HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 srp 2026, 06:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 378 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zašto se navodno "prva srpska država" zvala Raška?
PostPostano: 02 tra 2013, 18:41 

karovlah je napisao/la:
rastko je napisao/la:
Vidi ja tebe pitam sta si,koje nacionalnosti da bi znao sta mislis,na koje Vlase.Bosnjake u tom periodu obavezno stavljaj ili pod navodnike ili ih zovi poTuricama,mada su se sami zvali Turcima.Vlah je Germanska rec koju su Sloveni preuzeli,"Bosnjaci" su preuzeli staleski sistem iz Srbije preko poTurica koji su dosli sa Turcima,nema puno veze sa poreklom.Angli su cim su se udomacili u Britaniji krenuli starosedeoce zvati Vlsima,tudincma.
Znas da su i u Hrvackoj pobegulje iz Bosne nazivali Vlasima,pa i katolike.Sto se vlastele tice ,de covece ako su za tebe Balsici Sloveni prekini piti domacu sljivovicu,Vlasi su u periodu o kojem pricamo vec sastavni delovi Srpske vlastele,a o Hrvackoj nevredi ni pricat.PoTurice koriste termin da bi se ogradili od nemuslimanski starosedeoca,za to koriste prepravljen staleski sistem iz ocevine,Srbije
Cadjavi Dalmatinci nisu dali komsijama da im u grad udu,zato sto su ovi Vlasi :ucelo
Sad se na jugu Turko-Tracani nazivaju Ilirima a proteruju jedine naslednike Ilirske krvi na tom prostoru
Balkan ludnica

Prestani da pijes pred kompjotorom, svetosavlja ti i patrijarh Pavlove brade, i jos jednom procitaj ono sta sam napisao...pokusaj provariti iako cisto sumnjam da ima smisla likovima poput tebe ista objasnjavati. Najbolje ce ti biti medju Bosnjacima koji Srbe nazivaju poSrbicama..tu ces naici na istomisljenike, doduse s druge strane fronta. Naidjes na nekog ko ti ucitelj moze biti i onda mislis da moras pokazati samu srz svog, velkosrbskim smrdizmom iskvarenog karaktera.

Danasnji Bosnjaci, Hrvati i Srbi poticu jednim velikim dijelom upravo od starosjedioca..."vlaskih", koji su poklopljeni vremenom, kako lingvisticki tako i religijski. Ostalo su napisale ili ce jos napisati nase nacionalno ofarbane istorije.

Vidi ja to sto si napiso nebi mogo "provariti" ni da mi guzica od tog zavisi,cak ni da je sve dokazano i da imas video snimke kako su se sve i jedan od nasih predaka "pravio" sa genetickim testovima ocevinstva za svakog pojedinacno zadnjih 2000 godina .Nemoze biti istina sto istina nesmje biti.Mislis da sam napiso nesto uvredljivo?Sto?Sto kazem da su sebe preci danasnji Bosnjaka smatrali Turcima,da su ih moji preci nazivali poTuricama,pa evo ja kazem da nisu Turci ali jesu poTurceni a danas su nekakvi Bosnjaci.Cekaj ko su bili ti Turci pre 150 godina a ko su sad Bosnjaci (ko sta su se navodno stalno izjasnjavali) gde su krili te Bosnjake i kad su ih uvezli,ja mislim sa Madagaskara Titovim privatnim avijonom,i sta je bilo sa podanicima Dahija koji su pobegli iz Srbije u Bosnu,da nisu pobijeni,dole sad ima samo nekih Bosnjaka a znamo da Bosnjaci imaju korenje u Bosni,po njihovim teorijama
Sem toga nisam nacionalista,nisam ni sovinista mada licno mislim da fasizam ima odredenih prednosti u poredenju na danasnju demokratiju

Vrh

PostPostano: 02 tra 2013, 22:01 

joe enter je napisao/la:
karovlah je napisao/la:
A joj Joe enteru, istoricaru dereticevskog kova..

Pa jel tebi jasno koliko toga - ako cemo posmatrati iz ovog tvog, totalno samonereflektiranog ugla, ima i kod Srba nelogicnog?

Pocevs od kojekakvih trpanja Mehmed Pase Sokolovica, i drugih "znamenitih Turaka" u srpske caksire, preko bizantijskog grba na zastavi uz istovremeno izdrkavanje na samoproglasenog cara Dusana koji je napadao bizantski Konstantinopelj tako je tadasnji car morao pozvati sultana Orhana u pomoc (time Osmanlije prvi put prelaze Dardanele), pa do ucestvovanja plemica poput Kraljevic Marka u ratovima na osmanskoj strani uz istovremeno uzdizanje istih do nebeskih velicina unutar srpske nacionalne mitologije?

A da ne govorimo o "nelogicnosti" danasnje srbijanske zastave na kojoj se nalazi kruna, monarhisticki simbol, uz tipicno republikanske boje..boje Francuske revolucije.

Mogao bih do sutra...

Jednostavno, jadnice, ostani pri ovoj svojoj prvoj recenici koja ti je isplivala iz bespuca mozdane zbiljosti i kloni se kulturolosko civilizacijsko pezorativnih analiza onog drugog prije nego sto pocistis ispred vlastite avlije.

Citiracu ti to pola jada, ali samo do zareza jer sve sto slijedi je ko izasrano.

...a ja cu se nadovezati: A narodni konstrukt kao takav omogucava sve i nista, tako da je svaki narod i izmisljen a i nije. Izuzimati tu bilo koga samo da bi uzdigao vlastiti bijedni kolektiv (nije da svi skupa nismo bijednici per excellance, naravno samo ako cemo o kolektivima) ne da je jadno, vec je i krajnje drsko, bezobrazno i na kraju krajeva samo glupavo.

Kad me nazivaš nekim imenom onda to i dokaži , znači kako sam ja to deretićevskog kova??!! , da čujem šta sam napisao konkretno da je deretićevski??

Ti momče osim što si bezobrazan nemaš pojma šta narodna baština i nasleđe znači jer je jednostavno ne poseduješ.

Mehmed pašu Sokolivića ne baštine Srbi niti su mu pesme pevali uz gusle, ali ga stavljaju u srpski korpus istoričari jer je Mehmed sam sebe postavio tamo zajedno sa svojom braćom podizajući manastire i ostalo.

Da jesi glupi Bosanac to se vidi , ali ovako glupavi Bosanac koji ovako gleda istoriju može biti samo Bošnjo-neuki.
Čuj ukradeni vizantijski grb?! , e moj tikvane , pa ima li ijedan grb koji je originalan bilmezu jedan?! , pa i Hazburgovci su ukrali grb takođe , Ruska dinastija , sveto rimsko carstvo nemačkog naroda , i na kraju tvoji Turci Sedžici su ga koristili takođe.

http://en.wikipedia.org/wiki/Double-headed_eagle

Knjigu u šake vole neslani.

Kad je Dušan napadao Konstatinopolj?! , i kakve veze to ima sa bilo čime?! , slušaj glupane mene ne možeš ovde lagati i izmišljati budalaštine jer ako je to tebi normalno meni nije.

Marko Kraljević i jeste mitska ličnost bravu nekuvani , kao što je kralj Artur i Relja Bošnjanin takođe , i oni su upravo primer narodnog očuvanja u srednjem veku i to se zove narodna baština , upravo na mitovima se i gradi nacija kao što su sve nacije i izgrađene na određenim mitovima konju nebaždareni.

Čuj sad on našao oko zastave i grba da govori kako ne odgovaraju jedno drugom?! , ooo zemljo propani se pa primi ovo goveče u sebe da ne zagađuje.
Pa rusi takođe imaju grb na zastavi i to onaj što su UKRALI od "bizantije"(čuj bizantija) , a da ne govorim o kraljevini Holandiji koja ima takođe boje francuske revolucije.

Još jednom mi se obrati na onakav način moraću zvati policiju da te uhapsi i odvede u vrtić i zaključa na jedno par dana.

Englezi svoje mitove ne shvataju ozbiljno iako bi voljeli da su istiniti.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2013, 00:48 

Sta je Joe enteru, cetnicki plagijatoru, provalio sam te s Dusanom i njegovim napadom na Bizantiju pa sad mislis da se spases surovanjem sa simpatizerima "teorija o podrijetlu krvi"? :D Jel tebi jasno da je to maltene pa ustastvo? :D

Hajd se fino izvini i reci da nemas pojma pa cu biti tako dobar i poboriti i sva ostala govna koja si izasrao. Ono, samo se pravis da nisi procito, jel? :D Ha ha ha koja bijedna taktika..pa nije ni cudo da ti je saka bosanskih begova dominirala "bastinom cvaraka" na koju si tako ponosan...i to stoljecima. :D

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 16:43 

Citajuci facebook komentare na onu glupost od onog "zlatnog" idiota, kako se ono zvase, neki Jasmin - onaj sto je reko da ne postoje Hrvati u BiH, napokon mogu biti siguran da su i Bosnjaci, izgleda vecinski, isto tako podlegli onom fasizmu od kojeg boluju i Srbi i Hrvati. Svaka cast.

Tri spike, ne zna se koja je gora:

- Svi ste vi bili Srbi pa ste postali ono sta ste danas
- Svi ste vi bili Hrvati pa ste postali ono sta ste danas
- Svi ste vi bili Bosnjaci pa ste postali ono sta ste danas.

A ja kazem, svi cete vi - takvi kakvi jeste, jednoga dana samo nestati (nije tu samo demografija vec i neki drugi faktori) i ja se pravo radujem zbog toga.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 16:45 

PS: pogledajte malo fenotipe po Bosni, Hrvatskoj, Srbiji, itd., pa ljudi moji najmanje medju nama ima onih tipicnih slavenskih fenotipa..sve "VlaH" do "Vlaha", tj. potomci starosjedioca koji su bili tu i prije nego sto su dosli Slaveni s Avarima pa ih slavizirali.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 16:47 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
karovlah je napisao/la:
Citajuci facebook komentare na onu glupost od onog "zlatnog" idiota, kako se ono zvase, neki Jasmin - onaj sto je reko da ne postoje Hrvati u BiH, napokon mogu biti siguran da su i Bosnjaci, izgleda vecinski, isto tako podlegli onom fasizmu od kojeg boluju i Srbi i Hrvati. Svaka cast.

A ja kazem, svi cete vi - takvi kakvi jeste, jednoga dana samo nestati (nije tu samo demografija vec i neki drugi faktori) i ja se pravo radujem zbog toga.

Ovo stvarno rijetko čujem u ijednom mainstream razmišljanju u Hrvata. Nije čak ni na marginalnim posjavama.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2013, 17:55 

karovlah je napisao/la:

Prvo se sve rede cuje
Drugo sam prvi put ovde procito
Trece je novina,dosad smo bili doseljeni Rusi iz Afganistana koji su zauzeli njihovu svetu Ilirsku zemlju Gotskog plemena ,krademo im mesto pod piramidama
Sto se teme tice imam teoriju,Srbi iz "Duklje" su nasilno asimirali drevni arijevski narod Raskanaca ,nametnuvsi im svoju kulturu ,jezik,i navukli ih u vekovno ropstvo,od tog drevnog arijevskog naroda inace poticu i Etruskani i Sarmati .Ti Raskani su i danas robovi tih Dukljana,mada danasnji nisu u rodu sa onim prvim Dukljanima ,ovi nastavljaju da ih imititaju,danas se ti novi tirani zovu Milo-Gorci

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 11:50 

Malo nesto o posrbljavanju Vlaha istocne Srbije.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... u-Fj9HFyY#!

A proces asimiliranja porazene vlaske vecine (kad kazem Vlasi onda mislim na skup romanofilnih naroda koji su bili na Balkanu prije Slavena) nije poceo jucer.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 11:52 

lider30 je napisao/la:
karovlah je napisao/la:

Ovo stvarno rijetko čujem u ijednom mainstream razmišljanju u Hrvata. Nije čak ni na marginalnim posjavama.

Pa dobro, nije teorija u "muslimanskim Hrvatima" tek jucer izmisljena. Danas se ne fura vise u smislu svojatanja i istapanja ali itekako u pezorativnom smislu rijeci. Spomenuo sam komentare na onaj clanak objavljen na portalu Herceg Bosna, ono sto je izjavio onaj "zlatni student" - par komentara Hrvata idu upravo u bas tom pravcu. "Vi ste izmisljen narod, izmisljena povijest, bla bla". Kod Bosnjaka, ovih nacionalisticki orijentisanih, je sve modernija teorija o "Bosnjacima pravoslavne i katolicke vjeroispovijesti". Sto je naravno fatalno jer negiranjem i nepostivanjem drugog se ne postize apsolutno nista ali se itekako potice mrznja.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 12:42 

karovlah je napisao/la:

A proces asimiliranja porazene vlaske vecine (kad kazem Vlasi onda mislim na skup romanofilnih naroda koji su bili na Balkanu prije Slavena) nije poceo jucer.

karovlh ti Vlaski nacionalisto,vidi nakon povlacenja Austrijanaca pre trista godina je u uzoj Srbiji zivela jos uvek trecina Vlaha ,i to ne po stalezu vec orginal,a Srbija je naseljena uglavnom iz Hercegovine (gde je Slovenski element uvek bio slab) ,a cak i u Srbiji je uglavnom samo vlastela i nesto manje nizi slojevi bili Sloveni.
Medutim ti Jugoslovenu zasto mislis da su Bosanski Vlasi uglvnom potomci stanovnika Ilirije u krvnom srodstvu sa Tracanima na Istoku Srbija a ne daj Boze sa Tracanima koji naseljavaju Albaniju,i opet zasto misis da u multikulturnim Dalmatinskim gradovima uopste postoje plemena ,jel nemislis da je ko danas sto je u multikulturnim gradovima,dolaze Aboridini sa Afrike da plode domace devojke
Drugim recima ni po tom nismo rod

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 13:10 

bubica74 je napisao/la:
dudu je napisao/la:

prvi put čujem za ovo. najprije naziv Srbija je latinskog podrijetla, a druga stvar nijedan državni entitet se tako nije zvao do 19. stoljeća.

Nije tačno. POgledaj DAI i kako se zove država Klonimirovića. Drugo, Srbi svoje plemensko ime su donijeli sa sobom, a nije latinskog porijekla.

DAI kaže da vaše ime znači "rob" na jeziku Rimljana.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 13:11 

Što i ne čudi jer "serv" na latinskom znači "sluga"

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 13:15 

rastko je napisao/la:
karovlah je napisao/la:

karovlh ti Vlaski nacionalisto,vidi nakon povlacenja Austrijanaca pre trista godina je u uzoj Srbiji zivela jos uvek trecina Vlaha ,i to ne po stalezu vec orginal,a Srbija je naseljena uglavnom iz Hercegovine (gde je Slovenski element uvek bio slab) ,a cak i u Srbiji je uglavnom samo vlastela i nesto manje nizi slojevi bili Sloveni.
Medutim ti Jugoslovenu zasto mislis da su Bosanski Vlasi uglvnom potomci stanovnika Ilirije u krvnom srodstvu sa Tracanima na Istoku Srbija a ne daj Boze sa Tracanima koji naseljavaju Albaniju,i opet zasto misis da u multikulturnim Dalmatinskim gradovima uopste postoje plemena ,jel nemislis da je ko danas sto je u multikulturnim gradovima,dolaze Aboridini sa Afrike da plode domace devojke

Najiskrenije, citajuci ovo sta pises sticem polako dojam da, il` se zajebavas isticuci apsurdnost cijele ove rasprave, ili si stvarno pomalo caknut (nemoj ovo da shvatis kao uvredu ali tri puta sam procitao i fakat, fakat ne razumijem sta hoces da kazes).

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 13:56 

karovlah je napisao/la:
rastko je napisao/la:

Najiskrenije, citajuci ovo sta pises sticem polako dojam da, il` se zajebavas isticuci apsurdnost cijele ove rasprave, ili si stvarno pomalo caknut (nemoj ovo da shvatis kao uvredu ali tri puta sam procitao i fakat, fakat ne razumijem sta hoces da kazes).

Kad neznas Srpski
Sazeto
1.Sloveni nisu imali velik udeo u stanovnistvu samo su postavili svoj vladajuci sloj,skoro do 13 veka su Vlaske vlastele retkost
2.Hercegovci su najvecim delom Vlasi uz primese Turske genetike (Albanske)
3.Cak uz svu asimilaciju do 18 veka su se u Srbiji odrzali vlasi,koji su sacinjavali do 1/3 stanovnistva uze Srbije
4.Vlasi su Germanski pojam,stranci, ali nisu svi Vlasi istog porekla ,Vlasi u Engleskoj jesu starosedeoci ali nisu istog roda ko Rumuni,Rumuni jesu Vlasi ali nisu istog roda ko Bosanci,Bosanci jesu Vlasi ali nisu istog roda ko Hrvati.Dalmatinski gradovi su bili moderni,puno trgovaca iz citavog sveta ,robovi...pa malo se i mesalo ko naprimer u Marseju ili Londonu,i Crnje su malo umakali
Drugim recima sto smo svi Vlasi neznaci da smo ni priblizno istog roda

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 13:59 

HrvojeHrvatinic je napisao/la:
bubica74 je napisao/la:

Nije tačno. POgledaj DAI i kako se zove država Klonimirovića. Drugo, Srbi svoje plemensko ime su donijeli sa sobom, a nije latinskog porijekla.

Iako imaju samo mali udeo u stanovnistvu Srbi su dobili ime od Sorba,mi nemozemo dobit nikakvo ime od Rimljana kad oni gore nisu ni prisli
Mada Hrvati jesu Hurururururvati Avarski

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 14:02 

rastko je napisao/la:
karovlah je napisao/la:

Kad neznas Srpski
Sazeto
1.Sloveni nisu imali velik udeo u stanovnistvu samo su postavili svoj vladajuci sloj,skoro do 13 veka su Vlaske vlastele retkost
2.Hercegovci su najvecim delom Vlasi uz primese Turske genetike (Albanske)
3.Cak uz svu asimilaciju do 18 veka su se u Srbiji odrzali vlasi,koji su sacinjavali do 1/3 stanovnistva uze Srbije
4.Vlasi su Germanski pojam,stranci, ali nisu svi Vlasi istog porekla ,Vlasi u Engleskoj jesu starosedeoci ali nisu istog roda ko Rumuni,Rumuni jesu Vlasi ali nisu istog roda ko Bosanci,Bosanci jesu Vlasi ali nisu istog roda ko Hrvati.Dalmatinski gradovi su bili moderni,puno trgovaca iz citavog sveta ,robovi...pa malo se i mesalo ko naprimer u Marseju ili Londonu,i Crnje su malo umakali
Drugim recima sto smo svi Vlasi neznaci da smo ni priblizno istog roda

A sta sam ja to drugo rekao? :)

PS: Znam, izmedju ostalog, i srpski..hrvatski...bosanski..crnogorski..pa vidis da se razumijemo.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 15:46 

rastko je napisao/la:
HrvojeHrvatinic je napisao/la:

Iako imaju samo mali udeo u stanovnistvu Srbi su dobili ime od Sorba,mi nemozemo dobit nikakvo ime od Rimljana kad oni gore nisu ni prisli
Mada Hrvati jesu Hurururururvati Avarski

Tako kaže Konsta na kojeg se puno pozivate.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 21:35 

Razmisliti malo i o nekim imenima, ne samo toponimima od kojih su najupadljiviji oni kao Romanija, Una, Drina, itd., primjera radi: Kulin. Slavensko? Ja bi reko ne.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 21:43 

karovlah je napisao/la:
Razmisliti malo i o nekim imenima, ne samo toponimima od kojih su najupadljiviji oni kao Romanija, Una, Drina, itd., primjera radi: Kulin. Slavensko? Ja bi reko ne.

Vidi Vlajo niko sem Ustasa nece osporavat da dobrim delom poticemo od starosedeoca ali to neznaci da poticemo od istih starosedelaca.Na Balkanu nije zivelo jedno pleme ,a sva plemena su nazvana Vlasima.Drugim recima zasto mislis da Hrvacka mrznja ne potice iz tog vremena od pre 2000 godina,da nije u genima

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 23:04 

rastko je napisao/la:
karovlah je napisao/la:

Vidi Vlajo niko sem Ustasa nece osporavat da dobrim delom poticemo od starosedeoca ali to neznaci da poticemo od istih starosedelaca.Na Balkanu nije zivelo jedno pleme ,a sva plemena su nazvana Vlasima.Drugim recima zasto mislis da Hrvacka mrznja ne potice iz tog vremena od pre 2000 godina,da nije u genima

U medjuvremenu imam osjecas da posjedujes tako dobre osnove...
Citat:
Vidi Vlajo niko sem Ustasa nece osporavat da dobrim delom poticemo od starosedeoca ali to neznaci da poticemo od istih starosedelaca.Na Balkanu nije zivelo jedno pleme ,a sva plemena su nazvana Vlasima.

...i onda ga ukakis ovakvim sranjima.

Citat:
Drugim recima zasto mislis da Hrvacka mrznja ne potice iz tog vremena od pre 2000 godina,da nije u genima

Na koje se necu osvrtati, barem na na ono sto se na prvi pogled vidi i da procitati jer ispod te povrsne i pausalne gluposti viri i socijolosko-historijski motivisana sumnja da su srpsko-hrvatski, i tako dalje-animoziteti ustvari tradirana neprijateljstva iz predslavenskog doba. Kazem, tako se barem da postaviti pitanje (a ne "hrvacka mrznja" kurac palac) iako mislim da je previse "vode proteklo" (citaj, previse se tu svega i svacega prejebalo kroz stoljeca..migracije, ideologije, etc.) da bi se mogao izvuci, a pogotovo argumentativno obrazloziti i dokazati jedan takav zakljucak.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2013, 23:54 

tračka plemena su počimala već od drine, čak se tvrdi da su najistureniji tračani živili u trebinjama.

Rimljani i makedonci u borbi protiv ilira, tj, dalmata su koristili tračane, kao izdajnike, da ih otruju, ili kao vojne saveznike.

Tako da je definitivno bilo i prije hrvata i srba dosta nerazmirica na našim područijima.

Druga stvar je da su se vlasi na našim područijima davno asimilirali, i uglavnom su noviji vlasi oni pravoslavni koji stižu iz rumunjske i istočne srbije zvani vlasima.

Dalmatika, tj nošnja dalmata, ili domačih vlaha je danas Biskupska halja u katoličkoj crkvi.

Proto Iliri, znači ekipa koja je prva zasila na naš dio balkana dolazi sa karpata, istog područija s kojeg dolaze hrvati nakon 1500 godina, tako da se vjerojatno radi o ljudima iste krvi

Vrh

PostPostano: 09 tra 2013, 00:06 

divljak je napisao/la:

Proto Iliri, znači ekipa koja je prva zasila na naš dio balkana dolazi sa karpata, istog područija s kojeg dolaze hrvati nakon 1500 godina, tako da se vjerojatno radi o ljudima iste krvi

Da naravno. Kako da ne. :zastava_Hrvata

Protohrvati, svi i svuda.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2013, 00:07 

karovlah je napisao/la:
divljak je napisao/la:

Da naravno. Kako da ne. :zastava_Hrvata

Protohrvati, svi i svuda.

slika

:herceg_bosna

zeleno područije 1500 godina kasnije znano kao bjela hrvatska

Još malo sličica

slika
slika

Vrh

PostPostano: 09 tra 2013, 00:26 

Obozavam slicice. Hvala.
Ispricavam se duboko: Ne Protohrvati - Protohrvatine, bre! :)

Eto vidis, @Lideru 30, ipak ste vi Hrvati narod najstariji. :D

Vrh

PostPostano: 09 tra 2013, 00:44 

divljak je napisao/la:
tračka plemena su počimala već od drine, čak se tvrdi da su najistureniji tračani živili u trebinjama.

Rimljani i makedonci u borbi protiv ilira, tj, dalmata su koristili tračane, kao izdajnike, da ih otruju, ili kao vojne saveznike.

Tako da je definitivno bilo i prije hrvata i srba dosta nerazmirica na našim područijima.

Druga stvar je da su se vlasi na našim područijima davno asimilirali, i uglavnom su noviji vlasi oni pravoslavni koji stižu iz rumunjske i istočne srbije zvani vlasima.

Dalmatika, tj nošnja dalmata, ili domačih vlaha je danas Biskupska halja u katoličkoj crkvi.

Covece ovo ni Budak nebi bolje napiso.
Tracani u Trebinju?Priznajem novo mi je ovo.Iliri kao prvo su za Rimljane bili stanovnici Ilirije,bili su mnogo toga ali istog plemena nisu bili.Ti Tracani(+Turske-Arapske mesavine i vekovi "uske" geneticke baze ) su sad uz pomoc vas osvojili Kosovo.Romizacija osvojenih teritorija ko u slucaju teritorija koje su osvojili praHrvati je tekla brzo,u tim urbanim sredinama imamo povlascen sloj koji je tu da bi pljackao,porobljavo ostalo stanovnistvo,ta populacija je sastavljena od svih naroda imperije,ko danas Bec,Pariz ili London,od te mesavine nastaju Hrvati.Srbi nastanjuju seoske teritorije gde su se jos odrzali pra stanovnici (kako vi kazete Iliri).Kao drugo mani se te Hrvacke sizofrenije ,Vlaja si,nisi ,Ilir si ,nisi.Vlasi u Hercegovini su tek tokom 13-14 veka asimilirani koliko-toliko.Vec uskoro posle toga dolaze islamizirani "Srbijanci" i uvode za domace stanovnistvo koje porobljavaju novi stalez,Vlahe-seljake.I tako nazivaju i Katolike i Srbe .Nauci razlikovat pojmove.
Drugo da je bilo Ilira severno od Karpata mi je takode novo,a za ovo o Hrvatima jeb** me u mozak,genetiku pa i gu****
Sta Hrvati krenuli sa Karpata,stigli u Austriju i onda sisli do Dalmacije?Poslusaj svoje Povjesnicare,vi ste dobili indentitet od Ojgurskog plemena ,preko Huna i Avara.I da uvek smo bili neprijatelji

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 378 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: