|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 81 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zomby
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 11:20 |
|
|
Hoce li i ovi na proacun zalec
|
|
Vrh |
|
|
UrDe
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 17:09 |
|
|
Nećemo leći na proračun, ako do sada nismo nećemo ni odsada. Ne udara se ni na Zagreb ni na državu, za nečiju informaciju kao što ni ne postoji središnja državna vlast, u biti postoji kao županija, ali sami istražite koje su ovlasti i u čemu participiraju županije. U Dalmaciju se uložilo više nego u Slavoniju i Baranju ali ne zbog države nego zbog stranih investitora, provjeri ;) vi još o separatizmu pričate, ne mogu vjerovati, u redu, kako god... Što se tiče regionalizacije, savjetujem da uzmete nešto od literature i pročitate, otvorit će vam oči, regionalizacija nije federalizam ili separatizam... :) Kako god, ne odustajemo, imamo argumente, možemo i hoćemo, pitanje je vremena, kad se izmanipuliranim ljudima objasni, laički zašto se Hrvatska može i treba regionalizirati, pitanje je koliko će ubuduće stranke koje ne žele decentralizirati državu participirati u vlasti, HDZ koji dan danas 'fura' nacionalni naboj sa UDBA-šom na čelu i SDP koji će završiti ono što je započeo Sanaderov HDZ, rasprodati do kraja sve šta se može a samo da se ne istraži i ne vrati ukradeno od države! Živili mi ;)
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 17:23 |
|
|
Konstantno vrtite istu priču, a ne nudite rješenja Imate li možda kakvu kartu regionalizacije Hrvatske, kolika bi bila razina autonomije tih regija?? Najlakše je reći mi želimo decentralizaciju i to je sad kao gotovo, uđite malo u dubinu problema
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
UrDe
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 18:33 |
|
|
Rješenje će biti ponuđeno, nije to složiti 3o metara drva Radi se kako i na planu regionalizacije tako će i karta biti predočena, u članku na vrhu piše prvi dio, znači biti će ih još ;) U suštini smo u dubini problema, regionalizirati znači dati svima jednaku šansu, sad, nije lako odrediti tip regije jer ih mnogo ima, treba paziti na samo uređenje i statut regija koji se mora regulirati samim Ustavom RH kako ne bi došlo do situacije kao što je u Španjolskoj, zato se ide polako ali sigurno. Članak je napisan da pobudi uspavane ljepotice na razmišljanje, na konstruktivno mišljenje i da bude poticaj da se ljudi priključe u raspravu i u kreiranju. Na žalost, malo je interesa u ovoj grani znanosti jer je mlada i ljudi brkaju pojmove. Dobro što si spomenuo autonomiju, svaka regija koja okvirno postoji, kako u EU tako i svugdje u svijetu. ima autonomiju u dopuštenoj granici. Ona će postojati, ali nikad u potpunosti baš iz razloga da ne trpimo pojedine (Istra-IDS-Jakovčić) ispade i da se to uopće više ne dogodi, mislim na potezanje pitanja o nekakvom 'otcjepljenju'. Barem kod nas u Dalmaciji nikad niko nije spomenuo otcjepljenje od Hrvatske, ali se dosta priča o neravnoj raspodjeli financijskih sredstava i naši uhljebi dolje šute jer imaju koristi :) Obzirom da malo ljudi radi na regionalizaciji, neće se moći u kratkom roku dati uspješan rezultat koji bi zadovoljio svačije apetite. Strpljen-spašen, ne želimo žuriti da i sami ne upadnemo u zamke koje postoje da nas se smatra separatistima nakon svega i dobre volje :)
|
|
Vrh |
|
|
UrDe
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 18:34 |
|
|
Ukratko, ponavljam, bit će još članaka, kako se bude razvijao koncept u smislu da se može i realizirati, ići ćemo dio po dio u javnosti sa tim ;-) Nadam se da će masa vas promijeniti mišljenje što se tiče regionalizacije! :-)
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 18:37 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Pessimus dux je napisao/la: SDB je napisao/la: Dalmacija je od strateškog značaja i treba ulagati jer nacija bez solidarnosti ne može opstati (to se odnosi i na Hrvate BiH). Međutim, treba stvari nazvati pravim imenom. Pa moj je opći dojam da se u Dalmaciji u posljednjih 20-ak godina ostvarilo daleko više projekata i ulaganja nego u Slavoniji i Baranji. Stoji.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 18:58 |
|
|
SDB je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: Pa moj je opći dojam da se u Dalmaciji u posljednjih 20-ak godina ostvarilo daleko više projekata i ulaganja nego u Slavoniji i Baranji. Stoji. Pitanje je možemo li uopće Dalmaciju nazvati zakinutom regijom, ne znam za niti jedan projekt koji im je očajnički potreban, a da nije barem pokrenut, to se ne može reći za druge...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 21:22 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
volvoks je napisao/la: SDB je napisao/la: Stoji.
Pitanje je možemo li uopće Dalmaciju nazvati zakinutom regijom, ne znam za niti jedan projekt koji im je očajnički potreban, a da nije barem pokrenut, to se ne može reći za druge... Željeznička pruga ? Probaj vlakom doći iz Zagreba u Zadar/Šibenik/Split, ako se ukrcaš na vlak slobodno napiši "Vidimo se za par dana" . Veći problem od putničkog prijevoza je teretni prijevoz koji je u još goroj situaciji, a u Dalmaciji se nalaze (buduća) luka Zadar i luka Ploče. Glede infrastrukture ni Slavonija nije zakinuta, tu je više problem okruženja Slavonije koje je jad i bijeda, Zagreba koji usisava većinu sposobnih kadrova te nedostatak poduzetničke inicijative.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 22:49 |
|
|
Ovakvo licitiranje nema smisla. Rekao bih da od osamostaljenja nije postojala ciljana kontinuirana politika zanemarivanja bilo kojeg kraja Hrvatske. Ono što se je događalo su nekompetentnost, partikularni interesi pojedinih političara, korupcija i slične stvari koje su stvorile (i još stvaraju) mnoge repove.
Što se Zagreba tiče, u neke njegove prioritete je otišlo malo (proširenje obilaznice, regulacija Save, željeznički čvor, aerodrom), ali isto tako je činjenica da je Zagreb startao s mnogim prednostima radi kojih i nije bilo prioritetno ulagati u njega (primjerice, kompletna plinifikacija). Tome dodajmo da nije popularno da država ulaže izravno u Zagreb, zbog percepcije da je ionako sve u Zagrebu i to je to.
Ukratko, riječ je o vrlo osjetljivom procesu balansiranja, uz koji ne idu frazetine i političke floskule kojih sam se načitao od ovog "urbanog desničara".
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 23:01 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: volvoks je napisao/la: Pitanje je možemo li uopće Dalmaciju nazvati zakinutom regijom, ne znam za niti jedan projekt koji im je očajnički potreban, a da nije barem pokrenut, to se ne može reći za druge... Željeznička pruga ? Probaj vlakom doći iz Zagreba u Zadar/Šibenik/Split, ako se ukrcaš na vlak slobodno napiši "Vidimo se za par dana" . Veći problem od putničkog prijevoza je teretni prijevoz koji je u još goroj situaciji, a u Dalmaciji se nalaze (buduća) luka Zadar i luka Ploče. Glede infrastrukture ni Slavonija nije zakinuta, tu je više problem okruženja Slavonije koje je jad i bijeda, Zagreba koji usisava većinu sposobnih kadrova te nedostatak poduzetničke inicijative. Isto vrijedi i za odnos Dalmatinaca prema željeznici, vama je bus svetinja Što bi trebali reći Zagorci koji se masovno voze vlakovima, a još uvijek im nije elektrificirana pruga i uvijek im šalju najlošije vagone??
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 23:04 |
|
|
SDB je napisao/la: Ovakvo licitiranje nema smisla. Rekao bih da od osamostaljenja nije postojala ciljana kontinuirana politika zanemarivanja bilo kojeg kraja Hrvatske. Ono što se je događalo su nekompetentnost, partikularni interesi pojedinih političara, korupcija i slične stvari koje su stvorile (i još stvaraju) mnoge repove.
Što se Zagreba tiče, u neke njegove prioritete je otišlo malo (proširenje obilaznice, regulacija Save, željeznički čvor, aerodrom), ali isto tako je činjenica da je Zagreb startao s mnogim prednostima radi kojih i nije bilo prioritetno ulagati u njega (primjerice, kompletna plinifikacija). Tome dodajmo da nije popularno da država ulaže izravno u Zagreb, zbog percepcije da je ionako sve u Zagrebu i to je to.
Ukratko, riječ je o vrlo osjetljivom procesu balansiranja, uz koji ne idu frazetine i političke floskule kojih sam se načitao od ovog "urbanog desničara". To je točno. Štoviše RH je barem prvih 10 godina svoga postojanja kontinuirano brinula za Hrvate iz svih krajeva, u obje hrvatske nacionalne države. Kad su neki intelektualci koji su bili nosivi stupovi lokalnih podružnica naše najveće državotvorne stranke umrli, ili kada su se povukli u političku mirovinu na scenu su stupili u većini slučajeva poltroni i krkani (čast izuzetcima), što je najgore to se dogodilo upravo onda kada je nosivi stup čitave države i stranke bio na samrti. Ukratko prošlo desetljeće je obilježila puno gora i ne sustavna provedba politike brige o svim dijelovima Hrvatske i Hrvata u BiH upravo zbog tipova koji bi sebe stavljali ispred države, kao i nestručnosti nekih drugih pri vrhu vlasti .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 23:20 |
|
|
volvoks je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Željeznička pruga ? Probaj vlakom doći iz Zagreba u Zadar/Šibenik/Split, ako se ukrcaš na vlak slobodno napiši "Vidimo se za par dana" . Veći problem od putničkog prijevoza je teretni prijevoz koji je u još goroj situaciji, a u Dalmaciji se nalaze (buduća) luka Zadar i luka Ploče. Glede infrastrukture ni Slavonija nije zakinuta, tu je više problem okruženja Slavonije koje je jad i bijeda, Zagreba koji usisava većinu sposobnih kadrova te nedostatak poduzetničke inicijative.
Isto vrijedi i za odnos Dalmatinaca prema željeznici, vama je bus svetinja Što bi trebali reći Zagorci koji se masovno voze vlakovima, a još uvijek im nije elektrificirana pruga i uvijek im šalju najlošije vagone?? Bus je svetinja jer je jedini kraj koji je bio dobro povezan vlakovima jedno kratko vrijeme Juge bio pravac Udbina-Gračac-Knin, nikom nije padalo na pamet koristiti te vlakove nakon obnavljanja cesta prema Zagrebu. Nisam rekao da drugi krajevi nemaju svojih problema.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 23:25 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: volvoks je napisao/la: Isto vrijedi i za odnos Dalmatinaca prema željeznici, vama je bus svetinja Što bi trebali reći Zagorci koji se masovno voze vlakovima, a još uvijek im nije elektrificirana pruga i uvijek im šalju najlošije vagone?? Bus je svetinja jer je jedini kraj koji je bio dobro povezan vlakovima jedno kratko vrijeme Juge bio pravac Udbina-Gračac-Knin, nikom nije padalo na pamet koristiti te vlakove nakon obnavljanja cesta prema Zagrebu. Nisam rekao da drugi krajevi nemaju svojih problema. Dok se putno vrijeme vlaka na relaciji Zagreb-Split ne smanji na 4 sata, vožnja vlakom je besmislena. To se moglo realizirati, krenulo se ambiciozno u obnovu, ali se kao i često zastalo na pola puta, nije montirana kupljena signalizacija, itd. Inače, cesta Gračac-Knin je asfaltirana tek 1989.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 23:30 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Bus je svetinja jer je jedini kraj koji je bio dobro povezan vlakovima jedno kratko vrijeme Juge bio pravac Udbina-Gračac-Knin, nikom nije padalo na pamet koristiti te vlakove nakon obnavljanja cesta prema Zagrebu. Nisam rekao da drugi krajevi nemaju svojih problema.
Dok se putno vrijeme vlaka na relaciji Zagreb-Split ne smanji na 4 sata, vožnja vlakom je besmislena. To se moglo realizirati, krenulo se ambiciozno u obnovu, ali se kao i često zastalo na pola puta, nije montirana kupljena signalizacija, itd. Inače, cesta Gračac-Knin je asfaltirana tek 1989. Nisam govorio o cestama već o željeznicama, a Gračac i Knin su bili povezana čvorišta.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 23:33 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: Dok se putno vrijeme vlaka na relaciji Zagreb-Split ne smanji na 4 sata, vožnja vlakom je besmislena. To se moglo realizirati, krenulo se ambiciozno u obnovu, ali se kao i često zastalo na pola puta, nije montirana kupljena signalizacija, itd.
Inače, cesta Gračac-Knin je asfaltirana tek 1989.
Nisam govorio o cestama već o željeznicama, a Gračac i Knin su bili povezana čvorišta. Zadnju rečenicu sam uzgred spomenuo, kao zanimljivost.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 05 ožu 2013, 23:37 |
|
|
SDB je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Nisam govorio o cestama već o željeznicama, a Gračac i Knin su bili povezana čvorišta.
Zadnju rečenicu sam uzgred spomenuo, kao zanimljivost. Dobro nije se baš moglo isčitati iz istoga. Inače današnja općina Gračac je spoj dviju općina tj. stare općine Gračac i općine Zrmanja sa središtem u Zrmanja Kasaru, a do formiranja megaopćine(veće od Međimurske Županije) je dovela klasična ličko-krbavska priča depopulacije krajeva. Dovoljno je vidjeti koliko su nekada ti krajevi po popisima imali stanovnika.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 06 ožu 2013, 00:09 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5851 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Zadar1993 je napisao/la: Dobro nije se baš moglo isčitati iz istoga. Inače današnja općina Gračac je spoj dviju općina tj. stare općine Gračac i općine Zrmanja sa središtem u Zrmanja Kasaru, a do formiranja megaopćine(veće od Međimurske Županije) je dovela klasična ličko-krbavska priča depopulacije krajeva.
Dovoljno je vidjeti koliko su nekada ti krajevi po popisima imali stanovnika. Općina Gračac (u današnjim granicama) 1921. = 25 437 st. 2011. == 4 690 st.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 06 ožu 2013, 00:13 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Dobro nije se baš moglo isčitati iz istoga. Inače današnja općina Gračac je spoj dviju općina tj. stare općine Gračac i općine Zrmanja sa središtem u Zrmanja Kasaru, a do formiranja megaopćine(veće od Međimurske Županije) je dovela klasična ličko-krbavska priča depopulacije krajeva.
Dovoljno je vidjeti koliko su nekada ti krajevi po popisima imali stanovnika. Općina Gračac (u današnjim granicama) 1921. = 25 437 st. 2011. == 4 690 st. Upravo to.
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 06 ožu 2013, 00:25 |
|
|
UrDe je napisao/la: Nećemo leći na proračun, ako do sada nismo nećemo ni odsada. Ne udara se ni na Zagreb ni na državu, za nečiju informaciju kao što ni ne postoji središnja državna vlast, u biti postoji kao županija, ali sami istražite koje su ovlasti i u čemu participiraju županije. U Dalmaciju se uložilo više nego u Slavoniju i Baranju ali ne zbog države nego zbog stranih investitora, provjeri ;) vi još o separatizmu pričate, ne mogu vjerovati, u redu, kako god... Što se tiče regionalizacije, savjetujem da uzmete nešto od literature i pročitate, otvorit će vam oči, regionalizacija nije federalizam ili separatizam... :) Kako god, ne odustajemo, imamo argumente, možemo i hoćemo, pitanje je vremena, kad se izmanipuliranim ljudima objasni, laički zašto se Hrvatska može i treba regionalizirati, pitanje je koliko će ubuduće stranke koje ne žele decentralizirati državu participirati u vlasti, HDZ koji dan danas 'fura' nacionalni naboj sa UDBA-šom na čelu i SDP koji će završiti ono što je započeo Sanaderov HDZ, rasprodati do kraja sve šta se može a samo da se ne istraži i ne vrati ukradeno od države! Živili mi ;) Fino. Da li ce te se boriti da sve stranke budu van domasaja proracunskih sredstava!?
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 06 ožu 2013, 02:39 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
UrDe je napisao/la: Ne udara se ni na Zagreb ni na državu, za nečiju informaciju kao što ni ne postoji središnja državna vlast, u biti postoji kao županija, ali sami istražite koje su ovlasti i u čemu participiraju županije. Nisam neki pravni stručnjak, ali vidim da se ista terminologija koristi u nekim stručnijim tekstovima i analizama, npr. http://www.ijf.hr/FDI/antic.pdfhttp://polis.iju.hr/lokalna/lokalna/nadzor.html UrDe je napisao/la: U Dalmaciju se uložilo više nego u Slavoniju i Baranju ali ne zbog države nego zbog stranih investitora, provjeri ;) Vjerojatno dio odgovora leži i u tome, ali i dalje tvrdim da se u posljednjih 20-ak godina iz državnog proračuna više izdvajalo za Dalmaciju nego za Slavoniju i Baranju.
|
|
Vrh |
|
|
UrDe
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 06 ožu 2013, 18:17 |
|
|
zomby je napisao/la: UrDe je napisao/la: Nećemo leći na proračun, ako do sada nismo nećemo ni odsada. Ne udara se ni na Zagreb ni na državu, za nečiju informaciju kao što ni ne postoji središnja državna vlast, u biti postoji kao županija, ali sami istražite koje su ovlasti i u čemu participiraju županije. U Dalmaciju se uložilo više nego u Slavoniju i Baranju ali ne zbog države nego zbog stranih investitora, provjeri ;) vi još o separatizmu pričate, ne mogu vjerovati, u redu, kako god... Što se tiče regionalizacije, savjetujem da uzmete nešto od literature i pročitate, otvorit će vam oči, regionalizacija nije federalizam ili separatizam... :) Kako god, ne odustajemo, imamo argumente, možemo i hoćemo, pitanje je vremena, kad se izmanipuliranim ljudima objasni, laički zašto se Hrvatska može i treba regionalizirati, pitanje je koliko će ubuduće stranke koje ne žele decentralizirati državu participirati u vlasti, HDZ koji dan danas 'fura' nacionalni naboj sa UDBA-šom na čelu i SDP koji će završiti ono što je započeo Sanaderov HDZ, rasprodati do kraja sve šta se može a samo da se ne istraži i ne vrati ukradeno od države! Živili mi ;) Fino. Da li ce te se boriti da sve stranke budu van domasaja proracunskih sredstava!?
|
|
Vrh |
|
|
UrDe
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 06 ožu 2013, 18:18 |
|
|
naravno, smatramo da nijedna stranka ne bi trebala biti na teret Državi ;)
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 06 ožu 2013, 18:54 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Jesam ja to dobro razumio. Vi imate tek web stranicu ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
UrDe
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 07 ožu 2013, 02:36 |
|
|
imaš li je ti? ako radiš nešto konstruktivno, fino bi bilo podijeliti sa ostalima ili čuvaš samo za sebe? Nisi mi jasan nikako BBC... Daj se izjasni, kakvo je tvoje viđenje Hrvatske? Centralizirana ili decentralizirana država, ako je decentralizirana, na kakav način? o.O
|
|
Vrh |
|
|
urbanadesnica
|
Naslov: Re: Urbana desnica Postano: 07 ožu 2013, 12:50 |
|
|
Pročitao sam kako govorite da se u Dalmaciju najviše ulagalo proteklih godina. Mislite da su to državne investicije ili privatne? I navedite mi konkretno projekte u koje je uložen državni novac u Dalmaciji? Recite mi zbog čega je Splitsko-dalmatinska županija vodeća u RH po broju nezaposlenih? Njih čak 50.000. Recite mi zašto grad Split, kao drugi grad po veličini nema obilaznicu, pa se na ulazu u grad ljeti stvara ogroman čep, a da o crnim točkama na prometnici Trogir - Split - Omiš ne govorim. Zagreb, pa i Rijeka čak imaju obilaznicu, Split je nema. I čeka je već godinama. Zašto projekt Spaladium arene stoji nedovršen, zašto istočni do Splita još uvijek nema osnovnu infrastrukturu: kanalizaciju, zašto Istočna obala, još od odlaska Pape sa žnjanskog platoa, nije niti započeta, a najavljivani su ugromni projekti i ideje za Istočnu obalu? Željeznicom se od Splita do Zagreba vozite cijelu noć, točnije od 22:00h - 07:00h. Mislim da bi zapregom brže došao. Nije se samo proizvodnja ugasila, gase se i preostale firme, radnici ostaju bez posla. O splitskom sportu danas, da ne govorim. Zar smo osuđeni na život od turističke sezone do sezone? Prije nego počnete o Dalmaciji govoriti, bilo bi poželjno da u njoj neko vrijeme i živite. Isto tako što ja nemam pravo govoriti kako je vama u Hercegovini. To vi najbolje znate, iako mi gore žive i djed i baka. Točnije Hercegovci su. Imam osjećaj da "Urbana desnica" nekima smeta isključivo zbog naziva. Sadržaj i dosadašnje akcije ih u startu ne zanimaju, nego se donose zaključci na temelju imena. U glavama se fiksira odmah podjela na ruralno i urbano, zar ne? E pa dragi moji, ne radi se ovdje o tim podjelama. Ovdje se radi da je ime kao takvo provokacija brojnim Tomićima, Dežulovićima i sličnima, koji pojam urbanog poistovjetuju sa ljevicom. Također ovim imenom uzeli smo sadašnje predrasude koje stoje u glavama mnogih, kako vidim, pa smo spojili "nespojivo". Zbog čega? Da pokažemo kako je moguće ujediniti razjedinjeni hrvatski narod koji je zatrovan brojnim predrasudama. A najčešće ga se truje ili preko medija ili preko stranačkih ljudi kojima su njihove stranke i pozicije unutar njih bitnije i od ove države i od samih vas. A takvima ovo ime najviše smeta i glavna smo im prijetnja. Predlažem Vam da pogledate sve ono što je do sada učinjeno. Iz toga isčitajte tko smo i što smo, pa nam onda sudite: http://urbanadesnica.hr/category/urbanadesnica1/Pozdrav.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|