HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 ožu 2025, 22:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 231 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jugoslavija - u očima Hrvata, muslimana, Srba
PostPostano: 02 stu 2009, 16:06 

Tulkas je napisao/la:
Inkvizitor je napisao/la:

Bilo je i toga, samo od toga nikakve vajde osim stradanja ljudi. Poznata je ona brišnička ekipa ( selo kod Duvna) kad su pjevali neke pjesme kad je jedan od njih odlazio u vojsku.

meni je bilo zanimljivo da je to bila mjesec dana top tema u jugotisku a tada sam bio u Splitu, radio Split je radio emisije o tome..

momci su odležali ..sad ne znam koliko točno..

Bilo je toga i više nego je trebalo. Nije u vašim multi-kulti gradovima zato vam je i nepojmljivo..ja ne zamjeram toliko vama na multietničnosti tj bratstvu-jedinstvu kako se onda zvalo..ali ni vaša percepcija nije jedina koja je postojala..

Ocigledno je da ne razumijes neke stvari..Ali ni ja tebi ne zamjeram. Ja nisam birao gdje cu da se rodim niti imam sta kome da se pravdam koji kurac.. Sta sam ja sad trebao u osnovnoj skoli s 8, 10 ili 11 godina da biram svoje drugove po nacionalnosti?? Jel da pitam nekog malca od 9, jesi ti mali Hrvat, ako nisi s tobom necu da se igram.. Samo debil moze tako da razmislja..
Mom prijatelju Bruni, e njegovog starog su zveknuli u buksu jer je ovaj moj majmun kao 14-godisnjak na satu povijesti sebi kemijskom na ruci napisao, onako iz zajeba, NDH.. Iako nije imao pojma tocno sta je to, ali bio je stric iz Australije to ljeto u posjeti. Ha..Ko zna sto je sve cuo, Banjaluka je povjesno bila vrlo "nas" grad..
I da slusao sam prije a i sada hvala dragom Bogu i Corbu i onaj Orgazam i Idole, zaboli me kita sta ce ko na to da kaze. jel to bolji neki veliki Hrvat koji slusa Cecu, Seku picku materinu i ostale turbo cetnik folk pizdarije koje pune diskoteke sirom nase Herceg Bosne a i kolijevke nam Hrvatske...

PS nigdje tolike pomame za turbo folkom ko u mjestima gdje su Hrvati vecina...

pa ti si tražio da se pokaže gdje se mahalo hrvatskim zastavama. Ja sam ti dao primjer..ne doduše mahanja zastavama ali u suštini isto.

i šta se onda buniš.

Drugo, ja sam napisao da nikome ništa posebno ne zamjeram i to bi svatko pismen i razuman dao isčitati.

A turbofolk i priča o tome, Čorba, Ceca, Idoli nemaju veze s ničim.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 16:07 

Starfucker226 je napisao/la:
Citat:
Najantisrpskije od svega što je avnojevska politika izrodila bile su unutrašnje administrativne granice.

Nisu ni avnojske granice bile tako nepovoljne za Srbe, jer kad je stvorena SR BIH, ona je imala srpsku većinu, Srbi su bili najutjecajniji, oni su bili najbrojniji u partizanima i narod-žrtva, jugoslavenski državotvorni element unutar SR BIH. Komunisti su Srbima prepustili dominaciju nad SR BIH, nisu znali da će kasnije muslimana biti više nego Srba.

Ko je bio najbrojniji u partizanima.??????

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 16:08 

Na području SR BIH - Srbi, zar ne?

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 16:11 

Starfucker226 je napisao/la:

Na području SR BIH - Srbi, zar ne?

A to si ti mislio samo na BiH. Pa možda..s tim da je kokarda bila u džepu a petokraka na kapi i obrnuto.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 16:12 

Inkvizitore, mahalo se u pripizdinama i selima gdje se opet nasao neki Hrvat UDBAS koji je sve to lijepo prijavio.. Ja sam ti govorio da li si mogao u Mostaru, Zenici, Banjaluci, Sarajevu ili Tuzli takvo sto uciniti bez da ti se ista desi.. I to je bilo lako za iscitati.
U Banjaluci se pred crkvom nisu mogle pjevat ni bozicnje pjesme bez problema.. Mozda je moglo u Barlovcima ili Debeljacima ali u BL nije.

A da bilo je hrabrih Hrvata kad se popije pa u svom selu podju da se busaju u prsa.. toga je bilo i osobno sam bio prisutan na slicnima,a kasnije, kad odu na posao u grad ni prdca..

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 16:15 

Tulkas je napisao/la:
Inkvizitore, mahalo se u pripizdinama i selima gdje se opet nasao neki Hrvat UDBAS koji je sve to lijepo prijavio.. Ja sam ti govorio da li si mogao u Mostaru, Zenici, Banjaluci, Sarajevu ili Tuzli takvo sto uciniti bez da ti se ista desi.. I to je bilo lako za iscitati.
U Banjaluci se pred crkvom nisu mogle pjevat ni bozicnje pjesme bez problema.. Mozda je moglo u Barlovcima ili Debeljacima ali u BL nije.

A da bilo je hrabrih Hrvata kad se popije pa u svom selu podju da se busaju u prsa.. toga je bilo i osobno sam bio prisutan na slicnima,a kasnije, kad odu na posao u grad ni prdca..

Svejedno je bilo zapjevao u Banjalučkoj pripizdini ili duvanjskoj. Na isto ti se pisalo. Isto bi završio u bajboku. Dakle, nema neke razlike. Rizik je bio isti.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 16:17 

Tocno.. Gledalo se gdje i kako mozes.. Cisto sumljam da se puno ustasovalo i po zagrebu, Osijeku, Sibeniku za vrijeme komunisticke Jugoslavije..

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 16:21 

Tulkas je napisao/la:
Tocno.. Gledalo se gdje i kako mozes.. Cisto sumljam da se puno ustasovalo i po zagrebu, Osijeku, Sibeniku za vrijeme komunisticke Jugoslavije..
U Zagrebu je svake godine 10.4. grad bio pun milicije koja je okolo budno pazila da ne vidi neku moguću proslavu. Jel tako bilo i u BL?

slika

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 16:23 

Tulkas je napisao/la:

Šta je točno. Ja to nisam rekao. Svejedno je bilo gdje si zapjevao. Cijela Juga je bila pokrivena policijskim doušnicima.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 16:26 

Hrvat je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
U Zagrebu je svake godine 10.4. grad bio pun milicije koja je okolo budno pazila da ne vidi neku moguću proslavu. Jel tako bilo i u BL?

Kako da ne.. Sve je vrvilo od ustasa a murija ih je zatvarala.. e i ti nasao poredit Zagreb i Banjaluku glede Hrvatstva

Ti izgleda neznas koja je krivnja svaljena na BL Hrvate poslije 2. svjetskog rata, e tolika da nisi mogao da prdnes na hrvatskom a da te ne klepi narodna milicija

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 16:29 

Trebam ti crtat Inkvizitore??

Svejedno je bilo zapjevao u Banjalučkoj pripizdini ili duvanjskoj. Na isto ti se pisalo. Isto bi završio u bajboku..

Ovo gore sto si napisao je tocno ili se odrices onoga sto si napisao prije 5 minuta??

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 16:33 

Tulkas je napisao/la:
Trebam ti crtat Inkvizitore??

Svejedno je bilo zapjevao u Banjalučkoj pripizdini ili duvanjskoj. Na isto ti se pisalo. Isto bi završio u bajboku..

Ovo gore sto si napisao je tocno ili se odrices onoga sto si napisao prije 5 minuta??

A to ti dijeliš na BiH i Hrvatsku.

pa nismo o tome pričali ali dobro. Nije bilo isto radi nekih drugih stvari ali što se tiče ovih ne znam baš da je bila velika razlika. Nije se to pjevalo nigdje bez posljedica.

Pa u Zagrebu su ljudi završavali u bajboku zbog Ustani bane a kojoj je bila budnica koja nije imala negativnih konotacija na predhodni rat , dapače bila je antiimperijalistička, ali svaki rodoljubni zanos se ubijao. Preventivno.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 16:44 

Tulkas je napisao/la:
Hrvat je napisao/la:

Kako da ne.. Sve je vrvilo od ustasa a murija ih je zatvarala.. e i ti nasao poredit Zagreb i Banjaluku glede Hrvatstva

Ti izgleda neznas koja je krivnja svaljena na BL Hrvate poslije 2. svjetskog rata, e tolika da nisi mogao da prdnes na hrvatskom a da te ne klepi narodna milicija
Ma nije bilo nikakvih ustaša u ZG...
To je bila paranoja na strani jugoslavenskih vlasti, za koje je sve što je hrvatsko, bilo "ustaško"...

A 10.4. svake godine su valjda očekivali da će kao netko slaviti NDH. Profesori su u školi uvijek strogo poručili učenicima da se ne zadržavaju nigdje poslije škole i sl.
Uglavnom, teška paranoja je vladala u društvu.

slika

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 18:06 

Ja sam kao komunisticko zgebe, kao i sva ostala zgebad rodjena u Jugoslaviji, odgajan u duhu bratstva i jedinstva, vojnik strazu cuva, pionirska zakletva, kolo kozaracko na satu glazbe oko onih klupa, i tako dalje... to se nama sustavno trpalo u glavu.

O Stepi, Putniku, Sindjelicu, kosovki djevojci, majci Jugovica, znali smo bas sve... za Zrinskog nisam ni cuo do nekog tinejdzerskog doba, zapravo cuo sam ali nisam kuzio o cemu se radi... naime, baka je imala veliku umjetnicku sliku u spavacoj sobi, na kojoj se vide neke rusevine, gomila ljudi u nekom kao tunelu, civili i vojska, a na polusrusenim vratima stoji Nikola sa sabljom i zove ljude napolje u boj.... sjecam se da sam se plasio te slike, jer je stravicno surova, realna...

Tako da se bas ne moze reci da se o srpskim junacima nije nista znalo, znalo se itekako. Ali o Zrinjskom, Jelacicu, vrlo malo ili nimalo. U citankama SH jezika nije bilo niti jednog junackog epa o Nikoli Subicu, ali zato o Srdjanu i Mrdjanu svake godine po jedna maratonska.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 19:21 

RajvoSa je napisao/la:
Betandwin je napisao/la:
potpisujem ja i Ringa i tebe od rijeci do rijeci

A jesi ti "pravi" Sarajlija ili ko i mi dijete (ili unuk) došljaka :zubati

a moj se djed rodio u Sarajevu inače smo došli iz austrije od tamo vučemo korjene ...tako da sam ja praunuk došlje u Sarajevo , još ću dodati da mi se otac rodio prije drugog svjetskog rata u zgradi u Koševui da je u to doba stanovao u stanu ... :zubati

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 19:51 

Betandwin je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

A jesi ti "pravi" Sarajlija ili ko i mi dijete (ili unuk) došljaka :zubati

a moj se djed rodio u Sarajevu inače smo došli iz austrije od tamo vučemo korjene ...tako da sam ja praunuk došlje u Sarajevo , još ću dodati da mi se otac rodio prije drugog svjetskog rata u zgradi u Koševui da je u to doba stanovao u stanu ... :zubati

priča ala miljenko jergović. ti dakle niti nisi hrvat ti si asimilirani švabo koji nikada nije mogao niti shvatiti život hrvata iz bosne i hercegovine.
hrvati ste postali linijom manjeg otpora jer je ipak teže asimilirat se u pripadnike ne drugog naroda nego civilizacije.
u to vrijeme dolazak u bosnu je imao smisla samo za nekoga tko je svojoj domaji bio u takvom kurcu da mu je zaostala bosna bila prilika života.
tako su došli, švabe, česi, slovaci, mađari, fukare a s mišlju da su iznad naroda kojima su išli uređivati zemlju onako kako su injima jednom drugi uredili.
kako su se osjećali iznad, uskoro su se držali i izvan cijele zajednice jer im je mješavina međusobne netrpeljivosti i čudne kohabitacije naroda bosne izgledala pomalo morbidna, pa su kao manje zlo za bračne drugove odabirali hrvate samo zbog vjerske sličnosti.

zaključak, ti kao švabo nikada nećeš shvatiti mene kao hercegovačkog hrvata jer su tvoji bili niz vodu i uz sistem a moji su bili uvijek sumnjivi.
ako si živio u svinjcu koji se zvao sarajevo i u kojemu je glavna vrijednost bila količina žira, pa si se navinknuo na vrijednost, onda priznaj da je samo nestašica žira odnosno uzurpacija žira od strane drugog od tebe napravila hrvata.
ja nemam ništa protiv da ostaneš krme do kraja, ali nemoj mi onda upadat u priču i čudit se kako je to netko mogao ne navijati za jugoslaviju a istodobno u nekoj drugoj priči vrijeđat po muslimanima zato jer te ne doživljavaju ko svoga a u trećoj ismijavati one koji ne bi oženili muslimanku, jer kako ti kažeš to je zato jer ne znaju što je asfalt ili kakve si već svoje čaršijske fore bacao markanu zovući ga da dođe u srajevo i nagleda se grada.
slobodno ostani krme do kraja i jebe mi se ako tvoj jugovićki mozak nije od kapaciteta da bi shvatitio da je bilo ljudi koji nisu voljeli jugu, s tim da ja nisam taj koji je rekao da ne bi muslimanku ni štapom dirao ali kako sam naveo kapacitet mozga je ograničen pa nisi ni mogao znati.imao sam dobar citat pa sam ovo kao rekao tebi, al se još više možda odnosilo na onog jazavca ringa.
to vam ja kažem kao rođeni sarajlija!

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 20:00 

[quote="Tulkas"]O cemu sada poceti?? O gradovima, selima ili o bivsoj drzavi??
Evo, Capo je iznio svoje misljenje o gradovima i stanovnicima istih.. Moram priznati da me je lijepo nasmijao, ali ipak se ne bi slozio sa njegovim tezama 100%.. Ti sto stalno spominju asfalt i hodanje po njemu, WC i kupatilo u stanu a ne vani kao svoj najveci doseg u zivotu, ti su upravo oni pacijenti koji su nedavno "sasli" iz gornje i donje pripizdine u grad i do juce cuvali ovce po parkovima..

e tako je. i takvi su najglasniji u svojoj urbanosti.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 20:11 

capo daj smanji malo. Nimalo tolerancije. Ugledaj se malo na mene. :biceovodobro

šalu na stranu, svi ljudi imaju neku predpsovijest i osuđivati ih zbog nečega na što nisu najvećim djelom mogli utjecati je malo djetinjasto.

Šta, pa i ja sam navijao za Jugovinu, oš sad oplest i po meni.

uostalom , po vlastitom priznanju, to su sve bili ševci i po, jebači od zanata, pa vidiš da su branili hrvatsku muškost i čast.. :zubati jel ti vidiš koji su to nizovi imena.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 20:12 

Tulkas je napisao/la:

Uvijek je bilo ljudi koju su digli glas i zavrsili u cuzi! To se nije dalo izbjeci, bez obzira na okolnosti, posljedice su bile uvijek iste. Nije tu rijec o ustasovanju, al samo posjedovanje nekog znakovlja ili trobojnice je bilo dovoljno!
Nasi decki su na sam Bozic 1989 zavrsili u zatvoru zbog pjevanja domoljubnih pjesama i trobojnica koje su imali objesene oko vrata! :hrvatinic

U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 20:15 

caporegime je napisao/la:

hahahahaahahaha ti asfalta nisi vidio dok u vojsku nisi krenuo ,ako si je sluzio uopće jer vidim iz ovih tvojih piskaranja da si najvjerovatnije neki kuražan pubertetlija koji žali što nema rata sada pa da i on malo jebe majku četničko ustašu balijama i četnicima , pun je internet takvih ratnika što nemogu prežalit što ih je rat fulio pa sad glume velike hrvatine ,srbende itd
ps vide ti se kompleksi provincije iz svake rijeći , nije bolan sramota živjeti na selu , shvatite već jednom

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 20:27 

capo daj smanji malo. Nimalo tolerancije. Ugledaj se malo na mene. :biceovodobro

šalu na stranu, svi ljudi imaju neku predpsovijest i osuđivati ih zbog nečega na što nisu najvećim djelom mogli utjecati je malo djetinjasto.

Šta, pa i ja sam navijao za Jugovinu, oš sad oplest i po meni.

uostalom , po vlastitom priznanju, to su sve bili ševci i po, jebači od zanata, pa vidiš da su branili hrvatsku muškost i čast.. :zubati jel ti vidiš koji su to nizovi imena.

ne osuđujem ja njih što su takvi nego ne mogu prijeći preko toga da takvi sebe uzimaju kao primjer onoga kako je trebalo biti i kako je trebalo normalno razmišljati.
oni svoje zablude stavljaju kao kriterij ispravnosti a samo priznaju da su ono što su postali, stvoreno silom prilika.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 20:33 

Dakle, ipak ispada da je ona priča o "sarajevskoj toleranciji" bila točna. A ja cijelo vrijeme mislio da je to muslimanska propaganda.
E jebiga onda, evo vam to Sarajvo, i muslimani, i uživajte...

A vama koji ste navijali za pokojnu tvorevinu... Da vas je narodna milicija dobro isprebijala 2-3 puta samo zato što ste Hrvati, sumnjam da biste navijali za tu reprezentaciju pa makar u momčadi imali 100% hrvatskih igrača.

slika

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 20:34 

ma ti to pričaj tamo svojim jaranima da si bio anti protivan , pa nek te gledaju raširenih očiju kako si ti zajeban i veliki hrvat , protiv juge koje prnu taj je zvršio u prdekani i koliko je meni poznato protiv su bili samo stare ustaše i četnici iz onog rata ,i to ne protiv juge , več protiv komunista , a od omladine , da omladine , ja ga neznadoh u ono doba da je srao protiv , a zivio sam u polumilionskom gradu , valjda bi se našao neko da kaže jebla vas juga ja za tursku navijam , jebo vas mate parlov ja sam za onog crnju ...mozes pricu pricat, nevjerujem ti ni rijec ni slovce , i kad ti ponestane argumenata onda kao maloprije nas nazivas krmcima itd seri ti svoju pricu golube nekom drugom , mene a i koliko vidim ostale nisi impresionirao, samo sam se nasmijao da ima takvih likova koji preko interneta pokusavaju dokazat svoje hrvatstvo

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 20:39 

Tko je koga pokušao impresionirati? :neznam

Što bih ja trebao lagati da sam obožavao Jugovinu i da mi je bilo lijepo u dotičnoj???

slika

Vrh

PostPostano: 02 stu 2009, 20:41 

Betandwin je napisao/la:
caporegime je napisao/la:

hahahahaahahaha ti asfalta nisi vidio dok u vojsku nisi krenuo ,ako si je sluzio uopće jer vidim iz ovih tvojih piskaranja da si najvjerovatnije neki kuražan pubertetlija koji žali što nema rata sada pa da i on malo jebe majku četničko ustašu balijama i četnicima , pun je internet takvih ratnika što nemogu prežalit što ih je rat fulio pa sad glume velike hrvatine ,srbende itd
ps vide ti se kompleksi provincije iz svake rijeći , nije bolan sramota živjeti na selu , shvatite već jednom

evo, tipičan primjer svega što sam napisao. uvijek se vrti ista priča.
em što uvijek priča isto pa još niti ne prati priču jer da prati doznao bi puno toga.
pa da mu odgovorim, ja asfalt gledam cijeli život, i ne samo asfalt.
živim u zagrebu od malih nogu a i u njega sam došao isto iz grada iako se ne stidim niti jednog od dana provedenih na selu u meni najdražem malom selu ljubuške općine i koje je gledano po postotku ljudi koji su u njemu rođeni dalo više intelektualaca i obrazovanih ljudi nego cijelo tvoje (i moje) sarajevo.
nema muzeja ili kazališta ili koncertne dvorane ozbiljne glazbe u zagrebu da u njemu nisam bio.
knjiga mi za razliku od tebi ne služi za potpalu vatre, a asfalt ne shvaćam samo kao prednost kad padne kiša pa se ne ublatiš. što je tebi prva asocijacija i prednost grada kao takva.
sve si ono što sam opisao malo prije i svaka tvoja poruka do boli paše uz moje opservacije o tebi.
nema gore nego kad se malograđanin nađe u vjetrometini povijesnih zbivanja pa sad kad je preživio rat i napokon promolio glavu iz govana u kojima je inače cijeli rat glavu i držao, počne dizati sebe u nebesa.
srećom, nešto drugo mi omogućuje da što balijama, što četnicima jebem majku i to uglavnom uspješno, pa me nimalo ne impresionira nesuvislo lupetanje sarajevskog malograđanina koji poput žabe što vidi svoju sjenu pri iskrivljeniom svjetlu u povećanim proporcijama, misli i da vrijedi više.
koliko ti god sjena bila velika odnosno koliko je god ti kao veliku vidio ostaješ mala žabica koja najviše što može napraviti je glasno kreketati kad vidi da zmija odlazi na sigurnu udaljenost.
ukoliko ti proradi želja da napokon budeš u tijeku s nečim a ne da ispadaš budala, uzmi koji satak svog ionako viška vremena dok u gaćama ubijaš vrijeme po stanu i pušiš jednu drinu za drugom pa provrti malo što se zbivalo zadnjih mjesec dva pa ćeš i o meni doznati malo više.
pozdrav od tvog sarajlije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 231 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: daxt, Pejtonac sa juga, Rogle, Teuton, Tomba17 i 96 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: