HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 tra 2025, 06:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Bošnjački, srpski i hrvatski multietničari
PostPostano: 29 ožu 2013, 00:27 

Koje se po vašem mišljenju osobenosti bošnjačkih a koje hrvatskih i srpskih multietničara?

Bošnjaci u principu tvrde kako nisu opterećeni izvornim Islamom, trazeći opravdanja za svoje propuste kao vjernici.No Islam je itekako ostavio traga čak i kod mladje populacije.Gradjansko uredjenje drzave pominje se nebrojeno puta u diskusijama.Svi su zagovornici BiH kao gradjanske drzave, no nikom nije takodje odbojna pomisao o iseljavanju druga DVA konstitutivna naroda.To licemjerje se opravdava u smislu kako svi imaju rezervne domovine, no jedino su Bošnjaci zakinuti po tom pitanju.

Srbi, zagovaraju sve moguće promjene koje bi dovele do što većeg razdora, mrznje i netrepeljivosti u federaciji.Drze se stare poznate izreke " zavadi pa vladaj ".Nastanak RS-a i temelje, teritoriju i cjelovitost i oni najdemokratičniji nikad neće dovesti u pitanje.RS je nastala kao "nuzna" odbrana srpskog naroda i RS u teritorijalnom i političkom smislu se ne " zadire ", sve ostalo sluzi za podkusurivanje.Povratak raseljenih IDE puzevim korakom, uz bezbroj opravdanja.Od onih najbanalnih do onih opravdanih.Uglavnom, nitko ne provodi etničko ćišćenje takvih razmjera, da bi na kraju subvencijama i stimulansima omogućio povratak.

Hrvati su ni na nebu, ni na zemlji.Drugima spočitavaju ono, čega ni njima ne manjka.Tako je u svakodnevnoj pisanoj komunikaciji normalno pročitati " Musliman " umjesto Bošnjak.Iako time bošnjačkom pučanstvu osporavaju pravo na nacionalni identitet u bukvalnom smislu ( pravdajući se bedastoćama ) istovremeno su u stanju u istoj rečenici potegnuti pitanje o ugrozenosti svojih nacionalnih interesa ( izbor hrvatskog člana presjedništva ili gradonačalnika Sarajeva sada i sl )Ne postoji Hrvat koji bi bio po mjeri " ugrozenih " Hrvata i Bošnjaka u cjelini.

I Hrvati i Srbi u stanju su, iako se osobno slabo podnose iz povijesnih razloga, na najprimitivniji način vrijedjati bošnjački narod u cjelosti i nazivati ih kojekakvim pogrdnim imenima.Naravno, pri tom se zaboravljaju povijesne okolnosti u potpunosti ili se djelomično zanemeruju u ovisnosti od cilja diskusije.

Ovo su samo neki od primjera.Zanima me vaše objektivno mišljenje i kritika.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Naslov: Re: Bošnjački, srpski i hrvatski multietničari
PostPostano: 29 ožu 2013, 00:53 

Vidim, počelo je ponovno, nakon jednotjednog zatišja. :kava

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2013, 00:56 

SDB je napisao/la:

Imate VI neku kritiku besgriješniče ?Bilo bi zanimljivo da se očitujete.A ja nisam ništa slagala ili jesam ?Primam i uvazavam svako konstruktivno razmišljanje.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2013, 00:58 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
SDB je napisao/la:

Imate VI neku kritiku besgriješniče ?Bilo bi zanimljivo da se očitujete.A ja nisam ništa slagala ili jesam ?Primam i uvazavam svako konstruktivno razmišljanje.

:zubati

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2013, 01:01 

SDB je napisao/la:

:D

Mislim da ste konstruktivniji u obliku gospon mateb-a.Odite presvući se !

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2013, 01:03 

SDB je napisao/la:

:D

Mislim da ste konstruktivniji u obliku gospon mateb-a.Odite presvući se !

Ne volite starog vinkovačkog bluesera? To je ipak malo žešće od Jure. :zubati

Gospodična, na ovakvim temama je teško biti konstruktivan. No, ako imate što reći o pranju love, Cipru, Borisu B. i inijem temama, samo naprijed, možemo imati nadasve zanimljivu raspravu. :D

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2013, 01:05 

Uvjerena sam da uz minimum truda, i malo angaziranosti, vama bi to uspjelo u potpunosti.Zato naprijed, nedajte se smesti !!!

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2013, 01:08 

Sarajka, fulala si, opisala si Bošnjaka multietničara i Hrvate i Srbe nacionaliste...
Znam da to dođe na isto, no ne bi na odmet bilo pridržavati se naslova :zubati

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2013, 01:28 

I Hrvati i Srbi u stanju su, iako se osobno slabo podnose iz povijesnih razloga, na najprimitivniji način vrijedjati bošnjački narod u cjelosti i nazivati ih kojekakvim pogrdnim imenima.Naravno, pri tom se zaboravljaju povijesne okolnosti u potpunosti ili se djelomično zanemeruju u ovisnosti od cilja diskusije.

Dok Bošnjaci/Bošnjakinje-Bošnjakice, uzmimo tebe kao primer, nikada ne posežu za najprimitivnijim načinima vređanja naroda u celosti i nazivanjem kojekakvim pogrdnim imenima. :zubati

Kako može biti naše mišljenje i objektivno?

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2013, 03:10 

Izbaci Hrvate iz ove teme, pa se vi nastavite klati sa Srbima. Nećemo vas ometati.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2013, 06:39 

volvoks je napisao/la:
Sarajka, fulala si, opisala si Bošnjaka multietničara i Hrvate i Srbe nacionaliste...
Znam da to dođe na isto, no ne bi na odmet bilo pridržavati se naslova :zubati

Ja sam opisala upravo odlično trenutno licemjerje kao svakodnevnu pojavu našeg bosansko - hercegovačkog društva i " multietničare " koji se guše u sopstvenom licemjerju.Sad što u mom upisu, imam naglasak na više riječi, kojima opravdano značenje je u potpunosti upitno, opet je rezultat ne mog neznanja ili objektivnosti, već opće društvene prihvaćenosti licemjerja kao pojave, te neobjektivnosti i nedostatka samokritičnosti.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2013, 07:01 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Dok Bošnjaci/Bošnjakinje-Bošnjakice, uzmimo tebe kao primer, nikada ne posežu za najprimitivnijim načinima vređanja naroda u celosti i nazivanjem kojekakvim pogrdnim imenima. :zubati

Kako može biti naše mišljenje i objektivno?

Moze, moje je prilično u uvodu objektivno.Čak i kad se radi o šteti na račun mog naroda.Odlično dijagnosticirana boljka.

Ova tema je najbolji pokazatelj tvojog pristupa forumu i pisanoj komunikaciji.Ni riječi o temi, ni riječi samokritike u replici.
Polazeći sa nekog psihološkog aspekta, u startu, vadiš iz konteksta mog upisa dio, koji ovdje prisutne Hrvate moze okrenuti protiv mene, a tebi osigurati podršku u nastavku diskusije...

politika/desavanja-u-republici-srpskoj-t7191.html?start=2475

Da budem u cijelosti iskrena, upravo VI Srbi u principu plasirate, najgnusnije uvrede.Što je najgore, ničim izazvani.Upravo poput daxt-a na ovoj temi o RS-u.Totalno van konteksta diskusije, čovjek uskače, sa nebuloznom rečenicom, o zagondzijama.To što RS i vas općenito kao narod stavlja u pogrešan kontekst njemu je sasvim nebitno.Vjerujem da razumiješ smisao rečenice i zašto ste " zagondzije ".Zbog silovanja Bošnjakinja i svirepih izivljavanja.
A ovakvih primjera poput daxto-vih je milion na ovom forumu, upravo od vas..
Ti takodje, nisi neduzan.No misliš da si mudar.U stanju si najbanalniju ili najruzniju uvredu upakovati u prihvatljiv tekstualni kontekst, no licemjerja ti ne nedostaje.A za samokritiku si nesposoban.Zato si u stanju zaliti se u svakoj mogućoj okolnosti.Opet oholo i bezobrazno.Izvrijedjaš osobe u najprimitivnijem obliku, a onda licemjerno kad dobiješ povratno uvrede, zališ se i kmečiš na protesnoj noti ovdje, poput neduznog " multietničara " srpske nacionalnosti.Ugrozenog i nevinog.

@BBC, obzirom da si ti jedan od najsvijetlih primjera hrvatske multikulturalnosti, ne znam čemu pobuna o izostavljanju Hrvata ?:D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 03 lip 2013, 20:01 

Sarajka, možeš i nas preskočiti, imaš svoje Cazinjane pa se sa njima koljite.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: