HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 pro 2024, 22:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3361 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 135  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru
PostPostano: 08 stu 2012, 22:33 

Bolesno, ja bi opet studirao :D :D

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 22:45 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Odličan. I sad se studenti useljavaju. Dvojica studenata koje ja znam, prije 3 dana se tek uselili.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2012, 22:49 

Uh! Nisam bio 20.-tak dana dolje, a već se mnogo toga zbilo. :D

Morat ću se opet malo zaputiti u jednu i jedinu :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 09 stu 2012, 01:16 

dudu je napisao/la:
slika

slika

Može jedno pitanje za nekog tko je iz Mostara. Jel ovo novo izgrađeno ili obnovljeno i jel se nalazi u blizini stadiona Zrinjskog? Kad sam vidio ovu sliku sjetio sam se da sam prije 6 godina bio u Mostaru i da smo u necemu slicnom tome jeli (bila je završnica Hrvatske katoličke malonogometne lige u Mostaru (mi smo igrali i u Čapljini i tad sam prvi i jedini put bio u ta dva grada) pa smo spavali u nekoj vojarni za koju su govorili da ce uskoro postati faks i cini mi se tu jeli).

Imam još jedno pitanje. Jel u Mostaru još uvijek onako dobar omjer muških i ženskih (kad sam bio tamo rekli su mi da je omjer u korist lijepih mladih cura 3:1 i to je još jedan od razloga zašto mi se svidio grad).

Vrh

PostPostano: 09 stu 2012, 03:06 

Novo.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 09 stu 2012, 03:52 

dudu je napisao/la:
slika

slika

slika

slika

slika

slika

Vidim, morat ću opet na fax!
Samo još ne znam šta bih uzeo ...
:palacgore1 :zivili :palacgore2 :smajl007
:herceg_bosna :herceg_bosna :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 09 stu 2012, 11:40 

Franz Ferdinand je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Hrvoje skini taj avatar, ne treba ti to.

Daj svega ti milog, šta prigovaraš ?

Hrvoje taj avatar ti je vanzemaljski komad! Jel ta značka slučajno u tvojoj kolekciji i ima li cijenu (jel na prodaju)?

ps izgleda kao print, nadam se da je photoshop :tt1

-------
Nije u mojoj kolekciji nažalost, kolekcija mi se sastoji od par stvari moga djeda koji je prošao cijeli križni put i preživio ga je tako što se riješio svih Ustaških stvari koje je imao te je obukao domobransku uniformu koju mu je dao jedan stari čovjek(djed mi je tada imao 19 godina i živ je dan danas), taj stari čovjek je djedu rekao na vama mladima budućnost Hrvata ostaje i dao mu uniformu svoju. Ne znam zašto ljudi ovako reagiraju na nešto hrvatsko i zgražaju se nad time, to je naša povijest i ne trebamo je skrivati.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2012, 14:49 

Novo gradnja Mostar, par slika
Mepas grad u Mostar gradu
slika

Novi Studentski centar u Mostaru
slika

Panorama Mostara
slika

Vrh

PostPostano: 10 stu 2012, 20:18 

Kažu Rodoč kada se izgradi bit će veličine barem Livna.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 12 stu 2012, 07:56 

Hrvoje Horvatinčić je napisao/la:
Novo gradnja Mostar, par slika
Mepas grad u Mostar gradu
slika

Novi Studentski centar u Mostaru
slika

Panorama Mostara
slika

Vrlo lijepe fotografije Mostara!
:palacgore1 :smajl007 :aleale

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 19:23 

Branitelj pravi veliki sportski kompleks u Rodoču!

slika

Nogometni klub Branitelj nedavno je dobio sudski proces kojim je ovaj klub, zakonski nasljednik nekadašnje Lokomotive, i definitivno postao vlasnik svog stadiona u Rodoču i okolnog zemljišta.
To je za ljude koji vode mostarskog prvoligaša praktično značilo zeleno svjetlo da se mogu upustiti u sljedeći projekt, vjerojatno najambiciozniji dosad. Kako je Bljesak.info doznao od člana uprave Branitelja Ivana Vukoje Ikića, klub namjerava graditi veliki sportski kompleks koji bi se naslanjao na postojeći stadion.
Kompleks bi među ostalim sadržavao tri sportske dvorane dva otvorena bazena, te još nekoliko pratećih objekata. Plan projekta već je odobren od strane Grada, a Branitelj s gradnjom namjerava krenuti početkom iduće godine. Cijeli ovaj građevinski pothvat koštat će između 30 i 40 milijuna maraka.

Organiziraniji od mnogih premierligaša

Branitelj će jesenski dio sezone u Prvoj ligi F BiH završiti prvi vrhu ljestvice, na drugom ili trećem mjestu. Vukoja kaže da nikakvi imperativi nisu postavljeni pred momčad, ali da ekipa svake godine napreduje i da će jednom sigurno zaigrati u Premier ligi. “Suđenje se u ligi popravilo, jer proteklih godina bilo je daleko od idealnog, a to je jedino što nama može remetiri ambicije. Ne želimo u Premier ligu ući po svaku cijenu, ali uz daljnje napredovanje i kvalitetan rad to će doći prirodnim slijedom. Već sada smo po organizaciji i načinu rada puno iznad nekih premierligaša. Budite uvjereni u to”.

“Još tražimo neke sufinancijere, a već nam se javljaju i neki sa strane. Do kraja godine imat ćemo jasniju sliku, a volio bih kada bi se i gradski oci uključili u sve, kada bi grad Mostar prepoznao važnost ovog projekta i svoju korist u svemu tome. Jer naravno da od ovakvog sportskog kompleksa možemo svi zajedno imati korist”, kazao je za Bljesak.info Vukoja, dodavši kako bi najidealnije bilo kada bi se s Gradom našlo rješenje u vezi komunalne rente, jer zbog veličine samog kompleksa ona bi bila jako velika.
“Uključio se Grad u projekt ili ne, mi svejedno krećemo u izgradnju. I dosad nismo imali bogzna kakvu podršku, pa smo se ionako upustili u ovaj projekt sami. Nemamo određeni vremenski rok za dovršenje kompleksa, ali sigurno neće biti izgrađen u jednom mahu”, dodao je Vukoja.
Taj projekt, makar još bio samo na papiru, dokaz je ambicioznosti i ozbiljnosti ovog kluba koji nadimak “div iz predgrađa” nije dobio iz sprdnje.
Taj kompleks vjerojatno bi još više doprinio povećanju brojnosti njihovog omladinskog pogona, koji je već sada na zavidnoj razini.
“Imamo oko tri stotine djece u pogonu. Koliko će njih izrasti u odlične nogometaše ne znam, ali ako ih barem polovicu zadržimo dalje od poroka i drugih zala napravili smo veliki uspjeh”, ističe Vukoja za Bljesak.info te zaključuje:
“Ne školujemo samo mlade nogometaše nego i trenere. Petorica trenera koji rade u klubu su naš ‘proizvod’. Mi smo nogometno ‘odgojili’ Slavena Musu koji je danas premierligaški trener, a trener prve momčadi Ivan Bubalo je također mlad i perspektivan. Klub stoji iza njega i želja nam je da se i on odškoluje u uglednog stručnjaka”.

bljesak.info

slika

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 19:52 

Mi im dali 6 komada. :thumbup

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 20:19 

Dobra lokacija,mogućnost širenja,'uz cestu'.
Može to biti dobar kompleks.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 18:25 

Popločavanje dijela setnice uz Aveniju 16.11.2012.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

i jedna napomena, čudno mi je da se pri uređivanju ovih plocnika uopće ne dodaju one kante za smeće, npr. onim cijelim obnovljenim plocnikom od Španjolskog trga do Mepasa nisu postavili ni jednu jedinu kantu...valjda će barem ovdje na Aveniji postaviti ih iako nema naznaka za sada.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 21:08 

Mostar, svakim danom je sve ljepši. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 22:26 

Rekonstrukcija avenije zasada iznenađujuće dobra.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2012, 21:04 

lider30 je napisao/la:
Rekonstrukcija avenije zasada iznenađujuće dobra.

Odlično izgleda.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2012, 12:52 

Krajnje vrijeme je bilo da se više počne s rekonstrukcijom. Mene samo zanima, zna li neko, kada će konačno na red dođi obnova puta za Rodoč, koji vodi sve preko Bišća polja do Aluminija... Ono je blago rečeno ruglo grada. Također žurnu obnovu zahtjeva dio iz smjera velike pošte prema raskrsnici kod Stare gimnazije. Ondje desna traka kao da ne postoji.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 09:22 

Citat:
Bešlić:Mostar će u naredne tri godine biti veliko radilište

Nakon što je nedavno potpisan ugovor za realizaciju projekta «Zaštita rijeke Neretve» čija je vrijednost dva milijuna KM, a koja su osigurana iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH, napokon, stekli su se uvjeti za potpunu izgradnju pročistača otpadnih voda i sistema glavnih obalnih kolektora, koji će primati kanalizaciju iz čitavog centralnog područja do budućeg postrojenja u blizini mosta Franje Blaževića.

Riječ o jednom od najvažnijih projekata u Mostaru, a izdvojena sredstva u vrijednosti od 2.000.000 KM samo su početni dio onoga što će biti uloženo u zaštitu rijeke Neretve kako bi se smanjilo njeno onečišćenje.

- Rok za završetak radova na samom projektu je tri godine i za prvu fazu radova potrebno je 18.000.000 KM, s tim što Grad Mostar ima odobrena sredstva, ali i pomoć u fondovima kako bi projekt uspješno bio realiziran- kazao je za Dnevni avaz gradonačelnik Ljubo Bešlić.

On je podsjetio da su u okviru ovog projekta urađena tri kilometra tzv. desnoobalnog kolektora, čija dionica počinje u području naselja Bakijina luka i prati ulice Rudarska, Ante Starčevića, Kolodvorska, Bulevar i nizvodno obalu Neretve te završava na lokaciji budućeg postrojenja za tretman otpadnih voda.

- U idućem razdoblju nastavit ćemo sa samim projektom te izgradnjom onoga što je Neretvi uistinu potrebno, kako bi iz Mostara slali čistu vodu. Jer, Mostar je, kao što znate, najveći zagađivač rijeke Neretve. Vrlo važno je reći da se Grad za pročistač koji košta oko 23 milijuna KM nije zadužio niti jednom markom. Mostar će naredne tri godine biti jedno veliko radilište i sigurno ćemo 2016. godine početi koristiti ove uređaje –ističe Bešlić

Lijevoobalni kolektor

Osim desnoobalnog, bit će urađen i lijevoobalni koji počinje na području Sjevernog logora, ide prema jugu Titovom ulicom, prelazi rijeku Neretvu uzvodno od mosta Franje Blaževića i spaja se sa desnoobalnim kolektorom

Tko je dao novac

Novac za pročistač je osiguran kroz GEF projekt Svjetske banke u iznosu od 2,8 milijuna dolara. Švedska razvojna agencija SIDA je osigurala tri milijuna eura, a Europska komisija 5,5 milijuna eura.

mostar.ba

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 19:25 

Zar nije Inzko poništio te dogovore ?

Vrh

PostPostano: 30 stu 2012, 19:28 

TripleX je napisao/la:
Krajnje vrijeme je bilo da se više počne s rekonstrukcijom. Mene samo zanima, zna li neko, kada će konačno na red dođi obnova puta za Rodoč, koji vodi sve preko Bišća polja do Aluminija... Ono je blago rečeno ruglo grada.

Teško da će u skorije vrijeme doći do rješavanja tih problema.
Problem puta za Rodoč,do Aluminija,je taj da su mnogi objekti uz cesto bespravno 'zajamili' više i tu je srž problema.
Nitko neće da se pomjeri sa ceste.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2012, 14:34 

lider30 je napisao/la:
Slavnonija DI nema nikakvih promjena. Slika od jučer.

slika

Ova parcela se počinje čistiti, iako nema znakova da se objekt ruši. Zna li netko nešto o ovome?

Vrh

PostPostano: 01 pro 2012, 18:40 

Kako nema, je li otvorena nedavno Buregdžinica Rudnik!? :D :D :D

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 04:43 

Robbie MO je napisao/la:
Citat:
Bešlić:Mostar će u naredne tri godine biti veliko radilište

Nakon što je nedavno potpisan ugovor za realizaciju projekta «Zaštita rijeke Neretve» čija je vrijednost dva milijuna KM, a koja su osigurana iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH, napokon, stekli su se uvjeti za potpunu izgradnju pročistača otpadnih voda i sistema glavnih obalnih kolektora, koji će primati kanalizaciju iz čitavog centralnog područja do budućeg postrojenja u blizini mosta Franje Blaževića.

Riječ o jednom od najvažnijih projekata u Mostaru, a izdvojena sredstva u vrijednosti od 2.000.000 KM samo su početni dio onoga što će biti uloženo u zaštitu rijeke Neretve kako bi se smanjilo njeno onečišćenje.

- Rok za završetak radova na samom projektu je tri godine i za prvu fazu radova potrebno je 18.000.000 KM, s tim što Grad Mostar ima odobrena sredstva, ali i pomoć u fondovima kako bi projekt uspješno bio realiziran- kazao je za Dnevni avaz gradonačelnik Ljubo Bešlić.

On je podsjetio da su u okviru ovog projekta urađena tri kilometra tzv. desnoobalnog kolektora, čija dionica počinje u području naselja Bakijina luka i prati ulice Rudarska, Ante Starčevića, Kolodvorska, Bulevar i nizvodno obalu Neretve te završava na lokaciji budućeg postrojenja za tretman otpadnih voda.

- U idućem razdoblju nastavit ćemo sa samim projektom te izgradnjom onoga što je Neretvi uistinu potrebno, kako bi iz Mostara slali čistu vodu. Jer, Mostar je, kao što znate, najveći zagađivač rijeke Neretve. Vrlo važno je reći da se Grad za pročistač koji košta oko 23 milijuna KM nije zadužio niti jednom markom. Mostar će naredne tri godine biti jedno veliko radilište i sigurno ćemo 2016. godine početi koristiti ove uređaje –ističe Bešlić

Lijevoobalni kolektor

Osim desnoobalnog, bit će urađen i lijevoobalni koji počinje na području Sjevernog logora, ide prema jugu Titovom ulicom, prelazi rijeku Neretvu uzvodno od mosta Franje Blaževića i spaja se sa desnoobalnim kolektorom

Tko je dao novac

Novac za pročistač je osiguran kroz GEF projekt Svjetske banke u iznosu od 2,8 milijuna dolara. Švedska razvojna agencija SIDA je osigurala tri milijuna eura, a Europska komisija 5,5 milijuna eura.

mostar.ba

:palacgore1 :smajl007 :palacgore2 :aleale

Vrh

PostPostano: 03 pro 2012, 11:00 

Pogled iz zraka na novi Park nobelovaca

slika

http://en.wikipedia.org/wiki/Ivo_Andri%C4%87

http://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Prelog

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3361 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 135  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: