|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
mario_cro
|
Naslov: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 08:41 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 12:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Jedan “ovršeni” dječak i dva ozlijeđena muškarca epilog su nemilog događaja od prije nekoliko dana u Kninu.  KNIN- Drago Kristić,42-godišnjak iz Kaknja nakon što je ujutro 20.prosinca u dnevnom boravku svog obiteljskog doma u Kninu izmolio krunicu u predblagdansko vrijeme potom se sa svojim četverogodišnjim sinčićem Franjom u veselom druženju dao na ukrašavanje božićnog drvca.Nakon što je radoznalo i sa ushićenjem prokometiralo svaki dobiveni poklon dječak Franjo neobično za svoj uzrast ozbiljno se obratio ocu. Tata ja neću nigdje od tebe- prozborio je tiho hraneći svoje zlatne ribice u akvariju na što mu je otac već suznih očiju odgovorio-Sine,to su dobri ljud.To su naši ljudi i prijatelji koji će te odvesti mami a policija je tu samo da te štiti da te netko ne bi ukrao-pojasnio mu je otac spremajući u dječji ruksačić njegovu odjeću i božićne poklone,stalno mu pri tom ponavljajući ponavljajući-To su dobri ljudi sine. Oni tebe vole... Tog trenutka na katu iznad ispred kuće zaustavilo se vozilo djelatnika Centra za socijalnu skrb iz kojeg su izašla dvojica muškaraca i nervozno počela šetati.Kao dobri domaćin svjesan obostrane nelagodne situacije na kućnim vratima pojavio se i dječakov stric Mijo te otpočeo razgovor sa istima koji su svojim ponašanjem odavali osobe koje jedva čekaju da se cijela stvar riješi na brzinu.Kao da se ne radi o djetetu nego o ovrhi nad dijelom kućanskog namještaja.Razgovor je polako skretao po dječakovom stricu u neželjenom smjeru nakon čega poučen iskustvom predhodnog neuspješnog oduzimanja djeteta od prije mjesec dana kada je dječak odbio ići majci i sakrio se u prizemlje kuće kod bake, stric je ušao u kuću, uzeo fotoaparat i stavio ga na snimanje što je vidno revoltiralo već odveć nervozne djelatnike socijalne skrbi. I tada je krenulo zvucima brujanja motora kolone automobila koja je polako klizila prema njihovoj kući..Sudski ovrhovoditelji,policija njih blizu 15 što u odorama što u civilu i naposlijetku Hitna pomoć. Izlaze iz vozila,raspoređuju se opkoljvaju kuću kao da se u istoj u najmanju ruku skrivaju okorjeli kriminalci.Na trenutak nakon gašenja motora nastaje mučna atmosfera koju dječakov stric bilježi kamerom što je definitivno iznenadilo pridošle pri čemu ih je dječakov stric stalno upozoravao da mu bez dozvole ne ulaze u njegov posjed što je primarno kod policije ubrzo naišlo na ignoriranje i početak odguravanja i pokušaje da mu se otme kamera. Dječakov otac potom otvara vrata i izlazi na terasu srdačno se pozdravljajući sa sudskim ovrhovoditeljima kazivajući im da je maloga uredio i da je spreman primiti ih u kuću.Idu za njim i zatvaraju vrata nakon čega se iz unutrašnjosti kuće iznenada prolomila dječija vriska i plač. Osjetivši da mu se sprema rastanak od oca dječak je naime očev kratki izlazak iskoritio da bi skinuo sa sebe gornji dio odjeće.Ostao je samo u potkošulji sakriven u kuhinji iza namještaja dok mu je otac stalno ponavljao i smirivao ga -To su dobri ljudi.Oni tebe vole sine.... nakon čega se dječak ponovno proderao do boli zazivajući strica Miju da ga spasi i da ostane uz oca,na što se stric spušta na terasu, kreće prema vratima želeći ući unutra.Tada Franjo izlazi s ocem ali dječak sav u suzama i vidno šokitran plačući bježi prema vratima terase u namjeri da pobjegne.Bila su zatvorena i iza njih su stajali policajci.Stric ga pokušava prigrliti i tada pada kamera jednako kao i on pod teretom nekolicine policajaca koji su ga oborili. Uslijedilo je zahvat gušenja s leđa sve dok nisam u polusvijesti malaksao i pao na beton-kazao nam je dječakov stric Mijo,suprug i otac dvoje djece -Bilo ih je najmanje pet-šest na meni kada je nastalo udaranje i vezanje lisica na leđa.Osjetio sam strahovitu bol u prsima.Vid mi se zamutio i onako vezanog odnijeli su me na očigled teško bolesne supruge i moga djeteta koje se tu zateklo.Iznijeli su me preko terase i ubacili u vozilo.Nakrcali su se i oni.Ugurali se istisnuli me do policijeske postaje gdje mi je pozlilo još gore i jedva sam im uspio zaustiti da pozovu Hitnu pomoć.Bili su zajapureni,nabrijani do kraja ali su ipak pozvali Hitnu koja im je kazala kako trenutačno nemaju slobodno vozilo nakon čega su me opet ugurali u svoje i odvezli na Hitni te potom na Interni odjel kninske Opće bolnice.Bilo ih je najmanje četiri-opisao nam je događaj privođenja i pratnje u bolnicu dječakov stric. Paraleno na terasi nakon "lisičarenja" i pospremanja u "maricu" dječakovog strica krenulo se i na njegova oca Dragu koji ničim nije izazvao policiju niti je pokuša krenuti na njih.Uslijedili su skoro pa identični zahvati, udaranje i iznošenje ispred kuće gdje dječakov otac pada i čelom udara u pod.Baca bijelu pjenu na usta i ostaje u nesvijesti ali usprkos tome veže se lisicama iza leđa kao i za noge,te ga policajci vodoravno unose u vozilo Hitne prije čega su ih panično nazvali,dok jedan od policajaca po glasnoj naredbi istovremeno hvata dječaka,diže ga i odnosi s terase na ulicu gdje ga je ugurao u vozilo socijalnog radnika /osoba u sivom mantilu/ koji ga je grubo primio, zategao nogama i pri tom mu rukom začepio usta dok se dječak trgao u pokušajima da se oslobodi."Ovršen" je u potkošulji,skoro gol do pojasa iako je toga dana u Kninu bilo izraziti hladno i vjetrovito s maksimalnih dva stupnja Celzijevih. Iako imam dijagnosticiran PTSP nakon ćetiri godine HVO-a,zarobljenštva i tromjesečnog zatočeništva u logoru Armije BiH,prognaničkog života u Drvaru i Kninu, nisam nasilan što govori i dokumentacija.kao i svi koji me poznaju.Želim samo biti ono što jesam. Otac i obiteljski čovjek posvećen djeci što moja supruga nažalost nije mogla prihvatiti i nastaviti takvim "monotonim" životom.Sjedeći sam ispred božićnog drvca i grleći fotografije svoje djece i donedavno skladne obitelji. Jutarnji list - http://www.zabranjeni.url/dramaticna-prica ... a/1075129/Braniteljski portal - (ovdje ima još opširnije ako koga zanima) http://www.braniteljski-portal.hr/sadrz ... jeno/19909Potresne snimke
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 08:49 |
|
|
|
Slika i prilika Hrvatske Policije. "Vaša sigurnost " my ass. Pljunem ja na to ,stoko ! Vjerujem da smo svi imali iskustva sa bezobraznom ,bahatom i neprofesionalnom Policijom diljem Hrvatske ali ovo na videu je vrhunac... Ne zamjerite na dužini copy/paste teksta no smatram da je apsolutno potrebno sve pročitat. Policajci se na videu ponašaju kao da je mališan neka "stvar" .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 11:33 |
|
|
|
Kolko para tolko i muzike.
Zato i najveća stoka ide u policiju.
Naravno vjerujem da je većina poštena i profesionalna. Ali je tužno da je između najvećih krkana u kvartu ili gradu često jedina razlika da jedni imaju značku, pa to ove druge automatski čini kriminalcima.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 12:18 |
|
|
|
Još jedan primjer feminističke diktature, kada su jednu glupaču koja misli da ima prirodno pravo na dijete koje ne treba dijeliti ni sa kim ovako priveli??
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 12:36 |
|
|
To se i ja pitan, kakav je to obiteljski sud, ili socijalna skrb koja nije u stanju skuziti da malisan ni po koju cijenu hoce biti dalje oca, znaci to bi se moralo priizpitati i dodijeliti ocu skrb, i to samo njemu...dosli su sa 15 ljudi sto bi bilo razumljivo da se radi o nekon razbojniku, ali ocito je da covik ima dokumentaciju, nekakve psiholoske izpite itd. da nije nasilan, a takve izpite je sigurno zatrazila njegova zena, jer ga je ocrnila i da mu prkosi... Neko ce reci sto hoce ovaj arogantan dijasporas( ja  ), ali neke strukture drzave su toliko u kurcu, da je to nenormalno, od linih i glupih, nesposobnih djelatnika, do batinaskog, komunistickog mentaliteta nekih koji su tu da sluze narodu, a ne da siju strah, a istovrimeno su cesto uvuceni u nelegalne aktivitete... Gledan nikidan ponasanje nekih doktora i sestara u splitskoj bolnici, piju i pivaju dok pacijenti cekaju, pa di to ima.... Sad opet onaj pomocnik Matica, sto je prima mito, citan 15 milijardi dolara je odvuceno od 2001 do danas na kriminalne( ekonomski kriminalitet) nacine od hrvatskih poreznika.... Kao sto kaze doc, kljucno je tu i pitanje placa, ko nije u stanju da sebi i obitelji osigura normalan zivot, naravno da ce nagomilati frustracije i lako primati mito.... To je pitanje drustva, i konacnog razrijesenja sa komunistickin ostavstinama.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 13:11 |
|
|
|
policija učinila sve po zakonu, ovakav događaj je idiot s navodnim ptsp-om, mogao izbjeći da se držao odluke suda, a ne da pokušava manipulirati malim djetetom, kretenu bi trebalo zabraniti kontakt s djetetom, jer je ovo način zlostavljanja, izlagati djete ovakvom događaju može samo idiot...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 13:21 |
|
|
|
Hrvatska policija većinom sve radi "po zakonu" pa opet ljudi negoduju.
Mir ugled povjerenje tako to ide. Još ima vjernih vojnika koji drže liniju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 13:32 |
|
|
osa je napisao/la: policija učinila sve po zakonu, ovakav događaj je idiot s navodnim ptsp-om, mogao izbjeći da se držao odluke suda, a ne da pokušava manipulirati malim djetetom, kretenu bi trebalo zabraniti kontakt s djetetom, jer je ovo način zlostavljanja, izlagati djete ovakvom događaju može samo idiot... Aha, i zbog tog je potribno da obadvojicu "rijese" tako da jedan ima svukud masnice, opali glavon o pod i strpaju ga u ludnicu? Za ovakvo ponasanje bi murja u Nijemackoj dobila kaznenu prijavu, nisu u pitanju nasilni demonstranti, ili neka druga grupacija pa da opravdava takve mire. Nisu oni nista bolji samo zato jer su obukli plavu odoru, i za njih vridi zakon kao i za druge.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 14:50 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: neke strukture drzave su toliko u kurcu, da je to nenormalno, od linih i glupih, nesposobnih djelatnika, do batinaskog, komunistickog mentaliteta nekih koji su tu da sluze narodu, a ne da siju strah, a istovrimeno su cesto uvuceni u nelegalne aktivitete... Gledan nikidan ponasanje nekih doktora i sestara u splitskoj bolnici, piju i pivaju dok pacijenti cekaju, pa di to ima....
Ovo na videu je strašno ,apsolutno nepotrebno primjenjivanje sile . Mlatit čovjeka jer je snimao u svom dvorištu jer je imao predosjećaj da će se nešto loše zbit?!Jad i čemer ,sram ih bilo! Očito je da mališa ne želi ići kod majke ako je ovo istina što je napisano u onom opširnom tekstu na linku. Sad zamislite kakve ovaj mali može imat traume zbog ovog,golog te iznose van i ubacuju u auto socijalnih djelatnika koji su preko k*rca došli na teren. Poslije dijela policije su najgore bolnice i dio medicinskog osoblja pa odmah iza njih birokracija po mom mišljenju. O gafovima medicinskog osoblja bih mogao napisat 10 stranica budući da mi je otac medicinski djelatnik.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 15:57 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 10:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
|
Here's my 2 cents na temu.
Imao sam veoma neugodno osobno iskustvo prijetnje smrću i svojoj obitelji od manijaka koji je optužen za silovanje i razna kršenja zakona. Naravno policija tu nije mogla ništa jer dotični ima kćeri koje rade u policiji dan danas, koje je zaposlio HDZ nakon rata (gospođe imaju samo 2 razreda srednje škole) i usprkos medijskoj pažnji koja je sve grijehe dotičnog navela još rade u policiji. Morali smo ići na sud tražiti zabranu pristupa i drugačije nije moglo. Policija se prema nama postavila kao da smo mi krivi, nisu htjeli previše čačkati oko toga, postavljali su nam glupa pitanja itd. Jako neugodno iskustvo, nije takva struktura samo u policiji nego svagdje, dobro je ta država izdržala 20 godina sa takvima u svim sferama prava, sudstva, ekonomije itd.

Broj forumaša na ignore : 5
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 17:28 |
|
|
A je ti iskustvo. Mene su kroz špalir protjerali ko na Golom otoku. Budala ja se vratio s mora i taj dan odlučio pogledat tekmu, kvalifikacije za LP, Domžale mislim da su bile, mediji stvarali neku paniku o huliganima. Ja u japankama turistički došao. Ko u konc logor. Ne možeš na wc s tribine da te ne pretresu. Normalno nikakvih nereda. I na kraju sretnem nekog frenda i mi se zapričamo poslije tekme na tribini. Huligani slažu transparente. Kao eto ti jakih snaga MUP-a. Tjeraju huligane i nas dvojcu. Postroje se u dva reda. "Sad ćete vidjet svoga Boga." (kolko sam polovio to im je standard u komunikaciji, valjda piše u nekom policijskom priručniku) I tjeraju jednog po jednog i mlate. Ja sam osobno dobro prošao s obzirom da je dečko ispred mene pao pa su valjda pomislili da su malo pretjerali, pa sam ga ja noseći dobio malo slabije. I onda za finale pustili cucke na nas i štura po rotoru. Naravno japanke su se negdje zagubile. I tako ja ko cigo idem gradom, ulazim u tramvaj, ljudi me gledaju. Pretpostavljam da je sve bilo po zakonu. Grijehota bi bilo da nije. A bilo mi je malo i drago. Na našim prostorima nisi pravi čovjek ako te policija barem jednom ne ispendreči. Inače ne znam jel to standard praksa budući da nije u nijednim novinama ili vijestima bilo. Ta preventivna premlaćivanja. Da ti ne padne na pamet da prekršiš zakon. Ono drugarski ti osvježe pamet da se zakon mora poštovati. Potpis: zahvalni građanin. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 17:37 |
|
|
Kad si škrt, na zapadu te nitko ne bi diro 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 17:43 |
|
|
|
Tako je bilo, ja sam zaista bio iznenađen koja je to mreža kriminala i korupcije i kako smo bili onemogućeni da nešto konkretno napravimo, dotični je bio na slobodi još uvijek prije nego sam otišao ljetos a kćeri još uvijek na poslu u policiji, to mi je otvorilo oči do kraja da je poslije rata bilo dovoljno biti u partiji i glumiti turbo-Hrvata da možeš raditi što ti volja. Ne bi želio ići u neke detalje jer mi je obitelj još uvijek u Hrvatskoj, štitim privatnost ljudi koji sa time nemaju veze ali zbog prezimena bi mogli imati neugodnosti i samo se mogu nadati da će ići nekakva revizija takvih slučajeva i da će odgovorne osobe ostati bez posla i prepustiti posao školovanim ljudima. Doduše jako sumnjam u to jer to nije tradicija samo od rata nego i od prijašnjih struktura koje su iste takve idiote zapošljavale i to je uhvatilo korijen već pola stoljeća, samo je sada tada bila jedna ideološka priča, a nakon rata druga koju sam naveo.

|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 17:46 |
|
|
|
Kao milicija u bivšoj jugi. Pazi moje iskustvo . Kraj 9-og mjeseca ,gotova sezona sezonskog rada na moru. Sjedim ja čekam bus za Slavoniju ,pokraj mene stvari i slušalice u ušima . Bus u 5i 25 , a 3 sata popodne je u momentu kad dolazi policajka do mene i pita za osobnu . Dam ja njoj osobnu sa osmijehom na licu ,na što ona ode provjerit nešto na radio. Prošlo 5-10 minuta a ispred mene se stvoriše 3 policijska auta sa upaljenjim rotacijama.Srušiše me na pod i raskopaše mi sve torbe . Ubace me u auto sa lisicama i sa rotacijama preko 100kmh na sat kroz gužvu . Sva sreća imao sam alibi za vrijeme kad su me optužili da sam opljačkao nešto na Stradunu ,jer da nisam imao sigurno bi batinama pokušali izvuć priznanje a ja nemam veze sa vezom. Eto u cijeloj toj priči su bili toliko korektni pa u me vratili na autobusni kolodvor,no ispriku nisam dobio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 17:49 |
|
|
Osim možda Mamića. Pusti ti ima i tamo huligana. Nego zanimljivo je da RH ima niz presuda na sudu za ljudska prava u Strasbourgu za mučenje i nečovječno ponašanje policije prema građanima. I na kraju svi mi plaćamo odštetu žrtvama naših divnih redarstvenika. Po riječima naših profesora Kaznenog procesnog prava to je prava epidemija presuda. Nisu te neke blesave odredbe. Nego mučenje i nečovječno ponašanje. Da si jedna europska država dozvoli takvo sramoćenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 18:09 |
|
|
Ernani je napisao/la: Tako je bilo, ja sam zaista bio iznenađen koja je to mreža kriminala i korupcije i kako smo bili onemogućeni da nešto konkretno napravimo Znam u potpunosti o čemu pričaš. Svi oni jedne druge štite. Imao sam i ja sličan slučaj no ja sam u potpunosti onemogućen išta napravit. Jer kako prijavit inspektora koji te vrijeđa na ulici ,psuje majku oca ,kako takvu osobu prijavit policiji ? Šuti i trpi..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 21:04 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: osa je napisao/la: policija učinila sve po zakonu, ovakav događaj je idiot s navodnim ptsp-om, mogao izbjeći da se držao odluke suda, a ne da pokušava manipulirati malim djetetom, kretenu bi trebalo zabraniti kontakt s djetetom, jer je ovo način zlostavljanja, izlagati djete ovakvom događaju može samo idiot... Aha, i zbog tog je potribno da obadvojicu "rijese" tako da jedan ima svukud masnice, opali glavon o pod i strpaju ga u ludnicu? Za ovakvo ponasanje bi murja u Nijemackoj dobila kaznenu prijavu, nisu u pitanju nasilni demonstranti, ili neka druga grupacija pa da opravdava takve mire. Nisu oni nista bolji samo zato jer su obukli plavu odoru, i za njih vridi zakon kao i za druge. da nisu pružali otpor ne bi bilo reakcije, šta su trebali spakovati se i otići jer dva debela krmeta od po 100 kila, misle da se mogu ponašati kako hoće. uzgred nijemci bi ih namarisali da se sve puši a nijemac sudac bi ih zatvorio samo tako. da je nama demokracija kao u njemačkoj, ne bi bilo ovakvih preseravanja, nego kad bi ti državni službenik temelj zakona rekao kuš, bogami bio bi kuš ili bi te to skupo koštalo. probaj u njemačkoj odbiti dijete dati majci, ma bolje bi prošao da udariš angelu merkel....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 21:11 |
|
|
A zašto se na žene ne primjenjuje srazmjerna sila, zašto hrvatska policija i pravni sustav a priori smatraju da dijete pripada majci... Velika je vjerojatnost da je u ovom slučaju otac bolji roditelj, ali feminacizam je učinio svoje 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 21:15 |
|
|
volvoks je napisao/la: A zašto se na žene ne primjenjuje srazmjerna sila, zašto hrvatska policija i pravni sustav a priori smatraju da dijete pripada majci... Velika je vjerojatnost da je u ovom slučaju otac bolji roditelj, ali feminacizam je učinio svoje  daj se malo informiraj, još nije odlučeno kome se dijete daje na skrb, pa do odluke boravi 7 dana kod oca 7 kod majke. što se tiče sudova u hrvatskoj tu si u pravu, mislim da se žene favoriziraju, ali to nije u genezi ovog slučaja. ali nakon ovakvih ispada, teško da će ovakav otac dobiti dijete na skrb....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 21:45 |
|
|
osa je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Aha, i zbog tog je potribno da obadvojicu "rijese" tako da jedan ima svukud masnice, opali glavon o pod i strpaju ga u ludnicu? Za ovakvo ponasanje bi murja u Nijemackoj dobila kaznenu prijavu, nisu u pitanju nasilni demonstranti, ili neka druga grupacija pa da opravdava takve mire. Nisu oni nista bolji samo zato jer su obukli plavu odoru, i za njih vridi zakon kao i za druge. da nisu pružali otpor ne bi bilo reakcije, šta su trebali spakovati se i otići jer dva debela krmeta od po 100 kila, misle da se mogu ponašati kako hoće. uzgred nijemci bi ih namarisali da se sve puši a nijemac sudac bi ih zatvorio samo tako. da je nama demokracija kao u njemačkoj, ne bi bilo ovakvih preseravanja, nego kad bi ti državni službenik temelj zakona rekao kuš, bogami bio bi kuš ili bi te to skupo koštalo. probaj u njemačkoj odbiti dijete dati majci, ma bolje bi prošao da udariš angelu merkel.... Ma daj, imas one prosvjednike protiv castor transporta koji voza atomski otpad svake godine, prosvjednici se cak vezu za zeljeznicke pruge, policija ih mora nositi ca, da nositi, nikakvo pendrekanje nebdolazi u obzir, a ako bi probali mediji bi digli buku do neba...imas hrpu stranaca pogtovo iz bivsih komunsitickih drzava koji se smiju i na njemacke zatvore, i na njemacku policiju jer su navikli na ovakve batinase...da je nama demokracija kao u Njemackoj nebi imali toliki stupanj korupcije i inog sranja, a ne da se dozvoljavaju ovakvi izpadi. Znadu ovi koga smidu nabubati, neku sirotinju koja si i nebi mogla priustiti odvjetnika da ih tuzi, mislis da bi ovi tako nabili neku poznatiju ili imucniju facu? Bi vraga, taman da pijan voza 160 kroz selo, jos bi mu pozelili laku noc. Ima i njemacka policija taj osjecaj da su nesto bolje, ali ovako, ovako se sigurno nebi osudili ponasati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 21:56 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: osa je napisao/la: da nisu pružali otpor ne bi bilo reakcije, šta su trebali spakovati se i otići jer dva debela krmeta od po 100 kila, misle da se mogu ponašati kako hoće. uzgred nijemci bi ih namarisali da se sve puši a nijemac sudac bi ih zatvorio samo tako. da je nama demokracija kao u njemačkoj, ne bi bilo ovakvih preseravanja, nego kad bi ti državni službenik temelj zakona rekao kuš, bogami bio bi kuš ili bi te to skupo koštalo. probaj u njemačkoj odbiti dijete dati majci, ma bolje bi prošao da udariš angelu merkel....
Ma daj, imas one prosvjednike protiv castor transporta koji voza atomski otpad svake godine, prosvjednici se cak vezu za zeljeznicke pruge, policija ih mora nositi ca, da nositi, nikakvo pendrekanje nebdolazi u obzir, a ako bi probali mediji bi digli buku do neba...imas hrpu stranaca pogtovo iz bivsih komunsitickih drzava koji se smiju i na njemacke zatvore, i na njemacku policiju jer su navikli na ovakve batinase...da je nama demokracija kao u Njemackoj nebi imali toliki stupanj korupcije i inog sranja, a ne da se dozvoljavaju ovakvi izpadi. Znadu ovi koga smidu nabubati, neku sirotinju koja si i nebi mogla priustiti odvjetnika da ih tuzi, mislis da bi ovi tako nabili neku poznatiju ili imucniju facu? Bi vraga, taman da pijan voza 160 kroz selo, jos bi mu pozelili laku noc. Ima i njemacka policija taj osjecaj da su nesto bolje, ali ovako, ovako se sigurno nebi osudili ponasati. imao sam prilike preko mup-a ići u njemačku na neke seminare, konkretno u grad oldenburg u posjet interventnoj postrojbi donje saske. imao sam prilike gledati filmove snimljene u berlinskoj četvrti krojzberg pri okršajima s ekstremnim ljvičarima, to ti je kao rat, kakvo maženje, mariše se kako ne možeš ni zamisliti. a ova gospoda koju si spomenuo pružaju pasivni otpor i to je nešto sasvim drugo, neka pokušaju aktivno prušžati otpor ili napasti policiju, sudske službenike ili socijalce, pa ćeš vidjeti, šta je reakcija pravne države...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 22:07 |
|
|
osa je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Ma daj, imas one prosvjednike protiv castor transporta koji voza atomski otpad svake godine, prosvjednici se cak vezu za zeljeznicke pruge, policija ih mora nositi ca, da nositi, nikakvo pendrekanje nebdolazi u obzir, a ako bi probali mediji bi digli buku do neba...imas hrpu stranaca pogtovo iz bivsih komunsitickih drzava koji se smiju i na njemacke zatvore, i na njemacku policiju jer su navikli na ovakve batinase...da je nama demokracija kao u Njemackoj nebi imali toliki stupanj korupcije i inog sranja, a ne da se dozvoljavaju ovakvi izpadi. Znadu ovi koga smidu nabubati, neku sirotinju koja si i nebi mogla priustiti odvjetnika da ih tuzi, mislis da bi ovi tako nabili neku poznatiju ili imucniju facu? Bi vraga, taman da pijan voza 160 kroz selo, jos bi mu pozelili laku noc. Ima i njemacka policija taj osjecaj da su nesto bolje, ali ovako, ovako se sigurno nebi osudili ponasati. imao sam prilike preko mup-a ići u njemačku na neke seminare, konkretno u grad oldenburg u posjet interventnoj postrojbi donje saske. imao sam prilike gledati filmove snimljene u berlinskoj četvrti krojzberg pri okršajima s ekstremnim ljvičarima, to ti je kao rat, kakvo maženje, mariše se kako ne možeš ni zamisliti. a ova gospoda koju si spomenuo pružaju pasivni otpor i to je nešto sasvim drugo, neka pokušaju aktivno prušžati otpor ili napasti policiju, sudske službenike ili socijalce, pa ćeš vidjeti, šta je reakcija pravne države... Drugo je interventna postrojba na okrsajima sa ovin punkerima i autonomima kad ovi bacaju petarde, kamenja i boce po tin specijalcima, ili kad se biju sa kategorie c hooliganima po iztocnon Berlinu ili po iztocnoj Njemackoj. To su izvanredne situacije, hajde osa neces to ozbiljno usporediti sa ovin covikon. Niti je naoruzan, niti ocigledno nasilan, policija ne radi nikakvu, bas nikakvu deeskalaciju, za taj termin nisu ni culi...a posljedice tog "smirivanja" su ocigledne, nije normalno da covik ima takve masnice, i da bubne glavon o pod. Sta oni ucu na policijskoj skoli onda? Kako kroz maksimalnu silu srusiti minimalan otpor? Nije to Bronx nego Knin.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 30 pro 2012, 22:12 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: osa je napisao/la: imao sam prilike preko mup-a ići u njemačku na neke seminare, konkretno u grad oldenburg u posjet interventnoj postrojbi donje saske. imao sam prilike gledati filmove snimljene u berlinskoj četvrti krojzberg pri okršajima s ekstremnim ljvičarima, to ti je kao rat, kakvo maženje, mariše se kako ne možeš ni zamisliti. a ova gospoda koju si spomenuo pružaju pasivni otpor i to je nešto sasvim drugo, neka pokušaju aktivno prušžati otpor ili napasti policiju, sudske službenike ili socijalce, pa ćeš vidjeti, šta je reakcija pravne države...
Drugo je interventna postrojba na okrsajima sa ovin punkerima i autonomima kad ovi bacaju petarde, kamenja i boce po tin specijalcima, ili kad se biju sa kategorie c hooliganima po iztocnon Berlinu ili po iztocnoj Njemackoj. To su izvanredne situacije, hajde osa neces to ozbiljno usporediti sa ovin covikon. Niti je naoruzan, niti ocigledno nasilan, policija ne radi nikakvu, bas nikakvu deeskalaciju, za taj termin nisu ni culi...a posljedice tog "smirivanja" su ocigledne, nije normalno da covik ima takve masnice, i da bubne glavon o pod. Sta oni ucu na policijskoj skoli onda? Kako kroz maksimalnu silu srusiti minimalan otpor? Nije to Bronx nego Knin. svako nepoštivanje sudskih odluka je nasilje, a dovođenje vlastitog djeteta u ovakvu situaciju je obiteljsko nasilje, na pružanje otpora provođenju sudskih odluka policija je dužna interventirati, sredstva prisile idu stupnjevano od blažih ka težima, dakle ako ne može fizička sila, ide palica itd... sve ovo bi bilo izbjegnuto da je lik postupio po odluci suda, pa šta je trebala majka tog djeteta, da čeka dok lik dođe sebi i dok se odobrovolji i dopusti joj vidjeti dijete...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 31 pro 2012, 13:13 |
|
|
|
Eto kakavi ljudi su odgovorni za najveća zla u povijesti. Bezlični birokrati i poslušni službenici.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Profesionalnost policije u RH Postano: 02 sij 2013, 16:50 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Ernani je napisao/la: Tako je bilo, ja sam zaista bio iznenađen koja je to mreža kriminala i korupcije i kako smo bili onemogućeni da nešto konkretno napravimo Znam u potpunosti o čemu pričaš. Svi oni jedne druge štite. Imao sam i ja sličan slučaj no ja sam u potpunosti onemogućen išta napravit. Jer kako prijavit inspektora koji te vrijeđa na ulici ,psuje majku oca ,kako takvu osobu prijavit policiji ? Šuti i trpi.. Znam, ako budeš išao protiv njih čim negdje krivo prijeđeš ulicu budu te dočekali i maltretirali. Nije nešto bolje ni u svijetu, u Rusiji policija gleda i odobrava dok huligani napadaju i ubijaju imigrante i vjerske manjine (naročito Židove), u New Yorku statistika kriminala se poboljšala tako da su brisali slučajeve, nebitno što je bilo nakon toga. Sretan je onaj tko sa doktorima i policijom nema posla.

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|