|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 29 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 01:23 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -na-budakuDuraković: Skupština će odlučivati o crkvi na Budaku Ćamil Duraković FOTO: Arhiva Nakon što je Općina Srebrenica zabranila nastavak izgradnje crkve na Budaku, a isto rješenje Ministarstvo prostornog planiranja entiteta Republika Srpska poništilo, Ćamil Duraković, načelnik Općine, obratio se za pomoć Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope. Kako u pismu stoji, postupanje Ministarstva je u direktnoj suprotnosti s Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi. Istovremeno, niz je argumenata protiv izgradnje crkve. Naime, crkva na Budaku nema praktični značaj, budući da je riječ o prostoru gdje žive Bošnjaci. Ne postoji ni historijski ili kulturološki osnov koji bi išao u prilog izgradnji nove crkve. S druge strane, planirana crkva se nalazi u neposrednoj blizni lokacija masovnih grobnica te može ugroziti dalju istragu. Posljednja zamjerka je i sama namjera, uzimajući u obzir da se crkva nalazi i u blizini Memorijalnog centra “Potočari”, što bez sumnje upućuje na to da je riječ o provokaciji, koji ima za cilj podizati međuetničke i međureligijske tenzije. Duraković je u pismu najavio da će ovo pitanje uputiti i Općinskom vijeću, te tražiti potporu zastupnika za nastavak djelovanja na putu borbe protiv diskriminacije, širenja mržnje i međuetničkih tenzija u zajednici.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 01:24 |
|
|
Znači ipak su zakonski nemoćni čim se okreću EU za pomoć. Sve OK, ali što ako stigne odbijenica. Ili samo blefiraju.
|
|
Vrh |
|
 |
Kovach
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 01:26 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2012, 10:36 Postovi: 608 Lokacija: Bošnjački institut
|
Opet on inatiše.
Da Bog da tebi i svakome ko razmišlja poput tebe bila džamija u dvorištu.
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 01:27 |
|
|
Srbi se vama ne petljaju koliko ih gradite u Sarajevu. Tako i vi gledajte svog posla.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 01:42 |
|
|
Jbt, crkva pa provokacija... 
|
|
Vrh |
|
 |
Reis Sejdo
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 02:06 |
|
|
Zar nije službena priča ono "u 200 metara i crkva i džamija i...."
I Srebrenici treba multietničnost, a ne samo Sarajevu.
Izgleda da su ovi u Srebrenici poslušali ove u Sarajevu kako govore.
_________________ Federacija BiH: Sveto rimsko carstvo hrvatskog naroda
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 02:28 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Jbt, crkva pa provokacija...  Hm, a dal će na njoj pisat nešto na ćirilici? I šta će to Srbima? Kakvog će im dobra donijeti? Zar nije bolje da se bave ekonomijom?
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 02:53 |
|
|
Metemma je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Jbt, crkva pa provokacija...  Hm, a dal će na njoj pisat nešto na ćirilici? I šta će to Srbima? Kakvog će im dobra donijeti? Zar nije bolje da se bave ekonomijom? Amen.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 10:54 |
|
|
BBC je napisao/la: Znači ipak su zakonski nemoćni čim se okreću EU za pomoć. Sve OK, ali što ako stigne odbijenica. Ili samo blefiraju. Ako ti se dopadaju preimenuj Vatikan u Hilandar
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 11:01 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: BBC je napisao/la: Znači ipak su zakonski nemoćni čim se okreću EU za pomoć. Sve OK, ali što ako stigne odbijenica. Ili samo blefiraju. Ako ti se dopadaju preimenuj Vatikan u Hilandar opusteno, pravi se gomila crkava po celoj istocnoj srpskoj, koliko da se zna cije je
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
 |
Drinski vuk
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 11:06 |
|
Pridružen/a: 23 sij 2013, 02:16 Postovi: 877 Lokacija: Ambasada Republike Srpske u Sarajevu
|
Oni su napravili toliko dzamija da kad bi se nekim slucajem svi Srbi i Hrvati poturcili ne bi mogli ni blizu popuniti kapacitete.
_________________ DzoniBG Amerikance mogu da vole, i da im se dive samo inferiorni pojedinci i narodi...
|
|
Vrh |
|
 |
Kovach
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 11:11 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2012, 10:36 Postovi: 608 Lokacija: Bošnjački institut
|
Crkva na Budaku nikada nije bila. Još je naselje skoro pa isključivo bošnjačko. Stvarno moraš biti zloban kad tvrdiš da se tu radi o nešto trećem a ne provokacijom.
A ovim srbadinima, padobrancima s onu strane Drine, poručujem da me mogu povući za obrezani.
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 12:09 |
|
|
Kovach je napisao/la: Crkva na Budaku nikada nije bila. Još je naselje skoro pa isključivo bošnjačko. Stvarno moraš biti zloban kad tvrdiš da se tu radi o nešto trećem a ne provokacijom.
A ovim srbadinima, padobrancima s onu strane Drine, poručujem da me mogu povući za obrezani. kakva drina, sa obe strane je jedan narod
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 12:57 |
|
|
Kovach je napisao/la: Crkva na Budaku nikada nije bila. Još je naselje skoro pa isključivo bošnjačko. Stvarno moraš biti zloban kad tvrdiš da se tu radi o nešto trećem a ne provokacijom.
A šta ćemo za džamije izgrađene na srpskoj zemlji, kao one po selima oko Sanskog Mosta, Olova itd. Ili šta ćemo za leglo vehabija džamiju Kralja Fahda u Nedžarićima, takođe izgrađenu na srpskom zemljištu. Ili onu na Mojmilu? Kao to nije provokacija već širenje vjere i ljubavi među ljudima?
|
|
Vrh |
|
 |
Popisnova
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 13:14 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ili šta ćemo za leglo vehabija džamiju Kralja Fahda u Nedžarićima, takođe izgrađenu na srpskom zemljištu. Ili onu na Mojmilu?
Zar nije to ona ista vehbijska utvrda na Alipašinom polju? Jasno je ko dan da je danas bogomolja primarno kamen međaš i političko-provokativno oružje, a ne mjesto nekakve bogobojaznosti, utočište od zla i sve ono o čemu nas religija neuspješno pokušava naučiti. Kada tako posložimo stvari, onda nema smisla da neku očiglednu lošu najmeru opravdavamo očiglednom lošom namjerom nekog drugog.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 13:16 |
|
|
Popisnova je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Ili šta ćemo za leglo vehabija džamiju Kralja Fahda u Nedžarićima, takođe izgrađenu na srpskom zemljištu. Ili onu na Mojmilu?
Zar nije to ona ista vehbijska utvrda na Alipašinom polju? Da greška, na Alipašinom.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 13:21 |
|
|
pa nisu li bošnjaci najveći poklonici "multietničnosti", a kad se ista pojavi u svom najboljem obliku, onda kuknjava...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 13:34 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Popisnova je napisao/la: Zar nije to ona ista vehbijska utvrda na Alipašinom polju?
Da greška, na Alipašinom. Ipak ti jako dobro poznajes glavni grad tvoje domovine.
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 13:38 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Da greška, na Alipašinom. Ipak ti jako dobro poznajes glavni grad tvoje domovine. ako je bećiru kuduzu glavni grad bih mogla biti foča, što agi ne bi mogla biti banja luka...
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 13:42 |
|
|
Popisnova je napisao/la: Kada tako posložimo stvari, onda nema smisla da neku očiglednu lošu najmeru opravdavamo očiglednom lošom namjerom nekog drugog. Nije stvar o opravdavanju već o bošnjačkom licemjerju. Sa crkvom izgrađenom u dvorištu nene Fate dave godinama i nema ga ko o tome na TV nije čuo barem 50 puta a o istim stvarima kod sebe, ni habera.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 18:09 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Popisnova je napisao/la: Kada tako posložimo stvari, onda nema smisla da neku očiglednu lošu najmeru opravdavamo očiglednom lošom namjerom nekog drugog. Nije stvar o opravdavanju već o bošnjačkom licemjerju. Sa crkvom izgrađenom u dvorištu nene Fate dave godinama i nema ga ko o tome na TV nije čuo barem 50 puta a o istim stvarima kod sebe, ni habera. pa kad ova nije u dvorištu nene fate....
|
|
Vrh |
|
 |
Melcher
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 06 vel 2013, 23:54 |
|
Pridružen/a: 16 vel 2012, 15:37 Postovi: 952 Lokacija: AID Headquarters
|
Daj osa ne pravi se lud. Ti bi reagirao na isti način kada bi Srbi digli pravoslavnu crkvu tik iz memorijalni centar u Vukovaru.
Ima sto prikladnijih lokacija za tu crkvu a oni izabrali baš tu, u isključivo bošnjačkom selu. Mora da je "slučajnost".
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 07 vel 2013, 00:19 |
|
|
Ako bude crkve, biće i popa, pa će u selu biti makar jedan hrišćanin.
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 07 vel 2013, 00:33 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Ništa protiv crkve, ali nema smisla ako stvarno u tom mjestu nema Srba. Budimo realni...
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Europo pomozi, mi ne bi crkvu Postano: 07 vel 2013, 01:16 |
|
|
A ko kaže da nema Srba, osim Bošnjaka? Mislim, ako nema Srba, stvarno i nema neke potrebe za crkvom, ali ako smo došli do toga da nam isti oni koji su tolike džamije posadili a da nikog nisu pitali svako malo određuju treba li nam crkva tamo ili ovamo, e onda u pizdu materinu sve. Pitaju li oni nas gdje im treba džamiija?
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|