|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 44 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
POL_GASOL
|
Naslov: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 20:21 |
|
|
Citat: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Novopazarka Dalida Bihorac je u Crkvi Svete Petke primila pravoslavlje i uzela ime Iva. Dalida se sada zove Iva,jer kako je napisala na svom Fejsbuk profila Iva znači "Bogu mila žena". " Ili smo pravoslavci, ili nismo. Ako jesmo, tada se naša vera mora očitavati na svim područijima našeg života. Ne možemo biti pravoslavci u crkvi, a na ulici živeti po instinktu ličnog raspoloženja", napisala je Iva. Prijatelji su joj na profilu čestitali: Neka je sa srećom dobrodošla http://www.kurir-info.rs/primila-pravos ... nak-815941Bez frustracija moliću
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 20:23 |
|
|
Jadno i paćenički, mi u RH svake godine pokatoličimo 50-70 mladih muslimana pa to ne završi u novinama
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 20:25 |
|
|
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 20:26 |
|
|
Volvokse, šta lupetaš.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 20:30 |
|
|
Metemma je napisao/la: Volvokse, šta lupetaš. Pa pokatoličimo, samo u mojoj župi su se krizmala tri muslimana sada kad sam bio kum i dva kada sam se sam krizm'o... Kod vas očito nije tako kad slavite svaki prelaz k'o Muslimani
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Prete smrću devojci koja je prešla u pravoslavlje! Postano: 03 lip 2013, 20:31 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1676 Lokacija: Srbija Beograd
|
Prete smrću devojci koja je prešla u pravoslavlje!Nakon objavljenog članka na portalu "Sandžakinfo" o prelasku na pravoslavlje Dalide (Ive) Bihorac u novopazarskoj crkvi Svete Petke, kao i slika njenog krštenja koju je objavio sajt "Sandžak-lajv", došlo je do bure različitih komentara u toj sredini. Ivi zbog njenog ličnog čina prete pripadnici njene dosadašnje vere koji tvrde da ih je izdala, prodala i obrukala i da je "iz najbolje vere na svijetu" prešla u "najgoru", prenose mediji u Srbiji. Iako ona tvrdi da je sve to učinila dobrovoljno i bez ičijeg uticaja, na njen internet-profil dnevno stigne i po stotinu poruka, mahom pretećih i uvredljivih, a njenim privatnim životom i ličnim opredeljenjem bave se čak i ljudi iz Amerike, Australije, Kanade... "Svako može da veruje u šta hoće, ja sam odabrala da se vratim svojim korenima. Roditelji su me se odrekli, jer i oni smatraju ovo kao nešto pogrešno, što naravno nije, ali mene ne zanima tuđe mišljenje. Ukoliko se budem udavala, naravno da ću se venčati u crkvi i da ću decu vaspitavati po propisima pravoslavlja", rekla je ova Novopazarka za portal "Sandžakinfo", navodeći da se ne plaši pretnji. Jedan od pravoslavnih sveštenika u Novom Pazaru rekao je da je prelazak u pravoslavlje bila njena odluka i dodao da svako za sebe bira koje će vere i nacionalnosti biti i da niko ne sme ni po Ustavu Srbije, ni po božjim zakonima da se meša u bilo čije drugo versko opredeljenje. Ovaj sveštenik rekao je da ga brine, ali ne iznenađuje ovolika verska netrpeljivost i netolerantnost u Novom Pazaru, te napomenuo da nisu imali ništa protiv kada su neke pravoslavne žene primale islam, jer su to smatrali njihovim ličnim odlukama u koje nisu željeli da se mešaju. Portal "Sandžak pres", blizak muftiji Muameru Zukorliću, ove godine je dva puta, u februaru i martu, objavljivao kao udarne vesti informacije iz Altun-alem džamije gde je tamošnji imam naprije u islam preveo izvesnu Zoranu iz Baljevca na Ibru, koja je postala Ajša, a potom i 70-godišnju Dušanku Stefanović Osmanović iz Novog Pazara, koja je dobila ime Emina. Jedan novopazarski imam rekao je da je bilo slučajeva da ljudi zbog ljubavi promijene vjeru i da to nisu stvari za kuđenje po medijima, te naglašava da svi oni koji prijete nisu pravi vernici i stvaraju ružnu sliku o svojoj veri. ************************************** Kada će islamisti da shvate da kad neki musliman postane Pravoslavac ili Katolik, on zapravo nije prešao u drugu veru, već se vratio svojoj veri, koju su njegovi dedovi napustili.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 20:31 |
|
|
To se dešava po Beogradima i Banjalukama, i ne privlači mnogo pažnje, ovo je ipak Novo Trgovište aka Yeni Pazar
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 20:33 |
|
|
Navodno curi prete sa svih strana...
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 20:38 |
|
|
U moj kraju ima posrbljenih Madjara, čim deci daju srpska odnosno slovenska imena to je kraj asimilacije. Ali sa ovom zatupljenim je druga priča, oni zvanično žive u 15 veku, mere vreme po hidzri.
POL_GASOL za 10 minuta si me stigao sa temom.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 20:44 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 21:07 |
|
|
volvoks je napisao/la: Jadno i paćenički, mi u RH svake godine pokatoličimo 50-70 mladih muslimana pa to ne završi u novinama hehe I u Srbiji je prelazak (povratak) sa islama na pravoslavlje česta pojava samo što rijetko ko te stvari javno objavljuje po fejsbuku i sl. pa zato i nisu na meti ovih pajsera i njihovih prijetnji a čim nema toga, nema ni novinskih naslova ovog tipa.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 21:12 |
|
|
Jel to ona udata za Srbina
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 21:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60561 Lokacija: DAZP HQ
|
ako Avaz nije ovjerio, ne priznam.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Prete smrću devojci koja je prešla u pravoslavlje! Postano: 03 lip 2013, 21:16 |
|
|
Whiteone je napisao/la: Iva: "Svako može da veruje u šta hoće, ja sam odabrala da se vratim svojim korenima". Lijepo od vas, gospođice Iva. Ako budete imali problema u N. Pazaru, dođite u Banja Luku, u kojoj pajsera poput ovih koji vam prijete nema niti će ih kad biti.
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Prete smrću devojci koja je prešla u pravoslavlje! Postano: 03 lip 2013, 21:18 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Whiteone je napisao/la: Iva: "Svako može da veruje u šta hoće, ja sam odabrala da se vratim svojim korenima". Lijepo od vas, gospođice Iva. Ako budete imali problema u N. Pazaru, dođite u Banja Luku, u kojoj pajsera poput ovih koji vam prijete nema niti će ih kad biti.islamfrei zone
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Prete smrću devojci koja je prešla u pravoslavlje! Postano: 03 lip 2013, 21:24 |
|
|
Whiteone je napisao/la: islamfrei zone muađedinacfrei, gospodine Whiteone. Islam je religija u kojoj se može biti i čovjek i *** od čovjeka, kao i u svim religijama.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Prete smrću devojci koja je prešla u pravoslavlje! Postano: 03 lip 2013, 21:27 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Agathonikos je napisao/la: Whiteone je napisao/la: Iva: "Svako može da veruje u šta hoće, ja sam odabrala da se vratim svojim korenima". Lijepo od vas, gospođice Iva. Ako budete imali problema u N. Pazaru, dođite u Banja Luku, u kojoj pajsera poput ovih koji vam prijete nema niti će ih kad biti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 21:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Treba povo staviti na onu temu genocida nad Bošnjacima. S obzirom koliko se uznemirili, ako je to več istina.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Prete smrću devojci koja je prešla u pravoslavlje! Postano: 03 lip 2013, 21:38 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Whiteone je napisao/la: islamfrei zone muađedinacfrei, gospodine Whiteone. Islam je religija u kojoj se može biti i čovjek i *** od čovjeka, kao i u svim religijama. Izvinavam se gosn. Agathonikos, pomešao sam vaš grad sa Gackom.
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Prete smrću devojci koja je prešla u pravoslavlje! Postano: 03 lip 2013, 21:38 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 21:39 |
|
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 22:07 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Eto vas ko Avaz. Za mojim stolom peva se i pije, uz lepe žene nikad tužno nije....
|
|
Vrh |
|
|
rastko
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 22:21 |
|
|
volvoks je napisao/la: Jadno i paćenički, mi u RH svake godine pokatoličimo 50-70 mladih muslimana pa to ne završi u novinama Vidi u Hrvatskoj su Hrvati punopravni gradani U Srbiji su Srbi trecerazredni gradani ,posle Hrvata ,Albanaca i Roma Da se ta devojka prakticno odrekla zastite zakona i pristala da bude trecerazrdeni gradan samo da bi izabrala stranu morala i pravde ,svaka cast
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Od Dalide do Ive Postano: 03 lip 2013, 22:28 |
|
|
rastko je napisao/la: volvoks je napisao/la: Jadno i paćenički, mi u RH svake godine pokatoličimo 50-70 mladih muslimana pa to ne završi u novinama Vidi u Hrvatskoj su Hrvati punopravni gradani U Srbiji su Srbi trecerazredni gradani ,posle Hrvata ,Albanaca i Roma Da se ta devojka prakticno odrekla zastite zakona i pristala da bude trecerazrdeni gradan samo da bi izabrala stranu morala i pravde ,svaka cast Jelda da je mala zgodna?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|