HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 vel 2025, 01:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 226 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeća

Razlozi za (pretjeranu?) podršku
1. Ćiro, Ćiro i samo Ćiro i njegov show 12%  12%  [ 5 ]
2. Dobrosusjedski odnosi 7%  7%  [ 3 ]
3. Prirodna alternativa našoj repki (ne može se navijat za Zlovence niti Srbe) 15%  15%  [ 6 ]
4. Imidž simpatičnih vicmahera 7%  7%  [ 3 ]
5. Aluzije na Jugoslaviju, "ujedinitelj" i sl. (prvenstveno index.yu) 24%  24%  [ 10 ]
6. Među narodom nema podrške, prenapuhano od medija zbog tiraža/gledanosti 32%  32%  [ 13 ]
7. Nešto drugo (navedite što) 2%  2%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 41
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Podrška repki BiH u hrvatskim medijima
PostPostano: 16 stu 2009, 11:28 

ma mrzimo i mi njih pogledajte malo sa realne strane većina vas trenutno živi u BiH mi svi želimo isto HB al činjenica je da ŽIVIMO u prokletoj BiH i zasto ako je hrvatska ispala ne navijati za BiH
ajde recite mi vi zasto ne navijate za BiH trenutno ??????

ps u normalnim vremenima kad je hrvatska na sp meni ne pada na pamet da navijam za BiH al mi nije ni drago kada izgube

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 11:32 

Zato što je isto kao navijanje za repku Jugoslavije od proljeća 1991.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 11:35 

Ministry of Sound je napisao/la:

hrvatska ja imala reprezentaciju tada a herceg bosna trenutno je nema čim HB bude imala reprezentaciju ja ću svim srcem navijati za nju :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 12:00 

Već su počele "belosvetske" zavjere protiv BiH...

FIFA gura Portugal na Mundijal

Reprezentacija Portugala svladala je u subotu u Lisabonu izabranu nogometnu vrstu BiH sa 1:0, međutim uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija u Zenici za dva dana već sada dobrano miriše na barut, piše hrvatski portal Index.hr.

Autor teksta navodi kako je Portugalce u subotu samo sreća spasila da na uzvrat ne odu s negativnim rezultatom, bio to remi ili čak pobjeda Bosne i Hercegovine.

Portugal nije izgledao kako momčad koja pripada elitnom društvu u Južnoj Africi, ali za Fifu, piše Index Portugal jednostavno mora biti u Južnoj Africi i to zbog svjetskog branda Cristiana Ronalda, koji se smatra jednim od najboljih igrača na kugli zemaljskoj.

Naime, prije nekoliko tjedana predsjednik Fife Sepp Blatter "odao" se u jednom medijskom istupu: "Svjetsko nogometno prvenstvo bez najboljih igrača svijeta Lionela Messija i Cristiana Ronalda ne bi imalo smisla, niti bi zapravo bilo zanimljivo", podsjeća Index. Blatter je rekao, a Argentina i Messi su se nekoliko dana kasnije kvalificirali. Sada se isto očekuje i od Portugala, odnosno Cristiana Ronalda.

Blatterova poruka odjednom je svima postala jasna kao dan, pogotovo nogometnim arbitrima koji su projekt "Portugal na Sp" uzeli kao imperativ. Jer, pita se autor teksta, kako drugačije objasniti činjenicu da je engleski sudac Martin Atkinson, jednoj od najboljih reprezentacija svijeta, kada je riječ o izvođenju slobodnih udarac, dosudio čak četiri slobodnjaka na idealnih 16 metara?

Na sreću po Ćirine Zmajeve, portugalski izvođači bili su neprepoznatljivi pa do gola momčad Carlosa Queiroza nije došla.

Interesantno je također kako je Martin Atkinson dodijelio "isključujuće" žute kartone Muratoviću i Rahimiću, gotovo jedinim veznjacima BiH koji su defenzivno orijentirani pa ovi neće imati pravo nastupa u Zenici. Poznato je da BiH i sa spomenutim dvojcem ima tanašnu defenzivu, baš kao što je poznato da je Portugalu jedan gol u Zenici gotovo sigurno dovoljan za prolazak.

Nećemo ni spominjati da je krovna svjetska nogometna organizacija samo nekoliko dana prije izvlačenja parova dodatnih kvalifikacija po prvi put u povijesti odredila nositelje, kako bi velikim zvijezdama olakšala put prema Južnoj Africi... Uz sve spomenuto, BiH još i nema sreće... Pitanje je može li se boriti protiv svega navedenog, a ako uspije, Ćirinim pulenima stvarno treba skinuti kapu, zaključuje Index.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 12:39 

Index i ne moze nista drugo objaviti, nego neki debilizam.

Jel Alac autor teksta? cudi me da se nisu dohvatili Tudjmanove uloge u belosvetskoj zaveri protiv BiH.

Cisto da se zna, na temu, Hrvati u BiH do lipnja 2008. su potiho i podrzavali BiH reprezentaciju, ili u najgorem slucaju bili ravnodusni prema istoj. Nakon turcenja, vecina Hrvata istoj zeli sve najgore.

Mada meni osobno nije jasno ni zasto smo (mi kao Hrvati) uopce ikada gledali sa simpatijama na tu reprezentaciju, bosnjaci su i prije EP u Austriji zestoko navijali protiv Hrvatske, drukali su za brazil 2006. a da ne spominjem Skenderiju `97 i ono verbalno gazenje ustasa... zatim su Topalbecirevica popljuvali tvrdim iskljucivo jer je uvijek sa simpatijama gledao na hrvatsku reprezentaciju, kako nogometnu tako i kosarkasku... taj covjek je jedini od novinara u Beogradu na presici nakon kradje protiv Spanjolaca, jedini ustao i javno rekao da je to sramota i bezocna kradja u reziji FIBE... hrvatski novinari su sutili... Topalbecirevica bosnjaci pljuju vec godinama, kao on je drekavac (a Mijajlovic nije drekavac, jel?) i iritantan je, ovo ono, i onda izmedju redova provuku "ogavno se ulizuje ustasama"... pazi ti koje su to dvolicne izjave, Topalbecirevica kao ne vole jer je suvise glasan, a Mijalovica obozavaju, iako je duplo glasniji i iritantniji od Bahe... ali Baho voli Hrvatsku, samim tim je nepodoban za "bosansku naciju"... pravi Bosanac mora pljuvati Hrvatsku, kad god moze i ima priliku, i odmah je bosnjama simpatican. Sve drugo ne dolazi u obzir.

Slicno gledaju i na onog Radoncica sa FTV sto komentira rukomet. Njega ne podnose jer "se uvlaci u dupe Balicu, koji je samo obicni glumac, najveca ba prevara u historiji rukometa".

Ljudi mrze sve hrvatsko, da je to definitivno za strucno promatranje.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 12:40 

kajman je napisao/la:

hrvatska ja imala reprezentaciju tada a herceg bosna trenutno je nema čim HB bude imala reprezentaciju ja ću svim srcem navijati za nju :HercegBosanac

Nije istina. Na utkamici Jugoslavija : Nizozemska u Zagrebu, koja je odigrana 3. lipnja 1990., cijeli stadion je okrenuo leđa prilikom izvođenja "svoje" himne Hej Slaveni, stadion je bio prepun nizozemskih zastava i navijalo se za Nizozemsku.

Znači, debelo prije rata, prije samostalnosti, prije reprezentacije Hrvatske..., Zagrepčani su navijali protiv svoje države :kava .

Da ne spominjemo sad paljenje jugoslavenske zastave na Poljudu.

1094 of 2558 - 42.77%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 12:45 

I to mrze na onaj perfidni nacin, kao "Modric je hrvatska ubleha, razvikani poluigrac, bolji je Kranjcar" kao ono nije da oni ne vole Modrica sto je hrvatski nogometas, eto kao da mrzi hrvatske nogometase nebi pohvalilo Kranjcara.

Cast izuzecima.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 13:10 

Mar-kan je napisao/la:
Već su počele "belosvetske" zavjere protiv BiH...

FIFA gura Portugal na Mundijal

Reprezentacija Portugala svladala je u subotu u Lisabonu izabranu nogometnu vrstu BiH sa 1:0, međutim uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija u Zenici za dva dana već sada dobrano miriše na barut, piše hrvatski portal Index.hr.

Autor teksta navodi kako je Portugalce u subotu samo sreća spasila da na uzvrat ne odu s negativnim rezultatom, bio to remi ili čak pobjeda Bosne i Hercegovine.

Portugal nije izgledao kako momčad koja pripada elitnom društvu u Južnoj Africi, ali za Fifu, piše Index Portugal jednostavno mora biti u Južnoj Africi i to zbog svjetskog branda Cristiana Ronalda, koji se smatra jednim od najboljih igrača na kugli zemaljskoj.

Naime, prije nekoliko tjedana predsjednik Fife Sepp Blatter "odao" se u jednom medijskom istupu: "Svjetsko nogometno prvenstvo bez najboljih igrača svijeta Lionela Messija i Cristiana Ronalda ne bi imalo smisla, niti bi zapravo bilo zanimljivo", podsjeća Index. Blatter je rekao, a Argentina i Messi su se nekoliko dana kasnije kvalificirali. Sada se isto očekuje i od Portugala, odnosno Cristiana Ronalda.

Blatterova poruka odjednom je svima postala jasna kao dan, pogotovo nogometnim arbitrima koji su projekt "Portugal na Sp" uzeli kao imperativ. Jer, pita se autor teksta, kako drugačije objasniti činjenicu da je engleski sudac Martin Atkinson, jednoj od najboljih reprezentacija svijeta, kada je riječ o izvođenju slobodnih udarac, dosudio čak četiri slobodnjaka na idealnih 16 metara?

Na sreću po Ćirine Zmajeve, portugalski izvođači bili su neprepoznatljivi pa do gola momčad Carlosa Queiroza nije došla.

Interesantno je također kako je Martin Atkinson dodijelio "isključujuće" žute kartone Muratoviću i Rahimiću, gotovo jedinim veznjacima BiH koji su defenzivno orijentirani pa ovi neće imati pravo nastupa u Zenici. Poznato je da BiH i sa spomenutim dvojcem ima tanašnu defenzivu, baš kao što je poznato da je Portugalu jedan gol u Zenici gotovo sigurno dovoljan za prolazak.

Nećemo ni spominjati da je krovna svjetska nogometna organizacija samo nekoliko dana prije izvlačenja parova dodatnih kvalifikacija po prvi put u povijesti odredila nositelje, kako bi velikim zvijezdama olakšala put prema Južnoj Africi... Uz sve spomenuto, BiH još i nema sreće... Pitanje je može li se boriti protiv svega navedenog, a ako uspije, Ćirinim pulenima stvarno treba skinuti kapu, zaključuje Index.

Iako sam paranoik, ne znači da me ne prate :ujko

Budimo realni, FIFA se vjerojatno zgraža na pomisao SP-a bez Kristine :zubati

Da je u play-offu Portugal naspram Hrvatske, uvjeren sam da bi mi isto pisali, svi odreda :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 13:13 

Zanimljiva anketa, nijedna opcija čak ni da uzme relativnu većinu. Opcije 2, 3 i 4 su eto recimo "pro-bosanske", dok su 5 i 6 anti.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 13:18 

kajman je napisao/la:
ajde recite mi vi zasto ne navijate za BiH trenutno ??????

A gdje si ti vidio da uznik navija za svoju tamnicu. Jesu li poljaci 1943. godine navijali za Njemačku?

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 13:19 

Pa nije Ronaldo promašio čisti ziher,biće FIFA pomjerala stative i prečke...

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 13:22 

Mar-kan je napisao/la:
Pa nije Ronaldo promašio čisti ziher,biće FIFA pomjerala stative i prečke...

Spremaju odstupnicu u slučaju nepovoljnog rezultata. Garantiram da će sve osim baš uvjerljive pobjede Portugala biti popraćeno komentarima tipa "krađa stoljeća". To na stranu, ipak mislim da će u 50/50 situacijama sudija svirat za Portugal, previše je novca u igri.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 13:55 

Ja sam sa djecom u kockicama šetao u ljeto 2006. i šetao kroz Mostar, preko Starog mosta, šetao Starim gradom.

Nikakvih problema nije bilo, nije mi ni palo na pamet da bi ih moglo bit, kod nas u Bosni je bilo normalno vidjeti i Bošnjake u kockicama.

I odmah nakon te šetnje, nakon par dana sam čitao o navijačima Brazila u Mostaru. I tad je to počelo nego od koga nego od onih koji i danas nisu sigurni jesu li Hercegovci ili Bosanci, Bošnjaci ili Bosanci ili Hrvati (potiho), kad nemaš svog identiteta onda ti smeta tuđi. Sve dosadašnje čarke između Bošnjaka i Hrvata bi počinjale iz istočnog Mostara ili Stoca. Otprilike se poklapa sa Haretovim 100 % BiH i idejom kako će Bošnjaci zauzet cijelu BiH. Koncept koji je doživio potpuni krah kao i on sam.

Bilo je šugavo gledat kako su i Bošnjaci po Bosni nasjeli na podvalu koja im je došla iz Hercegovine koja je kulminirala mahanjem Turskim zastavama, mislim da im nije ni danas jasno koliko su si štete napravili jer od tada ih se drukčije gleda. Mislim da je otprilike tad i prestao pogled MZ na njih kao žrtve nego samo kao jednu stranu trenutno čak i najagresivniju u bosanskom loncu.

No mi moramo progutat knedlu i zaboravit na to mahanje i podržat kao i Hrvatska repku BiH, zbog Ćire i zato što nas to ništa ne košta a mislim da će nakon kulturnog i neprimitivnog ponašanja hrvatskog naroda u cjelini, gdje niko nije jučer mahao portugalskim zastavama, završit i ta era i da nećemo svaki nogometni susret bilo reprezentacije bilo klubova očekivat sa zebnjom.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 14:08 

Mislim da je potpuno ignoriranje najbolje rješenje, time ne ispadamo kompleksaši ko oni niti podržavamo tu repku koja predstavlja jedan narod i ovu tvorevinu. Plasman na SP bi bio samo vjetar u jedra bošnjačkog nacionalizma.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 14:14 

Junuz kao da je jucer rodjen.

Nesto sumnjam da su bosnjaci iz Stoca napunili Skenderiju `97 i skandirali "gazi ustase".

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 14:40 

Čuj ja sam bio na tekmi na Bilinom polju, jedinoj na kojoj sam i bio, i to na istoku među robijašima 2000. i isto se orilo. To je tad bio normalan folklor. No kad su se širokobriježani nakon pobjede od 3:0 došli poklonit publici svi su ustali i pljeskali.

Ovo je smirivanje tenzija i treba ga nastavit...

Što je rekao ministar već je lijepo što nigdje se nije mahalo portugalskim zastavama. Valjda će opet i hrvatska bit manje omražena kod Bošnjaka. Želim opet moći šetati svukuda u kockicama makar progutao knedlu.

A ja više volim mahat hrvatskom nego portugalskom. :HercegBosanac :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 14:43 

Mislim da je potpuno ignoriranje najbolje rješenje, time ne ispadamo kompleksaši ko oni niti podržavamo tu repku koja predstavlja jedan narod i ovu tvorevinu. Plasman na SP bi bio samo vjetar u jedra bošnjačkog nacionalizma.
To bi bio vjetar u jedra unitarizmu... i seronjama za koje:
"svi smo samo Bosanci",
"evo vidite da svi zajedno navijamo za našu reprezentaciju,"
"vidite da smo svi zadovoljni u ovoj zemlji i da nisu potrebne nikakve promjene",
itd., itd.

slika

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 14:53 

To možeš spriječiti naglašavanjem svi smo bosanskohercegovački navijači i sl., od tog pojma nema opasnosti.

Oni uzmu Bosnu i pojam bosansko samo zato što im mi i Srbi to dozvolimo.

A ako im želite napakostit nema veće pakosti od toga da po njima zamišljene bosanske institucije postanu bosanskohercegovačke.

Zamisli koliko bi im bilo stalo do repke koju gledaju i navijaju Čović i Dodik?!

Iako naravno pričaju suprotno...

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 14:55 

Ma kakvo navijanje za BiH, srce kuca samo za Hrvatsku. Na BiH se eventualno može gledati sa nekim simpatijama, AKO (jedno veliko ako) se zemlja uredi kako treba.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 15:02 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ja sam sa djecom u kockicama šetao u ljeto 2006. i šetao kroz Mostar, preko Starog mosta, šetao Starim gradom.

Onda si se vrlo neodgovorno ponašao spram vlastite djece. Zapravo, vjerojatno vas i nisu dirali jer nisu htjeli da napadaju djecu, da ne ispadnu "papci". Obuci kockice pa sam prošeći east side-om, pa ćeš vidjeti kako ćeš proći.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 15:08 

Već sam ti napisao da je to bilo prije brazilskih navijača. Zapravo nije mi ni palo na pamet da bi mogao bit problem.

Puno i ljudi iz Hrvatske dolazi na Stari most, poneki i u dresovima. Poslije je već postalo nezgodno... Ima par budala njihovih ratnih "heroja" točnije jalije koja lagodno živi useljena u hrvatske prostore koji namjerno izazivaju eksecese jer ako se situacija sredi onda će past travu a ne uživat u neradu...

Mislim da se trebamo ponašat jednako kao i Hrvati u Hrvatskoj, neutralno ili sa blagim simpatijama. Ali zna se za koga srce tuče naravno...

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 15:10 

Mene osobno boli briga za utakmicu. Mislim da to treba ignorirat, slažem se sa Ministrom.
Ja sam osobno navijao za Portugal, ne iz razloga što ne volim BiH, nego iz razloga što sam na kladionici odigrao na Portugal. Kao da gledam Irska - Francuska nikakve razlike nema.
Ipak smo mi Hrvati civilizacija, za razliku od nekih...

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 15:18 

Ovo je nešto što se može reći samo na radikalan način i uz mali povratak u prošlost:
Činjenica da BiH danas postoji kao država je posljedica AVNOJ-skih granica i komunističke politike usmjerene protiv interesa mog naroda.
Zašto bi Hrvati navijali za državu koja je nastala protiv njihovih interesa?
Za vrijeme WW2, ogromna većina BH Hrvata se u ustaškim i domobranskim postrojbama borila za Hercegovinu i Bosnu u sastavu hrvatske države.
A tu SR BiH (čija je nasljednica ova nestretna BiH) su stvorili oni protiv kojih su BH Hrvati ratovali - komunisti!
Postojanje države BiH nije samo simboličan, nego i stvaran hrvatski poraz!
(isto kao da je danas npr. Istra ili Slavonija samostalna država)

I sad da Hrvati navijaju za tu tvorevinu???

To što su Hrvati danas samo jedan od tri naroda u toj BiH ne mijenja ništa.

I dok će (ako će) BiH jednog dana biti pravedno uređena, ne vidim zašto bi Hrvati navijali za tu državu.
Državu koja je natala hrvatskim porazom.
To vam je kao da Srbi navijaju za Kosovo.

slika

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 15:27 

Otkud ti ovo:
Zašto bi Hrvati navijali za državu koja je nastala protiv njihovih interesa?

Jesi li ti siguran u to?

Ja ne bih rekao, barem ako gledamo hrvatski narod u cjelini a ne nas iz BiH.

Šta bi ti radije da je Gavro uspio i priključio BiH Srbiji u vrijeme kad je Srba bilo najviše u BiH?

To je bila alternativa i nakon drugog rata. I sad mi nije jasno zašto su Srbi tad pristali na zajedničku republiku sa istim pravima sa Muslimanima i Hrvatima. Nešto mi se čini da je to jedna od pozitivnih stvari koju možemo Titu pripisat.

Nije baš sve negativno bilo...

Vrh

PostPostano: 16 stu 2009, 15:28 

Ili primjera radi, netko iz Hercegovine ili Posavine...bliži im Dubrovnik/Split/Osijek od Sarajeva...ne vidim zašto bi činjenica da je neki kreten povukao granicu ovako a ne onako trebala uvjetovati drukčiji izbor repke. Potpuno smo isti narod sa obje strane granice, samo se povijest okrutno našalila sa onima koji su se našli sa pogrešne strane crte u tamnom vilajetu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 226 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: 3AJE6, Bošnjak...007, Naša Kvačica, Patriota i 51 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: