|
|
Stranica: 87/135.
|
[ 3361 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 03 pro 2012, 11:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59611 Lokacija: DAZP HQ
|
ne znam jeste li culi za novi Aluminijev plan da u sklopu tvornice gradi termoelektranu. ona bi osigurala novih tisucu radnih mjesta i omogucila Aluminiju daljnji razvoj, ali je pitanje koliko je takav projekt poguban za sirenje grada prema jugu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 03 pro 2012, 11:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75867 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Gradila bi se unutar kruga tvornice.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 03 pro 2012, 11:25 |
|
|
citam danas u Vecernjaku da Cermak gradi termoelektranu u Sl.Brodu po Siemensovoj tehnologiji gdje zagadjenja i buke prakticki nema, a primjer u Berlinu pokazuje da se stambene zgrade nalaze na samo 100 m od takve elektrane.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 03 pro 2012, 18:35 |
|
|
dudu je napisao/la: citam danas u Vecernjaku da Cermak gradi termoelektranu u Sl.Brodu po Siemensovoj tehnologiji gdje zagadjenja i buke prakticki nema, a primjer u Berlinu pokazuje da se stambene zgrade nalaze na samo 100 m od takve elektrane. Vjerojatno na ovakvu su mislili i iz Aluminija ? To bi bilo super!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 03 pro 2012, 21:59 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25566 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
dudu je napisao/la: ne znam jeste li culi za novi Aluminijev plan da u sklopu tvornice gradi termoelektranu. ona bi osigurala novih tisucu radnih mjesta i omogucila Aluminiju daljnji razvoj, ali je pitanje koliko je takav projekt poguban za sirenje grada prema jugu. Super. A za ugalj za TE se ne sekirajte, dok je Kaknja biće i ćumura! Ipak mi malo pretjerano zvuči 1000 radnika. Toliko ne upošljavaju ni najveći TE giganti sa zastarjelom tehnologijom, a pogotovu jedna manja TE sa modernom tehnologijom. Ali nema veze, i nekoliko stotina je OK.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Leonardo Da Vinci
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 04 pro 2012, 01:13 |
|
|
Za 900 mil EUR mogu napravit nuklearnu.
|
|
Vrh |
|
|
Leonardo Da Vinci
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 04 pro 2012, 01:20 |
|
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 pro 2012, 17:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23897 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 pro 2012, 19:42 |
|
|
Sada to vrlo lijepo izgleda. Mada,tu su stogodišnja stabla koja su svojim silnim korijenima dizali asfalt. Nadam se da neće i ove kocke.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 pro 2012, 20:21 |
|
|
dudu je napisao/la: ne znam jeste li culi za novi Aluminijev plan da u sklopu tvornice gradi termoelektranu. ona bi osigurala novih tisucu radnih mjesta i omogucila Aluminiju daljnji razvoj, ali je pitanje koliko je takav projekt poguban za sirenje grada prema jugu. Ne bi baš 1000 radnih mjesta. Cijeli Aluminij ima 900 i nešto zaposlenih. Glede širenja prema jugu, svakako ga treba usporiti.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1034 of 2558 - 40.42%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 pro 2012, 20:32 |
|
|
to su riječi Ive Bradvice, predsjednika uprave Aluminija.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 pro 2012, 20:32 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
U Mostaru je dobro što građevinska sezona traje 12 mjeseci :) (ako ne naleti snježina kao prošle godine tj. jednom u deceniji)
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 pro 2012, 20:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23897 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 pro 2012, 22:22 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Hvala Bogu da su konačno krenuli rješavati problem tih trotoara po gradu. Ima tu jako puno posla.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
Hrvoje Horvatinčić
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 pro 2012, 23:22 |
|
|
zmajček je napisao/la: Sada to vrlo lijepo izgleda. Mada,tu su stogodišnja stabla koja su svojim silnim korijenima dizali asfalt. Nadam se da neće i ove kocke. Tu ima pozitivna stvar s ovim kockama, naime ja sam jedno vrijeme se bavio proizvodnjom i postavljanjem ovakvih i slicnih betonskih kocki, za razliku od asfalta koji se mora rezati pa ponovno krpiti te na kraju sve izgleda neravno (voda se zadržava jer nije vodopropusno) i zbog razlike novi-stari asfalt gadno, ove kocke je jednostavno izvaditi (kada jednu izvadis ostale idu bez problema) i na kraju opet te iste kocke vratis bez kupovanja novih, tako i za vodu sigurno ste primjetili koliko se voda na njima manje zadržava, skoro pa nikako, kocke brzo upijaju vodu a višak odlazi kroz ovaj šljunak ispod, i tako na kraju ako korijen podigne ne treba puno posla za izvaditi kocke riješiti problem korijena te vratiti te stare kocke.
_________________ "Ako vam je težak stijeg čestitosti, utaknite ga u zemlju gdje počivaju naše kosti, - mi ćemo ga držati" Vaši Pradjedovi
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 13 pro 2012, 15:00 |
|
|
Je, Mostar se baš lijepo gradi. To je tema, da napomenem a ne tko će koga vodat na lancu.
Off topic pobrisan.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1034 of 2558 - 40.42%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 14 pro 2012, 02:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 14 pro 2012, 02:30 |
|
|
Uuu, koja ce u ovom centru biti sodoma i gomora. Inace, sve vise studosa u Mostaru iz RH. Sto je fino, al idealno bi bilo kad bi se ljudima ponudila prilika nakon faxa pa da ostanu u Mostaru, HB, pa da onda svi skupa zajedno poklapamo. Za treptaj oka bi citav Mostar bio poklopljen.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 14 pro 2012, 07:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75867 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Aztec je napisao/la: Uuu, koja ce u ovom centru biti sodoma i gomora. Inace, sve vise studosa u Mostaru iz RH. Sto je fino, al idealno bi bilo kad bi se ljudima ponudila prilika nakon faxa pa da ostanu u Mostaru, HB Pa kad se momak iz Šuice i cura s Pelješca ožene nakon 5 godina studentskog i ljubavnog života u Mostaru, sumnjam da će svoje gnijezdo saviti u Šuici ili Pelješcu. Inače mislim da su Mepas Mall i Dikin veliki studentski dom za skoro 1000 studenata koji je Zrće na suhom, drastično povećali privlačnost i magnetsku moć grada.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Mostar
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 14 pro 2012, 11:14 |
|
|
Ovo što se posljednjih par godina događa u Mostaru je odlično. Kao prvo, zamašnjak većine ovih procesa je Sveučilište, koje privlači tisuće mladih iz Hercegovine, Bosne, Hrvatske. Grade se prodajni centri, u zadnje vrijeme se dosta radi i na cestovnoj infrastrukturi, prisutna je privatna inicijativa u gospodarstvu, jačaju sadržaji za mlade (studentski centri, klubovi i ostalo). Tu je i moderna Sveučilišna klinička bolnica Mostar.
Međutim, po meni je već propušteno par godina u cijelom procesu. Ono čega nema niti za lijeka je stanogradnja, planirana, ekonomična, tržišna, pristupačna mladim ljudima i mladim obiteljima. Nema planiranja u tom smislu.
Sa tog aspekta, u Mostaru su već izgubljene 3-4 godine. Mladi dođu u grad, potroše novce, studiraju i po stjecanju diplome odoše dalje. Neki se vrate doma, neki odu u HR, neki produže na Zapad. Kada bi u Mostaru bilo osmišljene stambene izgradnje, vjerujem da bi mnogi od tih mladih i studenata svili svoje obiteljsko gnijezdo upravo u Mostaru. Ovako ti ljudi dođu i prođu kroz grad (većina njih). Mostar, kao regionalni centar mora početi masovno privlačiti te ljude, stambeno, infrastrukturno, gospodarski i na svaki drugi način.
Ako se po tom pitanju u bliskoj budućnosti nešto ne poradi, bojim se da poslije određenog broja godina rasta hrvatske populacije u Mostaru slijede godine laganog pada. Treba konačno izići iz čahure prenatrpanog grada u mostarskoj kotlini (mansarde, auto na autu, one barake po nogostupima itd) i planski krenuti prema jugu ili sjeveru mostarske kotline, u plansko i strategijsko širenje grada.
Žalosno je da se već godinu, dvije u gradu od cca. 100.000 stanovnika ne može vidjeti barem nekoliko zgrada novogradnje sa stanovima za prodaju (po umjerenim, tržišnim cijenama). Možda netko time štiti i svoje osobne ili privatne interese i svoje džepove, ali šire gledano, radi neizmjernu i katastrofalnu štetu hrvatskoj populaciji u Mostaru.
Ima li uopće trenutačno aktualan barem jedan objekt stambene novogradnje u gradu. Ja koliko znam - nema. Jedino što vidim u prolazu su one nove stambene zgrade na bošnjačkoj strani grada kod južnog logora.
|
|
Vrh |
|
|
mostarac_1991
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 14 pro 2012, 13:33 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2009, 20:58 Postovi: 148 Lokacija: Mostar,Herceg-Bosna
|
mislim da bi se trebala rjesiti ona deponija kopa u vihovicima kraj rudnika,njecmi su u vise šprilika davali no0vac da se ono rijesi,ondje treba biti park prema planu i stambeno naselje,koje bi bilo ogromno,kao cjeli rudnik.....ljudi su prugu vec skinuli
_________________ S Mostarom je drugačije,snjim se nikad ne opraštam.Jer,Mostar možeš napustiti ,al on ne napušta tebe.Uvuče ti se pod kožu,protiče ti kroz vene i sjedini s tobom,a da nisi ni svjestan toga.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 15 pro 2012, 01:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Aztec je napisao/la: Uuu, koja ce u ovom centru biti sodoma i gomora. Inace, sve vise studosa u Mostaru iz RH. Sto je fino, al idealno bi bilo kad bi se ljudima ponudila prilika nakon faxa pa da ostanu u Mostaru, HB Pa kad se momak iz Šuice i cura s Pelješca ožene nakon 5 godina studentskog i ljubavnog života u Mostaru, sumnjam da će svoje gnijezdo saviti u Šuici ili Pelješcu. Inače mislim da su Mepas Mall i Dikin veliki studentski dom za skoro 1000 studenata koji je Zrće na suhom, drastično povećali privlačnost i magnetsku moć grada. Pa ne znam. nadam se da hoce. Al moj neki dojam je da ih ipak uvjerljiva vecina ode. Kazem da mozda i grijesim, al to je moj neki dojam.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 04 sij 2013, 23:38 |
|
|
Bljesak piše da će se rušiti hotel Mostar i na tom mjestu graditi velika moderna poslovna zgrada. http://www.bljesak.info/web/article.asp ... 8763899a91Prvo, ne znam kakva je arhitektonska vrijednost hotela Mostar, da li je nešto vrijedno ili je obična komunistička zgrada? Drugo, po svemu sudeći poslovna zgrada biti će dosta velika, kada im se isplati rušiti cijelu jednu zgradu koja je u funkciji i koja sigurno sama po sebi vrijedi milijune (ne računajući zemljište). Navodno bi se Hotel Mostar preselio u Mepas.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 05 sij 2013, 00:13 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Mostar se dobro drži u tim uvjetima. Dobra stvar za budućnost.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 05 sij 2013, 01:03 |
|
|
Saborna Crkva, prije 10-ak dana
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|