|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 67 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 06 ožu 2013, 07:40 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ne budite muslimani, ne ružno nazivati ljude.
Dajte nam recite zašto ih Švicarci više ne žele kod sebe ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
budimo realni
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 06 ožu 2013, 09:41 |
|
Pridružen/a: 03 lis 2012, 11:19 Postovi: 475 Lokacija: između krajnosti
|
|
A ko ih to više želi kod sebe?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sandalj
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 06 ožu 2013, 21:32 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 17:04 Postovi: 1877 Lokacija: Stara Hercegovina
|
BBC je napisao/la: Ne budite muslimani, ne ružno nazivati ljude.
Dajte nam recite zašto ih Švicarci više ne žele kod sebe ? Zašto? Neovisno od Švicarske na zapadu Evrope imamo kombinaciju dva momenta: 1) Latentna islamofobija koja je zamijenila politički stigmatizirani antisemitizam i 2) Uzrujanost starosjedilaca koji su decenijama navikli da migranti općenito mogu samo kopati kanale i čistiti klozete.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 06 ožu 2013, 21:41 |
|
|
|
Dobro je ba. Uništili ste državu i ne primamo mišljenja od takvih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
agent_tajne_sile
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 11 svi 2013, 01:51 |
|
|
|
"Meni sve te džamije ružne. Rijetko koja je arhitektonski lijepa."
| Privitak/ci: |

Dolmabahce Mosque in Istanbul - Turkey.jpg [ 150.57 KiB | Pogledano 5313 put/a. ]
|

Kul Sharif Mosque in Kazan - Russia.jpg [ 159.81 KiB | Pogledano 5314 put/a. ]
|

Hassan II Mosque in Casablanca - Morocco.jpg [ 156.07 KiB | Pogledano 5315 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 11 svi 2013, 18:08 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2925 Lokacija: predvorje dzeneta
|
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 11 svi 2013, 18:15 |
|
|
|
Ne smijete se tako ponašati. U skladu sa bošnjačkom propagandom morate furati "unitarstvo", "multi-kulti" i "Bosanci-Hercegovci" naciju. Idete Srbima i Hrvatima na ruku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
djiha-djiha
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 13 svi 2013, 14:27 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Ovi ne shvaćaju da za kršćanima kaskaju 600 godina. I da kršćanske nacije evoluiraju u više društvo! Također, u slučaju nemira i socijalne bijede na zapadu i sjeveru europe te džamije i skupine koje se oko njih kreću prve će stradati. Sto bi, naravno, bio i najbolji dokaz za "evoluciju jednog viseg drustva". Ali kome ja pricam.
_________________ jebem li te vojni referente shto me cherash dalje od dervente...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 00:35 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39 Postovi: 1219 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 00:43 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39 Postovi: 1219 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 09:25 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2925 Lokacija: predvorje dzeneta
|
|
Elhamdulillah,Elhamdulillah,Elhamdulillah!
Bravo za cijenjeni dzemat iz Utice, da vas Allah nagradi i na ovom i na onom svijetu...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 09:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Meni se ovo sviđa i arhitektonski i konceptualno, pogotovo ako je u pitanju neka protestantska crkva.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 22:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
saraj_bosna je napisao/la: Pa i meni su vase crkve ruzne,opcenito,o vasim grobljima necu pricati..strasno CRNILO
lijepe nase dzamije i nasa mezarja :) Ja, vala... na vasim mezrjima je pravo sarenilo. Inace, tako su i Turci, krajnji domet njihove gradnje je bio naprditi onaj stap uz crkvu. Da Istambul danasnji nije nekad bio pod Bizantom izgledao bi danas glavni grad Turske vjerovatno nesto kao Gornja Maoca u tzv. BiH. Jebem ti je ljude koji nisu u stanju izgraditi bogomolju svoju kako treba, nego se ovako sugaju, i to je u pravom smislu rijeci, sugaju.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 22:35 |
|
|
Nije mi jasno zašto su se Bošnje naselile u rust belt grad 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 22:41 |
|
|
Zenicanin je napisao/la: Uh, bez uvrede, al' jes gadna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 22:44 |
|
|
volvoks je napisao/la: Nije mi jasno zašto su se Bošnje naselile u rust belt grad  Socijala dobra, najvjerovatnije... 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 22:47 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Zenicanin je napisao/la: Uh, bez uvrede, al' jes gadna. Gadno, kako nece biti gadno. Samo naprde onaj stap gore van svakog ukusa i smisla... Izgleda ko da nekom nesto izlazi iz guzice. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 22:51 |
|
|
|
Što ste toliko opterećeni izgledom?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 22:52 |
|
|
Ovakve Džamije nisu po Kuranu, tko se u njima moli neće Ahireta vid'it 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 22:53 |
|
|
Nisam uopce opterecen... Samo konstatiram da gadno izgleda. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 22:55 |
|
|
Zenicanin je napisao/la: Zašto ne gradite takve zapadnjačke džamije po BiH? Nego gradite one turske, bliskoistočne? Zašto širite tursku i osmansku bliskoistočnu azijsku kulturu po europskoj zemlji? No dobro, vaš izbor. Kad vam te saudijke sravnimo sa zemljom u idućem ratu, onda ćete ih opet morati graditi, dok će vam narod gladovati...tuđinska arhitektura nema što raditi na našoj zemlji. Ili ćete biti Europljani ili ćete završiti u Aziji čiju kulturu gotivite...
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 23:00 |
|
|
Aztec je napisao/la: Gadno, kako nece biti gadno. Samo naprde onaj stap gore van svakog ukusa i smisla... Izgleda ko da nekom nesto izlazi iz guzice.  Jes', još kad vidim ove prljavo belo-ljigavo zeleno kombinacije... A nije da ne može lepo i džamija. A kad se već hvalimo dijasporom, ima solidnih srpskih hramova po SAD.     
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 23:05 |
|
|
|
Moze i djamija, al rijetke su takve. Ne moze izgledati dobro ovakav frankenstainski stil gradnje di na crkvu van svakog smisla za stil i neku figuru gradjevine samo napenale onaj vrh... Meni je je to grozno. Meni bi bilo ispod ponosa ici u takvu bogomolju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 23:09 |
|
|
|
Meni su lepe ove matore domaće, ili novije kad su baš umerene.
Ali izgleda da se raji najviše sviđa svemirsko-arapski stil sa primesama turbofolka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Muslimani iz BiH kupuju crkve i pretvaraju ih u džamije Postano: 20 svi 2013, 23:12 |
|
|
Aztec je napisao/la: Moze i djamija, al rijetke su takve. Ne moze izgledati dobro ovakav frankenstainski stil gradnje di na crkvu van svakog smisla za stil i neku figuru gradjevine samo napenale onaj vrh... Meni je je to grozno. Meni bi bilo ispod ponosa ici u takvu bogomolju. Takav sličan vrh imaju i tipične katoličke i pravoslavne crkve. Evo primjerak pravoslavne iz Srijema: 
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|