|
|
Stranica: 67/151.
|
[ 3755 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:05 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Inače , šta je to @Jagnje ,izgleda da će PVO biti prva grana VS bolja nego PVO VJ 1999 Znaš nešto što ja ne znam? Mada, svašta se priča. Rekao bih da će 2014-16 biti zanimljivo doba.
|
|
Vrh |
|
|
divljak
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:06 |
|
|
volvoks je napisao/la: TG-B.B.B je napisao/la: Evo da se ja i BBC u necem slozimo, jedina "prijetnja" hrvatskoj je srbija, ako to mozemo nazvati prijetnjom(bez uvrede kolege srbijanci) Slijepi ste... Jel bi sa pzo gađao skladišta nafte u Tuzli i slične ciljeve?? Za to pošalješ par nindža sa eksplozivom ili udariš haubicama , slabost manjih država(koje nas i okružuju) šta imaju samo par ozbiljnih vojnih ciljeva i to na relativno malom prostoru. Za nas je najbolja strategija gerilsko ratovanje, i artiljerija
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:09 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Citat: Jel bi sa pzo gađao skladišta nafte u Tuzli i slične ciljeve?? Ratno zrakoplovstvo nije igralo nikakvu ulogu u zadnjem ratu na ovim prostorima, nit je srbima bilo od kakve premoci sto su imali zrakoplovstvo, da ne govorim koliko je galeba sruseno malte ne kalasnjikovim Citat: A kako ćete seći koridor u RS? To vam samo braca muslimanu mogu sjeci, ja iskreno mislim da su hrvatsko-srpski sukobi na ovim prostorima zavrseni, neznam kakav bi interes imali bilo hrvatska bilo srbija u nekom novom međusobnom ratu
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:11 |
|
|
BBC je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Zašto svi misle da su PVO sistemi jeftiniji od aviona? To nije tačno. Za jebene srpske i "bosanske" avione ne treba ništa sofisticirano i skupo. Da, ali Strela ili Igla ili Stinger jesu jeftini, ali imaju domet od nekih 2 km, ako avion leti iznad te visine, možeš samo da mu mašeš. Morate da imate barem PVO srednjeg dometa (ne mora baš dugog dometa kao S-300 ili Patriot), a oni nisu nikako jefitini (BUK, Roland...).
|
|
Vrh |
|
|
divljak
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:13 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: BBC je napisao/la:
Za jebene srpske i "bosanske" avione ne treba ništa sofisticirano i skupo.
Da, ali Strela ili Igla ili Stinger jesu jeftini, ali imaju domet od nekih 2 km, ako avion leti iznad te visine, možeš samo da mu mašeš. Morate da imate barem PVO srednjeg dometa (ne mora baš dugog dometa kao S-300 ili Patriot), a oni nisu nikako jefitini (BUK, Roland...). Avion i triba imat nešto vridnoga gađat, a mi toga nemamo Nekužiš ti kurca
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:14 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: Citat: Jel bi sa pzo gađao skladišta nafte u Tuzli i slične ciljeve?? Ratno zrakoplovstvo nije igralo nikakvu ulogu u zadnjem ratu na ovim prostorima, nit je srbima bilo od kakve premoci sto su imali zrakoplovstvo, da ne govorim koliko je galeba sruseno malte ne kalasnjikovim Citat: A kako ćete seći koridor u RS? To vam samo braca muslimanu mogu sjeci, ja iskreno mislim da su hrvatsko-srpski sukobi na ovim prostorima zavrseni, neznam kakav bi interes imali bilo hrvatska bilo srbija u nekom novom međusobnom ratu Jedan Gripen ima borbenu vrijednost kao desetak MiG-ova 21, a to se posebno odnosi na napade na zemaljske ciljeve... Danas postoje laserske bombe, pilot poleti na misiju oko 3 ujutro, negdje na 8000m uspori avion i označi cilj s križićem, i ode most, nema ga više...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:15 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Inače , šta je to @Jagnje ,izgleda da će PVO biti prva grana VS bolja nego PVO VJ 1999 Znaš nešto što ja ne znam? Mada, svašta se priča. Rekao bih da će 2014-16 biti zanimljivo doba. Neznam još za nikakve nabavke , no međutim sa modernizacijom Nevama TMM-1 i Kubovima M-2 PVO dobija nove oštre zube , BTW braću Bugare je impresionirala 250.rbr. na prošlogodišnjim gađanjima u Šabli
|
|
Vrh |
|
|
divljak
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:16 |
|
|
volvoks je napisao/la: TG-B.B.B je napisao/la: Ratno zrakoplovstvo nije igralo nikakvu ulogu u zadnjem ratu na ovim prostorima, nit je srbima bilo od kakve premoci sto su imali zrakoplovstvo, da ne govorim koliko je galeba sruseno malte ne kalasnjikovim To vam samo braca muslimanu mogu sjeci, ja iskreno mislim da su hrvatsko-srpski sukobi na ovim prostorima zavrseni, neznam kakav bi interes imali bilo hrvatska bilo srbija u nekom novom međusobnom ratu Jedan Gripen ima borbenu vrijednost kao desetak MiG-ova 21, a to se posebno odnosi na napade na zemaljske ciljeve... Danas postoje laserske bombe, pilot poleti na misiju oko 3 ujutro, negdje na 8000m uspori avion i označi cilj s križićem, i ode most, nema ga više... Gluposti, nebacaš tolike pare da bi srušija most, može se to i puno jeftinije napravit. Avioni su za super sile, to nama "triba" jer NATO želi zaradit
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:17 |
|
|
volvoks je napisao/la: TG-B.B.B je napisao/la: Ratno zrakoplovstvo nije igralo nikakvu ulogu u zadnjem ratu na ovim prostorima, nit je srbima bilo od kakve premoci sto su imali zrakoplovstvo, da ne govorim koliko je galeba sruseno malte ne kalasnjikovim To vam samo braca muslimanu mogu sjeci, ja iskreno mislim da su hrvatsko-srpski sukobi na ovim prostorima zavrseni, neznam kakav bi interes imali bilo hrvatska bilo srbija u nekom novom međusobnom ratu Jedan Gripen ima borbenu vrijednost kao desetak MiG-ova 21, a to se posebno odnosi na napade na zemaljske ciljeve... Danas postoje laserske bombe, pilot poleti na misiju oko 3 ujutro, negdje na 8000m uspori avion i označi cilj s križićem, i ode most, nema ga više... Ne kuzisi ti mojau poantu, a za sta ce nama taj Gripen sa tom pametnom bombicom? sa kim bi mi to i teoretski ratovali
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:18 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: mislim da su hrvatsko-srpski sukobi na ovim prostorima zavrseni Sukobe nastavljamo u orbiti. HrSS Kralj Tomislav vs SrbSS Predsednik Tomislav, uz klingonske mirovne snage na liniji razdvajanja. TG-B.B.B je napisao/la: neznam kakav bi interes imali bilo hrvatska bilo srbija u nekom novom međusobnom ratu Pa reče drug Mesić... Carmello Šešelj je napisao/la: a oni nisu nikako jefitini (BUK, Roland...). Zlovenci isto polako odustaju od Rolanda.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:20 |
|
|
@divjak , S topništvom je stvarno lagano srušit most ili strateške rezerve duboko u pozadini @tgbbb , a znaš s kime
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:21 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Neznam još za nikakve nabavke , no međutim sa modernizacijom Nevama TMM-1 i Kubovima M-2 PVO dobija nove oštre zube , BTW braću Bugare je impresionirala 250.rbr. na prošlogodišnjim gađanjima u Šabli Eh, a braću Bugare teško impresionirati u p.m. Ipak da. Modernizacija i održavanje se redovno rade, tako da je PVO verovatno najoperativniji deo VS. Ulazi i dosta nove telekomunikacione opreme, a vidim da postavljaju nove radare u vukojebine. E sad, koliko su to "oštri zubi" a koliko socijalna proteza...
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:23 |
|
|
Ne treba nama balkancima nikakvo fancy-smancy naoruzanje, ako cemo ratovat....ratovat cemo ko ljudi...dakle AK-47 u ruku i udri braco...tko jaci nek kaci
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:24 |
|
|
Samo za informaciju, Batajnica je pokrivena našim radarima To je jedini dio PZO koji dobro funkcionira
|
|
Vrh |
|
|
divljak
|
|
|
volvoks je napisao/la: @divjak , S topništvom je stvarno lagano srušit most ili strateške rezerve duboko u pozadini @tgbbb , a znaš s kime pa ne triba i topništvo, kažem može se puno jeftinije to obavit. Iran je bija pun tenkova, igračkica, helikoptera, pa su ih ameri satrali bez problema, dok talibani naoružani kalašima i improviziranim explozivima rade muke, jer nemaju validnih meta
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Eh, a braću Bugare teško impresionirati u p.m. Ipak da. Modernizacija i održavanje se redovno rade, tako da je PVO verovatno najoperativniji deo VS. Ulazi i dosta nove telekomunikacione opreme, a vidim da postavljaju nove radare u vukojebine. E sad, koliko su to "oštri zubi" a koliko socijalna proteza... Modernizacija se radi na temelju iskustava iz 1999, recimo kad srede Kub-ove sistem će biti upotrebljiv za razliku od 99` ,ekipa iz PVO-a zna šta radi . Inače na tom polju Srbija je pronašla novog partnera (a nije Rusija) psssst
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:25 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Znaš nešto što ja ne znam? Mada, svašta se priča. Rekao bih da će 2014-16 biti zanimljivo doba. Neznam još za nikakve nabavke , no međutim sa modernizacijom Nevama TMM-1 i Kubovima M-2 PVO dobija nove oštre zube , BTW braću Bugare je impresionirala 250.rbr. na prošlogodišnjim gađanjima u Šabli Braća Bugari imaju i S-300, voleli ih braća Rusi dok su bili u bratskom savezu. Inače na toj vežbi u Bugarskoj smo prvi put ispalili rakete od još od '99-e.
|
|
Vrh |
|
|
divljak
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:29 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Eh, a braću Bugare teško impresionirati u p.m. Ipak da. Modernizacija i održavanje se redovno rade, tako da je PVO verovatno najoperativniji deo VS. Ulazi i dosta nove telekomunikacione opreme, a vidim da postavljaju nove radare u vukojebine. E sad, koliko su to "oštri zubi" a koliko socijalna proteza... Modernizacija se radi na temelju iskustava iz 1999, recimo kad srede Kub-ove sistem će biti upotrebljiv za razliku od 99` ,ekipa iz PVO-a zna šta radi . Inače na tom polju Srbija je pronašla novog partnera (a nije Rusija) psssst Mene zanima od koga bi realno Srbiju moga obranit taj PZO
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:30 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Braća Bugari imaju i S-300, voleli ih braća Rusi dok su bili u bratskom savezu. Inače na toj vežbi u Bugarskoj smo prvi put ispalili rakete od još od '99-e. Baš i nije , al ajd. Dva puta su bila gađanja na Šabli ,2010 i 2011 jer Srbija takav poligon nema.
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:31 |
|
|
divljak je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Modernizacija se radi na temelju iskustava iz 1999, recimo kad srede Kub-ove sistem će biti upotrebljiv za razliku od 99` ,ekipa iz PVO-a zna šta radi . Inače na tom polju Srbija je pronašla novog partnera (a nije Rusija) psssst Mene zanima od koga bi realno Srbiju moga obranit taj PZO od rvatskog mig 21
|
|
Vrh |
|
|
divljak
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:32 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: divljak je napisao/la:
Mene zanima od koga bi realno Srbiju moga obranit taj PZO
od rvatskog mig 21 Naš mig bi se raspa po putu do Srbije, taj PZO bi im bija za *** protiv nas, dok bi mi uništenjem istog napravili poveću monetarnu štetu, i demoralizirali pučanstvo
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:36 |
|
|
Ne mogu se sjetit, sa cime ste vi ono srušili F-117 ?
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:36 |
|
|
divljak je napisao/la: Mene zanima od koga bi realno Srbiju moga obranit taj PZO Od koga bi trebala branit? Od svih potencijalnih ugroza zračnog prostora ,imati dobar PZO znači puno u ratu jer avijacija u naletu je najmoćnije oružije. Pogledaj operacije HRZ-a u VRO "Oluja" ,mislim da ne postoji grana OSRH koja je napravila više od nje prvi dan napada.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:37 |
|
|
divljak je napisao/la: Mene zanima od koga bi realno Srbiju moga obranit taj PZO Od svake susedne države. Helići, krstareće rakete, BPL, avioni koji se spuste ispod granice... Jbg, koliko para, toliko muzike.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 14 stu 2012, 16:38 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: Ne mogu se sjetit, sa cime ste vi ono srušili F-117 ? SA-3 Neva ,i F-117 i F-16. Kub-ovi su bili beskorisni 99` iako na glasu kao potentnije oružije.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|