|
|
Stranica: 2/64.
|
[ 1580 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 12:53 |
|
|
Metemma je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Spremajte žicu i kamu, gospodine Metemma. Mislite glogov kolac? Citat: Što više režite, tanje su niti koje nas drže u zajedničkoj državi... Zar se nismo razdružili 91? Kako čitam na temi o Vrginmostu, vi ste samo neposlušna manjina koja nestaje i za koju je bolje da nestane... naravno, ne mislim ništa zločinačko, malo dobrovoljnog iseljavanja, malo asimilacije... i ode tih par anomalija u somborskoj i subotičkoj opštini... Vojvođanstvo je nadnacionalna kategorija. To je ideja građanske države (što Srbija nikad nije postala i neće postati).
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 12:55 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Zajebanciju na stranu, pitanje Vojvodine više ne može stajati ispod saga. Ja stvarno ne znam koje je to pitanje... Priviđa se samo ekstremima sa jedne i druge strane.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 12:56 |
|
|
Metemma je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Zajebanciju na stranu, pitanje Vojvodine više ne može stajati ispod saga. Ako se bude rješavalo, a nema tu nešto puno da se rješava, to će raditi izabrani predstavnici naroda, a ne Berisavljević i slično smeće koje bi u Poljskoj ili Češkoj danas primalo socijalnu penziju od cirka 8000 din (a vjerujem da ova stoka ima po 80.000 minimum od države Srbije) ako ne bi bilo po zatvorima zbog svojih visokih pozicija u diktatorskom režimu. Ni Australiju nisu osnovali sveci. Koliko znam, danas im dosta dobro ide.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 12:58 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Zajebanciju na stranu, pitanje Vojvodine više ne može stajati ispod saga. Ja stvarno ne znam koje je to pitanje... Priviđa se samo ekstremima sa jedne i druge strane. "Podsećamo da ni posle 20 godina od održavanja Londonske mirovne konferencije, Srbija nije ispunila obavezu da vrati Vojvodini sva ustavna prava koja su joj oduzeta za vreme režima Slobodana Miloševića", navodi se u saopštenju za javnost. Ekstremizam je tražiti da Vojvodina raspolaže novcima koje sama zarađuje? Doista neobičan ekstremizam, kako nas samo nije sramota!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:01 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Vojvođanstvo je nadnacionalna kategorija. To je ideja građanske države (što Srbija nikad nije postala i neće postati). Čim sprovedete ideju građanske države u Hrvatskoj, tražite to i u Srbiji. Koszonom szepen. vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Ni Australiju nisu osnovali sveci. Koliko znam, danas im dosta dobro ide. Osnovala je Britanska imperija. Ako poredite rahmetli Berisavljevića sa Britanskom imperijom, možda ima neke supermoći za koje ja ne znam. Za novce Vojvodine će se pobrinuti gospodin Pajtić u skladu sa ustavom i zakonima Republike Srbije. Vojvodina republika... malo morgen.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:07 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: "Podsećamo da ni posle 20 godina od održavanja Londonske mirovne konferencije, Srbija nije ispunila obavezu da vrati Vojvodini sva ustavna prava koja su joj oduzeta za vreme režima Slobodana Miloševića", navodi se u saopštenju za javnost. Ekstremizam je tražiti da Vojvodina raspolaže novcima koje sama zarađuje? Doista neobičan ekstremizam, kako nas samo nije sramota! Da zaista, ajmo svako selo da postane država. Prvo neka 100% svega ostaje u Vojvodini. A onda nek Novi Sad, deo Srema itd... tj. uspešni delovi Vojvodine traže da oni raspolažu svojim novcima, a da ne finansiraju svakojake pustoši tipa delovi Banata i Bačke. Onda nek' potez Centar-Bulevar Oslobođenja traži da sve pare ostanu tu, jer nije u redu se njima gradi raspali Kać. I šta imaju moderni građani iz Železničke da izdržavaju one seljake iz Petefi Šandora i da im prave uličnu rasvetu. Apsolutno nepravedno! Drugo, o kakvim ustavnim pravima govoriš? Ovi komunisti su izgleda prespavali slom svoje države i dva nova Ustava.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:08 |
