HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 lis 2026, 15:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Croatia Libertas
PostPostano: 03 stu 2010, 22:28 

Robbie MO je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
Ovakav tip organizacije nam je definitivno falio. Od 2001. godine imam osjećaj da su se BH Hrvati jednostavno prepustili slučaju.

Međunarodna zajednica ne voli puno talasanja, vole imati osjećaj da su u pravu i pravedni (ma što to značilo) i da kormilare u BiH između ekstremnih struja. Oni će osluškivati od najekstremnijih do umjerenijih stavova sa svake strane i pokušavati nalaziti rješenja na pola puta ili na nekoj njihovoj zamišljenoj sredini. Ko fol svakom jednako niz dlaku i svakog jednako zakinuti na unutarnjem političkom planu.

Zato mene čudi, da mi već godinama nemamo neke malo otvorenije i konzistentnije artikulirane stavove od medija i političara. Ja sam čak zagovornik da imamo jednu malo jaču političku struju, koja se otvoreno zalaže i čiji se glas konstantno čuje za otcjepljenje ili dijeljenje BiH.

Naravno da bi takva opcija dobila osude od MZ, pa možda i od djela Hrvata, ali treba MZ staviti do znanja, da su i u nas sve veća gibanja za razdruživanjem s Muslimanima.

Jer već je jasno da od MZ je iluzorno i naivno očekivati da oni sami prave neke inicijative ili podstiču gradnju nekog stvarno pravednog društva u BiH.

Još jedan analitički pogodak od tebe! :-top2

Ovi iz CL su mi bili najprije smiješni u svom radikalizmu, ali sada kad vidim da imaju medijski prostor... :-top
Leo je naš Dodik. :mrgreen:

Hebiga ljudi, smijete se Dodiku i Pločkiniću.

Umjesto Čoviću, Ljubiću i Jurišiću.

http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=24530:prosvjed-u-sarajevu-zbog-deloacije-kardinala-puljia&catid=137:drustvo&Itemid=199

Ako ovo nije još jedan skeč poskokovaca, onda skidam kapu Pločkiniću i ekipi.
Svaka čast.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2010, 22:50 

vipera ammodytes je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Još jedan analitički pogodak od tebe! :-top2

Ovi iz CL su mi bili najprije smiješni u svom radikalizmu, ali sada kad vidim da imaju medijski prostor... :-top
Leo je naš Dodik. :mrgreen:

Hebiga ljudi, smijete se Dodiku i Pločkiniću.

Umjesto Čoviću, Ljubiću i Jurišiću.

http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=24530:prosvjed-u-sarajevu-zbog-deloacije-kardinala-puljia&catid=137:drustvo&Itemid=199

Ako ovo nije još jedan skeč poskokovaca, onda skidam kapu Pločkiniću i ekipi.
Svaka čast.

Dobra inicijativa, treba prije svega netko prosvjedovati kod MZ koja sve promatra i čak se blagonaklono prema muslimanima postavlja u BiH, ne znam što je svima, zna li Vatikan za ovakve ( i ne samo ovakve) stvari :neznam

Vrh

PostPostano: 03 stu 2010, 23:07 

bonfif je napisao/la:

Dobra inicijativa, treba prije svega netko prosvjedovati kod MZ koja sve promatra i čak se blagonaklono prema muslimanima postavlja u BiH, ne znam što je svima, zna li Vatikan za ovakve ( i ne samo ovakve) stvari :neznam

Pa da nas izađe svaki tjedan 50 000 recimo u prosvjedima na Bulevaru, ili 25 000 negdje u lašvanskoj dolini, e onda bi nastala ujdurma i frtutma i kod najvećih glavešina ORH-a.
A ovako kad se nitko ne buni, neće oni za nas demonstrirati

Vrh

PostPostano: 04 stu 2010, 00:03 

Izgleda da kardinal odbija napustiti stan

Vrh

PostPostano: 04 stu 2010, 00:03 

http://www.poskok.info/index.php?option ... Itemid=199

Vrh

PostPostano: 04 stu 2010, 00:31 

ero je napisao/la:
http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=24545:pulji-u-moj-stan-mogu-ui-samo-preko-mene-mrtva&catid=137:drustvo&Itemid=199

Eto, crkva prva počela službeno rušiti ovaj monstrum od protektorata
:zubati

Vrh

PostPostano: 04 stu 2010, 00:50 

ero je napisao/la:
http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=24545:pulji-u-moj-stan-mogu-ui-samo-preko-mene-mrtva&catid=137:drustvo&Itemid=199

Mamicu joj hebem,ona će pokazati...

Kardinal je kazao i kako "nam se ovim očito šalje određena poruka". - Sudkinja je bila prije presude. Ja sam im rekao da su došli nenajavljeno i da ne mogu ući jer je ovo privatno vlasništvo, a ona mi je odgovorila kako će mi pokazati tko je ovdje vlast, kazao je kardinal Puljić, dodajući kako joj je odgovorio: -Ja vlast poštujem, ali u ovom objektu sam ja vlast, jer ovo je privatno vlasništvo

Vrh

PostPostano: 04 stu 2010, 00:58 

Mar-kan je napisao/la:

Mamicu joj hebem,ona će pokazati...

Kardinal je kazao i kako "nam se ovim očito šalje određena poruka". - Sudkinja je bila prije presude. Ja sam im rekao da su došli nenajavljeno i da ne mogu ući jer je ovo privatno vlasništvo, a ona mi je odgovorila kako će mi pokazati tko je ovdje vlast, kazao je kardinal Puljić, dodajući kako joj je odgovorio: -Ja vlast poštujem, ali u ovom objektu sam ja vlast, jer ovo je privatno vlasništvo

Oće balidžani ovim pokazati da ako mogu izbaciti kardinala u sred sarajeva kako li tek neće nekog jadnog Dragu iz Kreševa.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2010, 01:02 

A jel nije Puljic zagovarao multi-kulti, i isao uz dlaku zvanicnom Sarajevu?!

Kakav je sad ovo obrt?

Vrh

PostPostano: 04 stu 2010, 01:14 

@DzoniBG
Vi izgleda malo znate o kardinalu Puljicu.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2010, 01:18 

DzoniBG je napisao/la:

Kakav je sad ovo obrt?

Krenule balije otvoreno, 'va banc' što se kaže.

Nego Džoni , pošto izgleda neumitno će krenuti krešendo između nas i Balija, možemo li znati kakav će vaš stav biti u svezi glede toga?

Da odmah znamo kako da rasporedimo snagu :winkiss

Vrh

PostPostano: 04 stu 2010, 01:31 

IND je napisao/la:
@DzoniBG
Vi izgleda malo znate o kardinalu Puljicu.

Pa ne znam, zato pitam...

Procitao sam povremeno njegove izjave, i stekao sam utisak da je u dilu sa seheristima, zato me cudi ovakav rasplet, izbacuju ga na ulicu kao ne koristi neprimjerene i uvredljive izraze za kardinala makar pod krinkom "dobronamjernosti"

Vrh

PostPostano: 04 stu 2010, 01:54 

DzoniBG je napisao/la:

Kakav je sad ovo obrt?

Krenule balije otvoreno, 'va banc' što se kaže.

Nego Džoni , pošto izgleda neumitno će krenuti krešendo između nas i Balija, možemo li znati kakav će vaš stav biti u svezi glede toga?

Da odmah znamo kako da rasporedimo snagu :winkiss

Ne znam dal "vas" znaci persiranje, ili mislis na stav zvanicnog Beograda, ciji ja nisam glasnogovornik, a zbog iskustva pracenja domace i regionalne politike mogu samo da iznesem svoj stav.

Mislim da srpska i hrvatska politika nemaju u perspektivi tacke sukoba, ima tu tragova proslosti, sutra cemo videti glasno negodovanje ljudi koji ne zele da zatvore ratnu proslost, i traze od Srbije ono sto ona nece nikad biti u stanju da u potpunosti uraditi - svaliti svu krivicu na sebe. Srpska elita nema snage i volje da jasnim recnikom kaze da je bila generator svih ratova 90-ih, vec je limit - mi smo pravili najveca sranja, ali pravili ste ih i vi. To jeste tacno u jednoj ravni, ali stetno je tako da se formulise, mora se napraviti jasna distanca od Milosevica, ali to u realpolitici znaci vetar u krila nacionalistima, i pisanje uz vodu volje zapada da se polako predje preko rata, i da se ne svali na Srbiju ogroman teret koji ona nece moci da nosi, i zbog cega ce samo jos vise srljati u pogresne ideologije.

Sutrasnji ortakluk Josipovica i Tadica u poseti stratistima ce biti malo isfuran, nisu oni ni kvalifikovani da daju istorijske sudove, mislim da se tu vise radi o potrebi da se predje preko nekih bolnih stvari zarad zajednickih interesa u buducnosti, a to je normalizacija odnosa, saradnja ekonomije... ali i pitanje BIH.

Moja procena je da se oni javno nikad jasno nece uplitati u probleme BIH, vec ce to raditi preko svojih ljudi u BIH, Dodika i Covica... ono sto je za mene nepoznanica je koliko je Josipovic cvrst u svojim stavovima, a koliko samo magli oci da bi sto pre usao u EU. Kad bi znali sta on i Covic bistre iza zatvorenih vrata imali bi punu sliku.
Evidentno je da Josipovic se ne ponasa kao Mesic, ni prema Srbiji, ni prema BIH. Pitanje je samo koliko on ima realne moci da vuce odlucne poteze, i tu je kod mene veliki znak pitanja.

Srbija jos dugo nece u EU, mora da resi pitanje BIH i Kosova, podrzavace Dodika, Dodik ce obesmisljavati BIH, ne vidim nacin da se on priblizi SDP-u, prirodan saveznik mu je Covic.

Bakir se izvinjava Srbima, tim potezom on pokusava da dobije poziciju umerenijeg pregovaraca sa Beogradom, ali mislim da je i suvise nejak prema tvrdokornoj sarajevskoj politici i ideologiji da bi on mogao nesto realno da ponudi Srbima, da bi oni stali uz njega i dali mu otvorene ruke da pocisti Hrvate...

Srpski dil sa Bosnjacima bi bio velika greska, ne vidim ga kao izglednog, Tadic je jasno stavio do znanja da Srbi nece dozvoliti odliv Hrvata.

Videcemo, stvarno je tesko procitati kao slobodan strelac sta se sve valja iza brda...

Vrh

PostPostano: 15 stu 2010, 12:26 

Vrijeme je.

Informativni web portal Nevladine organizacije Croatia Libertas Mostar
Glavni i odgovorni urednik: Leo Pločkinić

http://www.croportal.ba/

Vrh

PostPostano: 14 sij 2011, 09:43 

slika

Vrh

PostPostano: 14 sij 2011, 10:06 

Ministry of Sound je napisao/la:
slika

Leo radi za HT Mostar!? :zubati

Vrh

PostPostano: 03 vel 2011, 17:53 

Nacionalna, rasna i vjerska mržnja: Kaznena prijava protiv Tihića, Izetbegovića i Komšića :D

24SI - NVO "Croatia Libertas" iz Mostara podnijela je danas Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) kaznenu prijavu protiv Sulejmana Tihića, Bakira Izetbegovića, te Željka Komšića.

Kaznena prijava je podnesena zbog, kako to "Croatia Libertas" navodi, izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti (član 163 KZ FBiH, član 390 KZ RS, član 160 KZ Brčko distrikta) te javnog huškanja na rat i sukobe, podsticanje na rat i sukobe te izazivanje novih nesretnih sukoba posredstvom sredstava javnog informisanja.

.
.
.
.
.

itd :D

Mostar, 03.02.2011.
Leo Pločkinić
NVO "Croatia Libertas"

http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaj ... msica.html

Vrh

PostPostano: 21 vel 2011, 21:49 

Citat:
Pločkinić: Hrvati imaju srce k'o trolejbus, a ipak su zadnji okupirani narod u Europi

Kada se zadnjih dana predstavite kao Hrvat u javnom životu, odmah dobijete etiketu ustaše ili fašiste, a naročito ako niste po ukusu baščaršijske propagandne mašinerije, piše u autorskom članku predsednik Croatia Libertasa Leo Pločkinić, na crportalu, on line mediju ove nevladine organizacije i nastavlja:.

Sijući svakodnevno medijsko-psihološki terror i strah među Hrvatima u BiH pokušavajući ih valjda ušutkati ili zaplašiti ili etnički očistiti iz tzv. Bosne i Hercegovine ne biraju se sredstva. Ako samo jedna nevladina organizacija, politička stranka ili intelektualac nisu po njihovom ćeifu odmah se diže medijska prašina i kreće se u žestoku medijsku ofanzivu protiv "hrvatskih ekstremista, fašista i iredentista".

Rat kao da nikada nije ni prestao već se samo nastavio drugim sredstvima posredstvom medija bespoštedno ubijajući bilo kakvu klicu mogućnosti postojanja zajedničke tzv. BiH i fantazirajući o "unitarnoj, cjelovitoj i nedjeljivoj BiH" samo u glavama bošnjačkog političkog kruga. Hrvati u BiH nemaju skoro niti jednog javnog TV-a ili radija u svojim rukama ali zato svako bošnjačko selo ima i radio i TV postaju okačenu o javni proračun.

Nije nikakva tajna kako se nad bh Hrvatima provodi majorizacija i represija, vrši se etnocid, kulturocid i etničko čišćenje. Danas se uzaludno Hrvatima pozivati na konstitutivnost jer bošnjački politički krug (nikako narod) ne želi Hrvate uopće u BiH ni kao narod niti kao politički jak element. Konstitutivnost je ono što oni kažu da jeste a ne tamo neki daytonski Ustav. Kada se na zidu napiše istina koja pogodi srce bošnjačke politike do te mjere da je može ubiti odmah se kreće u medijski rat protiv Hrvata ili institucije koja je izrekla istinu.

Ovih dana, jedan čitatelj je poslao redakciji croportal.ba satiričan članak pod naslovom "Judini sinovi:Popis izdajnika hrvatskog naroda u BiH". Zvučao je više smiješno nego ozbiljno. Nema prijetnji, nema uvreda, nema ničega osim jedne bolne stvari: riječ IZDAJNIK. Teška je to kvalifikacija za imenovane ali i za njihove poslodavce koji su ih angažirali ali ima i onih koji su se sami ponudili da izdaju ono najdostojanstvenije i najsvetije: dostojanstvo i ponos hrvatskog naroda i njegove većinske biračke volje.

Muslimanski radikalni, a neki ih nazivaju i islamističkim, mediji iz Sarajeva su odmah članak proglasili listom za odstrijel gurajući i dalje vlastitu propagandu.

Jedno je jasno: gazde u Sarajevu moraju zaštititi dostojanstvo svojih slugana koji su javno prozvani i inkriminirati ih kao žrtve "desničara" iz zapadne Hercegovine. Okupatorski mediji iz Sarajeva koji su proveli etničko čišćenje Hrvata i Srba sa svih bošnjačkih teritorija i iz saraj-teherana znaju da njihove podaničke sluge ne mogu funkcionirati bez dostojanstva i iole malog osjećaja sigurnosti da su u pravu. Zašto okupatori iz Sarajeva? Zato jer Hrvati nisu jednakopravni - Hrvati su majorizirani i posljednji okupirani narod u Europi koji nije slobodan a izdajnici mu otežavaju put ka slobodi. Zašto bi im se inače događalo "legalno i legitimno" preglasavanje?

Ako mi budemo šutjeli, a sigurno nećemo (osobito ja kao slobodan čovjek), kamenje će progovoriti. Hrvati su najbolji narod u Bosni i Hercegovini i imaju srce kao trolejbus jer da nemaju izašli bi na ulice i poput Egipta u Mojsijevo vrijeme i kao u Egiptu prije nekoliko dana - tražili bi i našli izlaz u slobodu, a ne bi trpjeli represiju sarajevske politike i medijski terror. No, ipak je bolje da Hrvati u BiH budu progonjeni nego da ih progoni savjest kao što se to već događa najbrojnijem narodu u Federaciji BiH.

S druge strane, često Hrvati kažu da je hrvatska politika kriva za njihovo stanje i loš položaj. E, pa upravo smo u članku Judini sinovi, prozvali odgovorne za katastrofalan položaj bh Hrvata i dekonstituiranje te satirično sluge i pomagače bošnjačke politike. Jedino pozitivno za nas je što se mogu pobrojati na prste ruka, a jedino negativno jeste po njih što će ih povijest pamtiti kao Sejde Bajramoviće, odnosno sinonim za izdajnike većinske demokratske volje Hrvata u BiH.

Nakon sljedećih izbora ih se više nitko neće ni sjećati: ni njihovi gospodari ni narod.
(croportal)

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2011, 15:35 

Vidi Lea 97, ko da je na Tianamen trgu :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 21 sij 2013, 11:13 

Nekad se ljutimo zbog pasivnosti našeg naroda, ali ako bi kojim slučajem bili aktivni koliko i Pločkinić (i na njegov način), onda ne hvala.

http://www.croportal.ba/vijesti/bih/13106-ekskluzivno-interview-s-voom-iredentistikog-pokreta-iz-bih-mladenom-ipovcem-

Eto redikula koji je preuzeo "odgovornost" za ono u Mostaru i koji drži onu glupu grupu o razbijanju Bosne. Slikao se sa voštanom figurom Davida Camerona, a Pločkinić mrtav ozbiljan ispod slike stavio:
Citat:
photo M.Šipovac/ Mladen Šipovac s britanskim premijerom Gordonom Brownom

:smijeh

slika
Citat:
photo M.Šipovac/ Mladen Šipovac s britanskim premijerom Gordonom Brownom

slika

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 00:39 

Pločkinić strikes again. A Index ko da je čekao ovakvu budaleštinu

:smajl049

PROBLEMI Marka Perkovića Thompsona i Porezne uprave ponovno su aktualni, a jednog od naših čitatelja, Lea Pločkinića, predsjednika NVO Croatia Libertas iz Mostara, to je navelo da se prisjeti jednog događaja od prije pet godina.
Pismo čitatelja prenosimo u cijelosti:

"POŠTOVANI, povodom napisa u medijima kako Marko Perković Thompson ne želi platiti porez Republici Hrvatskoj na ime dugogodišnjih dugovanja na ime poreza, osjetio sam potrebu osobno reagirati.

Prilikom turneje u BiH, Thompson i njegov menadžer Tigar su odbili pjevati za humanitarne ciljeve i hrvatske branitelje invalide te za potrebe Hrvata u BiH na Stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru 2008. godine. Obrazloženje je bilo kako im nismo ponudili dovoljno novaca. No, zato je dotični Thompson pjevao za HDZBiH na istom stadionu, iste 2008. za nepoznat iznos novca isplaćen na nepoznat način za samo - dvije pjesme. Je li platio porez u BiH? Ako su naši branitelji bili u stanju dati za našu slobodu dijelove tijela i zdravlje, pa mnogi i živote, nije li red da Thompson od sebe dadne svojoj "voljenoj zemlji" koji milijun kuna, a ne da ga Porezna uprava "gonja" zbog dugova? Koliko je puta Thompson pjevao u dijaspori i na domoljublju za koje danas vidimo da nije nesebično već je sebično i egoistično zaradio milijune nečega te tamo nije platio poreze?

Po mojim spoznajama, gospodin Thompson ima na sebi uknjižene brojne nekretnine. Pa kad već raspolaže i milijunima kuna i nekretninama, onda neka Lijepoj Našoj Domovini koju je toliko lijepo, mnogo puta opjevao u svojim pjesmama pokloni ako ništa drugo nekoliko milijuna kuna, onako od sebe, a ako bi netko tražio da bude barem pošten, onda neka plati samo ono što duguje Poreznoj upravi Republike Hrvatske, molim lijepo.

Leo Pločkinić, predsjednik NVO Croatia Libertas, Mostar"

http://www.index.hr/black/clanak/thomps ... 58341.aspx

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 03:16 

lol

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 04:15 

MRSHO je napisao/la:
Pločkinić strikes again. A Index ko da je čekao ovakvu budaleštinu

:smajl049

PROBLEMI Marka Perkovića Thompsona i Porezne uprave ponovno su aktualni, a jednog od naših čitatelja, Lea Pločkinića, predsjednika NVO Croatia Libertas iz Mostara, to je navelo da se prisjeti jednog događaja od prije pet godina.
Pismo čitatelja prenosimo u cijelosti:

"POŠTOVANI, povodom napisa u medijima kako Marko Perković Thompson ne želi platiti porez Republici Hrvatskoj na ime dugogodišnjih dugovanja na ime poreza, osjetio sam potrebu osobno reagirati.

Prilikom turneje u BiH, Thompson i njegov menadžer Tigar su odbili pjevati za humanitarne ciljeve i hrvatske branitelje invalide te za potrebe Hrvata u BiH na Stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru 2008. godine. Obrazloženje je bilo kako im nismo ponudili dovoljno novaca. No, zato je dotični Thompson pjevao za HDZBiH na istom stadionu, iste 2008. za nepoznat iznos novca isplaćen na nepoznat način za samo - dvije pjesme. Je li platio porez u BiH? Ako su naši branitelji bili u stanju dati za našu slobodu dijelove tijela i zdravlje, pa mnogi i živote, nije li red da Thompson od sebe dadne svojoj "voljenoj zemlji" koji milijun kuna, a ne da ga Porezna uprava "gonja" zbog dugova? Koliko je puta Thompson pjevao u dijaspori i na domoljublju za koje danas vidimo da nije nesebično već je sebično i egoistično zaradio milijune nečega te tamo nije platio poreze?

Po mojim spoznajama, gospodin Thompson ima na sebi uknjižene brojne nekretnine. Pa kad već raspolaže i milijunima kuna i nekretninama, onda neka Lijepoj Našoj Domovini koju je toliko lijepo, mnogo puta opjevao u svojim pjesmama pokloni ako ništa drugo nekoliko milijuna kuna, onako od sebe, a ako bi netko tražio da bude barem pošten, onda neka plati samo ono što duguje Poreznoj upravi Republike Hrvatske, molim lijepo.

Leo Pločkinić, predsjednik NVO Croatia Libertas, Mostar"

http://www.index.hr/black/clanak/thomps ... 58341.aspx

Ako je ovo istina, zar bi trebao šutiti zbog idolpoklonstva?

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 12:07 

PA nek prostre neke dokaze, a ne "Po mojim saznanjima"

Vrh

PostPostano: 22 sij 2013, 12:09 

Pa dobro, te nekretnine su sekundarne. Kaže da je direktni svjedok Thompsonovog odbijanja koncerta za RVI HVO.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 124 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: