|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 91 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
volvoks
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 11:27 |
|
|
BBC je napisao/la: dudu je napisao/la: možda Izet misli da ga purgerbaše neće razumjeti ako odmah neki pojam ne prevedi, s poštapalicom kako bi Hrvati rekli. jednom mi je susjeda pozvonila i pita me: "sused dudu, jel tak da ste vi iz Bosne, pa daj mi recite kaj je sad rekel Izet, ja ga niš ne razmem." na to ću ja: "te kaj je sad Izet pövedal ja nisam nikad čul v Bosni, materemi". Kao moja supruga, stalno me pitala za te turcizme, nikad ih čula. Pa se sjetim kad odemo u Split, razgovara sa Splićanima, pa me pita "šta je rekao/la". Dosta smo se mi prilagoDŽavali, neka se oni prilagoDŽavaju Ali ozbiljno, zagrebački govor se najviše promijenio pod utjecajem standarda i nekoć brojni germanizmi su gotovo u potpunosti nestali...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 11:27 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Moj hrvatski je solidan. Imam certifikat iz Lijanovićeve tvornice.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 11:29 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25736 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 11:30 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20908 Lokacija: među zvijezdama
|
BBC je napisao/la: Moj hrvatski je solidan. Imam certifikat iz Lijanovićeve tvornice. Tragikomično je upravo to, da su najveći izdajnici hrvatskog interesa upravo Lijani iz Hercegovine, a ne Hrvati iz Zenice, Sarajeva i TZ. Kad ćeš dobiti napadaj samokritičnosti ?;)
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 11:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59991 Lokacija: DAZP HQ
|
volvoks je napisao/la: BBC je napisao/la: Kao moja supruga, stalno me pitala za te turcizme, nikad ih čula. Pa se sjetim kad odemo u Split, razgovara sa Splićanima, pa me pita "šta je rekao/la".
Dosta smo se mi prilagoDŽavali, neka se oni prilagoDŽavaju Ali ozbiljno, zagrebački govor se najviše promijenio pod utjecajem standarda i nekoć brojni germanizmi su gotovo u potpunosti nestali... zemi si miščafl i najprije pometi ispred svoje kuće.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 11:31 |
|
|
Bobovac je napisao/la:
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 11:34 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: BBC je napisao/la: Moj hrvatski je solidan. Imam certifikat iz Lijanovićeve tvornice. Tragikomično je upravo to, da su najveći izdajnici hrvatskog interesa upravo Lijani iz Hercegovine, a ne Hrvati iz Zenice, Sarajeva i TZ. Kad ćeš dobiti napadaj samokritičnosti ?;) Nadam se da će Lijanović dobiti napad, na sebe.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 11:48 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
dudu je napisao/la: jednom mi je susjeda pozvonila i pita me: "sused dudu, jel tak da ste vi iz Bosne, pa daj mi recite kaj je sad rekel Izet, ja ga niš ne razmem."
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 11:48 |
|
|
dudu je napisao/la: volvoks je napisao/la: Dosta smo se mi prilagoDŽavali, neka se oni prilagoDŽavaju Ali ozbiljno, zagrebački govor se najviše promijenio pod utjecajem standarda i nekoć brojni germanizmi su gotovo u potpunosti nestali... zemi si miščafl i najprije pometi ispred svoje kuće. Jedna frendica mi se rodila u ZG-u , stari joj je Purger, a ona do 15. dine nije znala kaj je miščafl, ona je to zvala škovacera... Ma kaj da ti velim, Dudu
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 11:50 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: BBC je napisao/la: Moj hrvatski je solidan. Imam certifikat iz Lijanovićeve tvornice. Tragikomično je upravo to, da su najveći izdajnici hrvatskog interesa upravo Lijani iz Hercegovine, a ne Hrvati iz Zenice, Sarajeva i TZ. Kad ćeš dobiti napadaj samokritičnosti ?;) Imamo mi i u Tuzli izdajica svoga roda...samo nisu tolikog kalibra kao Lijanović.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 11:53 |
|
|
mario_cro je napisao/la: dudu je napisao/la: jednom mi je susjeda pozvonila i pita me: "sused dudu, jel tak da ste vi iz Bosne, pa daj mi recite kaj je sad rekel Izet, ja ga niš ne razmem." Kako taj dudu slatkorečivo laze, trebao bi se ubaciti u političke vode Sad Bobu demantira što se tiče Nadarevića.Kako jedna zagrebčanka moze da ne razumije hrvatskog glumca ?Je li Bobo ? Ipak je Nadarević dakle bosanskohercegovačka glumačka škola @Mario, Mijo Kerošević ?Gledala sam ga u " derviš i smrt ":)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 11:55 |
|
|
volvoks je napisao/la: dudu je napisao/la: zemi si miščafl i najprije pometi ispred svoje kuće. Jedna frendica mi se rodila u ZG-u , stari joj je Purger, a ona do 15. dine nije znala kaj je miščafl, ona je to zvala škovacera... Ma kaj da ti velim, Dudu a kaj je onda bio partviš?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 11:58 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: @Mario, Mijo Kerošević ?Gledala sam ga u " derviš i smrt ":) Ne smatram Keroševića izdajnikom,mada nisam simpatizer partizana... Naprimjer Šimić i Divković --> http://hdzbihsoli.ba/poziv-sdp-ovim-zas ... eresa.htmldudu je napisao/la: volvoks je napisao/la: Jedna frendica mi se rodila u ZG-u , stari joj je Purger, a ona do 15. dine nije znala kaj je miščafl, ona je to zvala škovacera... Ma kaj da ti velim, Dudu a kaj je onda bio partviš? Šta komplicirate vi iz drugih krajeva. Meni je to lopatica.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 12:00 |
|
|
Divković je MiB za tvoj infos
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 12:03 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Sad Bobu demantira što se tiče Nadarevića.Kako jedna zagrebčanka moze da ne razumije hrvatskog glumca ?Je li Bobo ? Ipak je Nadarević dakle bosanskohercegovačka glumačka škola Da, samo si zaboravila jednu važnu činjenicu. Ni jedan prosječan Hrvat rođen u sred Bosne ne razumije pola turcizama kojim govore neki likovi u seriji. Ja sam kroz tu seriju naučio što znači haman, maksuz, maksuzija, ibretiti, čimbur, baška... Stoga ti je teorija- nula bodova.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 12:04 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Divković je MiB za tvoj infos Tako znači... Čekamo MiB-a da se očituje o ovome.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 12:05 |
|
|
Bobovac je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Sad Bobu demantira što se tiče Nadarevića.Kako jedna zagrebčanka moze da ne razumije hrvatskog glumca ?Je li Bobo ? Ipak je Nadarević dakle bosanskohercegovačka glumačka škola Da, samo si zaboravila jednu važnu činjenicu. Ni jedan prosječan Hrvat rođen u sred Bosne ne razumije pola turcizama kojim govore neki likovi u seriji. Ja sam kroz tu seriju naučio što znači haman, maksuz, maksuzija, ibretiti, čimbur, baška... Stoga ti je teorija- nula bodova. Morate se dogovoriti ti i dudu o kordiniranom djelovanju.Ovako razvodnjavate hrvatske kulturne interese.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 12:12 |
|
|
Nisam pratio, ali čim glumi Mustafa Nadarević ne može biti loše.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1073 of 2558 - 41.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 12:13 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Morate se dogovoriti ti i dudu o kordiniranom djelovanju.Ovako razvodnjavate hrvatske kulturne interese. U hrvatskom nacionalnom korpusu, sukladno svim demokratskim uzusima modernog svijeta postoji pluralizam mišljena i izražavanja što dakako dovodi do intelektualne superiornosti. Svoju vlastitu europsku slobodoumnost mi nećemo pretpostaviti primitivnim običajima balkanske krčme i orijentalno-totalitaritarnom jednoumlju i bezumlju.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 12:18 |
|
|
Bobovac je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Morate se dogovoriti ti i dudu o kordiniranom djelovanju.Ovako razvodnjavate hrvatske kulturne interese. U hrvatskom nacionalnom korpusu, sukladno svim demokratskim uzusima modernog svijeta postoji pluralizam mišljena i izražavanja što dakako dovodi do intelektualne superiornosti. Svoju vlastitu europsku slobodoumnost mi nećemo pretpostaviti primitivnim običajima balkanske krčme i orijentalno-totalitaritarnom jednoumlju i bezumlju. Po mom skromnom mišljenju vas dvojca nekordiniranim izjavama doveli ste jedan drugog u nezavidan polozaj.Tako da ja s pravom Mustafu Nadarevića mogu svrstati u bosanskohercegovačke glumce Zao mi je.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 12:20 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nisam pratio, ali čim glumi Mustafa Nadarević ne može biti loše. Nadarević je ozbiljan glumac i u ovoj seriji se uglavnom profanira jer tu ni nema glume, samo preglumatavanja, ali nije jedini koji zbog para to radi u današnje vrijeme, tako da mu ne zamjeram previše.
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 12:34 |
|
|
POSLJEDNJA EPIZODA
INTERVJU S MUSTAFOM NADAREVIĆEM (5. TRAVNJA)
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 15:47 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
I kako je završila serija. Šta je bilo na kraju, ko je s kim završio
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 15:50 |
|
|
dudu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nisam pratio, ali čim glumi Mustafa Nadarević ne može biti loše. Nadarević je ozbiljan glumac i u ovoj seriji se uglavnom profanira jer tu ni nema glume, samo preglumatavanja, ali nije jedini koji zbog para to radi u današnje vrijeme, tako da mu ne zamjeram previše. kad god naletim na ovu seriju ili u reklami ili šaltanju uvijek neko kreveljenje, galama,...Mustafa se dobro obrukao sa ovom ulogom, ali prašta mu se jer je kesa otanjila, a jesti se mora.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Lud, zbunjen, normalan Postano: 08 tra 2013, 16:09 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|