HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 ruj 2025, 22:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1077 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 44  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Slučaj "Dobrovoljačka": Zbirna tema
PostPostano: 03 svi 2013, 23:41 

mario_cro je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Ali nas uopste ne zanima s kim cete se vi spajati. Uglavnom ni pedalj BiH necete odnjeti tamo negdje, dakle spajajte se vi fizicki koliko hocete.

Ovo bi ti imalo smisla da ste vi stvarne gazde nad cijelom BiH.Ne pita se vas ništa šta ćemo mi iznijeti iz ove nakaradne države isto kao što vas se ne pita za Pelješki most.

Peljeski most je druga stvar, a da ste mogli iznjet nesto iz BiH iznjeli bi vi, isto ko i cetnici sto non-stop prijete.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:42 

Metemma je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:

Nema ti smisla razgovarat na ovakav način ,bilo sa Srbima a ni sa Hrvatima.
Možemo si samo kontrirat ,jer niste ni vi cvjećke.Jedino ako ti je zadovoljstvo naletit jednom mjesečno na ovaj forum i ispuhat se malo na ostala dva konstitutivna naroda... :neznam

Perec :zubati
Nije to ispuhivanje gospodine Mario, vidiš valjda da je ona do srži ubijeđena da ubit četnika ili ustašu nije nikakav grijeh.
Tu samo terapija dr. Dabića pomaže, to je bijesno od švecke socijale.

Treba smajlic sa wc soljom kad se citaju cetnicka preseravanja.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:42 

Metemma je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:

Nema ti smisla razgovarat na ovakav način ,bilo sa Srbima a ni sa Hrvatima.
Možemo si samo kontrirat ,jer niste ni vi cvjećke.Jedino ako ti je zadovoljstvo naletit jednom mjesečno na ovaj forum i ispuhat se malo na ostala dva konstitutivna naroda... :neznam

Nije to ispuhivanje gospodine Mario, vidiš valjda da je ona do srži ubijeđena da ubit četnika ili ustašu nije nikakav grijeh.

Nećemo se vrijeđati. :zubati
Pokušavam biti za promjenu pristojan . Neka nam da priliku i vidjet će da smo fini ljudi. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:44 

Irma je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Pa, siguran sam da ćeš se onda složiti da su zlikovci iz Srebrenice samo dobili ono što su zaslužili za svoje bestijalne zločine po istočnoj Bosni.

Opet srpsko preseravanje i izbjegavanje sagledavanja cjelokupne situacije. A koji zlikovci su drzali Srebrenicu u okruzenju 3 god? Sta su uopste dolazili tamo i kojim pravom? Sta ono bi u Bijeljini, Zvorniku, Visegradu, Vlasenici, Foci i u koje vremensko radoblje? Hajde cetnik, daj bar malo objektivnosti ako si sposoban za to? Zasto vi mislite da vi imate prava drzat neki grad u okruzenju, sijat smrt i glad, a da niko nista ne uradi vama? Da te podsjetim cetnik, vi ste dosli terorisat narod Srebrenice, a ne oni vas. Vi imate obraza pomenuti "zlocine u istocnoj Bosni"? Cije su ono onolike masovne grobnice pronadjene, jeli cetnik?

Hehehe, kad treba četniku metak u čelo, tu nema sagledavanja. Kad pričamo o ballijama, e onda eto ti deset redova sagledavanja situacije :zubati

Čuj, neko je dao sebi za pravo da presudi u Dobrovoljačkoj. Neko drugi je dao sebi pravo da presudi u Srebrenici.

Nije bilo suda ni tamo ni ovamo. Ti pravdaš presude bez suda, nema sad "sagledavanja cjelokupne situacije".

No svejedno, ovo prepucavanje je krajnje idiotsko, samo pokušavam da ti nacrtam kuda vodi tvoja logika.

Poenta je da nisi ti ta koja će odlučivati ko smije da živi a koga možemo ubit nekažnjeno. Ako već odlučiš da jesi, onda nema cmizdrenja kad ti neko da malo tvoje medicine.

Htjeli ste da ubijate, dobili ste po pičci, haj prošetaj.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:44 

Irma je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:
Čuj ovo ,navodno.. :laugh
Koji je onda pravi portal BH Hrvata.

Pa jel ovo to treba da predstavlja? Forum gdje se blate Bosnjaci, to je vama bit foruma Hrvata BiH?

Pre svega bit ovog foruma je okupljanje HB Hrvata i onih koji zele komunikaciju sa njima,komentarisanje raznih tema koje su forumasima zanimljive.
Tebi ako to ne odgovara i ako mislis da bi ovaj forum trebao da bude u sluzbi velikomuslimanskih svinjarija ti onda log off pa na preporod kix i ostalo smeće koje posecuje tebi slican ljudski otpad.Have nice day.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:45 

Lako za Irmu, forum je to, ali ovako drknuta im kompletna elita. Politička, "intelektualna", vjerska, nacionalna. Pa vi meni recite jeste li optimisti za BiH ?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:46 

mario_cro je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Pokušavam biti za promjenu pristojan . Neka nam da priliku i vidjet će da smo fini ljudi. :zubati

Pa dobra ti je logika, Šveđanka priča kako je ok četniku metak u čelo, a ti misliš da treba da joj pokažemo kako smo fini ljudi pa nas možda poštedi.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:46 

Irma je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:
Ovo bi ti imalo smisla da ste vi stvarne gazde nad cijelom BiH.Ne pita se vas ništa šta ćemo mi iznijeti iz ove nakaradne države isto kao što vas se ne pita za Pelješki most.

Peljeski most je druga stvar, a da ste mogli iznjet nesto iz BiH iznjeli bi vi, isto ko i cetnici sto non-stop prijete.

Pogledaj unatrag 100 godina ,koliko je tu država bilo i koliko su se puta granice mijenjale.
Ne misliš valjda da je BiH (zemlja na aparatima ,država tri naroda koji se mrze maksimalno) bez mogućnosti raspada?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:49 

BBC je napisao/la:
Lako za Irmu, forum je to, ali ovako drknuta im kompletna elita. Politička, "intelektualna", vjerska, nacionalna. Pa vi meni recite jeste li optimisti za BiH ?

Ne znam šta da ti kažem, i predsjednik Dodik je već počeo da posustaje u svojoj vjeri u budućnost BiH i izražava sumnje.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:49 

mario_cro je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Pa jel ovo to treba da predstavlja? Forum gdje se blate Bosnjaci, to je vama bit foruma Hrvata BiH?

Kako blate Bošnjaci? Blati se politika Bošnjaka,politika kojom nam nedopuštate pravo na TV kanal,izabirete predstavnike,nazivate našu vojsku zločinačkom,naša zastava incident...
Eto ,to je samo jedan mali dio. I to sve dolazi od strane Bošnjačke političke elite. Šta očekuješ od nas?
Ovaj forum je tolerantniji x puta od klixa i sličnih gdje ne stigneš skupiti 10 postova i odma ti slijedi ban. Ti pričaš ovdje stvari koje se nama ne sviđaju pa nema teorije da dobiješ ban...
I da ,ja protiv prosječnog Bošnjaka nemam ništa. Išao sam sa vašima u školu ,imam radne kolege Bošnjake i u super odnosima smo.

To za kanal mi je cudna prica jer na svim federalnim tv stanicama dominira hrvatski jezik. Onda to sa biranje Zeljka KOmsica za clana predsednistva, to je stvar sistema koji je nakaradan, dakle zali se na sistem koji je takav. U tom sistemu normalno da mi Zeljka od ponudjenih spodoba smatramo patriotom, jer on jeste dokazani patriota, biramo za clana predsjednistva, ne da naudimo nekome, nego zato sto smatramo da je onn dobar za BiH, i zato sto se nasao u takvoj prilici da ga mozemo izabrati za clana predjednistva BiH. To za vojsku, pa imamo zlocine i presude zar ne? Imamo sudjenje u Hagu protagonistima hrhb, sigurno nije iz nekog inata. Nisam ja kriva sto se to tebi ne svidja.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:52 

Pazite se, federalna TV vas snima.

slika

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:52 

Metemma je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:

Pa dobra ti je logika, Šveđanka priča kako je ok četniku metak u čelo, a ti misliš da treba da joj pokažemo kako smo fini ljudi pa nas možda poštedi.

A sta nije vam smetao zlocinac Arkan koji je takodje po Svedskoj pravio djecu i uzimao primanja.Uvijek ista preseravanja od vas. "svecka", "socijala" itd itd, a njihov "veliki eroj" radio upravo to.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:53 

Metemma je napisao/la:

Besmisleno je prepucavat se na tom nivou na kojem se ona prepucava sa Srbima i Hrvatima (manje).Gubljenje vremena...
Bilo bi lijepo da bude malo češće na forumu ,shvatila bi da postoji i druga strana medalje.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:55 

BBC je napisao/la:

A sta kao po vama po-cetnicima i cetnicima, BiH bi opstala kad bi mi pristali na cetnicko izvrtanje istorije, njihove manipulacije i obmane?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:55 

Irma je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

A sta nije vam smetao zlocinac Arkan koji je takodje po Svedskoj pravio djecu i uzimao primanja.Uvijek ista preseravanja od vas. "svecka", "socijala" itd itd, a njihov "veliki eroj" radio upravo to.

On se posle oprao kad je pomogao odbranu Bijeljine. Ne zove se džaba jedna ulica u Bijeljini danas "Srpske dobrovoljačke garde".

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:56 

Irma je napisao/la:
BBC je napisao/la:

A sta kao po vama po-cetnicima i cetnicima, BiH bi opstala kad bi mi pristali na cetnicko izvrtanje istorije, njihove manipulacije i obmane?

Ne znam. Trebala si danas pitati one u "Dobrovoljačkoj".

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:58 

Znate šta je meni ovde najzanimljive ? Evo bio na Skenderiji i gledao malo preko puta šta se dešava, vidio par poznatijih faca Zorana Čegara, Divjaka, Stjepana Kjujića, Terzića itd, srpske zastave porodica koji su došli, i nikakvih problema sve regularno i pored onolike policije.

Onda dođem ovde i moram čitati ovakvo preseravanje iz stranice u stranicu, ali što je najgore od kvazi doktorskih forumaša kako sole pamet, vrijeđaju se međusobno i odlaze od stvarne teme u roku od 10 postova. Stvarno ne znam kakve koristi imaju ovakve teme ... onako kad razmislim opet možeš samo medijsko mišljenje govoriti..

Vrh

PostPostano: 03 svi 2013, 23:58 

Irma je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Pa, za početak ne treba da koristiš riječi kao što su "izvrtanje istorije", "manipulacije" i "obmane".

A i riječ četnik kad pišeš, kao da to odiše nekim nepoštovanjem, i na tome moraš da poradiš.

Pa ćemo onda vidjeti.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2013, 00:00 

Irma je napisao/la:

To za kanal mi je cudna prica jer na svim federalnim tv stanicama dominira hrvatski jezik. Onda to sa biranje Zeljka KOmsica za clana predsednistva, to je stvar sistema koji je nakaradan, dakle zali se na sistem koji je takav. U tom sistemu normalno da mi Zeljka od ponudjenih spodoba smatramo patriotom, jer on jeste dokazani patriota, biramo za clana predsjednistva, ne da naudimo nekome, nego zato sto smatramo da je onn dobar za BiH, i zato sto se nasao u takvoj prilici da ga mozemo izabrati za clana predjednistva BiH. To za vojsku, pa imamo zlocine i presude zar ne? Imamo sudjenje u Hagu protagonistima hrhb, sigurno nije iz nekog inata. Nisam ja kriva sto se to tebi ne svidja.

Živim u Republici Hrvatskoj i onaj "Hrvatski" jezik na FTV ne zvuči kao Hrvatski jezik. I da se nekim čudom priča Hrvatski jezik na njemu ,sadržaj te televizije je usmjeren na blaćenje Hrvata .Ja to nemogu ,neželim i neću smatrati svojim TV kanalom.
Imamo mi hrpu presuda vojnicima i oficirima ArBiH i zločine koje su počinili. Tako da je to za mene zločinačka vojska. Kao što rekoh ,ima i druga strana medalje koju ti ne želiš čuti ili jednostavno ignoriraš.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2013, 00:08 

slika

Vrh

PostPostano: 04 svi 2013, 00:10 

Otišla Irma ,za nekih mjesec dana će se opet pojavit nabrijana pa ćemo nastavit. :zubati

Vrh

PostPostano: 04 svi 2013, 00:16 

Eto Srbi, priznajte svoje greške, pokajte se i možete živjeti u Irminoj državi. Za Hrvate ne znam kako će, nikako svoju katarzu da dožive, valja im seliti.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2013, 00:49 

Irma je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Ne bi.
Nikako ne može da opstane.Tu nakazu u kojoj su proizvedena genocidna zverstva nad Srbima mi necemo nizasta podržati,Hrvati kako hoce.
Bih nema nije je bilo i nece je biti.Muslimani umesto sto mastaju o zlu bolje bi im bilo da budu srecni i pametni da gledaju sebe i svoju buducnost i grade svoje drustvo na tih 22% exBiH jer prvi put imaju nesto svoje,do"juče"su bili ništa.
Trazeci nesto više na račun tudje imovine i teritorije rizikuju da izgube to što imaju.

Vrh

PostPostano: 04 svi 2013, 06:38 

HrasnoSinj je napisao/la:
Znate šta je meni ovde najzanimljive ? Evo bio na Skenderiji i gledao malo preko puta šta se dešava, vidio par poznatijih faca Zorana Čegara, Divjaka, Stjepana Kjujića, Terzića itd, srpske zastave porodica koji su došli, i nikakvih problema sve regularno i pored onolike policije.

Onda dođem ovde i moram čitati ovakvo preseravanje iz stranice u stranicu, ali što je najgore od kvazi doktorskih forumaša kako sole pamet, vrijeđaju se međusobno i odlaze od stvarne teme u roku od 10 postova. Stvarno ne znam kakve koristi imaju ovakve teme ... onako kad razmislim opet možeš samo medijsko mišljenje govoriti..

Ima prostora za optimizam, svake godine će biti manje incidenata, manje potrebe za osiguranje, manje političkog konteksta, sve dok jednog dana ne postane samo datum kojeg obitelji poginulih dođe i upale svijeću. Mržnja koristi ogromne količine energije, koja nije nepresušiv izvor. Iako je nadrkanost izuzetno visoka sa obzirom da je riječ o događajima od prije 21 godinu, nađe se pozitivnih stvari, iznenadilo me u Trusini da su na obljetnici bile i boračke organizacije ABiH općine Konjic (zajedno sa HVO).

Vrh

PostPostano: 04 svi 2013, 08:34 

Sama činjenica da je potrebno nekakvo policijsko osiguranje za obljetnicu stradanja dovoljno govori kakva je to multietničnost u Sarajevu. Ja nikad nisam čuo da je negdje kod nas u okolici bilo ikad incidenata kad Srbi obilježavaju obljetnice stradanja. Štoviše, to uopće ne privlači nekakvu pažnju, ljude boli guzica što će se skupit šaka Srba i zapalit svijeću za stradale.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1077 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 44  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, Fredericktown, Naša Kvačica, Patriota i 34 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: