HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 sij 2025, 09:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 137 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Podrska Dodika- cijena ?
PostPostano: 12 stu 2009, 19:08 

Dragi moj Judo vi (Hrvati) BiH ste svoju "srecu" trazili sa muslimanima. Napravili ste Federaciju sa njima a ne sa Srbima pa me zato i fascinira ta tvoja ideja da bi Dodik trebao da vam ponudi dio RS. Zbog cega?

Sto nas tice ovo je cisto unutrasnji problem izmedju vas i muslimana kako cete urediti svoj dio "kuce".

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 19:13 

Mossad, ti pripadaš po svojim kapacitetima onoj grupi s Marom i ekipom, ali ipak ću ti odogovoriti.

Velik dio RSa nije vaš, tamo su prije vaše agresije i genocida živjeli 48 % neSrba. Danas je neSrba oko 5-8 %.
To ti se zove genocid Mosade.

Druga stvar, nikada niti jedan referendum nije bio da mi Hrvati želimo živjeti s Muslimani u istoj zajednici.
To su drugi za nas odlučili.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 21:16 

Juda Iškariot je napisao/la:
Mossad, ti pripadaš po svojim kapacitetima onoj grupi s Marom i ekipom, ali ipak ću ti odogovoriti.

Velik dio RSa nije vaš, tamo su prije vaše agresije i genocida živjeli 48 % neSrba. Danas je neSrba oko 5-8 %.
To ti se zove genocid Mosade.

Druga stvar, nikada niti jedan referendum nije bio da mi Hrvati želimo živjeti s Muslimani u istoj zajednici.
To su drugi za nas odlučili.

Hvala ti Judo sto si me pocastio odgovorom iako je jednom intelektualnom kapacitetu poput tebe to bilo ispod casti i nivoa :nanana

RS je srpska i tu je zavrsena prica moj Judo. Nije ni RH bila 95% etnicki cista ali sad jeste pa nikom nista. Pojeo vuk magarca. Nema ni u Federaciji vise Srba no sto je neSrba u RS.

Primjera radi i vi ste uzeli Drvar, Grahovo i Glamoc koji nikada nisu bili vasi.

Kao drugo preporucio bih da naucis definiciju genocida da se ne bi tako olako gadjao terminima koje ne razumijes.

I kao trece zali se svojim politicarima koji su potpisali Dayton sto vas nisu pitali sta zelite ali ako mislite da cete nesto usicariti u BiH preko srpskih ledja onda slobodno mogu da ti kazem :evotigana

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 21:25 

M0ssad je napisao/la:
I kao trece zali se svojim politicarima koji su potpisali Dayton sto vas nisu pitali sta zelite ali ako mislite da cete nesto usicariti u BiH preko srpskih ledja onda slobodno mogu da ti kazem :evotigana

Hm ipak je veći intelektualni kapacitet od tebe, upravo je htio da uradiš ovo što si uradio... :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 21:52 

Koliko bi HB bila veća kad bi Srbi vratili naše dijelove Posavine, a mi vratili njima Drvar. Glamoč, Grahovo , pola Kupresa i sjever Livna? Ne znam od kud stalno priča i privid da smio mi u BIH kao popušili od Srba i da se trebamo borit za ravnopravnu raspodjelu!
Oni su izgubili puno više teritorija koji nama geostrateški više znači, a dobili manje teritorija koji njima još više vrijedi i zato je ta raspodjela otprilike poštena ili smo mi možda malo u plusu!

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 22:13 

Junuz Djipalo je napisao/la:
M0ssad je napisao/la:

Hm ipak je veći intelektualni kapacitet od tebe, upravo je htio da uradiš ovo što si uradio... :HercegBosanac

Sta sam ja to uradio osim sto sam rekao iskreno sto mislim i sta on dobija time? :neznam Ne bih pristao na bilo kakav treci entitet kojem ce pripasti pedalj RS osim ako nesto ne nudite nazad za razmjenu.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 22:41 

Sad je već bolje...

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 22:48 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Sad je već bolje...

Pa mislim da moj stav dijeli skoro svaki Srbin. Mi cemo vam dati podrsku za treci entitet, spremni smo i na mogucu razmijenu teritorija ali onog momenta kad pomislite da mozete nesto dobiti za dzabe od nas tu se prica zavrsava.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:16 

Jednaka glupost na obje strane ove rasprave. Bože me sačuvaj isključivosti.

@Rajvosa: Ako ne postoje urote, što su Ahmići, salveta, Karađorđevo i slična sranja? OK, ne postoje urote, postoje interesi, a o njima i prije spomenuti Engdahl priča, bilo bi korisno pročitati ga malo prije nego se trkelja napamet.

@Juda: Srbi su to što jesu, (neću pisati što, da me ne baniraju) i geopolitički glavna prijetnja Hrvatskoj, ali u BiH izumiru i kao takvi su manje hegemonistički nastrojeni nego Muslimani. Dakle, sad nam odgovara s njima imati savez, a priče o genocidu su sviranje k..u, što vojno zauzmeš tvoje je i točka. Hrvatski dio općine Šamac je u PŽ, u gradu Šamcu je Hrvata bilo 14% 1991, dakle zaboravi. U gradu Brodu i Derventi Hrvati nisu imali niti relativnu većinu, dakle o čemu mi pričamo?

Mi bismo se i dalje pravili moralnim vertikalama, umjesto da slijedimo Realpolitik.

P.S. Ja kao hrvatski Hrvat ti kažem da je RS na granici puste Like geopolitički neprihvatljiva i to će ti reći većina hrvatskih Hrvata. Onaj prijedlog Ultrasa, gdje Hrvatima ostaje Grahovo, a Srbima ide dio općine Drvar je meni idealan. Za dio Posavine od Odžaka do Broda (mada, iskreno, tamo se neće vratiti ni 5% Hrvata jer je prošlo 17 godina od srpske okupacije).

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:23 

M0ssad je napisao/la:
Pa mislim da moj stav dijeli skoro svaki Srbin. Mi cemo vam dati podrsku za treci entitet, spremni smo i na mogucu razmijenu teritorija ali onog momenta kad pomislite da mozete nesto dobiti za dzabe od nas tu se prica zavrsava.

Tko kaže da tražimo teritoriju a da nista ne nudimo? Drvar, Glamoč, Grahovo su na stolu, za sve ostalo možemo pregovoriti. Nama je bitno povratak, opstanak i napredak Hrvata u BiH. Ako preko razmjena teritorija možemo to ostvariti, onda mi Hrvati moramo misliti gdje možemo maksimalno to iskoristiti. Komušina i Posavina su možda najvažnije, zato što možemo vratiti veliki broj Hrvata. Povratak Liskovice i Stjepan Krst su isto moguće.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:27 

Predlažem da se prestane trgovati s Hrvatima koji u Glamoču žive 15 godina, kao da ne postoje. Kad smo već moralne vertikale.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:33 

mateb je napisao/la:
Predlažem da se prestane trgovati s Hrvatima koji u Glamoču žive 15 godina, kao da ne postoje. Kad smo već moralne vertikale.

Slažem se, Hrvati Glamoča imaju perspektivu, i vjerojatno će u sljedećem desetljeću i pol postati većina u Glamoču, pa trgovanje Glamočom ne dolazi u obzir.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:33 

mateb je napisao/la:

Ne trguje se gradom Glamočom koliko ja shvaćam. Nude se teritorije općine Glamoč.

A što se mene tiče, nek Dodik pokaže koliko se zalaže za hrvatsku jednakopravnost, pa može eto napravit općine od nekih hrvatskih područja u sklopu RS gdje bi Hrvati imali većinu, time bi pokazao da je naklonjen Hrvatima, a naš kurs kako piše u naslovu jedne teme definitivno bi se više okrenuo prema liberalnijoj BL.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:38 

Glamoc je prije rata bio srpski (Hrvata je u samom gradu bilo 2%) a evo i sad je poslije rata. Tako ako mislite da bi grad zadrzali pod vasom kontrolom u slucaju neke trampe :nono

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:42 

Ali sad zaista, na temelju čega zaključujete da bi se Hrvati vratili u Posavinu?

Od ovih Posavljaka koje srećem po Zagrebu, nikome ne pada na pamet povratak. Ovdje su im se već rodila djeca, odrastaju, jednostavno, oni su sad Purgeri...
Možda sam u krivu, ali imam takav dojam.

slika

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:43 

M0ssad je napisao/la:
Glamoc je prije rata bio srpski (Hrvata je u samom gradu bilo 2%) a evo i sad je poslije rata. Tako ako mislite da bi grad zadrzali pod vasom kontrolom u slucaju neke trampe :nono

O čemu ti lupetaš? Ako Vam damo grad Drvar za par sela u Posavini, gdje biste vi dobili grad od 8 000 stanovnika i duplo više teritorija, trebate biti sretni i pokriti se po ušima.

Srpska mitomanija...

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:44 

MRSHO je napisao/la:
A što se mene tiče, nek Dodik pokaže koliko se zalaže za hrvatsku jednakopravnost, pa može eto napravit općine od nekih hrvatskih područja u sklopu RS gdje bi Hrvati imali većinu, time bi pokazao da je naklonjen Hrvatima, a naš kurs kako piše u naslovu jedne teme definitivno bi se više okrenuo prema liberalnijoj BL.

Slobodno možemo predloziti ove općine:

Kotor Varoš
Komušina
Ivanjska
Posavina
Ljubija
župa Dolina (kod Gradiške) i znam da pretjerujem ali bilo bi više Hrvata tamo nego u Ravnom

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:47 

Hrvat je napisao/la:
Ali sad zaista, na temelju čega zaključujete da bi se Hrvati vratili u Posavinu?

Od ovih Posavljaka koje srećem po Zagrebu, nikome ne pada na pamet povratak. Ovdje su im se već rodila djeca, odrastaju, jednostavno, oni su sad Purgeri...

sumnjam, jer su to moja iskustva takoder.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:47 

A hoćemo li tražiti od muslimana da nam vrate Vareš, Bugojno, itd.?

slika

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:48 

mateb je napisao/la:
M0ssad je napisao/la:

O čemu ti lupetaš? Ako Vam damo grad Drvar za par sela u Posavini, gdje biste vi dobili grad od 8 000 stanovnika i duplo više teritorija, trebate biti sretni i pokriti se po ušima.

Srpska mitomanija...

Mi smo sretni i ovako Mate :zubati Ali molim te mi objasni sta ja to lupetam.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:49 

Ljudi, malo osjećaja za realnost. Mi smo u najgorem položaju i ne možemo Srbima, nažalost, puno uvjetovati. Kotor Varoš je, npr., potpuno nerealan, osim ako nam nije cilj bacati drkicu na naše hrvatstvo, jer smo eto "pokazali tim četnicima da smo face."

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:49 

Hrvat je napisao/la:

Zašto bi ja sad vradio tamo gdje ne osjetim kao svoj na svom i gdje tamošnji vlast ne zauzima za opstanak naroda? Ono što si napisao može vrijediti za srednju Bosnu ili bilo gdje u BiH.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:50 

M0ssad je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Srpska mitomanija...

Mi smo sretni i ovako Mate :zubati Ali molim te mi objasni sta ja to lupetam.

Da biste vi tražili, ultimativno, i Glamoč za par hrvatskih sela u Posavini.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:51 

Hrvat je napisao/la:
A hoćemo li tražiti od muslimana da nam vrate Vareš, Bugojno, itd.?

Naravno, dio Kaknja i Vareša spojit u jednu općinu. Njima vratit Begov Han, Željezno polje iz općine Žepče...

A to, bi li se vraćali ljudi ili ne... Zašto su se na Kupres vratili nakon oslobođenja? Zašto su Hrvati naselili "srpski" Glamoč, valjda zato što je pod hrvatskom upravom? Svoj na svome, to je najveći motiv!

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 23:54 

mateb je napisao/la:
M0ssad je napisao/la:

Srpska mitomanija...

Ono što vi tražite vrijedi više od same opštine Drvar. Ona ide u paketu sa Grahovom, Glamočem te sjeverozapadnim dijelom Livna, sa kojima je od ranije činila kako prirodnu, tako i etničku cjelinu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 137 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, Salivator i 28 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: