HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 stu 2024, 10:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7861 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 315  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 23 tra 2013, 21:39 

Pa eto, odgovor znaš i sam. Islam.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 21:43 

Što ti opet čaprkaš? Srbija ti se raspala pa tražiš saveznika u USA?

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 22:12 

Naravno, možemo to i tako postaviti, no nemoguće je zaboraviti britanski kolonijalizam u međuraću, namjerno držanje niskih cijena nafte, podržavanje Izraela u svim ratovima, svrgavanje demokratski izabranih političara jer im nisu odgovarali u tom trenutku (Iran 1953), podržavanje apsolutističkih kraljevinica u odnosu na arapske republike (Irak-Kuvajt)...

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 22:16 

volvoks je napisao/la:
Naravno, možemo to i tako postaviti, no nemoguće je zaboraviti britanski kolonijalizam u međuraću, namjerno držanje niskih cijena nafte, podržavanje Izraela u svim ratovima, svrgavanje demokratski izabranih političara jer im nisu odgovarali u tom trenutku (Iran 1953), podržavanje apsolutističkih kraljevinica u odnosu na arapske republike (Irak-Kuvajt)...

Ne zaboravi agresiju Hrvatske na Bosnu i Franju Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 22:20 

Ne može argumentima pa počne pričati gluposti i napadati "perece" :kava

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 22:21 

Perec, na čiju bi ti stranu stao da Hrvati u BiH opet zarate protiv islama, kao zadnji put ?
Reci, anoniman si.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 22:23 

Citat:
Prema analizi koju je načinio New America Foundation, od 2001. naovamo spriječeno je čak 380 slučajeva u kojima su pojedinci ili razne organizacije planirali podmetnuti eksploziv na teritorij SAD-a. Među ovim su pokušajima bombaši-samotnjaci koji su radili bez pomagača, ali i vrlo opsežni planovi poput onih koje je Al-Qa’ida imala na desetu godišnjicu napada od 11. rujna, kada je 2011. namjeravala u zrak dizati vijadukte, mostove i željezničke pruge diljem zemlje.

Velik dio tih pokušaja doslovno je ostao samo na papiru, a njihovi planeri i organizatori uhićeni su i prije nego li su uopće počeli s pripremama za izvršenje. Analiza govori da su potencijalni napadači samo u 77 slučajeva doista nabavili eksploziv i opremu, ili su bili u procesu nabavke prije nego li su završili s one strane rešetaka. Jedan od razloga ovakve efikasnosti je i kolektivna svijest Amerikanaca koja se nakon napada na tornjeve WTC-a uvelike promijenila.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 22:24 

Prijavio bi se u katoličku ispistavu brdske brigade El Mujahid, kao svaki pravi Perec :sega

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 22:26 

Citat:
Kanadske vlasti spriječile teroristički napad na putnički vlak!
Sumnjivci su privedeni u Torontu i Montrealu, a riječ je o ljudima koje je policija nadgledala posljednjih godinu dana
Povećaj Kanadske vlasti spriječile teroristički napad na putnički vlak!

U Kanadi su danas uhićeni Chiheb Esseghaier (30) i Raed Jaser (35) koji su namjeravali izvesti veliki teroristički napad inspiriran Al-Qa’idom na putnički vlak. Sumnjivci su privedeni u Torontu i Montrealu, a riječ je o ljudima koje je policija nadgledala posljednjih godinu dana i koji su bili povezani s terorističkom organizacijom u Iranu, javlja BBC.

Iako policija odbija potvrditi informaciju da je napad trebao biti izvršen na vlaku koji bi putovao na relaciji Toronto-New York, kazala je da je on trebao biti izvršen u području Toronta te da su sumnjivci u nekoliko navrata uočeni dok su promatrali vlakove i prugu na području grada. Objavljeno je kako planirani napad nije povezan s nedavnim terorističkim napadom u Bostonu te da je rad na slučaju uključivao i prekograničnu suradnju s američkim FBI-em i Uredom za domovinsku sigurnost.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 22:31 

volvoks je napisao/la:
no nemoguće je zaboraviti britanski kolonijalizam u međuraću,

Eto ga sad. Mi o USA on o Englezima, ma dobro isto je to. Baš britanski kolonijaliozam je više kačio Hinduse i Kršćane nego muslimane. Više je Nizozemska držala muslimana pod kolonijalizmom nego Britanska Imperija.

Citat:
namjerno držanje niskih cijena nafte,

Ne znam na koji period misliš.

Citat:
podržavanje Izraela u svim ratovima,

Jedini konkretan argument, s tim da bi Palestinci imali solidnu državu da su još 1948 poslušali Amerikance, a i kasnije... ali jbg, oni hoće sve, hoće Židove da gurnu u more. Hoće 100% cjelovitu i suverenu.

Citat:
svrgavanje demokratski izabranih političara jer im nisu odgovarali u tom trenutku (Iran 1953), podržavanje apsolutističkih kraljevinica u odnosu na arapske republike (Irak-Kuvajt)...

Pa to je karakteristično za cijeli svijet. Postavili su svoje pulene gdje god su mogli i svrgnuli koga su željeli. Od Latinske Amerike, Preko Crne Afrike do Indokine, pa čak toga ima i na našim prostorima. Na koga Ameri upere prst, toga više nema. Stim da to dakako nije bila praksa samo Amerikanaca.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 23:42 

Izjave gospođe Sare stvorile pomutnju: Vjeruje li čitav svijet da su Amerikanci glupi i neobrazovani :D

Nakon što su za bombaški napad u Bostonu optužena braća Tsarnaev, podrijetlom Čečeni, društvenim su se mrežama proširile objave u kojima Amerikanci prijete Češkoj.

Proteklih dana kroz brojne se svjetske medije provlačila vijest u kojoj se s visoka izvještava o Amerikancima. Ovaj put za to su prvenstveno zaslužni postovi na Twitteru i Facebooku koji su stvorili pravu pomutnju među državljanima SAD-a.

slika

Glupa gospođa Sara

Česi, Čečeni i pomutnja među Amerikancima

Naime, nakon što su za bombaški napad u Bostonu optužena braća Tsarnaev, podrijetlom Čečeni, društvenim su se mrežama proširile objave u kojima Amerikanci prijete Češkoj i njezine stanovnike optužuju za navedeno.

slika

Sve je otišlo toliko daleko da je o čitavoj situaciji odlučio progovoriti i češki ambasador u SAD-u Petr Gandalovic, službenim dopisom koji je poslao medijima, a u kojem je napomenuo: "Nakon što se sve više informacija pojavljuje o navodnim počiniteljima zločina u Bostonu, izražavam svoju zabrinutost o nesretnom nesporazumu koji se događa zbog objava na društvenim mrežama. Češka i Čečenija nisu jedno te isto - Češka je republika u središnjoj Europi, dok je Čečenija dio Ruske Federacije. I baš kao što je češki predsjednik Miloš Zeman naznačio u poruci predsjedniku Obami: Češka je aktivni i pouzdani partner SAD-u u borbi protiv terorizma. Odlučni smo stajati uz bok našim saveznicima u ovom slučaju, tu nema dvojbe".

Ali, tu sve ne staje. Naime, američki satirični portal Daily Currant jučer je objavio vijest s izjavama Sarah Palin vezanim uz ovu temu, koja je, s obzirom na njezinu "slavnu" prošlost, očito bila dovoljno dobro napisana da mnogi povjeruju da je istinita. Čak i unatoč tomu što u tekstu postoje dijelovi koji su naočigled karikirani, ova se vijest velikom brzinom proširila Facebookom, pa tako i među hrvatskim korisnicima, koji su se redom zgražali nad onim u njoj pročitanim.

"'Ne znamo puno o ovim sumnjivcima', izjavila je Palin za Fox and Friends ovog jutra, misleći pritom na Tamerlana i Dzhokhara Tsarnaeva, koji su odgovorni za napad na maratonu u Bostonu. 'Ali znamo da su Muslimani iz Češke. Uvjeravam vas da govorim u ime mnogih Amerikanaca kad kažem da želim istog časa otići tamo i naučiti te ljude lekciju. I zašto bismo stali samo na Češkoj, napadnimo sve arapske zemlje. Arapi moraju naučiti da ne mogu nastaviti ovamo dolaziti i dizati stvari u zrak. Trebamo detonirati par bombi u Islamabadu, spaliti Prag i onda bombardirati Teheran. Moramo im pokazati da mislimo ozbiljno'", stoji između ostalog u članku kojeg su mnogi zgranuti "šerali".

Palin se odavno "zapečatila", ali mogu li Amerikanci spasiti svoj "obrazovni" obraz?

Naravno, Palin to nije izjavila, kao što niti navodni voditelj nije odgovorio: "Pa, Islamabad je glavni grad Pakistana, koji nije arapski. I Teheran je glavni grad Irana koji većinom nastanjuju Perzijanci. Ipak, shvaćam što mislite", ali i unatoč tomu, u sve je to brojnim korisnicima društvenih mreža bilo lako povjerovati.

I upravo je zato fora i bila toliko uspješna, ali čini se da će barem ostatak Amerike ubuduće morati malo poraditi na svojoj reputaciji kad je u pitanju obrazovanje, s obzirom na to da je za Saru Palin očito već kasno - njezine je lažne izjave odlučilo sa svijetom podijeliti više od 200.000 korisnika Facebooka.

http://www.24sata.info/vijesti/svijet/1 ... ovani.html

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 23:45 

Obama je neki dan u Izraelu napravio veći gaf. Poredio Palestinu i Izrael sa USA i Kanadom.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 23:46 

Ovo je strašno, Amerika je društvo neznanja i gluposti.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 23:47 

Divlja svinja5 je napisao/la:

Nismo ni mi bolji.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 23:50 

Ja sam siguran da jesmo, kad je u pitanju opća kultura. Mislim da na ovom forumu nema člana koji ne bi znao razliku između Češke i Čečenije.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 23:53 

Ali bi teško uspeli da upišu nazive svih SAD država na nemu kartu... :zubati

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 23:54 

Neki ne znaju ni u kojoj državi žive ili gdje se nalazi Banjaluka.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 23:54 

Ovo je sa nekog portala tipa Njuz, Palinova nije ovo izjavila...

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 23:55 

Lebowski je napisao/la:
Neki ne znaju ni u kojoj državi žive ili gdje se nalazi Banjaluka.

I piše li se to odvojeno ili spojeno :neznam

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 23:57 

Na bošnjačkom može kako hoćemo. Ne petljaj se u nešto što ne razumiješ.

Vrh

volvoks je napisao/la:
Ovo je sa nekog portala tipa Njuz, Palinova nije ovo izjavila...

Jeste, gospođa Sara je optužila Češku a onaj boldovani dio u tekstu je satira lista Daily Currant na njenu izjavu.

Vrh

Ja sam siguran da jesmo, kad je u pitanju opća kultura. Mislim da na ovom forumu nema člana koji ne bi znao razliku između Češke i Čečenije.

Al sam siguran da većina nas ne bi znala koji je glavni grad Mongolije,ni nabrojat neke glavne gradove nekih Američkih saveznih država...
Prosječnog Amera boli ona stvar za neku zemlju koja je na drugom kraju svijeta i naravno da nezna određene stvari o njoj,isto tako i prosječnog Hrvata.
Ta priča o glupim Amerikancima je prenapuhana i isforsirana.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2013, 23:59 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Ja sam u osnovnoj bio fanatik za geografiju i učio sam i ono što uopšte nije trebalo. Između ostalog sam znao i svih 50 američkih država sa glavnim gradovima i svih 15 sovjetskih republika sa glavnim gradovima. Kad je nastavnik provalio da to znam, čovjek se oduzeo :D

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 00:02 

Agathonikos je napisao/la:
Jagnjeca brigada je napisao/la:

Ja sam u osnovnoj bio fanatik za geografiju i učio sam i ono što uopšte nije trebalo. Između ostalog sam znao i svih 50 američkih država sa glavnim gradovima i svih 15 sovjetskih republika sa glavnim gradovima. Kad je nastavnik provalio da to znam, čovjek se oduzeo :D

Glavni grad koje američke države se zove po željeznom kancelaru, gospodine Aga??

Vrh

PostPostano: 24 tra 2013, 00:02 

mario_cro je napisao/la:

Al sam siguran da većina nas ne bi znala koji je glavni grad Mongolije,ni nabrojat neke glavne gradove nekih Američkih saveznih država...
Prosječnog Amera boli ona stvar za neku zemlju koja je na drugom kraju svijeta i naravno da nezna određene stvari o njoj,isto tako i prosječnog Hrvata.
Ta priča o glupim Amerikancima je prenapuhana i isforsirana.

Prosječan Hrvat misli da je onih 600 masovnih grobnica u Sloveniji koje su skrivili komunisti laž.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7861 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 315  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Salivator, Teuton, VUKsaJUGA i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: