|
|
Stranica: 56/88.
|
[ 2197 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 14:42 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
BBC je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa, vrlo je jednostavno, daju kredit za gradnju infrastrukture od 260 mil. kuna. Onda te lupaju kamatama a onda kad ne možeš otplaćivat više kamatu, onda ti daju preporuke kako trebaš rezat. Režeš tako da daješ ljudima otkaze, ti ljudi prestaju plaćat kredite za svoje stanove i izbacuju ih na ulicu, a usput dignu poreze onima koji rade da jedva dišu. Svi zajedno radimom za strane banke i njihove vlasnike.
To je ljudima u RH sad jasno i teško iko više gleda pozitivno na infrastrukturne projekte. Jebiga, gradilo se i što je trebalo i što nije, a danas ljudi podržavaju neulaganje u ovakve stvari. Most olakšava život ali teško će donijet ijedno radno mjesto. Više ih donese trajektna veza. To nikakve veze nema sa Pelješkim mostom. Jel ti to krivo što propada utjecaj Sarajeva i regije ? Ne sviđa mi se obilazak Hercegovine. Nema razloga za njega. Očekujem od pereca vjetar u leđa za ulazak BiH u EU i pripajanje Hrvata BiH majčici, a ne da nas naprosto zaobiđu. Jesi li ti AVNOJ-aš? Perec?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 14:46 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Zašto moraš stalno glumiti forumskog retarda. Svi znaju da bi ta cesta bila ograđena žicom i kamerama, bez pristupa.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 14:51 |
|
|
BBC je napisao/la: Zašto moraš stalno glumiti forumskog retarda. Svi znaju da bi ta cesta bila ograđena žicom i kamerama, bez pristupa. Jest muka žicu skinut, i spojit se na nju. Išli bi na tu žicu k'o švabe na Berlinski zid. Ja i ti zajedno čupamo žicu i zadržimo dio kao suvenir...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 15:00 |
|
|
Hercegovci su uskoro EU državljani pa nemaju potrebe za tim. Očito te boli što ovi tvoji jarani neće moći tako. Što se može. Planiraj bazen pastrvi na Pelješcu. Valjda do sad vidiš da od tvog biznisa nema ništa.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 15:13 |
|
|
Most je bolje rješenje za Neum, da je sagrađen koridor svi bi morali ići kroz njega, a ovako će oni malo škrtiji proći kroz mjesto pa možda obave i šoping zbog jeftinijih cijena u BiH...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 15:15 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
volvoks je napisao/la: Ovo je bolje rješenje za Neum, da je sagrađen koridor, svi bi išli kroz njega, a ovako će oni malo škrtiji proći kroz mjesto, pa možda obave i šoping zbog jeftinijih cijena... Pelješki most je najbolja varijanta. Zar ne vidiš po reakcijama i komentarima dragih čitaoca klita?
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 15:18 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 15:23 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 15:24 |
|
|
Neće Hrvatskoj, napisat će EU.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 15:25 |
|
|
Strašno je koliko su iskonpleksirani ovi trokutistanci u odnosu na RH, na onoj temi o Hrvatskoj samo broje dane do njene propasti Treba tamo poslati jednu ekspediciju sa svim statistikama da im se pokažu koliko su jadni
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 15:28 |
|
|
Hrvatska gradi most, ne EU u Danskoj. Vidim pogodilo to ovo dobro. Svo tvoje bistvovanje na forumu izgara od želje da Hrvati Varte postanu nacionalna manjina i da budu mirni. Inače ne vidim neki razlog da šiziš što se Sarajevo odjebalo.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 15:36 |
|
|
BBC je napisao/la: Hrvatska gradi most, ne EU u Danskoj. Vidim pogodilo to ovo dobro. Svo tvoje bistvovanje na forumu izgara od želje da Hrvati Varte postanu nacionalna manjina i da budu mirni. Inače ne vidim neki razlog da šiziš što se Sarajevo odjebalo. Ponovno si u ravni po paranoji s onim Memo2 likovima, ajde pokušaj obuzdat to zlo u sebi. Ako se pravi P. most ja ću ga djelomično plaćat i imam pravo razmišljat malo o financijskoj strani priče. Meni se gradnja mosta ne sviđa, em košta, em zaobilazi bh. Hrvate u Hercegovini. Pri tome me veseli što smeta klixašima, ali mi to nije dovoljan razlog da mi neutralizira one koje sam već nabrojao.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 15:40 |
|
|
Budi ljubazan i ne glumi glasnogovornika Hrvata Hercegovine.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 15:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Super, sve što vodi do sukoba na relaciji Muslimani - Hrvati (svi, ne samo BiH Hrvati), je veliki plus. Neka se i Pereci upoznaju sa muslimanskim ludilom, mislim da su dobili priliku u ovom sporu oko mosta, pa i oko malog Halilovića.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 16:23 |
|
|
Ovakvo glasovanje europske komisije govori da oni vjeruju da BiH neće u EU ni za 20 godina, najmanje.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 16:27 |
|
|
BBC je napisao/la: Ovakvo glasovanje europske komisije govori da oni vjeruju da BiH neće u EU ni za 20 godina, najmanje. Pa, baš mi se to ne sviđa. Ja bih malo unio nade.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 16:30 |
|
|
Kome bi unosio nadu ? Bošnjacima da i dalje kandidiraju svog "hrvatskog predstavnika". Neka hvala, sve najcrnje im želim, od srca.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 18:01 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa, vrlo je jednostavno, daju kredit za gradnju infrastrukture od 260 mil. kuna. Onda te lupaju kamatama a onda kad ne možeš otplaćivat više kamatu, onda ti daju preporuke kako trebaš rezat. Režeš tako da daješ ljudima otkaze, ti ljudi prestaju plaćat kredite za svoje stanove i izbacuju ih na ulicu, a usput dignu poreze onima koji rade da jedva dišu. Svi zajedno radimom za strane banke i njihove vlasnike.
To je ljudima u RH sad jasno i teško iko više gleda pozitivno na infrastrukturne projekte. Jebiga, gradilo se i što je trebalo i što nije, a danas ljudi podržavaju neulaganje u ovakve stvari. Most olakšava život ali teško će donijet ijedno radno mjesto. Više ih donese trajektna veza. EU fondovi daju (kad daju) lovu bespovratno, a ne na kredit. Dakle, kreditiranje i fondovi su različite stvari. Što se ovih socijalističkih priča tiče, za mene su krediti fenomenalna stvar. Oni omogućuju ljudima koji keša nemaju da stvore neku vrijednost koju inače ne bi mogli. E sad, ako ti posudiš od brata 100 000 eura, odeš u obližnju birtiju, sve zakartaš i zapiješ, je li brat kriv za to? Tko ima pameti može kredite iskoristiti za veliki iskorak, a fukara...
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 18:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Junuz mi sa ovim bankarskim teorijama diže tlak, ali je preuporan pa mi se ne da ponavljati isto na svakoj temi. Po njemu su loši krediti koje su plasirale banke (i zbog kojih gube novac, a u Španjolskoj npr. se moraju rekapitalizirati), osobito u građevinskom sektoru, nekakva genijalna pobjeda banki i dio neke šire strategije podjarmljivanja zemlje i građana. Živio socijalizam i krediti kao nagrada (mi smo naš kredit za Škodu čekali 2 godine, LOL).
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 18:14 |
|
|
Čuo sam priče o tim kreditima, u domaćoj valuti, nema valutne klauzule, a inflacija dvoznamenkasta Koliki ste dio vrijednosti Skode na kraju otplatili??
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 18:21 |
|
|
To nije tema. Poanta je da si teško dolazio do kredita u SFRJ, što je (po meni) jako loše, i za potrošače i za firme, ali ako smatraš da su naši ljudi idioti, da im treba tutorstvo, i da ne znaju sa novcem, onda me ne čudi da neki zazivaju SFRJ model i spas od "dužničkog ropstva".
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 21:25 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Junuz mi sa ovim bankarskim teorijama diže tlak, ali je preuporan pa mi se ne da ponavljati isto na svakoj temi. Po njemu su loši krediti koje su plasirale banke (i zbog kojih gube novac, a u Španjolskoj npr. se moraju rekapitalizirati), osobito u građevinskom sektoru, nekakva genijalna pobjeda banki i dio neke šire strategije podjarmljivanja zemlje i građana. Živio socijalizam i krediti kao nagrada (mi smo naš kredit za Škodu čekali 2 godine, LOL). Shvatio bi me da se možeš zamislit kako imaš djecu koju moraš nahranit a ne daju ti, što je najgore i ono što imaš ti oduzimaju budzašto. Mislim da se slične situacije u Njemačkoj npr. rješavaju humanije ali kod nas je to baš bezobzirno i divlje. Ja sam zagovornik nepotrošačkog društva, mi koji smo izašli iz socijalizma znamo da postoji i nešto drugačije. Za to drugo potrebna je skromnost pa ti niko ne može ništa ako si neovisan financijski. Pri tome ne mislim da treba neke posebne zakone donosit koliko propagirat nešto drugo. Primjerice ako vidiš da neki nabrijani balavac kupuje SUV-a od 2 t normalno da ćeš i ti u strahu od sudara za svoju obitelj kupit još i većeg ili težeg pa ćeš se bacit u kredit da ga možeš isfinancirat. No, ako on (npr. "zbog zagađenja") ne može kupit "kamion" onda mi je Opel corsa dovoljna a to je onda dohvatljivo i bez krede. Pa onda, ako umjesto cesta gradimo jeftinije bic. staze i propagiramo bic za posao, ne diže grad kredite, mi manje trošimo i ne dižemo kredite itd. Zatim, stanovanje, mora se moći kupit stan za mlade uz beskamatne kredite, neki poput onih u Jelkovcu gdje je udio "države" u cijeni stana oko 50 %, a sama gradnja 50, a ne da bacamo djecu koja završe faks, ako nađu posao, u dužničko ropstvo a poslije se kao pitamo zašto se djeca ne rađaju. Ostatak programa moje buduće socliberalne stranke "Novi put" možete pogledati na http://www.noviput.hr Naš moto: Prokleto je zlato što sja, sve što nam treba je naša, ali naša, avlija.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 21:32 |
|
|
Pritisci i prijetnje na jednog političara da diže kredite su tako strašni i jaki da se malo njih usudi voditi svoju državu bez kredita. I nema tog političara koji se usudi ići mimo struje. Ako ima brzo ga etiketiraju kao "autoritativnog" i "diktatorskog".
Evo vam primjer jednog švedskog Premijera. Dok je bio ekonom pisao knjige kako je čovjek rob ako ima samo jedan kredit. Kad se odlučio baviti politikom, dobio izbore i zavalio Švedsku u kredite kao malo koji Premijer.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 21:50 |
|
|
Da, no moglo bi bit drukčije s zemljama koje su izašle iz komunizma. Tu smo mi u prednosti. Stambeno pitanje je temelj svega, na zapadu si kao slobodan ali ti upravo njega najviše otežaju i u biti cijeli život se boriš s njim. Već kad bi to olakšao svojim građanima bi pola posla napravio.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 02 svi 2013, 21:58 |
|
|
Junuz bi od Hrvatske napravio Sjevernu Koreju, biciklističko društvo Radije bi klonirao 15 Sanadera i dao im Hrvatsku nego da Junuz osvoji vlast...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|