|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hrvat
|
Naslov: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 01 stu 2009, 00:29 |
|
|
Znam da nije baš vjerojatno, ali eto. Zar nije već vrijeme da se sastanu hrvatske i muslimanske stranke, neovisno o srpskim strankama, i dogovore o podjeli ove nesreće koja se zove Federacija BiH? 15 godina poslije Washingtonskog sporazuma, svakome je jasno da je Federacija bila loš kompromis potreban u ratnim uvjetima. Naravno, nije bio potreban Hrvatima u BiH, već Republici Hrvatskoj za oslobađanje okupiranih teritorija.
Danas Federacija BiH više nema nikakav smisao.
Neka Hrvati uzmu ono što su unijeli u Federaciju, a muslimani svoj dio.
To bi bio dobar početak za pregovore o ustavnim promjenama u BiH.
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
|
ozna
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 01 stu 2009, 16:06 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 01 stu 2009, 17:59 |
|
|
Lovrićka (HSS-NHI) je ovdje smješala sve i svašta, ali je naslov dobar: Citat: Hrvati moraju dobiti federalnu jedinicu! http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... u-jedinicu
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 01 stu 2009, 18:50 |
|
|
ozna je napisao/la: ne mozes ocekivati da se muslimani sloze sa tim .. oni smatraju federaciju BIh muslimanskim entitetom a hrvate nacionalnom manjinom Ovo je dobar recept za rijesenje http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_s ... ercegoviniPa da, a RS je Srpski, Hrvatski, Bosnjacki i Bosanski, pa da ta REPUBLIKA SRPSKA ovo je za plakati sto pises.
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 01 stu 2009, 19:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76748 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Evo pitat ćemo Bihaća, da li osjeća federaciju muslimanskim entitetom.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 01 stu 2009, 19:20 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Evo pitat ćemo Bihaća, da li osjeća federaciju muslimanskim entitetom. Kako? Sve se pise na Bosanski i Hrvatski, od kanala do ulica i udzbenika, a ne vidim nigdje prefix Muslimanski u imenu Federacije.
|
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 01 stu 2009, 23:18 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Evo pitat ćemo Bihaća, da li osjeća federaciju muslimanskim entitetom. Kako? Sve se pise na Bosanski i Hrvatski, od kanala do ulica i udzbenika, a ne vidim nigdje prefix Muslimanski u imenu Federacije. A što je s preglasavanjem i drugim očitim iskazima dominacije muslimana nad Hrvatima?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 01 stu 2009, 23:32 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Hrvat je napisao/la: Lovrićka (HSS-NHI) je ovdje smješala sve i svašta, ali je naslov dobar: Citat: Hrvati moraju dobiti federalnu jedinicu! http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... u-jedinicuMa oni su prva liga, ono što ovdje mnogi ne razumiju je da HSS-NHI želi isto što i mi. Samo im način nije silan i bezobrazan. Rezultati silnog pristupa su takvi da ih nema. Vrijeme za pokušat na drugi način. P.S. Je li zna neko je li udana? Teta mi se baš sviđa!
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 01 stu 2009, 23:36 |
|
|
Mislim da nije.Ima lijep glas...a i stas nije za bacanje.
|
|
Vrh |
|
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 01 stu 2009, 23:47 |
|
|
Čini mi se da ženska nekome smeta, jer su već počele priče po medijima Citat: Lovrić: Nije me postavio Čović, to je obična izmišljotina http://www.pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=71283
|
|
Vrh |
|
|
M0ssad
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 02 stu 2009, 02:24 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Evo pitat ćemo Bihaća, da li osjeća federaciju muslimanskim entitetom. Kako? Sve se pise na Bosanski i Hrvatski, od kanala do ulica i udzbenika, a ne vidim nigdje prefix Muslimanski u imenu Federacije. Imas li ti prefix u svom imenu da si musliman?
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 02 stu 2009, 10:13 |
|
|
M0ssad je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Kako? Sve se pise na Bosanski i Hrvatski, od kanala do ulica i udzbenika, a ne vidim nigdje prefix Muslimanski u imenu Federacije.
Imas li ti prefix u svom imenu da si musliman? Mozemo ovako nastaviti koliko hoces, gdje to pise da je Siroki Brijeg Hrvatski itd. itd.
|
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 02 stu 2009, 12:47 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: M0ssad je napisao/la:
Imas li ti prefix u svom imenu da si musliman?
Mozemo ovako nastaviti koliko hoces, gdje to pise da je Siroki Brijeg Hrvatski itd. itd. Zar to treba negdje pisati?
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 02 stu 2009, 12:56 |
|
|
Hrvat je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Mozemo ovako nastaviti koliko hoces, gdje to pise da je Siroki Brijeg Hrvatski itd. itd.
Zar to treba negdje pisati? Nadam se da si sa ovim odgovorom uocio svoj problem
|
|
M0ssad
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 02 stu 2009, 17:23 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: M0ssad je napisao/la:
Imas li ti prefix u svom imenu da si musliman?
Mozemo ovako nastaviti koliko hoces, gdje to pise da je Siroki Brijeg Hrvatski itd. itd. Pa upravo to i jeste poenta, ne treba Federaciji prefix "muslimanska" da bi bila.
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 02 stu 2009, 22:02 |
|
|
M0ssad je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Mozemo ovako nastaviti koliko hoces, gdje to pise da je Siroki Brijeg Hrvatski itd. itd.
Pa upravo to i jeste poenta, ne treba Federaciji prefix "muslimanska" da bi bila. to se moze gledati s obje strane tako da idemo u pogresnom smijeru.
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 03 stu 2009, 19:45 |
|
|
Podjela već postoji de fakto, znači potrebno je ili možda nije i da je de jure. A to će stići samo po sebi kada se na treći entitet bude gledalo kao i na recimo hrvatski TV kanal. U Početku je to bilo izdaja bošnjačkih nacionalnih interesa a danas nikoga nije ni briga hoće li se Hrvatima dati taj kanal. Isto će biti i sa trećom jedinicom samo neki treba da shvate da treća jedinica niti ujeda niti boli, ali ide sve polako prema trećem.
|
|
Vrh |
|
|
Milorad
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 04 stu 2009, 06:56 |
|
|
Sporazumna podjela Federacije je moguća ali malo vjerovatna ako iza te ideje ne stane i tzv. međunarodna zajednica.U tom slučaju,ista bi nametnula i arbitra za pitanje granice čija bi odluka bila konačna.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 04 stu 2009, 10:19 |
|
|
Nelogično je sa bošnjačke strane da im podjela Federacije na 10 kantona/županija odgovara i da je bolja od smanjenja administracije Federacije, kojom bi se tih 10 svelo na 2 kantona/Županije/federalne jedinice, ne odgovara.
To je tipičan simptom bošnjačke hegemonističke politike koju prikrivaju tobožnjim strahom o raspadu BiH i sličnim floskulama koje lansiraju, a takvom politikom će neminovno doći do raspada BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 04 stu 2009, 10:42 |
|
|
Hrvati umjesto da se koncentrisu na to kako doci do boljeg rijesenja unutar Federacije, oni se koncentrisu na karte, mape, broj stanovnika, neka nadanja suluda, otice ovako voz. Treba ostati u granici realnog, jer zahtjev o trecem entitetu sad ne moze proci i nece.
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 04 stu 2009, 11:19 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Hrvati umjesto da se koncentrisu na to kako doci do boljeg rijesenja unutar Federacije, oni se koncentrisu na karte, mape, broj stanovnika, neka nadanja suluda, otice ovako voz. Treba ostati u granici realnog, jer zahtjev o trecem entitetu sad ne moze proci i nece. Udari još šakom od stol da nam se gaće stresu.... Dok "voz" ne dođe, ajde pred ambasadu i čekaj vizu ako hoćeš putovat u njemu...
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 04 stu 2009, 11:38 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Hrvati umjesto da se koncentrisu na to kako doci do boljeg rijesenja unutar Federacije, oni se koncentrisu na karte, mape, broj stanovnika, neka nadanja suluda, otice ovako voz. Treba ostati u granici realnog, jer zahtjev o trecem entitetu sad ne moze proci i nece. Udari još šakom od stol da nam se gaće stresu.... Dok "voz" ne dođe, ajde pred ambasadu i čekaj vizu ako hoćeš putovat u njemu... Ne brini vize ce biti ukinuti, ali kakve to veze ima s ovom temom?
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 04 stu 2009, 11:44 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Udari još šakom od stol da nam se gaće stresu.... Dok "voz" ne dođe, ajde pred ambasadu i čekaj vizu ako hoćeš putovat u njemu... Ne brini vize ce biti ukinuti, ali kakve to veze ima s ovom temom? Jel ti trebaju vize, za taj tvoj "voz"? Za sada trebaju, a uvijet ti je uspjeh Butmirskog procesa da se ukinu vize, a za Hrvate uspjeh tog procesa znači jednakopravnost, a jednakopravnost može značiti i podjelu/optimizaciju Federacije i RS, odnosno srpski, hrvatski i bošnjački entitet na nivou BiH... Capisi?!?!
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 04 stu 2009, 12:12 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Ne brini vize ce biti ukinuti, ali kakve to veze ima s ovom temom?
Jel ti trebaju vize, za taj tvoj "voz"? Za sada trebaju, a uvijet ti je uspjeh Butmirskog procesa da se ukinu vize, a za Hrvate uspjeh tog procesa znači jednakopravnost, a jednakopravnost može značiti i podjelu/optimizaciju Federacije i RS, odnosno srpski, hrvatski i bošnjački entitet na nivou BiH... Capisi?!?! Decko ti sanjaris i to posteno, Butmirski razgovori su prvi dio pregovora, za mene nisu vize bilo kakav voz, ja studiram u Austriji s BiH pasosem, ali se vracam nazad uskoro, i vidio sam da mi je Buducnost u BiH. Ja sam siguran da ce Hrvati pristati da butmirski sporazum, jer je pocetak Ustavne reforme.
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Dogovor o podjeli Federacije Postano: 04 stu 2009, 12:23 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Decko ti sanjaris i to posteno, Butmirski razgovori su prvi dio pregovora, za mene nisu vize bilo kakav voz, ja studiram u Austriji s BiH pasosem, ali se vracam nazad uskoro, i vidio sam da mi je Buducnost u BiH. Ja sam siguran da ce Hrvati pristati da butmirski sporazum, jer je pocetak Ustavne reforme. Dječak,...onda se zahvali Bogu i Austrougarskoj, ali očito da se ne suosjećaš sa ovima što čekaju ispred ambasada, jer je lako sa tuđim qrcem gologinje mlatit i pametovat kad si odmaglio iz "tamnog vilajeta", takvi su "najzajebatiji"... Koliko si siguran? 40%, 50% ili 99%,...gledajući to iz Austrije
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Banya, ChatGPT, mrnjav i 40 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|