|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 33 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
joe enter
|
Naslov: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 17:38 |
|
|
Ajmo malo o lažima i lažovima , ali ne u smislu onih laži tipa kad jedan čovek krije od nacista Jevrejina pa SLAŽE nemačke vojnike govoreći da nema nikog u kući. Mislio sam na ove lažove iz svakodnevnice sa manjim ili višim patološkim intezitetom. Znate one lažove iz mlađih dana , neko pomene npr.grupu Metaliku a lažov se odmah javi i kaže kako je bio na njihovom koncertu u Londonu. I onda svi okolo počnu da reaguju i da mu kažu da sere jer nikad nije bio tamo , ali on i dalje ostaje pri svome dok se ekipa totalno ne smori , i onda ga puste da priča dogodovštine sa samog koncerta na kojem nije bio i u nekom trenutku on prestane da laže i ućuti. Ima ona vrsta lažova koja je hronično bolesna od toga , pa njih uglavnom zovu "Jednokrilac" zato što jedino taj avion nisu vozili. Dajte primere laganja koje vas je zainteresovalo i nasmejalo.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 17:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ima jedna zanimljiva sorta lažova, koji često uspijevaju jer imaju bujnu maštu, i svoje laži nakrcaju sa ogromnom količinom sitnih (i teško provjerljivih) detalja, što uz suveren nastup uspije prevariti mnogo ljudi.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 17:58 |
|
|
Misliš političari,popovi i ideološki demagozi?!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 18:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ne, obične osobe iz svakodnevnog života (također na forumima) koji glume neku specijaliziranost. Milina je kada nekoga dočekaš na volej kada počne lagati ili lupetati o stvarima iz tvog područja.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 18:09 |
|
|
Ovu temu sam otvorio jer me ponukao susret sa starim drugarom Lažovom Lakijem koga nisam video odavno. I čovek pomisli bili smo mladi pa nečije preterono maštanja i laganje ima neku nazovi logiku , ali kad ono međutim..!
Skupiloa se ekipa,pije se pivo , i odjednom Laki počne nekom drugom liku koji nije iz naše stare ekipe pričati moje dogodovštine u kojima on nije učestvovao a kao da su njegove. Ali to ne bi biotoliki problem da ja nisam sedeo tu pola metra udaljen i slušao priču.
I ja već onako blago popio pa mi došlo da mu kažem :"Pa jbt naprco si blizu 40 godina u guzicu i još uvek lažunjaš , pa čak i gore".
Ali ipak suzdržao sam se i pustio ga , ali sam ga pogledao stisnutim pogledom koji mu je dao do znanja da znam kako masti i laže , i to je urodilo plodom i dalje je uglavnom ćutao.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 18:12 |
|
|
Ako netko uveseljava društvo (a ima priče koje si već čuo X puta, i koje sa svakom izvedbom postaju sve luđe i otkačenije), ja ne ispravljam, nek se raja veseli, zašto bi se istina ispriječila ispred zabave :)
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 18:14 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ne, obične osobe iz svakodnevnog života (također na forumima) koji glume neku specijaliziranost. Milina je kada nekoga dočekaš na volej kada počne lagati ili lupetati o stvarima iz tvog područja. A to misliš?! , pa ovde ih je na forumu toliko da ih lopatom možeš grtati. Ima hroničnih takvih , pa i kad ih dočekaš na volej on jednostavno ne šljivi šta si rekao i napisao nego nastavlja po svome i hvata se selektivno za tvoje argumente i objašnjenja. Dosta puta pomislim kako takvim treba nadodat šamara , ali onda se setim da sam na forumu i da s'takvim mislima idem smerno ka psihijatriji.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 18:17 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20946 Lokacija: među zvijezdama
|
Najzanimljiviji su ljudi koji lazu i ubijede sami sebe u istinitost tih izmišljotina.Na kraju ja im se toliko isprepleću istine i lazi da ni sami nisu sigurni što je stvarnost a što plod mašte i izmišljanja. Rijetki su ljudi koji mogu odvojiti laganje i točno se sjećati detalja izmišljenih priča, a da ih pazljivi slušalac ne provali. Nazvala bi tu osobinu i jednom vrstom inteligencije dobar lazov ima visok IQ Zato poštovanje takvim, a luzerima koji danas kazu jedno sutra drugo :P eto !
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 18:20 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Najzanimljiviji su ljudi koji lazu i ubijede sami sebe u istinitost tih izmišljotina.Na kraju ja im se toliko isprepleću istine i lazi da ni sami nisu sigurni što je stvarnost a što plod mašte i izmišljanja. Rijetki su ljudi koji mogu odvojiti laganje i točno se sjećati detalja iznišljenih priča, a da ih pazljivi slušalac ne provali. Nazvala bi tu osobinu i jednom vrstom inteligencije Zato poštovanje takvim, a luzerima koji danas kazu jedno sutra drugo :P eto !
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 18:21 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Najzanimljiviji su ljudi koji lazu i ubijede sami sebe u istinitost tih izmišljotina.Na kraju ja im se toliko isprepleću istine i lazi da ni sami nisu sigurni što je stvarnost a što plod mašte i izmišljanja. Rijetki su ljudi koji mogu odvojiti laganje i točno se sjećati detalja iznišljenih priča, a da ih pazljivi slušalac ne provali. Nazvala bi tu osobinu i jednom vrstom inteligencije Zato poštovanje takvim, a luzerima koji danas kazu jedno sutra drugo :P eto !
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 18:23 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 18:25 |
|
|
Čovjek koji laže ne može sa sigurnošću znati što je kome i kada slagao.
Često ispriča drugačiju priču istoj osobi nakon nekog vremena.
Malo je savršenih lažova, možda ih čak i nema.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 18:42 |
|
|
"Everybody lies" što reče Dr. House. Nemam pojma lažem li, vjerovatno. Nisam dobar lažljivac u svakodnevnim situacijama, jednostavno se primjeti pa makar to bila i neka zezancija društvu, zacrvenim se često, počnem se smijati i slično. Na forumu volim slagati al kroz zajebanciju, očekujem da drugi to shvate al jbg.
A imam kapacitet da slažem jer se sjećam svega što kažem, čujem, napišem a isto tako i za druge.
Što se tiče drugih najupečatljivije je kako je jedan laf, koji onako voli da je glavni u društvu, glumi frajera i sl više puta slagao oko svog gubitka nevinosti. Jednom je bilo na moru, drugi put sa komšinicom, itd. On je to pričao u više društava a nas dvoje, troje je uvijek bilo tu i skužili smo te njegove laži.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 18:47 |
|
|
Zaboravili ste profesionalne lažove,obavještajci i sl.Davno sam gledao jedan film na tu temu,sa onim tipom što je glumio Isusa u Pasiji,kao bio je neki specijalac xx,pa je čak i suprugu-odvjetnicu mantao da nije počinio ratni zločin itd.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 18:50 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ako netko uveseljava društvo (a ima priče koje si već čuo X puta, i koje sa svakom izvedbom postaju sve luđe i otkačenije), ja ne ispravljam, nek se raja veseli, zašto bi se istina ispriječila ispred zabave :) Ja takvim ljudima lazi ne uzimam za zlo.Susjeda iz Sarajeva intelektualka udala se za bivšeg šanera a sad privatnika Cijela porodica njena bila zgrozena izborom.Meni je lik toliko simpatičan sa svojim pričama koje sigurno domišljato nadovezuje neistinama, da ga uvijek rado slušam.Jarane ba, vako Zivot će joj proći opušteno
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 19:03 |
|
|
Njegoš ke rekao davno jednu kosmičku istinu: Trgovаc ti lаže sа smijehom, ženа lаže suze prosipljući; niko krupno kа Turčin ne lаže!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 19:22 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Zaboravili ste profesionalne lažove,obavještajci i sl.Davno sam gledao jedan film na tu temu,sa onim tipom što je glumio Isusa u Pasiji,kao bio je neki specijalac xx,pa je čak i suprugu-odvjetnicu mantao da nije počinio ratni zločin itd. Meni je to moćno.Prevariti detektor lazi ili policijske inspektore.Geldala sam Galileo na sličnu temu i jednoj od ispitanica je uspjelo.Zadivljujuće BBC, daj neku anegdotu sad kad si bario zene preko neta.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 19:24 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: BBC, daj neku anegdotu sad kad si bario zene preko neta.
Nema ih. Laganje ljudi u virtuali je besmisleno gubljenje vremena. Bolje satima buljiti u plafon.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 22 svi 2013, 21:10 |
|
|
Zajebavali smo nekog lika i sad je On izmislio da je član tajne sekte samuraja i da će biti ozbiljnih posljedica ako ne ušutkamo dvojicu najglasnijih... Donio kinesku katanu da bi nas uvjerio Naravno, lik je i karo u sedmom razredu...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 25 svi 2013, 01:00 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Lebowski je napisao/la: Što se tiče drugih najupečatljivije je kako je jedan laf, koji onako voli da je glavni u društvu, glumi frajera i sl više puta slagao oko svog gubitka nevinosti. Jednom je bilo na moru, drugi put sa komšinicom, itd. On je to pričao u više društava a nas dvoje, troje je uvijek bilo tu i skužili smo te njegove laži.
I jeste li mu rekli da ste ga provalili? Ja kad nekog uhvatim u laži uvijek prešutim, ali poslije što mi god ispriča uzmem s rezervom.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 25 svi 2013, 07:45 |
|
|
Ma ne, nije ništa bitno, nikog to interesuje i nikom ne smeta, on je to pričao kada to uopšte nije bila tema, npr sam promijeni temu. Imao je neku potrebu da priča o tim prvim seksualnim iskustvima.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 25 svi 2013, 13:15 |
|
|
Ko kaže da ne laže, taj je još veći lažov od lažova. Da nema laži na ovom svijetu, mnogi svjetski brendovi nebi nikad bili ovoliko popularni koliko su poplarni sada i ne samo brendovi, već i modni trendovi, kao i sve što je ljudska ruka stvorila još od pamtivijeka, pošto u svemu tome veliki je procenat laži, negdje u nekim segmentima života više, a negdje manje. Laž je materija koja pokreće ovu planetu zemlju i veoma je popularno oruđe kod svih istaknutih pojedinaca, kao i kod onih koji to nisu, ali zato takođe mnogo lažu, kao i svi mi između ostalog, jer naći danas čovjeka koji se ne služi tim oruđem rijetkost je ravna čistoj nuli.
|
|
Vrh |
|
|
GRMEC 22
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 26 svi 2013, 14:24 |
|
|
Jedna od najkarakterističnijih crta narcisa je da često govore kontradiktorne stvari. Oni će to bukvalno činiti u sklopu jedne te iste rečenice, bez da im zastane dah u grlu. To može biti nešto trivijalno (npr., u smislu šta žele da ručaju) ili nešto ozbiljnije (kao npr. da li vas vole ili ne). Kad ih upitate šta su htjeli da kažu nečim, oni će čak negirati da su nešto rekli, iako je to bilo samo par sekundi prije – stvarno, kako vam je uopšte moglo pasti na pamet da su oni ikad tako nešto rekli?!? Vi trebate otići kod doktora na psihički pregled!
Oni će osporavati ČINJENICE. Lagaće vam o stvarima koje ste zajedno uradili. Pogrešno će navoditi ono što ste im rekli. Ukoliko se ne slažete s njima, oni će vam reći da lažete, da ste sve izmislili ili da ste ludi.
[U ovakvim momentima, vas može uhvatiti panika i jedna očajna želja da porazgovarate s nekim, kako bi pokušali utvrditi "tko je tu lud a ko normalan": to je jedna sasvim prirodna i zdrava reakcija; to je provjera realnosti; vi ste se sada našli zbunjeni zbog narcisove nastranosti, zbog toga vi tražite pomoć od drugih kako bi ste održali svoj zdrav razum; vi znate da je nešto veoma pogrešno a samim tim što se brinete da možda vi niste ti s kojima nešto nije u redu, indicira činjenicu da vi niste narcis.]
Normalni ljudi se mogu ponašati iracionalno kada se nalaze u stanju emocionalnog stresa – oni mogu biti zbunjeni, negirati neke stvari koje su im poznate, mogu postati paranoični, željeti da ih neko tetoši kad boluju... Međutim, normalni ljudi se prilično brzo oporavljaju, unutar nekoliko sati ili dana. Takođe, normalni ljudi će biti zahvalni svim srcem ukoliko im neko pomogne. Oni će se brzo stabilizirati ukoliko im pružite emocionalnu i moralnu podršku. Međutim, s narcisima to nije tako – najsigurniji način da vam zadaju snažan udarac, to je da im kažete da ih volite. Oni će vam prljavo uzvratiti, tako što će tražiti od vas da radite stvari na njihov način, u suprotnom, oni će vas zauvijek prognati iz svog života.
Ukoliko pokušate da zamjerite narcisu na njegovom nepoštenju ili svireposti prema ljudima, od toga nema nikakve koristi. Pokušavanje da se narcisa prevaspita pozivajući se na zdrav razum ili uz pomoć apelovanja na onu njihovu ljepšu ili bolju stranu, efikasno je isto kao i pljuvanje u okean. Ono što kod njih vidite, to je ujedno i ono što možete od njih dobiti: kod njih ona "bolja strana" potpuno nedostaje. Temeljni problem s kojim se ovdje susrećemo je jedan potpuni nedostatak empatije.
Nedostatak empatije predstavlja jedan apsolutan poremećaj u narcisovom razmišljanju (kogniciji) i sposobnosti osjećanja (afektivnosti). Čak i kad je veoma inteligentan, narcis nije u stanju normalno da rezonuje. Kod jednog od njih s kojim sam dugo radio, primjetio sam nešto što se da nazvati "analizom uz pomoć mučkalice." Oni ne razumiju značenje onoga što ljudi kažu i ne mogu da shvate ni značenje pisanih riječi – zato što mnogo toga što mi kažemo zavisi od konteksta i afekcije. Narcisi (nemaju empatije, te su odatle nesposobni da razumiju kontekst i afektivnost) čuju samo samo riječi. (Diskusija sa narcisom može biti veoma dezorjentirana i neobična; čini se da oni misle da korištenje nekih istih riječi podrazumijeva praćenje toka neke konverzacije ili rezonovanja. Tako oni često zastranjuju hvatajući se za neke irelevantne pojmove u svojoj deluziji da razumiju ono o čemu drugi pričaju.)
A iskreno rečeno, oni ni ne čuju sve riječi. Oni poklanjaju pažnju samo onome što sadrži njih u sebi. Tu se ne radi samo o nekoj lošoj navici – radi se o jednom kognitivnom poremećaju. Narcisi poklanjaju pažnju samo sebi i stvarima koje se njih tiču. Međutim, s obzirom da ne znaju šta drugi ljudi rade, narcisi ne mogu procijeniti kako im drugi ljudi mogu uzvratiti nevolje koje su ovi izazvali. Oni ne mogu uzimati u obzir osjećanja drugih ljudi, pa tako previđaju činjenicu da mogu iznervirati druge ljude svojim bezobzirnim ponašanjem.
Najbolji savjet u vezi njih je da ih privatite onakvim kakvi jesu i da se držite što dalje od njih.
|
|
Vrh |
|
|
L.A.N.
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 27 svi 2013, 21:08 |
|
|
Zanimljivo, imam jednog prijatelja koji se može nazvati pravim lažovom, mnogi su bili ljubomorni na mene toliko da ovaj jedan je izmišljao kako ima veliku vilu sa bazenom vrijednu milijunima eura, kola Ferrarija ili Lambroghinija i zgodnu curu i da su mu starci bogati, milijunaši i da oni imaju takođe veliku kuću i skupu kolu, izmišljao je da se sa curom prvi put seksao u nekoj pećini u šumi onako je to pričao na romantičan način, lol. Lagao je da u inozemstvu semafor funkcionira tako da crveno znači kreni a zeleno stani. Naravno nešto sam malo povjerovao ali sve uzeo k rezervi. Kasnije je priznao da je lagao. :) I svaki put kada ga podsjetim na ovo, odmah mu je sram. Da, on još uvijek laže, u svemu i svačemu. Ponavlja velike laži svake godine. To me nervira. Kad god priča, svaku njegovu riječ uzimam u rezervi i analaziram, ništa mu više ne vjerujem, čak mu nisam povjerovao kada je rekao da je izgubio neku, vrijednu stvar i počeo tražiti i zvao policiju itd. Ni još danas mu ne vjerujem iako je išao od stanice do stanice, od države do države radi rješavanja sa izgubljenim papirima. Jadan je on baš. I njegovo društvo je upozorilo da je on lažljivac i s njim sam uvijek provjeravao izmišlja li opet priču. On je jednostavno... patološki lažov. Laže iako ima sve u životu, ima strašne komplekse za nepovjerovati. Ja se bojim da nisam se zarazio.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Lažovi Postano: 29 svi 2013, 01:30 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Najviše ljudi lažu da će napustiti forum
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|