|
|
Stranica: 58/103.
|
[ 2572 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 01 pro 2012, 19:23 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 01 pro 2012, 19:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24690 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Daj netko kartu sa HBŽ+SBŽ+Usora+Žepče (Bugojno glavni grad) i HNŽ + ŽZH (Mostar glavni grad) i Sarajevo + Goražde.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 01 pro 2012, 19:39 |
|
|
lider30 je napisao/la: Daj netko kartu sa HBŽ+SBŽ+Usora+Žepče (Bugojno glavni grad) i HNŽ + ŽZH (Mostar glavni grad) i Sarajevo + Goražde.  Samo, u Žepču i Usori je 20:5 SBŽu 90:145 a HBŽu 50:4 (S:7) Sveskupa 160:154:7 Mala razlika s obzirom da je sve ovo cca. Osim toga, koliko bi bilo pametno spajati hrvatska iseljenička područja tropolja s muslimanskim kasabama po SBŽu?
|
|
Vrh |
|
 |
licanhh
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 01 pro 2012, 20:27 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
fora je u tome, da nji sve manje i manje ima u SBZ. za 25-35 godina bice tamo 50/50. zato oni i hoce SBZ po hitno ispod njihovu kontrolu. al nemre 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 01 pro 2012, 20:34 |
|
|
licanhh je napisao/la: fora je u tome, da nji sve manje i manje ima u SBZ. za 25-35 godina bice tamo 50/50. zato oni i hoce SBZ po hitno ispod njihovu kontrolu. al nemre  Jasno je njima što im se sprema. Baš me zanima koliko će ih biti na popisu 
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 02:30 |
|
|
Ceha karta je zakon  Baš sam malo razmišljao.. Sad me lider ˝nadahnuo˝.. Uglavnom mislim da bi ovaj problem sa Žepčem i Usorom upravo trebalo riješiti na ovaj način.. Iz Nebulinog izlaganja a i iz naših pretpostavki jasno je da će najveći problem u pregovorima za nas biti Žepče i Usora.. Spajanjem HBŽ+SBŽ dobivamo Miješovitu županiju sa Muslimanskom većinom. Argument za pripajanje Žepča i Usore bi bio taj da se izjednači broj stanovnika. Mislim isto tako da trebamo pokušat malo ajmo to tako reć nadigrat Muslimane. Pošto Posavska ionako će bit županija za sebe.. trebamo predložit kartu po kojoj će Muslimani imat 3 županije(Bihać, Tuzla, Sarajevo) a u slučaju da se Posavska spoji sa Mostarskom(malo vjerojatno) onda oni barem dvije. Tako da oni imaju jednu županiju više od nas a jedna da bude Mješovita da se osjećaju kao pobjednici  Realno Muslimani neće dopustit stvaranje Hrvatske jedinice a Posavska sa Mostarom bi već bilo pola puta. Dakle Posavina za sebe. Bihać, Tuzla i Sarajevo također. Žepče i Usora sa HBŽ+SBŽ eventualno Rama unutra(iako će se Ramci pobunit samo tako jer nevole ˝bit˝ Bosanci  ) Ovako ispunili smo sav svoj interes u realnim okvirima: 1.Spajanjem ZHŽ i HNŽ osigurali smo trijumf u Hercegovini(sa Jablanicom i Konjicom). 2.Sačuvali smo Posavinu 3.Sačuvali smo Žepče i Usoru te ih trajno vezali uz SBŽ i HBŽ te SBŽ vezali uz HBŽ odnosno izvukli Žepče i Usoru te SBŽ iz svih kombinacija sa Zeničko-Sarajevskom rajom  Možemo se malo žrtvovati time što smo iseljeničke krajeve HBŽ-a spojili sa SBŽ-om no ko da oni ne iseljavaju. Ovako smo u tom novom SBŽ-u (umjesto 1/3 odjednom 1/2) a to mijenja na stvari. Neka realna opasnost od Muslimanskog naseljavanja DGG odnosno Tropolja ne postoji. Niti će oni iz Travnika il Bugojna moć puno utjecat na Livno(kao općinu). Ideja s Bugojnom nije loša. Možda bi trebalo kao sad u HBŽ-u. Livno, Duvno i Kupres su središta. ˝The capital of County and its president is in Kupres. The local government seat is in Livno, while the assembly is in Tomislavgrad.˝
Isto tako bi se dalo napravit nešto na relaciji Jajce-Travnik-Livno odnosno Travnik-Bugojno-Livno il neka već od kombinacija al moj favorit je Jajce svakako  
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 02:32 |
|
|
Ako bismo išli sa idejom da Žepče i Usora budu dio neke većinski Hrvatske jedinice mislim da nemamo šanse to istjerat. A samim time ćemo ih teško ugurat i u neku Mješovitu kasnije jer će se Muslimani uzbunit. Treba ovo pametno odigrat 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 03:02 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ceha karta je zakon  Baš sam malo razmišljao.. Sad me lider ˝nadahnuo˝.. Uglavnom mislim da bi ovaj problem sa Žepčem i Usorom upravo trebalo riješiti na ovaj način.. Iz Nebulinog izlaganja a i iz naših pretpostavki jasno je da će najveći problem u pregovorima za nas biti Žepče i Usora.. Spajanjem HBŽ+SBŽ dobivamo Miješovitu županiju sa Muslimanskom većinom. Argument za pripajanje Žepča i Usore bi bio taj da se izjednači broj stanovnika. Mislim isto tako da trebamo pokušat malo ajmo to tako reć nadigrat Muslimane. Pošto Posavska ionako će bit županija za sebe.. trebamo predložit kartu po kojoj će Muslimani imat 3 županije(Bihać, Tuzla, Sarajevo) a u slučaju da se Posavska spoji sa Mostarskom(malo vjerojatno) onda oni barem dvije. Tako da oni imaju jednu županiju više od nas a jedna da bude Mješovita da se osjećaju kao pobjednici  Realno Muslimani neće dopustit stvaranje Hrvatske jedinice a Posavska sa Mostarom bi već bilo pola puta. Dakle Posavina za sebe. Bihać, Tuzla i Sarajevo također. Žepče i Usora sa HBŽ+SBŽ eventualno Rama unutra(iako će se Ramci pobunit samo tako jer nevole ˝bit˝ Bosanci  ) Ovako ispunili smo sav svoj interes u realnim okvirima: 1.Spajanjem ZHŽ i HNŽ osigurali smo trijumf u Hercegovini(sa Jablanicom i Konjicom). 2.Sačuvali smo Posavinu 3.Sačuvali smo Žepče i Usoru te ih trajno vezali uz SBŽ i HBŽ te SBŽ vezali uz HBŽ odnosno izvukli Žepče i Usoru te SBŽ iz svih kombinacija sa Zeničko-Sarajevskom rajom  Možemo se malo žrtvovati time što smo iseljeničke krajeve HBŽ-a spojili sa SBŽ-om no ko da oni ne iseljavaju. Ovako smo u tom novom SBŽ-u (umjesto 1/3 odjednom 1/2) a to mijenja na stvari. Neka realna opasnost od Muslimanskog naseljavanja DGG odnosno Tropolja ne postoji. Niti će oni iz Travnika il Bugojna moć puno utjecat na Livno(kao općinu). Ideja s Bugojnom nije loša. Možda bi trebalo kao sad u HBŽ-u. Livno, Duvno i Kupres su središta. ˝The capital of County and its president is in Kupres. The local government seat is in Livno, while the assembly is in Tomislavgrad.˝
Isto tako bi se dalo napravit nešto na relaciji Jajce-Travnik-Livno odnosno Travnik-Bugojno-Livno il neka već od kombinacija al moj favorit je Jajce svakako   Pazi, u Travniku je ideja sa sjedištem uspjela do te mjere da se barem pola naših vratilo. Bugojno-Travnik-Jajce? Bliže su jedno drugome, iako bi to možda dovelo do daljnjeg zapostavljanja tropolja (gubitak radnih mjesta i slično). Sve pet, ali spajat HBŽ sa SBŽom (iako s Žepčem i Usorom) je prilično opasna igra. Možda još pokupiti i Ramu (s zapadom jablaničke općine i koridor do Žepča). Možda uzeti i koje rubno konjičko selo.  Na taj način bi bile postignute 2 stvari: a) naš postotak u mješovitoj županiji bi porastao b) naš postotak u hrvatskoj županiji bi se smanjio, pa bi se muslimanima činilo lakše izuzeti Konjic i Jablanicu. Ovisno o broju stanovnika u sjeverno konjičkim selima, ovo bi isto mogla biti opcija:  A da musliće nije strah da ih se ne optuži za izdaju isto Ćnog, vjerojatno bi sami predložili nešto slično ovom:  ili ovom:  U svakom slučaju i takve ideje s njihove strane treba očekivati (iako više kao blef nego nešto drugo  )
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 03:05 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ako bismo išli sa idejom da Žepče i Usora budu dio neke većinski Hrvatske jedinice mislim da nemamo šanse to istjerat. A samim time ćemo ih teško ugurat i u neku Mješovitu kasnije jer će se Muslimani uzbunit. Treba ovo pametno odigrat  Ne znam, po meni je to nategnuto. Previše ganjamo kompromise. Treba ići na treći i eventualno pola-pola distrikt. Ovo je više kockarski (s obzirom na njihovo prepravljanje sporazuma). Ukoliko sredimo granice županija ovako, tko nam jamči da se to neće ponovit s nekom novom alijansom ili da se neće dogodit novo pripajanje zapadnog Drvara Bihaću?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 03:08 |
|
|
p.p.s Malo bolje gledajući, možda je bolje Zenicu podjeliti na Sarajevo i Tuzlu:  Veza s Sarajevom (AC) će bit valjda skoro gotova, a muslići ionako nemaju love za toliko županija.
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 03:14 |
|
|
@Ceha karte su super.. Sa koridorom do Žepča puno ljepše izgleda a onda i malena eksklava Usora nije problem ona je ionako naša.. Čak bi mogla sa Posavinom ona ako treba.. Pazi Ceha je kocka na neki način al ostaje ili to ili Zenica i Sarajevo na istoku.. Sumnjam da bi Žepče i Usora mogli završit sa Mostarom u istoj jedinici iako i to je moguće.. Ovako poklapamo Hercegovinu samo tako i nema izdvajanja Konjica i Jablanice. I sam Nebula ih je stavio pod Mostarom i to je gotova priča znaju to i ljudi u Rajvosa  Ok onda smo priveli priču kraju.. SBŽ ili sa HNŽ ili sa HBŽ.. Super onda ako smo u Travniku uspjeli se povećat tim distriktom onda isto i u Bugojnu.. Oni su slabi ionako(kasaba) nama bi trebalo malo pojačat tamo i još bi spasili Bugojno kolko tolko ostao bi onda samo D.Vakuf kao ˝zona sumraka˝  Njega onda lakše izolirat 
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 03:19 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ibar je napisao/la: Ako bismo išli sa idejom da Žepče i Usora budu dio neke većinski Hrvatske jedinice mislim da nemamo šanse to istjerat. A samim time ćemo ih teško ugurat i u neku Mješovitu kasnije jer će se Muslimani uzbunit. Treba ovo pametno odigrat  Ne znam, po meni je to nategnuto. Previše ganjamo kompromise. Treba ići na treći i eventualno pola-pola distrikt. Ovo je više kockarski (s obzirom na njihovo prepravljanje sporazuma). Ukoliko sredimo granice županija ovako, tko nam jamči da se to neće ponovit s nekom novom alijansom ili da se neće dogodit novo pripajanje zapadnog Drvara Bihaću? Ona karta gdje si stavio d.Vakuf u Hrvatsku a jedan dio SBŽ-a u distrikt je po meni isto ok 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 03:47 |
|
|
Ibar je napisao/la: @Ceha karte su super.. Sa koridorom do Žepča puno ljepše izgleda a onda i malena eksklava Usora nije problem ona je ionako naša.. Čak bi mogla sa Posavinom ona ako treba.. Pazi Ceha je kocka na neki način al ostaje ili to ili Zenica i Sarajevo na istoku.. Sumnjam da bi Žepče i Usora mogli završit sa Mostarom u istoj jedinici iako i to je moguće.. Ovako poklapamo Hercegovinu samo tako i nema izdvajanja Konjica i Jablanice. I sam Nebula ih je stavio pod Mostarom i to je gotova priča znaju to i ljudi u Rajvosa  Ok onda smo priveli priču kraju.. SBŽ ili sa HNŽ ili sa HBŽ.. Super onda ako smo u Travniku uspjeli se povećat tim distriktom onda isto i u Bugojnu.. Oni su slabi ionako(kasaba) nama bi trebalo malo pojačat tamo i još bi spasili Bugojno kolko tolko ostao bi onda samo D.Vakuf kao ˝zona sumraka˝  Njega onda lakše izolirat  Tako nekako. Glavni grad/ovi dosta dižu standard. Privlače pučanstvo i privlače oči da se ne može raditi svašta. Recimo glavni grad fBiH u Mostaru nam ne bi pasao  Ibar je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ne znam, po meni je to nategnuto. Previše ganjamo kompromise. Treba ići na treći i eventualno pola-pola distrikt. Ovo je više kockarski (s obzirom na njihovo prepravljanje sporazuma). Ukoliko sredimo granice županija ovako, tko nam jamči da se to neće ponovit s nekom novom alijansom ili da se neće dogodit novo pripajanje zapadnog Drvara Bihaću? Ona karta gdje si stavio d.Vakuf u Hrvatsku a jedan dio SBŽ-a u distrikt je po meni isto ok  Ima ok karata, međutim problem je s muslimanima pregovarat. Pa i za vrijeme rata Izetbegović bi potpisao, pa ne bi, pa potpiše, pa se predomisli... Nikad neki konačan odgovor. Da ga nisu natjerali Tuđman i Milošević (skupa s Amerima) ne bi on ni Dayton potpisao. Ne znam da li si vidio, imaš na forum.hr par tema na kojima pišu muslimani, užas za čitati. Imaš ljudi (ne svi, ali dobar komad) koji idu pisati rečenice, u istoj rečenici triputa promjeni mišljenje, nešto trkelja, a poslije se pravi pametan. Ma.... Dakle: 1)  2)  Pripajanjem Usori PŽu mi bi izgubili oko 5 tisuća Hrvata, tako da nam to baš i nije u interesu. Iako bi to zanimljivo izgledalo   Možda ako SBŽ (sa Žepčem) uđe u 60% hrv županiju 
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 03:52 |
|
|
Ova treća ko bonbončić Ceha 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 03:59 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ova treća ko bonbončić Ceha  Kad već odustajemo od trećeg, da bar nešto i dobijemo Uz podjelu vlasti u fBiH pola-pola, naravno  HBŽ, PUŽ (Posavsko-usorska županija, kako smješno zvuči  ) ZBK (zapadnobosanski kanton) SBK (sjevernobosanski kanton) IBK (istočnobosansko kanton) Nakon raspada federacije, slijedi pokušaj ujedinjavanja "bosanskih" ili bošnjačkih kantona  Ali sumnjam da će uspjeti. Zato je i bitno da Zenica "padne" pod Sarajevo. Da Tuzla i Bihać vide što ih čeka. Najbliža i prometno najpovezanija, što će sarajevo iz nje napraviti? S time da Vareš u svakom slučaju treba dobiti promjenu općinskih granica. Kraljeva Sutjeska isto.
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 04:06 |
|
|
PUŽ je baš simpatična županijica 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 04:11 |
|
|
Konačan cilj, nakon zamjene teritorija sa Srbima: 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 04:11 |
|
|
Ibar je napisao/la: PUŽ je baš simpatična županijica  Da, mala, ali efikasna 
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 04:14 |
|
|
Ceha je napisao/la: Konačan cilj, nakon zamjene teritorija sa Srbima:  Ni ovi željini navijači nemaju toliko plave boje. Nevjerojatno 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 04:23 |
|
|
S time da šteta kaj koncept distrikta nije riješen na početku rata, poštedio bi nas posavine (a muslimanima uštedio troškove za jednu županiju). Distrikt Doboj-Gradačac-Brčko s Ozrenom i Bijeljinom da bi bio ispravan odnos stanovništva.  Tuzla onda pada pod Sarajevo. Opcija b je sa svim hrvatskim selima (osim istoka Brčkog)  No ne treba biti prepohlepan 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 04:28 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Konačan cilj, nakon zamjene teritorija sa Srbima:  Ni ovi željini navijači nemaju toliko plave boje. Nevjerojatno  Što se ti buniš? Ako se stvari ovako nastave, tvoj gradić će preuzeti Srbi pa se nećeš morati mučiti s talibanima 
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 04:35 |
|
|
@Ceha znači u principu za Posavinu dajemo dijelove DGG? U Herc. nema mijenjanja? Super izgleda sa tim distriktom samo još više dolazi do izražaja ovo uvučeno Petrovo. @Ceha kako ćemo Modriču pripajat to je velika općina i skoro su sve Srbi 
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 04:41 |
|
|
Ceha je napisao/la: Konačan cilj, nakon zamjene teritorija sa Srbima:  LOL. Ovo ne izgleda fer. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 04:45 |
|
|
Kada se već igramo;  Što kažete na ovu zelenu mrlju na istoku? Jedini problem što joj je središte u Varešu 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 02 pro 2012, 04:50 |
|
|
Ibar je napisao/la: @Ceha znači u principu za Posavinu dajemo dijelove DGG? U Herc. nema mijenjanja? Super izgleda sa tim distriktom samo još više dolazi do izražaja ovo uvučeno Petrovo. @Ceha kako ćemo Modriču pripajat to je velika općina i skoro su sve Srbi  Ne samo za posavinu, već i za Korinćane kod Travnika, Liskovicu i Majdan (dobro Majdan je čak upitan) kod Jajca, Komušinu kraj Teslića, sv.Stjepan Križ kod Stoca i Mišljen kod Ravnog. Pogledaj kartu, tamno crveno za tamno plavo:  Zapravo, mislim da je to greška na karti, da pola tog petrova spada pod Doboj. Modriču nećemo pripojiti, to ide u Distrikt, s time se jačaju Srbi tamo.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|