|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Mate Bulić Postano: 13 tra 2013, 10:46 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20940 Lokacija: među zvijezdama
|
Nezahvalno je zaobići i glazbeni opus " kralja dijaspore ", ako već Perkovića toliko reklamiramo kao priznatog i cijenjenog glazbenika.Dakle, slušate li glazbu Mate Bulića, koje su vam omiljene pjesme i kako vam se općenito dopada ? Citat: Mate Bulić Producentska kuća Croatia Records Web-stranica http://www.mate-bulic.comMate Bulić (Blatnica, 28. veljače 1957.) je hrvatski pop/folk pjevač. Dolazi iz Čitluka iz Hercegovine, pa su mnoge njegove pjesme posvećene Hercegovini. Nekoliko njegovih pjesama je napisao Marko Perković Thompson. Mate Bulić često je zvan "Kraljem dijaspore". Rane godine Školovao se u rodnom Čitluku, a srednju, Elektrotehničku školu pohađao je u Mostaru. Zanimljivo je da je bio vratar lokalnog nogometnog kluba. Već je u osnovnoj školi sudjelovao na glazbenom festivalu na kojem je osvojio prvo mjesto. Kasnije je diplomirao studij ekonomije i dobio angažman profesora teorije politike cijena na Ekonomskoj srednjoj školi u Mostaru. Mate je odbio ponudu i odselio u Frankfurt. Tu se oženio i nastavio pjevati do danas. Danas Mate Bulić je oženjen sa Zdravkom, otac dvoje djece i živi u Frankfurtu. Otac je dviju djevojčica, Ane i Katje. Jedna od boljih ;) Ivana Songtext: Hej Ive, ej Ivana, Ivana zbog tebe sam Ive moja ost'o nezenja ej ti moja luda glavo sto napravi ja ostavila mene moja mala Ivana
Ref. Hej Ivana, hej jedina bez tebe dan k'o godina vratices se Ive dace dragi Bog ne mozes ti dugo bez poljupca mog vratices se Ive opet na moj prag ne mozes bez mene ja sam tebi drag
Hej Ive, ej Ivana, Ivana ti si moja lipotica ali lazljiva ukrala si moje srce zar te nije sram zbog tebe sam mala Ive i dan danas sam
Ref. 3x
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 13 tra 2013, 11:01 |
|
|
Meni je to narodnjak.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 13 tra 2013, 11:06 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20940 Lokacija: među zvijezdama
|
Njega većinom sluša starija garda.Ddefinitivno u dijaspori imaju najbolju posjećenost njegovi koncerti.Pun je energije, pozitive, nasmijan i u stanju je uzariti atmosferu.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
licanhh
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 13 tra 2013, 13:18 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
jedna narodnjacka jedna domoljubna
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 14 tra 2013, 09:41 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Mate je legenda. Više mi se sviđaju starije pjesme dok mu je tematika bila rodni kraj, žene i kavane. Sad je postao prekomercijalan.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 14 tra 2013, 16:04 |
|
|
Slušam ove kućanske, npr. Prašina se diže i tako...
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 18 tra 2013, 17:41 |
|
|
kad mate kaze "kako sam ja punio koncertne hale 93 u nizozemskoj"......malo nam je takvih domoljuba.... otac domovine
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 18 tra 2013, 18:12 |
|
|
pagan je napisao/la: kad mate kaze "kako sam ja punio koncertne hale 93 u nizozemskoj"......malo nam je takvih domoljuba.... otac domovine Mate,king od Blatnice je u to vrijeme najviše harao pokrajinom Baden-Wurtenberg. A prije toga je razvaljivao sevdalinke.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 18 tra 2013, 18:21 |
|
|
Domu mom mu je najbolja pjesma, a odlična je i Pjevaj sestro, pjevaj brate..
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 18 tra 2013, 18:29 |
|
|
zmajček je napisao/la: pagan je napisao/la: kad mate kaze "kako sam ja punio koncertne hale 93 u nizozemskoj"......malo nam je takvih domoljuba.... otac domovine Mate,king od Blatnice je u to vrijeme najviše harao pokrajinom Baden-Wurtenberg. A prije toga je razvaljivao sevdalinke. na braniku domovine u siromasnoj njemackoj
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 18 tra 2013, 23:34 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Ja kao ekološki osviještena osoba ne želim i ne mogu da slušam Matu (nije meni žao borovine, već je meni žao ladovine). Kakav je to primijer današnjoj mladeži?
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 20 tra 2013, 01:41 |
|
|
i mati bi bilo lakse da si ostavila stari avatar
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 20 tra 2013, 09:10 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Ja kao ekološki osviještena osoba ne želim i ne mogu da slušam Matu (nije meni žao borovine, već je meni žao ladovine). Kakav je to primijer današnjoj mladeži? Piromanski
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 20 tra 2013, 15:33 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ja sam ga zamrzio na svojoj svadbi, nakon 5 ponavljanja "Udaje se Hercegovka". Sve drugo mi njegovo baš ne sjeda ali i u Zg i Kninu, Krapini, i u Poreču, Šibeniku, Vukovaru kad se ovo pusti ekipa podivlja. Omakne se i nešto dobro, valjda na količinu. Samo zbog nje trebate mu u Mostaru spomenik podignut.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 20 tra 2013, 16:33 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: trebate mu u Mostaru spomenik podignut. Po redu gospon Junuz. Na kraju grada.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 20 tra 2013, 17:13 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7434 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Dobar je Mata,naročito njegove starije pjesme. Meni se najviše dopadaju Pune čaše ispijam i Mala moja,oko plavo između ostalog jer im se mogu zgodno i pojedine riječi izmijeniti tako da pjesme dobiju vrlo šaljiv karakter. A također mi je draga i Vijavica (''ti prevari njega,a ja ću ženu'').
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 20 tra 2013, 20:05 |
|
|
Wind je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: trebate mu u Mostaru spomenik podignut. Po redu gospon Junuz. Na kraju grada. Pa dobro, njemu u Zg i Sarajevu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 20 tra 2013, 20:35 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: trebate mu u Mostaru spomenik podignut. :) Veže li Vas što uz današnji Mostar?
-Uspomene. Svi i sve što nedorekoh. Radobolja pod prozorima k’o uspavanka, slavujčić što me jutrom budio iz bašče gdje sad Škoro umije ugostiti... Lipe iz Nazorove koje Monteno pjeva “Na kraju grada, u tišini”. Kad pisah tekst, izmjestih ih da im miris cvata, ma kakav Chanel 5, ne pogane auspusi... Park, u koji vedrih dana vodih kćer na klackalicu, fišek vrućih kestenova s jeseni, na Lenjinovom, obožavala ih... Probe s Kapljicama u amfiteatru i svaka Kapljica, pojedinačno... Bristol, Neretva, Ruža; sva zborna mjesta drugovanja i ljubavi... Ljudi... Čitavo čovječanstvo dragih ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 20 tra 2013, 23:25 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ja sam ga zamrzio na svojoj svadbi, nakon 5 ponavljanja "Udaje se Hercegovka".
Tko ti kriv kad si ženio Hercegovku.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 20 tra 2013, 23:27 |
|
|
A kaj si ti slušal na svadbi? Punicu?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 20 tra 2013, 23:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nisam imao svadbu, to nekako kamenjarski.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 21 lip 2013, 22:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60055 Lokacija: DAZP HQ
|
pjesma je krš, ali pjeva se o bratstvu, tj. sestrinstvu Dalmacije i Hercegovine. spominju se i drugi hrvatski krajevi, kao i Herceg-Bosna. evo i spota.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 19 ruj 2013, 23:00 |
|
|
Zanimljiva izvedba meni najbolje pjesme o Hercegovini. E, a sad da malo zakuhamo. Znate li čija je to pjesma i ko je pjeva u drugom dijelu originalne pjesme s Bulićem?
|
|
Vrh |
|
|
šukrija
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 08 tra 2020, 13:00 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2013, 22:35 Postovi: 1356 Lokacija: u prolazu
|
_________________ When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace - Jimi Hendrix
|
|
Vrh |
|
|
analiza
|
Naslov: Re: Mate Bulić Postano: 08 tra 2020, 13:34 |
|
|
Nikada cula za ovoga...
_________________ Nemoj se raspravljati niti sa rječitim, niti sa glupim; rječiti će te nadvladati u priči, dok će te glupi vrijeđati!
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: ChatGPT i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|