HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 stu 2024, 11:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 106 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: NK Vitez
PostPostano: 21 stu 2012, 01:25 

slika

Povijest kluba

Klub je osnovan 1947. godine kao NK Radnik, uz Radnik klub je nosio ime Sloga, a od 1954. nosi ime NK Vitez. U dva navrata nosili su sponzorska imena: 2004. NK Vitez FIS i 2009. NK Ecos Vitez. Prvi predsjednik bio je Petar Paar.
Trenutačno se natječe u Prvoj ligi FBiH u koju su se ekspresno vratili nakon ispadanja u drugu ligu u sezoni 2009./10. Za ulazak u prvu ligu igrali su play-off sa momčadi NK Podgrmeč koju su pobjedili u Vitezu sa 5:1, a u uzvratu u Sanskom Mostu remizirali 2:2 te sa ukupnih 7:3 ostvarili plasman u Prvu ligu FBiH.

Klub je trenutno jesenji prvak prve lige federacije BiH.Polusezonu je završio sa 8 bodova više od drugoplasirog Bratstva i trećeplasiranog Branitelja uz impresivnu gol razliku od 40:12.

Vrh

Naslov: Re: NK Vitez
PostPostano: 21 stu 2012, 04:41 

slika

Vrh

PostPostano: 21 stu 2012, 12:01 

U posljednje vrijeme pratim Prvu ligu FBiH jer je Sloboda ispala iz Premier lige. Samo mogu reći da Vitez rastura. Ovdje u Tuzli se nadamo da će Sloboda nadoknaditi 10 bodova zaostatka za Vitezom, ali rekao bih - mrka kapa. Svaka čast dečki, samo naprijed! :)

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 10:54 

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2013, 00:47 

Čuo sam da su urađeni planovi za rekonstrukciju stadiona i da bi trebali ubrzo početi s radovima,ima li išta od toga Vitežani?

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2013, 09:40 

Prema nacrtu ide izgradnja c tribine (1116 stolica) i renoviranje a i b tribine (1656+1580). Lokalni poduzetnici koji imaju dugove prema općini će izgleda financirat ovo,uz brisanje duga naravno.

slika

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 14:49 

Vitez na korak do Premijer lige, u derbiju kola Vitez je s minimalnih 1:0 savladao Slobodu.

1. Vitez 23 13 6 4 45
2. Radnički 23 10 9 4 39

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 14:55 

još da Gabela ostane i imat ćemo opet 4 od 16 klubova. :D

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 15:03 

Upozorenja: -1
GOŠK ispada. Vitez je kompenzacija.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 15:05 

Andrea Stramaccioni je napisao/la:
GOŠK ispada. Vitez je kompenzacija.

Ko Kome Kompenzira?

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 15:48 

Vidjećemo na kraju sezone. GOŠK kupuje sve redom, al' ne vjerujem da će uspjet'. Travničani su iskusniji u ovoj igri, tako da vjerujem da će se osigurati ukoliko budu neporaženi u Gabeli.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 17:11 

Napisao si da je Vitez kompenzacija, znam ja da misliš za hrvatski klub, al dosta vremena nakon što su u jednoj sezoni ispali Orašje i posušje bila su samo 2, gdje su tada bile kompenzacije, kome ti prodaješ maglu i ta 2 ste naumili da izbacite al vam nešto teže ide. Čuje kompenzacija, ahahha, pa ko bi bio taj Capone koji odlučuje i organizira tolike utakmice i klubove da se sve poklopi. Vi Muslimani volite teorije zavjere al jedina istina je da je Vitez ponizio ostale bosnanske klubove brutalno, ponizio ih u usta, aj sad plačite šta će biti 4 naša tima, uskoro i 5, onda ćemo smanjiti ligu sa Srbima na 11 da igramo izmeđuse bez vas, aBd.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 17:27 

dudu je napisao/la:
još da Gabela ostane i imat ćemo opet 4 od 16 klubova. :D

Jednu sezonu je bilo čak 6 klubova iz Herceg-Bosne od ukupno 16.
I mislim da je Široki bio prvak,Orašju Kup,a samo naši klubovi bili dobili licencu za Euronatjecanja i nastupali u istima.
Eh,koja vremena. :zubati

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2013, 22:11 

POL_GASOL je napisao/la:
Napisao si da je Vitez kompenzacija, znam ja da misliš za hrvatski klub, al dosta vremena nakon što su u jednoj sezoni ispali Orašje i posušje bila su samo 2, gdje su tada bile kompenzacije, kome ti prodaješ maglu i ta 2 ste naumili da izbacite al vam nešto teže ide. Čuje kompenzacija, ahahha, pa ko bi bio taj Capone koji odlučuje i organizira tolike utakmice i klubove da se sve poklopi. Vi Muslimani volite teorije zavjere al jedina istina je da je Vitez ponizio ostale bosnanske klubove brutalno, ponizio ih u usta, aj sad plačite šta će biti 4 naša tima, uskoro i 5, onda ćemo smanjiti ligu sa Srbima na 11 da igramo izmeđuse bez vas, aBd.

slika

Vrh

PostPostano: 08 svi 2013, 18:30 

Kako se sada čini,samo se čudo može desiti da Vitez ne uđe u PL.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2013, 19:46 

Ja se nadam da Vitez ima uslovan stadion i licencu za PL. Rekli su da neće pod svaku cijenu. Nego, šta kažeš @POL, ostvaruju se moje prognoze da GOŠK leti. Ne kontaš se ti najbolje oko našeg fudbala, tako da...

Vrh

PostPostano: 15 svi 2013, 12:33 

http://www.klix.ba/sport/nogomet/dva-kl ... /130515037

Dva kluba pod jednim krovom: Hoće li se nogomet i fudbal ujediniti u Vitezu

Citat:
Jedna država, jedan grad, jedan stadion, dva kluba. Tu ništa ne bi bilo čudno da klubovi nemaju identično ime. U srcu Bosne i Hercegovine egzistiraju Nogometni klub Vitez i Fudbalski klub Vitez

Stanovnici grada u centralnoj Bosn pomalo u šali ističu "dva kluba pod jednim krovom", aludirajući na podijeljeni školski sistem u pojedinim dijelovima BiH, čiji je nepopularni slogan "dvije škole pod jednim krovom".

"Tako je od ratne 1994. godine. Prije sukoba Hrvata i Bošnjaka u posljednjem ratu na našem tlu to je bio jedan klub, osnovan davne 1947. godine. Poslije okončanja neprijateljstava pristupili smo obnovi rada FK Vitez. Isto su učinile i komšije, u ratno vrijeme ljudi sa druge strane fronta, te formirali NK Vitez", priča za agenciju Anadolija Begzudin Bektaš, predsjednik FK Vitez.

Na prvom poslijeratnom treningu, sjeća se, podijelili su teren. Prvi čovjek "bošnjačkog kluba" prisjetio se i tih dana.

"Teren je u ratu bio 'pod kontrolom Armije BiH'. Nakon što je sukob sa HVO-om prekinut polako smo svi, ljudi sa obje strane, počeli razmišljati o ljepšim stvarima, pa i sportu. Sjećam se našeg dogovora i prvog treninga u tom, najblaže rečeno, teškom vremenu. Trenirali smo na jednoj polovini terena, a oni iz NK Vitez na drugoj. Vjerujte, i tako je bilo samo jedan trening. Već na drugom treningu pružili smo ruku jedni drugima i koristili zajedno cijeli travnjak", rekao je Bektaš.

Kako su godine odmicale razvijali su se i odnosi NK i FK Vitez.

"U početku bilo je mučno. Međutim, s vremenom stvari su se popravljale. Igrali smo i gradske derbije na kojima je bilo ružnih stvari i povika sa tribina. Ipak, u zadnjoj zajedničkoj sezoni u Drugoj ligi - Zapad derbi je protekao bez i najmanjih problema. Nadamo se da će tako biti uvijek u budućnosti", istakao je Slaven Garić, predsjednik "hrvatskog" NK Vitez.

I jedni i drugi sjećaju se izvanrednog gesta FK Vitez prilikom posljednjeg gradskog derbija, u kojem su cvijećem darovali osobe sa kojima su se nekada gledali "preko nišana".

"Poklonili smo im cvijeće i istinski čestitali na plasmanu u Prvu ligu Federacije BiH", kazao je Bektaš, i naglasio kako je cijeli stadion aplauzom pozdravio potez FK Vitez.

Oba kluba zajednički koriste prostorije na stadionu. Zanimljivo, imaju i zajedničkog ekonoma. Njegovo ime je Zdravko Pranjković.

"Zdravku cijeli Vitez zna po nadimku Rus. On je odličan radnik i sa identičnim žarom radi za oba kluba", kaže Garić.

Ni skoro 20 godina poslije ratnih dešavanja klub nije ujedinjen. Za razliku od ranijih godina kada se to činilo nemogućom misijom, predsjednici oba kluba za Anadoliju su po prvi put potvrdili da im je zajednički cilj fuzija, to jeste jedan Nogometni/Fudbalski klub Vitez.

"Možda se to neće desiti brzo kako bi Begzudin i ja htjeli, ali sigurno dolazi vrijeme za fuziju naših klubova. Radit ćemo na tome i vjerujem za naših mandata proslaviti sportske uspjehe i ujedinjenje kluba“, naglasio je Garić, na što je Bektaš dodao:

"Ideja nam je da osnujemo radnu grupu za ujedinjenje, koju će činiti političari i sportski radnici iz oba naroda, odnosno klubova. Stvari bi tako pokrenuli s mrtve tačke. Mali smo grad da bi bili podijeljeni po bilo kojem osnovu, pogotovo sportskom“.

U oba tabora smatraju da je stvorena klima za ujedinjenje klubova.

"Budala će uvijek biti. Srećom, za razliku od ranijih godina, nacionalisti i huligani postali su manjina u Vitezu“, smatra Bektaš, na što je Garić naglasio:

"Begzudin i ja smo prijatelji. Družimo se i van sportskog terena. U Vitez su došla bolja vremena".

Treneri i igrači oba kluba su, kažu, u perfektnim odnosima. Raduju se uspjesima jednih i drugih.

"Nama i našim igračima iskreno bilo bi drago da NK Vitez do kraja sezone u Prvoj ligi zadrži prednost nad konkurentima u osigura ulazak u Premijer ligu BiH. Potom bi se krenulo i u rekonstrukciju stadiona kako bi ispunjavao uslove za odigravanje mečeva najvišeg ranga takmičenja. Bilo bi to od koristi za oba kluba. Lično, vjerujem za korist u što skorije vrijeme jednog, jedinstvenog kluba", konstatirao je Bektaš.

I FK Vitez ima šansi za plasmanom u viši , tj. Prvu ligu FBiH.

"Od srca želimo našim sugrađanima da dođu do sportskog uspjeha. I to bi bio dodatni poticaj za razvoj nogometa u Vitezu", ističe Garić.

Stadion u Vitezu trenutno ne ispunjava uslove za igranje susreta bh. društva najboljih. Između ostalog, nedostaje neophodnih 3.000 stolica na tribinama.

"Ne radujemo se unaprijed, ali čim i ako osiguramo plasman u Premijer ligu zasukat ćemo rukave i raditi na stadionu. Uzdamo se u pomoć lokalne zajednice. Ukoliko sve uspijemo realizirati kako smo planirali samo prve dvije domaće premijerligaške utakmice igrat ćemo van svog grada. Planiramo se i pojačati u ljetnom prijelaznom roku sa najmanje pet provjerenih igrača, jer ne želimo igrati epizodnu ulogu u bh. eliti", rekao je Garić.

U trećoj sedmici jula ove godine na stadionu u Vitezu, u organizaciji FK Vitez, bit će odigran jubilarni 20. Memorijalni turnir "Galib Mujić".

"To je jedan od najjačih turnira u BiH. I ove godine organizirat ćemo ga na besprijekoran način. Trudit ćemo se dovesti što jače ekipe kako bi publika mogla uživati u kvalitetnom fudbalu", kazao je Bektaš.

=))

Vrh

PostPostano: 15 svi 2013, 13:19 

http://www.vitez.ba/hoce-li-se-nogomet- ... -u-vitezu/

kako je vitez.ba - bosnjacki medij iz Viteza uradio tekst s klix.ba procitajte sami...

"Stanovnici grada u centralnoj Bosni, koji je postao planetarno poznat po užasnom masakru bojovika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) nad Bošnjacima u selu Ahmići, pomalo u šali ističu “dva kluba pod jednim krovom”"

Muslimani nema nista od ujedinjenja razumijete............ dok smo igrali gradske derbije gledali smo se preko nisana, sad kad je NK Vitez pred golemim uspjehom vi bi da se ujedinite ! E ne ce da ide !

usput i da rijesite pitanje "dvije skole pod jednim krovom" i da pojacate "gradansku incjativu" e nemoze samo

pozdrav iz Viteza ! :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 15 svi 2013, 15:54 

Čuj,teren bio pod kontrolom Abih?Teren je bio ničija zemlja,između crta.Hvo je prošao u početku iza stadiona i garaža,pa se povukao,tako da je stadion bio tampon.

Vrh

PostPostano: 15 svi 2013, 16:22 

Mar-kan je napisao/la:
Čuj,teren bio pod kontrolom Abih?Teren je bio ničija zemlja,između crta.Hvo je prošao u početku iza stadiona i garaža,pa se povukao,tako da je stadion bio tampon.

Vrlo korisna informacija, a ja sam je zaboravio napisati...da u pravu si stadion je bio nicija zemlja,...

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 14:41 

Kad nekog nemozes da pobjedis, pridruzi mu se!
Ali ipak zasto ne ujedinjenje, pod uslovom da ostane " NK " i da ostane grb NK jer ipak NK ulazi u Premier ligu a ovi FK 2 liga FBIH .... Logicno bi bilo!

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 15:20 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Kad nekog nemozes da pobjedis, pridruzi mu se!
Ali ipak zasto ne ujedinjenje, pod uslovom da ostane " NK " i da ostane grb NK jer ipak NK ulazi u Premier ligu a ovi FK 2 liga FBIH .... Logicno bi bilo!

Ne bi bi bilo logicno da dode do ujedinjenja jer nema ni jedan igrac od FK Vitez te kvalitete da bih mogao igrati u NK, a da ja tebe pitam gdje si ti to vidio igdje da se dva kluba ujedinjuju, a iako si vidio ovo je sasvim posebna stvar i tice se monog cega drugog ???

A navijaci, kad navijaci tog "ujedinjenog" Viteza htjednu staviti hrvatsku zastavu na tribine ?!!?! sta onda i pjevat se hrvataske pjesme, ovi iz FK ce odma dizat prasinu o suzivotu i gradanskoj drzavi i sl sl gluposti koje im nece proci...

Pa evo i mogu se mozda "ujedinit" al prvo kad se ujedine Velež i Zrinjski !!!!

:D

a opet i porcitaj clanak sa portala Vitez.ba (bosnjacki-muslimankski medij iz Viteza) gjde pise : "Stanovnici grada u centralnoj Bosni, koji je postao planetarno poznat po užasnom masakru bojovika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) nad Bošnjacima u selu Ahmići,..."

A da se uopste ne spomenu ni Krizancevo selo ni Buhine kuce ni osmero djece ubijenih u Vitezu od "ABiH" ........ e kad bi mi i pristali na to spajanje onda bi tog bilo jos puno vise, nakraju bi (ko i mnogo puno stvari) oni sve zasluge pripojili sebi a nas bi i dalje omalovazvali, pa ima nas i koji nedma sveto im HRVATSKO

NK Vitez je pred povijesnim uspjehom i ostvaren je rukama viteških Hrvata i gajit ce i ubudce tradiciju viteških Hrvata. Pozdrav od navijaca NK Vitez - Vitezovi :D

:herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 15:39 

Kotromanovic je napisao/la:
NK Vitez je pred povijesnim uspjehom i ostvaren je rukama viteških Hrvata i gajit ce i ubudce tradiciju viteških Hrvata. Pozdrav od navijaca NK Vitez - Vitezovi :D

U momčadi je 6 Muslimana i par Srba.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 15:50 

Vukan je napisao/la:

Previše, nema potrebe.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2013, 15:51 

Vukan je napisao/la:

Nisam ni napisao da ne igraju ostali igraci osim Hrvata, to je sasvim normalna stvar u svijetu nogometu !!! a strucni stab, uprava i svi spoznori su Hrvati ili barem vecina njih (95%) :pepam

Ja sam samo protiv ujedinjenja.....je zivim na tim prostorima i poznam situaciju

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 106 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: