|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Srpska djeca uče hrvatski preko crtića Postano: 08 sij 2013, 16:52 |
|
|
Braćo 'rvati, ćemo da hrvatizujemo srpsku decu i omladinu? http://danas.net.hr/svijet/djecica-u-sr ... e-hrvatski
_________________ "Gospodo, ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist; i ne samo da sam ja Hrvat i hrvatski nacionalist, nego su bosanski muslimani kao cjelina Hrvati, dio hrvatskog naroda."-Džaferbeg Kulenović
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Srpska djeca uče hrvatski preko crtića Postano: 08 sij 2013, 17:24 |
|
|
poznat im ovaj tekst, pa shvatih da sam ga davno, davno pročitao. šta fali da djeca u srbiji govore zapadnom varijantom srpskog jezika(kako to vole reći imanentni srpski jezikoslovci)...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Srpska djeca uče hrvatski preko crtića Postano: 08 sij 2013, 17:40 |
|
|
Deca će da izgovaraju ije
_________________ "Gospodo, ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist; i ne samo da sam ja Hrvat i hrvatski nacionalist, nego su bosanski muslimani kao cjelina Hrvati, dio hrvatskog naroda."-Džaferbeg Kulenović
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Srpska djeca uče hrvatski preko crtića Postano: 08 sij 2013, 17:45 |
|
|
Raspravljalo se već na par tema o ovome, ima i tema konkretno za ovo.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Srpska djeca uče hrvatski preko crtića Postano: 08 sij 2013, 17:55 |
|
|
osa je napisao/la: poznat im ovaj tekst, pa shvatih da sam ga davno, davno pročitao. šta fali da djeca u srbiji govore zapadnom varijantom srpskog jezika(kako to vole reći imanentni srpski jezikoslovci)... Tačno tako , bogatstva izražaja i leksika nikad dosta. Ijekavica tu ne igra neku ulogu , niti će igrati , više je u pitanju leksik i slaganje rečenica na malo drugačiji način. Inače i hrvatski jezik se menja pod uticajem interenta i medija , a tu presudnu ulogu imaju i engleski,srpski,bosanski,.....jezik običnih govornika.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Srpska djeca uče hrvatski preko crtića Postano: 08 sij 2013, 21:40 |
|
|
joe enter je napisao/la: osa je napisao/la: poznat im ovaj tekst, pa shvatih da sam ga davno, davno pročitao. šta fali da djeca u srbiji govore zapadnom varijantom srpskog jezika(kako to vole reći imanentni srpski jezikoslovci)... Tačno tako , bogatstva izražaja i leksika nikad dosta. Ijekavica tu ne igra neku ulogu , niti će igrati , više je u pitanju leksik i slaganje rečenica na malo drugačiji način. Inače i hrvatski jezik se menja pod uticajem interenta i medija , a tu presudnu ulogu imaju i engleski,srpski,bosanski,.....jezik običnih govornika. Srpski i bošnjački u hrvatkom  Pobrkale su ti se kockice  Ali da, kroatizira se srpski. Bila neka frendica prije par god u Begešu, pa vidio neke slike kina, filmova. Shopingholičarka je u srpskom Kupoholičarka. Tak da 
|
|
Vrh |
|
 |
Zijafeta
|
Naslov: Re: Srpska djeca uče hrvatski preko crtića Postano: 08 sij 2013, 22:36 |
|
|
Sjećam se kad sam došla u Bosnu kod sestre pa njena unuka odmah oko mene, kaže vi ste mi najdraža teta hahahhahaha. Pričamo nas dvi i u razgovoru mi dijete reče TKO. Rekoh Zumro šta ovo mala kaže. Kaže Zumra ama šuti moja draga kupili joj DVD s crtanima na hrvatskom jeziku pa je pokupila svašta. Hajde reko neka je mala je još ali treba ispravljati djecu na vrijeme. Treba čuvati tradiciju da ne budemo kao Srbi iz RS-a koji čas pričaju ekavicom, čas ijekavicom.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Srpska djeca uče hrvatski preko crtića Postano: 08 sij 2013, 22:41 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Svi ćete biti kroatizirani. Resistance is futile  !
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Srpska djeca uče hrvatski preko crtića Postano: 09 sij 2013, 02:36 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Svi ćete biti kroatizirani. Resistance is futile  ! Vixit Croatia magna 
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Srpska djeca uče hrvatski preko crtića Postano: 09 sij 2013, 15:23 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Svi ćete biti kroatizirani. Resistance is futile  ! we are the borg...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 32 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|