|
|
Metemma je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Vojvođanstvo je nadnacionalna kategorija. To je ideja građanske države (što Srbija nikad nije postala i neće postati). Čim sprovedete ideju građanske države u Hrvatskoj, tražite to i u Srbiji. Koszonom szepen. vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Ni Australiju nisu osnovali sveci. Koliko znam, danas im dosta dobro ide. Osnovala je Britanska imperija. Ako poredite rahmetli Berisavljevića sa Britanskom imperijom, možda ima neke supermoći za koje ja ne znam. Za novce Vojvodine će se pobrinuti gospodin Pajtić u skladu sa ustavom i zakonima Republike Srbije. Vojvodina republika... malo morgen. Prvi bijeli kolonisti su bili zatočenici, Australija je bila kaznena kolonija. Pajtić je manji problem. Ljudi dolaze i odlaze. Problem je okupatorski mentalitet Srba i beogradske vlasti. O uređenju međunacionalnih odnosa u Hrvatskoj ću brinuti kad joj budem plaćao porez.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:11 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Problem je okupatorski mentalitet Srba i beogradske vlasti.
Koliko mi se čini, na to ćeš morati da se navikneš.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:12 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: "Podsećamo da ni posle 20 godina od održavanja Londonske mirovne konferencije, Srbija nije ispunila obavezu da vrati Vojvodini sva ustavna prava koja su joj oduzeta za vreme režima Slobodana Miloševića", navodi se u saopštenju za javnost. Ekstremizam je tražiti da Vojvodina raspolaže novcima koje sama zarađuje? Doista neobičan ekstremizam, kako nas samo nije sramota! Da zaista, ajmo svako selo da postane država. Prvo neka 100% svega ostaje u Vojvodini. A onda nek Novi Sad, deo Srema itd... tj. uspešni delovi Vojvodine traže da oni raspolažu svojim novcima, a da ne finansiraju svakojake pustoši tipa delovi Banata i Bačke. Onda nek' potez Centar-Bulevar Oslobođenja traži da sve pare ostanu tu, jer nije u redu se njima gradi raspali Kać. I šta imaju moderni građani iz Železničke da izdržavaju one seljake iz Petefi Šandora i da im prave uličnu rasvetu. Apsolutno nepravedno! Drugo, o kakvim ustavnim pravima govoriš? Ovi komunisti su izgleda prespavali slom svoje države i dva nova Ustava. Banalizuješ pojam pokrajine. Vojvodina nije selo. Ima svoj glavni grad. Bar je imala, dok ovaj rakija-lover nije došao na vlast. Komunisti su vam očito valjali samo dok ste držali bič i zapovjedali ostalim republikama.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:14 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Banalizuješ pojam pokrajine. Vojvodina nije selo. Ima svoj glavni grad. Bar je imala, dok ovaj rakija-lover nije došao na vlast. Komunisti su vam očito valjali samo dok ste držali bič i zapovjedali ostalim republikama. Ti banalizuješ pojam države. A dok nije bilo komunista nije bilo ni ostalih republika (ni pokrajina), tako da ti je teza pomalo šuplja.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:15 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Problem je okupatorski mentalitet Srba i beogradske vlasti.
Koliko mi se čini, na to ćeš morati da se navikneš. I'd rather die.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:16 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Banalizuješ pojam pokrajine. Vojvodina nije selo. Ima svoj glavni grad. Bar je imala, dok ovaj rakija-lover nije došao na vlast. Komunisti su vam očito valjali samo dok ste držali bič i zapovjedali ostalim republikama. Ti banalizuješ pojam države. A dok nije bilo komunista nije bilo ni ostalih republika (ni pokrajina), tako da ti je teza pomalo šuplja. Tako je Jagnje, prije Jugoslavije imali smo Srboslaviju.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:22 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Tako je Jagnje, prije Jugoslavije imali smo Srboslaviju. A kako Jugoslavija i Srboslavija nisu odgovarale, sad imate Srbiju u kojoj više nema dileme šta i kako. Kome se građanska Srbija ne sviđa, ima izbor susedne građanske Mađarske, građanske BiH, građanske Hrvatske i gomile drugih država i državica u kojima je trava zelenija i građanskija.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:28 |
|
|
Metemma je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Vojvođanstvo je nadnacionalna kategorija. To je ideja građanske države (što Srbija nikad nije postala i neće postati). Čim sprovedete ideju građanske države u Hrvatskoj, tražite to i u Srbiji. Koszonom szepen. vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Ni Australiju nisu osnovali sveci. Koliko znam, danas im dosta dobro ide. Osnovala je Britanska imperija. Ako poredite rahmetli Berisavljevića sa Britanskom imperijom, možda ima neke supermoći za koje ja ne znam. Za novce Vojvodine će se pobrinuti gospodin Pajtić u skladu sa ustavom i zakonima Republike Srbije. Vojvodina republika... malo morgen. Vjerovao ti il ne Met hrvatska je građanska država.. Ovdje je su manjine (naspram drugih europskih i svijetskih zemalja) ko bubreg u loju.. Obnavljamo pravoslavne crkve, pravimo džamije, oćemo pravit sinagogu u centru Zagreba Židovi nežele .. Imamo hrpu Albanaca, Muslimana, Roma, Mađara, Talijana, Čeha, Slovaka, Rusina, Srba, Crnogoraca, Makedonaca.. koje još narode hoćeš Na HRT-u nam je ogroman dio kadra manjinski( Srbeki crvenkasti ) U javnom životu djeluju mnoge osobe koje su pripadnici nacionalnih manjina.. Oćeš u politici( vlada, sabor, stranke), sportu, kulturi, pravosuđu (Čedo Prodanović, Veljko Miljević i još par jakih odvjetnika) itd.. Dopuštamo manjinama da upotrebljavaju svoj jezik, pismo, dopuštamo dvojezičnost na mnogim mjestima.. Pa čovječe imami zagrebačke džamije se stalno hvale kako je Hrvatska najbolja zemlja za muslimane u Europi.. Šta dodat više.. Mađari u Baranji se ništa ne žale.. Svima dobro osim ponekim Srbekima ne Oni bi savez srpskih općine Baranje, Istočne Slavonije i Zapadnog Srijema a to mogu dobit na sveto nigdarjevo
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:30 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Tako je Jagnje, prije Jugoslavije imali smo Srboslaviju. A kako Jugoslavija i Srboslavija nisu odgovarale, sad imate Srbiju u kojoj više nema dileme šta i kako. Kome se građanska Srbija ne sviđa, ima izbor susedne građanske Mađarske, građanske BiH, građanske Hrvatske i gomile drugih država i državica u kojima je trava zelenija i građanskija. Tako vi riješavate sve probleme države koja je na začelju u praktično svemu. "kome nije dobro..." Slušaj ti, ja odavde mogu otići samo svojom voljom, nikako drukčije. Četiri stoljeća na ovoj zemlji žive i umiru moji djedovi. Ti ćeš meni sugerirati gdje ću ići... Mamu li vam....
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:31 |
|
|
Ibar je napisao/la: Vjerovao ti il ne Met hrvatska je građanska država.. Ovdje je su manjine (naspram drugih europskih i svijetskih zemalja) ko bubreg u loju.. Obnavljamo pravoslavne crkve, pravimo džamije, oćemo pravit sinagogu u centru Zagreba Židovi nežele .. Imamo hrpu Albanaca, Muslimana, Roma, Mađara, Talijana, Čeha, Slovaka, Rusina, Srba, Crnogoraca, Makedonaca.. koje još narode hoćeš Na HRT-u nam je ogroman dio kadra manjinski( Srbeki crvenkasti ) U javnom životu djeluju mnoge osobe koje su pripadnici nacionalnih manjina.. Oćeš u politici( vlada, sabor, stranke), sportu, kulturi, pravosuđu (Čedo Prodanović, Veljko Miljević i još par jakih odvjetnika) itd.. Dopuštamo manjinama da upotrebljavaju svoj jezik, pismo, dopuštamo dvojezičnost na mnogim mjestima.. Pa čovječe imami zagrebačke džamije se stalno hvale kako je Hrvatska najbolja zemlja za muslimane u Europi.. Šta dodat više.. Mađari u Baranji se ništa ne žale.. Svima dobro osim ponekim Srbekima ne Oni bi savez srpskih općine Baranje, Istočne Slavonije i Zapadnog Srijema a to mogu dobit na sveto nigdarjevo To što si nabrojao ne čini hrvatsku građanskom državom u smislu u kom to kolega Vrilo želi. I sve što si nabrojao je isto u Srbiji, samo što bi neki Vojvodinu republiku a to mogu dobiti samo na...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:32 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Tako vi rješavate sve probleme države koja je na začelju u praktično svemu. "kome nije dobro..." Slušaj ti, ja odavde mogu otići samo svojom voljom, nikako drukčije. Četiri stoljeća na ovoj zemlji žive i umiru moji djedovi. Ti ćeš meni sugerirati gdje ću ići... Mamu li vam.... Ja sam i rekao da ćeš otići svojom voljom ili živeti nezadovoljan. Tvoja volja nije ništa bitnija nego volja drugih 7 200 000 hiljada ljudi koji žive u ovoj državi i bilo bi lepo da braniš i njihova prava kao što braniš svoja.
|
|
Vrh |
|
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:35 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
Metemma je napisao/la: Čim sprovedete ideju građanske države u Hrvatskoj, tražite to i u Srbiji. Koszonom szepen. Šta hoćeš reć? Pa građanska država u Srbiji bi bila upravo *** u guzicu onima koji su za nekakve autonomije
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:36 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Tako je Jagnje, prije Jugoslavije imali smo Srboslaviju. A kako Jugoslavija i Srboslavija nisu odgovarale, sad imate Srbiju u kojoj više nema dileme šta i kako. Kome se građanska Srbija ne sviđa, ima izbor susedne građanske Mađarske, građanske BiH, građanske Hrvatske i gomile drugih država i državica u kojima je trava zelenija i građanskija. Zaboravi ti vlahiće Predlažem da se Vojvodina pripoji Rumunjskoj i da se u njoj stvore dvije autonomne jediničice jedna srpska jedna mađarska.. I da bratske Hrvatska i Rumunjska izađu na zajedničke granice Dakle Vojvodina u EU ali svakom po nešto.. Mir nema alternativu Šalu na stranu još malo bit će 100 godina odkako je Vošica prešla Srbekima u okrilje.. To je tako vrilo.. Sad je Toma pobijedio i neće bit lako.. Iako ako se Srbija bude približavala EU stizat će bolji dani.. Ako dotad već manjine ne nestanu praktički
