HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 stu 2024, 10:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 552 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 23  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nacionalna struktura stanovništva Republike Hrvatske 2011.
PostPostano: 23 pro 2012, 20:25 

To ce Vlada rjesiti u tenu, smanjiti se stope uvoza, dati potpore pri uvozu...i rijesen problem!

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:27 

BBC je napisao/la:
Takve gluposti mi samo podebljavaju moje mišljenje.

Nemoj biti šupak, ako te vec boli *** za stradanje ljudi budi bar toliko covijek pa to zadrži za sebe...

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:27 

Ma nije taj problem specifičan samo za Vukovar. Ako ti osoba prije izbora kaže da mu "petokraka lijepa" ne možeš poslije izbora kukati na nju.
Bio si upozoren, stotinu puta i prilika.

Ako je netko mislio da SDP želi vlast u Saboru zbog ekonomije, ne zbog obračunavanja sa HDZ onda mi ga žao. Sam pao, sam se ubio.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:31 

BBC je napisao/la:
Ma nije taj problem specifičan samo za Vukovar. Ako ti osoba prije izbora kaže da mu "petokraka lijepa" ne možeš poslije izbora kukati na nju.
Ako je netko mislio da SDP želi vlast u Saboru zbog ekonomije, ne zbog obračunavanja sa HDZ onda mi ga žao. Sam pao, sam se ubio.

Varaš se BBC.
SDP i ostali kukurikavci su na 2012 dobili 100 tisuća glasova manje nego 2008.
Priča je samo da je broj HDZovih glasača pao još puno više (što je razumljivo s obzirom kakva je sve s*anja Ivo radio).
O povodljivosti i gluposti ljudi da ne pričam.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:35 

Ne mogu im tako lako zaboraviti dva mandata Mesića. Možda kad puno godina prođe.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:36 

Vukovarsko-srijemska županija :zastava_Hrvata

slika

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:36 

slika

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:37 

BBC je napisao/la:

Ista su to ***, i jedni i drugi. Dvije frakcije bivše komunisticke partije. Koji izbor je postojao (ja sam odabrao HDSSB, drugi Liberale, ali i dalje to nije bilo dovoljno da dođe do promjene)? S jedne strane hdz lopovi koji koaliraju sa četnicima i koji su sotonizirali DR i branitelje do krajnjih granica ili s druge strane nesposobna komunisticka banda, ali narod je opcenito glup pa vidi samo ove dvije opcije tako da se slažem s tobom u tom djelu da ih opcenito ne treba baš previše žaliti jer su samo dobili to što su izabrali...

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:41 

BBC je napisao/la:
Ne mogu im tako lako zaboraviti dva mandata Mesića. Možda kad puno godina prođe.

Ali ovo nema veze s im , kako ih vi zovete, Perecima, ti si jedan od dva forumaša koji ne pravi razliku između Hrvata i Pereca...

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:42 

Ima veze. Ovaj put ste izabrali "Mesiće" sa ljepšim kravtama i klavirima. Nema zajebavanja više.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:43 

Par stvari u vezi rasprave...

Hrvatska se odrekla entiteta Herceg-Bosne Washingtonskim sporazumom, za vrijeme Daytona je već "prošla baba s kolačima" oko toga.
Hrvatska da nije sklopila primirje sa muslimanima, nebi mogli raditi akcije u Bosni i odsjeći zaleđe RSK kod Knina, te onako uspješno izvesti akciju Oluja.
U Daytonu se vjerojatno odreklo oslobođenih teritorija u Bosni za oslobađanje istočne Hrvatske da bi se spriječile daljnje žrtve prilikom oslobađanja istočne Hrvatske koja je bila iznimno bilzu same Jugoslavije, iako je akcija oslobađanja pod kodnim imenom Manjinjorgo već bila isplanirana.
Hrvati nemogu biti na čistacu sa Srbima dok je većina bosanske Posavine u njihovom posjedu (Bosanski Brod posebno boli i čisto je nevjerojatno da ga Hrvati nisu zahtjevali u Daytonu).

A što se Srba i Vukovara i dvojezičnosti tiče, jbg. da je to područje oslobođeno krvlju, kao npr. područja Petrinje i Knina, nebi sada tamo bilo toliko Srba.
No kada je situacija takva kakva je, a RH je zemlja koja teži članstvu EU, onda se takva, moderna pravila ponašanja moraju poštovati i nažalost mi ćemo morati dati Srbima čirilićni ustupak u Vukovaru, koliko god nam se to gadilo iz dubine duše.

A o političarima nema smisla raspravljati, svi su oni gamad teže vrste, da nisu, nebi se bavili tim poslom, a tko god je pošten ne dospije daleko u politici.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:48 

licanhh je napisao/la:
kakva cirilica u vukovaro? nece je biti. cega se plasite

U Vukovaru nema dvojezičnih natpisa trenutno no u svim Srpskim selima tipa : Pačetin , Negoslavci,Podrinje,Borovo selo , Trpinja,Sremske Laze i sl su dvojezični natpisi.
Ljudi moji ,nije to ništa čudno. Imate u Slavoniji Mađarskih sela sa dvojezičnim natpisima ,sa svojim nastavim programom.Najpoznatije su Laslovo i Korođ.
Nastavu Srbi imaju na svom jeziku a Hrvati na svom ,neki predmeti su zajednički. Dvije škole pod jednim krovom ,jelte ? :zubati No dobro funkcionira.
Podjela još ima ,no dio Hrvata i Srba se normalno druže,trguju ,komuniciraju,čestitaju se pravoslavne ,katoličke godine jedni drugima... U tom istom Vukovaru gdje nije ostala cigla na cigli.
Realno gledajući , Srbi čine značajan postotak stanovništva u Vukovaru i da nije bilo rata ,danas bi imali dvojezične natpise. No zato što je Vukovar simbol Domovinskog rata to još nemaju.

Druga stvar
Edi99
Nitko ne zna točno koji je broj Mađara i Nijemaca koji se danas izjašnjavaju kao Hrvati. A ima ih stvarno masa ,pogotovo po tim "Hrvatskim" selima.
Onako odokativno ,ja sam u školu išao sa 7 Nijemaca ,6 Mađara i 2 Rusina.Naravno ,svi su "Hrvati" , a prezimena umjetna. :laugh

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:49 

BBC je napisao/la:
Vitez i nije nešto o čemu se Puntar i ti puno očitavate na ovom forumu. Puntaru bitnije moliti pičke od muslimanki po forumu. Pa tako ćete dobiti i nazad.

Ti si tragikomican lik, niti mi je ikad bilo potribno "moliti picke" od virtualnog nicka, a pojma neman kako kod tebe izgleda svakodnevna komunikacija s' zenskin spolon izvan tvoga braka, valjda ti se digne kad reces nemoj zenski dobar dan i ona ti se nasmijesi.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:51 

Edi99 je napisao/la:
Vukovarsko-srijemska županija

Majstore ako imaš malo vremena napravi moju Požeško slavonsku županiju da se vidi šta je ideal. Od nekadašnje izrazito mješovite županije došli smo do sasvim zadovoljavajuceg izgleda...

P.s. sve bojaj u plavo :zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 20:59 

BBC je napisao/la:
Ne zanimaju me te teme. Kosovo na drugom kontinentu.

Sa Srbima sam na čisto. Sa ovakvim tovarima kao Puntar nisam baš. Kad bi se mogla dogoditi neka hipotetička situacija da bi on morao birati da nestanu Srba u BiH ali da je uvjet da i Hrvati iz BiH nestanu, nisam baš siguran što bi tip izabrao.
:laugh
Koja si ti lazljiva gnjida. Kod takvih " tovara " takvi srboljupci nebi ni za stol sili, onako, bez patetike. A ko se od nas dvojice brine vise o Vitezu, e, to je pitanje, mogli bi malo razmotriti.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 21:03 

mario_cro je napisao/la:
Druga stvar
Edi99
Nitko ne zna točno koji je broj Mađara i Nijemaca koji se danas izjašnjavaju kao Hrvati. A ima ih stvarno masa ,pogotovo po tim "Hrvatskim" selima.
Onako odokativno ,ja sam u školu išao sa 7 Nijemaca ,6 Mađara i 2 Rusina.Naravno ,svi su "Hrvati" , a prezimena umjetna. :laugh

Hrvat je svatko tko se tako osjeca i izjašnjava bez obzira na etnicko, vjersko ili rasno podrijetlo. Pa samo u mom gradu kad bi gledali "prave" Hrvate zajedno sa doseljenim Hrvatima iz Vojvodine i BiH nema šanse sa bi ih bilo više od 25-30%(kad bi odbili one iz "mješanih" hrvatsko "hrvatskih" brakova postotak bi pao na 15-ak posto protjeranih Hrvata koji su srecu našli kod nas) a prema popisu nas ima preko 70% sa naravno svom plejadom netradicionalnih hrvatskih prezimena...

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 21:07 

BBC je napisao/la:
Nema moje mišljenje o Vukovaru veze sa tovarom Puntarom. Zbog čega bih ih žalio. Imaju sve uvjete da budu uspješniji od ijednog hrvatskog grada u BiH. Uz to imaju apsolutnu hrvatsku vlast. Hrvatske općine u BiH bi skupo platile taj luksuz.

Ne da mi se ne da o tome razmišljati, već popizdim kad ovakvi kao Puntar pale s time.

Sto ti o tovarima toliko, da ti nije neki Splico dobro izprasija zensku, jer se tebi ne dize vise.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 21:09 

Čika Božo je napisao/la:
Par stvari u vezi rasprave...
Hrvatska se odrekla entiteta Herceg-Bosne Washingtonskim sporazumom, za vrijeme Daytona je već "prošla baba s kolačima" oko toga.
Hrvatska da nije sklopila primirje sa muslimanima, nebi mogli raditi akcije u Bosni i odsjeći zaleđe RSK kod Knina, te onako uspješno izvesti akciju Oluja.
U Daytonu se vjerojatno odreklo oslobođenih teritorija u Bosni za oslobađanje istočne Hrvatske da bi se spriječile daljnje žrtve prilikom oslobađanja istočne Hrvatske koja je bila iznimno bilzu same Jugoslavije, iako je akcija oslobađanja pod kodnim imenom Manjinjorgo već bila isplanirana.
Hrvati nemogu biti na čistacu sa Srbima dok je većina bosanske Posavine u njihovom posjedu (Bosanski Brod posebno boli i čisto je nevjerojatno da ga Hrvati nisu zahtjevali u Daytonu).
A što se Srba i Vukovara i dvojezičnosti tiče, jbg. da je to područje oslobođeno krvlju, kao npr. područja Petrinje i Knina, nebi sada tamo bilo toliko Srba.
No kada je situacija takva kakva je, a RH je zemlja koja teži članstvu EU, onda se takva, moderna pravila ponašanja moraju poštovati i nažalost mi ćemo morati dati Srbima čirilićni ustupak u Vukovaru, koliko god nam se to gadilo iz dubine duše.
A o političarima nema smisla raspravljati, svi su oni gamad teže vrste, da nisu, nebi se bavili tim poslom, a tko god je pošten ne dospije daleko u politici.

Ovaj prvi dio su gluposti.
Odreklo se HB-a za pola BiH. Načelno je sporazum bio dobar, kasnije je otišao u rodno mjesto.
Za BP se treba još raskusurat (pogotovo dio Ukrina-Sava-Bosna+sjever šamca), ali to je mali teritorij i ide nakon muslimana. Zamjenit par pograničnih sela (ima još hrvatskih sela osim u posavini) i to je to.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 21:11 

danijel 88 je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:
Druga stvar
Edi99

Hrvat je svatko tko se tako osjeca i izjašnjava bez obzira na etnicko, vjersko ili rasno podrijetlo. Pa samo u mom gradu kad bi gledali "prave" Hrvate zajedno sa doseljenim Hrvatima iz Vojvodine i BiH nema šanse sa bi ih bilo više od 25-30%(kad bi odbili one iz "mješanih" hrvatsko "hrvatskih" brakova postotak bi pao na 15-ak posto protjeranih Hrvata koji su srecu našli kod nas) a prema popisu nas ima preko 70% sa naravno svom plejadom netradicionalnih hrvatskih prezimena...

Druga je stvar Hrvat iz Vojvodine i BiH . Da ti oni ne kažu odakle su došli ti ne bi ni znao da su Vojvođani ili Bosanci.
Ja govorim za Mađare i Nijemce/Austrijance .Malo mi je smiješno da se netko za prezimenom "Mayer" izjašnjava kao Hrvat.A nemoj reć da ih nema .

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 21:17 

BBC je napisao/la:

Jbg. lažni haaški svjedok.
Ali tko su mu bili protivnici? Granić i Budiša u prvom krugu, a Suzana u drugom. S takvim prijateljima..

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 21:18 

Edi99 je napisao/la:
slika

Ovo su naselja, a ne općine.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 21:25 

Ceha je napisao/la:
Edi99 je napisao/la:
slika

Ovo su naselja, a ne općine.

Znam, naselja katastarski.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 21:27 

mario_cro je napisao/la:
licanhh je napisao/la:
kakva cirilica u vukovaro? nece je biti. cega se plasite

U Vukovaru nema dvojezičnih natpisa trenutno no u svim Srpskim selima tipa : Pačetin , Negoslavci,Podrinje,Borovo selo , Trpinja,Sremske Laze i sl su dvojezični natpisi.
Ljudi moji ,nije to ništa čudno. Imate u Slavoniji Mađarskih sela sa dvojezičnim natpisima ,sa svojim nastavim programom.Najpoznatije su Laslovo i Korođ.
Nastavu Srbi imaju na svom jeziku a Hrvati na svom ,neki predmeti su zajednički. Dvije škole pod jednim krovom ,jelte ? :zubati No dobro funkcionira.
Podjela još ima ,no dio Hrvata i Srba se normalno druže,trguju ,komuniciraju,čestitaju se pravoslavne ,katoličke godine jedni drugima... U tom istom Vukovaru gdje nije ostala cigla na cigli.
Realno gledajući , Srbi čine značajan postotak stanovništva u Vukovaru i da nije bilo rata ,danas bi imali dvojezične natpise. No zato što je Vukovar simbol Domovinskog rata to još nemaju.

Druga stvar
Edi99

Ovo je većinsko stanovništvo, ti i ja to znamo bolje, mi koji živimo tu. U 20 godina sam naučio za svako selo narodnosni sastav.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 21:28 

Edi99 je napisao/la:
Vukovarsko-srijemska županija

Majstore ako imaš malo vremena napravi moju Požeško slavonsku županiju da se vidi šta je ideal. Od nekadašnje izrazito mješovite županije došli smo do sasvim zadovoljavajuceg izgleda...

P.s. sve bojaj u plavo :zastava_Hrvata

Ma može, tek sam počeo, treba mi narodnosni sastav tvoje županije.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2012, 21:30 

mario_cro je napisao/la:

Druga je stvar Hrvat iz Vojvodine i BiH . Da ti oni ne kažu odakle su došli ti ne bi ni znao da su Vojvođani ili Bosanci.
Ja govorim za Mađare i Nijemce/Austrijance .Malo mi je smiješno da se netko za prezimenom "Mayer" izjašnjava kao Hrvat.A nemoj reć da ih nema .

NIsi shvatio, i ja govorim o njima (zato i pišem da imaju netradicionalna prezimena) a ove iz BiH i Vojvodine svrstavam u ovih 25-30% "pravih" Hrvata.
Šta misliš kakva prezimena kod nas imaju oni koji popunjavaju razliku između onih 25-30% etnickih Hrvata i 70% deklariranih Hrvata. Meni je to potpuno normalno jer je kod nas više Hrvata s talijanskim, njemackim, ceskim ili mađarskim prezimenima nego ovih sa baš hrvatskim...
I da ti Mayer ne kaže prezime nebi nikad znao tko su mu bili pretci...
Meni to nije ništa smiješno, jednostavno asimilacija cini svoje...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 552 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 23  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: