|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Kazalište Postano: 19 ruj 2012, 07:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76004 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Kazalište je stalno u slaboj financijskoj situaciji jer županija i grad ne daju dovoljno novca. Međutim ljudi su kreativni i smišljaju predstave za novu sezonu.
Nova sezona u Hrvatskom narodnom kazalištu
Otiđite već ovaj tjedan u kazalište i provjerite vrijedi li plaćene karte. Ovim umjetnicima treba podrška, a građanima Mostara usluge kulture i kreativnosti.
Najbolji način da se "pomogne" kazalištu jest da se ide u njega.
Ovo je jedna od najvažnijih kulturnih institucija hrvatskog naroda u BiH.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: MOSTAR: Idete li ikad u kazalište? Postano: 19 ruj 2012, 07:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76004 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Čak i ako vas ne interesira toliko gluma, red je otić jedanput godišnje.
Pa ako vam se ne svidi, to više nije vaš problem, nisu vas uspjeli privuć i to je to. I ne morate više doć te godine. Ali ste izvršili građansku i hrvatsku obavezu. Dio ljudi kojima se svidi, postat će redovitiji posjetitelji, i napuniti kasu ovoj važnoj instituciji.
Mislim da ćemo im dati određenu reklamu na portalu. Jer oni nemaju para za marketing.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: MOSTAR: Idete li ikad u kazalište? Postano: 19 ruj 2012, 08:08 |
|
|
Težište teme je na Mostaru, ali nećemo zamjerit ni općenitu diskusiju o kazalištu, i institucijama koje uglavnom se ne mogu borit na tržišnim osnovama. Da se stvar pusti slobodnom tržištu sva kazališta bi bila zatvorena. A i neki fakulteti.
Na koji način se već na prvi pogled može pomoći kazalištu:
a) korištenjem usluga kazališta, tj. odlaskom (idealno s obitelji) kad god imaju nešto novo b) donacijama c) U komunikaciji s političarima davanjem do znanja da je stabilno financiranje bitnih institucija kao što je Sveučilište i kazalište, dobar dio odluke kome ćete dati glas. Državne dotacije su treći i glavni izvor financiranja kazališta a političari su ti koji raspodjeljuju državnu lovu, između ostalog i na temelju kombinatorike maksimaliziranja glasova distribucijom novca iz proračuna. d) ako ste zaposleni u školi u kojoj nije praksa odvođenja djece u kazalište, odvedite djecu jednom godišnje u kazalište / predložite vašoj školi ideju da se to prakticira
Eto da damo malu potporu kazalištu i ovdje na forumu.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: MOSTAR: Idete li ikad u kazalište? Postano: 19 ruj 2012, 08:22 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: MOSTAR: Idete li ikad u kazalište? Postano: 19 ruj 2012, 09:33 |
|
|
Ne zanima me toliko, ali otišao bih zbog podrške kreativnim umjetnicima i iz patriotskih razloga očuvanja institucije.
svi su ti odgovori nekako afirmativni. ovo su moji odgovori, sva tri:
8. ne volim gubiti vrijeme i novac na netalentirane ljude samo zato da oni imaju primanja. 9. obavezno odem kad se nudi nešto kvalitetno, ali i razumljivo širim masama, a ne samo kazališnim kritičarima 10. ne idem jer mi je liječnik zabranio zbog trauma od festivala suvremenog plesa
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: MOSTAR: Idete li ikad u kazalište? Postano: 19 ruj 2012, 09:36 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: http://www.hnk.ba/predstave/ zanimljiv repertoar u mostaru. u takvo kazalište bi se dalo ići češće, samo da mi je bliže...
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: MOSTAR: Idete li ikad u kazalište? Postano: 19 ruj 2012, 10:59 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: Ne zanima me toliko, ali otišao bih zbog podrške kreativnim umjetnicima i iz patriotskih razloga očuvanja institucije.
svi su ti odgovori nekako afirmativni A tema i jest uglavnom afirmativna.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: MOSTAR: Idete li ikad u kazalište? Postano: 22 sij 2013, 13:06 |
|
|
Ne znam kakav vam je repertoar ali trebalo bi razbiti tu iluziju o dosadnosti kazališta. Ima sjajnih predstava.
Ni nemaš toliko kvalitetnih filmova i serija za pogledatin pa zašto ne otići i par puta godišnje u kazalište?
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: MOSTAR: Idete li ikad u kazalište? Postano: 22 sij 2013, 14:17 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8044 Lokacija: Banovina Usora
|
S obzirom na naslov, anketa je vjerojatno namjenjena Mostarcima.
No ipak, ja ću bez sudjelovanja u anketi odgovoriti, da nekoliko puta godišnje obilazim kazališta, obično amaterska.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: MOSTAR: Idete li ikad u kazalište? Postano: 22 sij 2013, 16:18 |
|
|
Nisam ja glasovao. Samo kažem da je kazalište cool. Odnosno onoliko koliko i druge stvari. Kod nas ljudi imaju zazor i od kazališta i od knjiga, a bez toga nema naprijed.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: MOSTAR: Idete li ikad u kazalište? Postano: 22 sij 2013, 18:11 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15313 Lokacija: Misao svijeta
|
I ja odgovorih na pitanje. Idem par put godišnje, najdraže su mi opere.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: MOSTAR: Idete li ikad u kazalište? Postano: 15 ožu 2016, 17:02 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kazalište Postano: 08 svi 2022, 16:51 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kazalište Postano: 06 lip 2022, 06:21 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|