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:40 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ako dotad već manjine ne nestanu praktički Bez uvrede Ibar, ali uporedićemo popise 1991. i 2011. kad stignu za Srbiju i Hrvatsku, pa ćeš mi reći u kojoj od te dve države su manjine praktično nestale.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:45 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ibar je napisao/la: Vjerovao ti il ne Met hrvatska je građanska država.. Ovdje je su manjine (naspram drugih europskih i svijetskih zemalja) ko bubreg u loju.. Obnavljamo pravoslavne crkve, pravimo džamije, oćemo pravit sinagogu u centru Zagreba Židovi nežele .. Imamo hrpu Albanaca, Muslimana, Roma, Mađara, Talijana, Čeha, Slovaka, Rusina, Srba, Crnogoraca, Makedonaca.. koje još narode hoćeš Na HRT-u nam je ogroman dio kadra manjinski( Srbeki crvenkasti ) U javnom životu djeluju mnoge osobe koje su pripadnici nacionalnih manjina.. Oćeš u politici( vlada, sabor, stranke), sportu, kulturi, pravosuđu (Čedo Prodanović, Veljko Miljević i još par jakih odvjetnika) itd.. Dopuštamo manjinama da upotrebljavaju svoj jezik, pismo, dopuštamo dvojezičnost na mnogim mjestima.. Pa čovječe imami zagrebačke džamije se stalno hvale kako je Hrvatska najbolja zemlja za muslimane u Europi.. Šta dodat više.. Mađari u Baranji se ništa ne žale.. Svima dobro osim ponekim Srbekima ne Oni bi savez srpskih općine Baranje, Istočne Slavonije i Zapadnog Srijema a to mogu dobit na sveto nigdarjevo To što si nabrojao ne čini hrvatsku građanskom državom u smislu u kom to kolega Vrilo želi. I sve što si nabrojao je isto u Srbiji, samo što bi neki Vojvodinu republiku a to mogu dobiti samo na... Jagnje nemoš uspoređivat Hrvatsku i Vojvodinu.. Moš recimo Vojvodinu i Istru eto
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:56 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ibar je napisao/la: Ako dotad već manjine ne nestanu praktički Bez uvrede Ibar, ali uporedićemo popise 1991. i 2011. kad stignu za Srbiju i Hrvatsku, pa ćeš mi reći u kojoj od te dve države su manjine praktično nestale. Ma kaj bi se ljutil na tebe Jagnje ti si ljudinče U Hrvatskoj se manjine asimiliraju.. Evo gledaj.. 1991/2001 Talijani.. 21,303/19,636 Mađari.. 22,355/16,595 zlovenci 22,376/13,173 Česi.. 13,086/10,510 Crnogorci.. 9,724/4,926 Makedonci.. 6,280/4,270 ... Srbi.. 581,663/201,631/ realno danas 150 000 Jugoslaveni.. 106,041/176 Ostali i neizjašnjeni.. 246,354/124,395 Romi, Albanci i Muslimani rastu zbog nataliteta i imigracije.. Srbi su otišli zbog rata i ratnog djelovanja i to je jasno.. Sad se jedan dio asimilira.. Hrvati u Vojvodini nisu pravili Hrvatsku Republiku Vojvođansku Krajinu i iz nje protjerali/pobili/silovali Srbe i ne-Hrvate.. To je jedna razlika Srbi u Hrvatskoj su pogriješili Jagnje.. Da su prihvatili Hrvatsku kao državu i kao stvarnost zahvaljujući kulturnoj autonomiji danas bi ih (sa prijelascima Jugosa) bilo 500 000 u Hrvatskoj.. Al eto.. Izabrali su.. I sad im nema druge nego suočit se sa posljedicama (stvarnošću)
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 13:58 |
|
|
Ma nisam ni sumnjao da je tako...
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 14:04 |
|
|
na stranu rat tu se ne slažemo al nemoš negirat da su Hrvati u Vojvodini bili ti koji su bili maltretirani u 90-ima a ne da su oni maltretirali? I molim te odg mi na ono Vojvodina-Istra? Misliš da se tu može povuć paralela? Mislim znam da bi ti rado uspoređivao sa Hrvatskom Vošu ali to nije realno bojim se
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 lis 2012, 14:11 |
|
|
Ja uspoređujem Srbiju i Hrvatsku, ne uspoređujem Vojvodinu i Istru. Uostalom, kad se u Istru slije par stotina hiljada izbeglica, možemo da pričamo i poredimo.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|