|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
hinterland
|
Naslov: Edo Maajka Postano: 01 kol 2012, 13:45 |
|
|
Najbolji reper na Balkanu. Legenda...
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
Vrh |
|
|
škerac
|
Naslov: Re: Edo Maajka Postano: 01 kol 2012, 14:18 |
|
|
Odličan! Nema dalje...
Ovako, kod nas se od Dejtona godine broje ljudi se ljudi boje i svako glasa za svoje
Brdjani postaju gradjani do jucer svjetla gasili sjekirama a sad su u odijelima Mirnese, sredi ih Mirnese jebi im mater ako se ti pocnes prodavat' i tebi cu mater jebavat' da znas
Nije bitna ideologija bitna je biologija bitna je genetika ******, ustase i cetnika
Svaka ovca svome krdu krave uz telad u sarena vrata gledat jedni drugima mater jebat
Znam ko je poceo rat znam sta je glad znam kad su Seseljevci dosli u moj grad
Pricam o onom kako je sad slabo se micemo s mjesta puni smo rupa k'o nasa cesta cesto vucemo rucnu - vidi svaki biser isli bi naprijed al' volimo taj rikverc
Postalo nam navika da ne radi ni jedna fabrika malverzacije presutimo gazde ne ljutimo
Navikli se, na gebiru i u miru mladi iz zemlje bjeze izbjeglice se vratit' nece ne moraju, nek zara?°uju nek nam salju para mi cemo zivit u mraku i jedni drugima jebavat majku
Cijela drzava placa reket po kucama oruzja od rata cuje se zveket imamo mina ko jagoda pune oranice al' nece brati urod ovi sto su pravili sadnice
Bole nas kite, imamo resursa vise pogotovo metala, govana, metana to je nas zrak i hrana s tim nas vodje hrane ne znam za vas, ja sam sit u mene vise ne stane
Svako *** u drzavi pusi zatvara usi pred nepoznatim ljudima drzim jezik za zubima da l' selam, zdravo, bog kako je pravo ne znam vise sta da kazem u sranju da se ne nadjem
Bace u uho bubu sviraju ratnu trubu ljude drukcijeg pogleda imaju na zubu a da im isprave pogled poslace jedan odred da im zapaljenu kucu gledaju kroz dvogled
Al' nema ratne nevjere sto moze unistit temelje onaj korijen kuce u kojem su nase duse onu burmu i lanac sto u temelj baci Bosanac
Kad kucu pravi u temelj dio sebe stavi srusi do temelja, ne ide temelj on ce ostat' vjecan k'o Sava
Mater vam jebem mater vam jebem mater vam jebem mater vam jebem
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Edo Maajka Postano: 01 kol 2012, 15:44 |
|
|
Vrhunski tekst. Sve točno 100%.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Edo Maajka Postano: 01 kol 2012, 16:40 |
|
|
Sta sve Brcko nece izbaciti.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Edo Maajka Postano: 01 kol 2012, 16:41 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Edo Maajka Postano: 01 kol 2012, 18:49 |
|
|
Molim lijepo, sam se izbacio.
|
|
Vrh |
|
|
hinterland
|
Naslov: Re: Edo Maajka Postano: 01 kol 2012, 22:26 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Edo Maajka Postano: 17 vel 2013, 03:08 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
|
Edo je vrlo dobar liričar, ali koga boli ku#ac za rat, posebno novu generaciju koja nije ni preko TV-a gledala rat, malo je smorio sa tom pričom i suviše je rezervisan za dnevnopolitičke prilike u Bošnji. Najbolji reper na Balkanu je jedan purger ... pa ko će drugi nego Nered. Lirički ne pripada samom vrhu, pa čak i kada je flow u pitanju, ali ubedljivost koju poseduje i harizma ga izdvaja iz gomile balkanskih repera. Ovo se sluša i danas posle 15 godina, slušaće se i sutra, a Edo i njegova ratna politika su prošlost.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Edo Maajka Postano: 18 vel 2013, 22:05 |
|
|
Mnogi u Bosni pisali takve tekstove puno prije ede. Fala Bogu materijala na kilometre
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Blitz
|
Naslov: Re: Edo Maajka Postano: 16 sij 2016, 15:02 |
|
|
Moram da priznam da mi je sada malo i žao Ede ... mada on ostaje licemer, mnoge stvari ne želi da prizna kao i u ovom intervjuu Ne vredjaju ga ljudi, nego Muslimani ... budi muško reci to otvoreno, šta boli ku%ac nekog Srbina ili Hrvata što si oženio Jevrejku ... meni je čak i drago što čovek nije završio u ISIS ideologiji. Edo Maajka: Ljudi me mrze i vrijeđaju jer sam oženjen JevrejkomBosanskohercegovački reper Edo Maajka se na svojoj zvaničnoj Facebook stranici oglasio povodom nedavnih medijskih napisa i negativne komentare zbog toga što je u braku sa Jevrejkom Lillom. Edo Maajka navodi da se o njemu šire neistine, tačnije o njegovom navodnom prelasku na drugu religiju, jer je njegova supruga Jevrejka. "U zadnjih oko mjesec dana svjedoci ste sistematskog napada na mene putem weba. Šire se neistine o meni i mom navodnom prelasku na drugu religiju, dijele se članci koji nemaju veze s naslovima, pišu se blogovi puni mržnje i osude koje nemaju veze sa istinom. Ljudi me vrijeđaju putem interneta, ne samo mene nego cijelu moju obitelj. Ako pogledate, većina tih uvreda dolazi iz razloga jer sam oženjen Jevrejkom. To pokazuje mržnju prema Jevrejima koja me je iznenadila količinom. Ja niti jednom izjavom ili postupkom nisam opravdao tu mržnju, ne znam uopće kako se može opravdati tuđi primitivizam. Dok sam bio oženjen Hrvaticom znalo je biti pljuvanja, ali ovo sada je čista mržnja i totalno pretjerivanje. Ljudi koji generalno mrze Hrvate, Srbe, Bošnjake, Jevreje, Palestince, ili bilo koju etničku, religijsku, ili rasnu skupinu, nisu moji prijatelji i za mene su u najmanju ruku bliski fašizmu. Takvih ima svugdje, moja greška je bila što sam mislio da među Bošnjacima ima malo toga, ali svi ovi komentari na mom profilu, na portalima i netu, ispod članaka vezanih za mene mi govore jednu drugu tešku istinu, govore je svima nama. Doslovce me se udaljava kao sina koji je uradio nešto loše jer je oženjen za pripadnicu druge religije i nacije, dok se na Jevreje gleda kao na sramotu i dehumanizira ih se sa svakom rečenicom. Ja sam ponosan što sam Bosanac, ponosan sam što imam i BiH i hrvatski pasoš i volim svoju obitelj ma koliko je vi mrzili. Ja volim sve ljude i ne dijelim ih po naciji i religiji. Većina je samo pokazala da misli da je takva, ali je daleko od toga", napisao je Edo Maajka na zvaničnoj Facebook stranici. Podsjećamo, Edo Maajka se sa sadašnjom suprugom vjenčao u aprilu 2012. godine u Zagrebu, ali samo u općini, jer su različitih vjeroispovijesti. http://www.klix.ba/magazin/muzika/edo-m ... /140806131
_________________ Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.
|
|
Vrh |
|
|
Forumašš
|
Naslov: Re: Edo Maajka Postano: 16 sij 2016, 15:11 |
|
|
Vijest stara dvije godine. Mada komentari su uvijek zabavni
_________________ Giggity giggity goo!
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Edo Maajka Postano: 16 sij 2016, 15:25 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3294 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
Ne znam sto covjeka pljuju. Ozeniti pripadnicu "People of the Books" je nama Muslimanima dozvoljeno.
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|