterija, može se dogoditi da dođe do tetanusa i kočenja vilica. Razmotrite neke druge sastojke iz ove knjige: gušterova krv, svinjski zub, pokvareno meso, smrdljiva mast, ljudski i životinjski izmet -magareći, pasji, mačji i čak muhin. Knjiga kaže da kao lijek za određenu bolest treba uzeti veliku bubu, odrezati joj glavu i krila, zagrijati je, staviti u zmijsku mast i primijeniti. Ako se želi otjerati bolest, preporuča se zagrijati glavu i krila te bube, staviti u zmijsku mast i sve to bolesnik mora popiti

Medicina je postala samo jedan veliki biznis,u šapama farmaceutskih vukova...

Vrh

PostPostano: 27 lis 2012, 13:52 

Vid nažalost nije moguće istrenirati nikakvim vježbama. Najbolje što možete učiniti za vaš vid je ići na redovne kontrole kod specijalista za vid. Kontaktne leće, naočale ili lasersko skidanje dioptrije, sve su to načini za bolji vid. Za one koji ne vole nositi naočale uvijek postoje kontaktne leće. A oni koji ne vole ni naočale ni kontaktne leće uvijek mogu provjeriti da li su dobar kandidat za lasersko skidanje dioptrije. Opcija je mnogo. Dakle najvažnije je dobro vidjeti :)

Vrh

PostPostano: 27 lis 2012, 14:01 

Kontaktnelece je napisao/la:
Vid nažalost nije moguće istrenirati nikakvim vježbama. Najbolje što možete učiniti za vaš vid je ići na redovne kontrole kod specijalista za vid. Kontaktne leće, naočale ili lasersko skidanje dioptrije, sve su to načini za bolji vid. Za one koji ne vole nositi naočale uvijek postoje kontaktne leće. A oni koji ne vole ni naočale ni kontaktne leće uvijek mogu provjeriti da li su dobar kandidat za lasersko skidanje dioptrije. Opcija je mnogo. Dakle najvažnije je dobro vidjeti :)

Fali vam broj telefona :zubati

Vrh

PostPostano: 27 lis 2012, 14:11 

Cijeli život sam ćorav.

Načale nosim i više i ne znam. Nedavno sam naručio leće jer želim malo mjenjati izgled.
Bio sam kod nekoliko vrhunskih doktora, i svaki od njih mi je preporučio ili naočale ili leće.

Ovo je redosljed za najbolje pospješivanje mojih očiju.

1 - Leće
2 - Naočale
3 -Operacija

Pregled nisam obavio samo kod Hrvatskih doktora nego i kod Njemačkih. Operaciju mi ni jedni ni drugi nisu preporučili...

Vrh

PostPostano: 27 lis 2012, 17:36 

Jopa koja ti je dioptrija, i što su ti rekli, zašto nisi pogodan za laser?

Vrh

PostPostano: 27 lis 2012, 22:22 

oko -4. 3 cilindra astigmatizam..

Zbog toga jer i nakon operacije mi može doći do pomjeranja dijoptrije. Doktor jedan grof u Njemačkoj mi je rekao da operacija nije toliko učinkovita. I on nosi naočale.
Jer kako radi laser, digne ti se jedan dio oka i onda se površina ispod sprži.

Druga doktorica u Hrvatskoj gledajući moje oko rekla je da leće (koje sam sada nabavio) najbolje legaju na moje oko. Jer imam zakrivljenje oka i leća će to popuniti i bit će izvrsno. Moram se sada samo naviknuti na leće. Cijeli svoj život nisam mogao puno se baviti sportom, nadam se da ću nakon leća to uspjeti. I neće me više zvati pokerface...

Redovito ja servisiram svoje oči... To je organ za mene najvažniji.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2012, 19:19 

Još jednom rođaku se znatno smanjila dioptrija, sa -14 na niže, a drugi je osim -8 dobio i naočale za +.

Očito je individualno. Uglavnom, nekim ljudima se s godinama smanjuje.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 16:30 

Evo danas počeo nositi leće. Skidam naočale...

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 20:04 

Možeš li napisat koji su dojmovi ,cijene ,održavanje,da li ih je ugodno nosit?
Ja sam isto cvikaš ,razmišljam o lećama u zadnje vrijeme.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 20:36 

mario_cro je napisao/la:
Možeš li napisat koji su dojmovi ,cijene ,održavanje,da li ih je ugodno nosit?
Ja sam isto cvikaš ,razmišljam o lećama u zadnje vrijeme.

Ovo mi je drugi put da nosim u životu.
Danas nosio sam 1 sat, sutra moram 2 i svaki dan povećavati.

Kada ih staviš prvi put to je vrlo glup osjećaj kao da ti je kamenčić upao u oko. Međutim navikneš se kasnije. Danas sam se smijao jer nekoliko puta sam tražio naočale na glavi. Većinu sam vidio ali moram se još priviknuti.

Što se tiče održavanja tu ima posla. Ako nećeš biti pedantan ostani na naočalama.
Ja imam 3 različite vode za leće. Ne smiješ leće potapati u vodu pa u oko. Imaš tablete za čišćenje itd itd. Malo je zafrkano kada stavljaš u oko. Danas sam u desno iz prve pogodio ali mi leća šetala po oku, za lijevo sam dobio živčani slom. Ali na kraju sam ih uspio staviti sam, što je za prvi put ekstra. Nisam imao problema sa vađenjem jer imam pumpicu.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 20:43 

Hvala na odgovoru . Na sve se navikne pa na i njih ,mada se čini komplicirano .
Zanima me da li su recimo opasne pri padu ,nekom udarcu u glavu i slično ?

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 20:51 

mario_cro je napisao/la:
Hvala na odgovoru . Na sve se navikne pa na i njih ,mada se čini komplicirano .
Zanima me da li su recimo opasne pri padu ,nekom udarcu u glavu i slično ?

Meni su rekli da ne. Da su opasnije naočale ako ti se zabiju u oko.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 21:27 

ne znam kako bi moglo bit komplicirano? možda je teža "procedura" sa tvrdim lećama nego sa mekim?
ja nosim meke kontaktne leće već 4 godine... znači ukratko kad ih hoću skinut, izvadim jednu sa oka, stavim je na dlan, pospem onom tekućinom, nježno protrljam s obe strane, stavim je u onu kutijicu, napunim kutijicu tekućinom, tako i drugu i to je to.
kad ih hoću stavit, izvadim ih iz kutijice, opet na dlan, pa nježno protrljaš, pa u oko. vrlo jednostavno i košta me 5 minuta dnevno. i hvala Bogu nikakvih problema do sad.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 21:29 

Kako rade te leće koje se stavljaju u oči? Ako imaš naočale za čitanje sa njima je nemoguće voziti auto.

Osim ako nisu one sa podijeljenim staklom, koje svakako ljudi rijetko nose.

(Pardon, lapsus...ne laserske.)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 76 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: