HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 sij 2025, 19:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti
PostPostano: 30 sij 2013, 16:48 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Pa kako bi ti tada, dok šipci još nisu proglasili nezavisnost, definisao Kosovo u Ustavu?

A slažem se da je besmisleno da to stoji u preambuli. Nek stoji tamo gde treba da stoji. I trebali su da samo da napišu da je KiM autonomna pokrajina u sastavu Srbije i da se karakter i sadržaj te autonomije određuje Zakonom o autonomiji i ništa više. Ova baljezganja o suštinskoj autonomiji ne donose nikakvu korist.

Zašto je koji qrac toliki problem što to ne stoji samo u tekstu Ustava (a stoji baš ovako kako si rekao), već stoji i u preambuli? Mislim, jaka stvar u pm???

Citat:
A što se tiče toga da li se praviš blesav, ja se slažem da smo po Ustavu tada trebali da uđemo sa vojskom tamo, ali isto tako, kad neko šatro kuka zašto mi nismo napravili juriš na Bondstil, onda izvini, ali mislim da se taj neko malo pravi blesav.

I ovo je problematično.
Odluke SBUN su obavezne za svaku zemlju u svijetu, dakle i Srbiju, dakle imaju primat nad unutrašnjim pravom.
Prema rezoluciji SB UN 1244 upravu na Kosovu vrše UN.
Šiptarsko proglašenje nezavisnosti je u protivnosti s tom rezolucijom i dakle pravno ništavno, te nema pravnog razloga da Srbija reaguje vojno niti opravdanja da krši rezoluciju SB UN.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 16:54 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
I još jedna stvar.

1) Opšte je stanovište da treba ukinuti autonomiju Vojvodine. (šta ima Srbi međ' Srbima da imaju autonomiju)

Koliko opšte? Nisam siguran da ta inicijativa ima nepodijeljenu podršku.

Citat:
2) Navodno Kosmet treba da ima "suštinsku" autonomiju u sastavu Srbije

a) zato što su tamo većina Albanci
b) zato što su nasiljem i podrškom stranog faktora napravili svoju etničku terorističku paradržavu

Tako je.

Citat:
3) Platforma predsednika Nikolića poziva na formiranje autonomije (etničke) unutar autonomije/države (etničke)

Šta treba da izvuku neki građani Srbije, npr u Subotici, Preševu i Novom Pazaru, kao zaključak?

- da bi dobio suštinsku autonomiju, pa još i etničku, organizuj pobunu, spali i poubijaj sve srpsko, dovedi strane trupe? :neznam

Dakle, da Srbija ne bi bila nedosljedna, te da bi spriječila pobunu tisuća tutinskih mudžahedina sutra, kao rješenje za status Kosova treba da predlaže reintegraciju AP KiM u Republiku Srbiju i ukidanje statusa AP?

Time bi R.Srbija takodže pokazala svoje nesaginjanje pod pritiscima i nepristajanje na dvostruke standarde?

Objasni mi zašto ovo tvoje pisanje nije čisto, bez namjere da uvrijedim, sviranje qrcu od duga vremena?

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 17:02 

Metemma je napisao/la:
E sad, tebi smeta što se u preambuli (za koju je u pravnoj teoriji diskutabilno da li je uopšte dio Ustava) ne pominju valjda Nemanja, car Dušan, Miloš, Karađorđe i ostale srpske vođe, kralj Aleksandar Drugi i đeneral Mihailović, a smeta ti što se pominje Kosovo???

Budući da je Kosovo trenutno izvan pravnog sistema Republike Srbije, ovo rješenje je bilo jedino logično - potvrditi da je KiM neodvojivi dio Srbije, a ne ulaziti detaljno u uređenje institucija na istom jer je ono trenutno pod upravom UN.

Ajmo ovako... Zar nije bilo normalno da se u aktu, koji treba da bude trajna osnova jedne države pozovemo na neke stvari, kao Hrvati, što da ne. Pa ako hoćemo da naglasimo suverenitet i integritet Srbije, da tu definiciju izdvojimo i protegnemo na čitavu teritoriju Srbije od Horgoša do Dragaša? :neznam

I nema veze što je nešto trenutno pod 1244 i UNom ili što je odvojeno, okupirano itd. To dalje ide po odlukama skupštine, međunarodnim sporazumima, rezolucijama UN itd. Ništa od toga ne menja trajnu činjenicu da treba da se pođe od srpske državne i nacionalne tradicije, ravnopravnosti svih građana Srbije i celovitosti i jednakosti čitave priznate državne teritorije. (uostalom da smo Hrvati, na početku bi ubacili pozivanje na desetak dokumenata koji definišu teritoriju Srbije, što da ne)

Metemma je napisao/la:
Da, KiM ima suštinsku a Vojvodina nesuštinsku autonomiju. Šta to znači? Ne znam, ali eto, bilo ti je bitno da to istjeramo na čistac.

Pa bitno je. I zašto nešto ima suštinu, a nešto drugo nema? I da li će Srbija onda nekada imati suštinski suverenitet ili nesuštinski suverenitet.

"Suštinska autonomija" je još jedna u nizu genijalnih izvala tipa "više od autonomije manje od nezavisnosti".

Ono kao: "E vid'te gospodo Šiptari. Vas nećemo da zahebemo kao glupe vojvođanere, već će vi dadnemo pravu autonomiju u full-u. Istu onu što vam je Sloba, pu pu pu, uzeo. I nećemo ni slučajno da ne poštujemo ni odredbe ustava koji sami donesemo... ili daleko bilo, da razvlačimo donošenje zakona potrebnih za sprovođenje. Časna reč! Pionirska!"

Metemma je napisao/la:
Šta je alternativa koju ti nudiš, izbacivanje KiM iz Ustava ili vojna akcija protjerivanja NATO đubradi i ilegalnih useljenika Arnauta?

Jednog dana, što da ne. :zubati

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 17:12 

Dakle ako poštujemo Ustav onda smo blesavi. :zubati

Istina, ne zato što smo blesavi po prirodi, već zato što je Ustav blesav. Na, ne mislim da smo trebali ili mogli da jurišamo na Bondstil, ali smo svakako mogli i morali da se nacrtamo kod mosta u K.Mitrovici. Sada je taj momenat prošao. A kad ti u Ustavu definišieš kako ćeš braniti državne interese, a onda ti se neko popiša po faci i ti ne uradiš ništa... kako to građani Srbije da shvate? Bitno da se Selja Ilić vozao vozom do Zvečana da pokaže kako je Vlada Srbije moćna. :sega

Kao što sam već gore napisao, Ustav ne znači da Srbija mora vojno da riješi problem Kosova.
Drugo, jesi li siguran da bi nam NATO dozvolio desant na sjever? A šta bi bilo sa ostalim Srbima na Kosovu?
Treće, ako se dobro sjećam, predsjednik države je na dan mitinga otišao u Rumuniju da bi se sklonio od toga, a kamo li da pošalje vojsku.

Branjenje države ne podrazumijeva samo rat.

Citat:
Stvarno, zapitajte se kakvu cirkus državu definiše današnji Ustav i zakoni doneti na osnovu njega.

Apsolutno ništa problematično nema u samom Ustavu i zakonima donijetim na osnovu njega per se.

Citat:
Državu koja ne zna svoje granice, državu u kojoj imamo 20+ okruga koji ništa ne rade, državu u kojoj je skoro nemoguće napraviti novu opštinu, državu u kojoj MZ postoje ali ne funkcionišu, državu u kojoj imamo suštinsku autonomiju teritorije koja je zapravo van ustavnopravnog poretka Srbije, nesuštinsku autonomije teritorije koju pokušavamo da ukinemo, najsuštinskiju autonomije glavnog grada koja se pruža 50 km od njegovog centra i polako guta Srbiju, "ostatak" zemlje koji je ni na nebu ni na zemlji, neverovatan nivo centralizacije i nemoći lokalne samouprave. Državu u kojoj se ne poštuje zvanično pismo i jezik. Državu u kojoj su institucije u kolapsu. Državu u kojoj je izborni sistem koji uništava sve živo i mrtvo niko neće da promeni. Državu u kojoj se Ustav menja od dana kada je donet.

Ustav nije dao odgovor ni na jedno pitanje koje bi od Srbije KONAČNO napravilo samostalnu, nezavisnu državu. Sve iznuđen potez za iznuđenim potezom dok se carstvo zemaljsko polako osipa.

Okruzi su vid teritorijalne dekoncentracije republičke vlasti, organi uprave, ne teritorijalne autonomije. To su ukratko podsekcije vlade.

Kako to Ustav brani formiranje opština i nefunkciosnianje MZ?

Kako bi ti ustavno formulisao položaj KiM?

Beograd je veliki, šta treba, da se bagerima poravna?

Centralizacija jeste problem koji treba riješiti, dosad skoro jedini argument protiv Ustava koji si naveo.

Ti Ustav kriviš za nepoštovanje ustavne odredbe o službenom pismu? Kako da se promijeni to, da se propiše da je službeno pismo latinica, pa bi onda svi pisali ćirilicom?

Rad ili nerad institucija nije nešto što Ustav može da riješi.

Izborni sistem treba promijeniti donekle, ali ni on nije uzrok problema.

Sve u svemu, po deseti put, daješ neke mitske osobine Ustavu, koji bi navodno trebao da riješi sve probleme jedne države. A to Ustavi ne rade! Ustav je program, cilj, spisak želja, smjernica... Kraljevina SHS je imala solidan ustav, sa socijalnim komponentama, prepisane iz Ustava Belgije, međutim džaba sve to kad nije moglo da se sprovede...

Priča s Ustavom je predimenzionirana glupost.
Niti je toliko loš da je prepreka razvoju.
Niti njegova promjena znači i pozitivne promjene za državu automatski, osim po par pitanja.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 17:22 

Ajmo ovako... Zar nije bilo normalno da se u aktu, koji treba da bude trajna osnova jedne države pozovemo na neke stvari, kao Hrvati, što da ne. Pa ako hoćemo da naglasimo suverenitet i integritet Srbije, da tu definiciju izdvojimo i protegnemo na čitavu teritoriju Srbije od Horgoša do Dragaša? :neznam

Ne pretjerano važno, po meni. Moglo je i bilo bi lijepo al ne mora.

Citat:
I nema veze što je nešto trenutno pod 1244 i UNom ili što je odvojeno, okupirano itd. To dalje ide po odlukama skupštine, međunarodnim sporazumima, rezolucijama UN itd. Ništa od toga ne menja trajnu činjenicu da treba da se pođe od srpske državne i nacionalne tradicije, ravnopravnosti svih građana Srbije i celovitosti i jednakosti čitave priznate državne teritorije. (uostalom da smo Hrvati, na početku bi ubacili pozivanje na desetak dokumenata koji definišu teritoriju Srbije, što da ne)

Ako ti to toliko smeta, priznaću da je to strašan nedostatak Ustava. Ali praktično ne mijenja ništa.

Citat:
Pa bitno je. I zašto nešto ima suštinu, a nešto drugo nema? I da li će Srbija onda nekada imati suštinski suverenitet ili nesuštinski suverenitet.

Nemam pojma i ne vidim zašto je bitno.

Citat:
"Suštinska autonomija" je još jedna u nizu genijalnih izvala tipa "više od autonomije manje od nezavisnosti".

Ništa ne fali ni toj "izvali". To je po meni bio najbolji put za rješenje kosovskog problema, neki Hong Kong, Alandska ostrva, Makao ovo ono.

Citat:
Ono kao: "E vid'te gospodo Šiptari. Vas nećemo da zahebemo kao glupe vojvođanere, već će vi dadnemo pravu autonomiju u full-u. Istu onu što vam je Sloba, pu pu pu, uzeo. I nećemo ni slučajno da ne poštujemo ni odredbe ustava koji sami donesemo... ili daleko bilo, da razvlačimo donošenje zakona potrebnih za sprovođenje. Časna reč! Pionirska!"

Poređenje problema Kosova i Vojvodine ti je niđe veze.

Citat:
Metemma je napisao/la:
Šta je alternativa koju ti nudiš, izbacivanje KiM iz Ustava ili vojna akcija protjerivanja NATO đubradi i ilegalnih useljenika Arnauta?

Jednog dana, što da ne. :zubati

Dakle, samo kritikuješ, bez nuđenja alternative?

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 20:37 

Metemma je napisao/la:
Pa kako bi ti tada, dok šipci još nisu proglasili nezavisnost, definisao Kosovo u Ustavu?

A slažem se da je besmisleno da to stoji u preambuli. Nek stoji tamo gde treba da stoji. I trebali su da samo da napišu da je KiM autonomna pokrajina u sastavu Srbije i da se karakter i sadržaj te autonomije određuje Zakonom o autonomiji i ništa više. Ova baljezganja o suštinskoj autonomiji ne donose nikakvu korist.

Zašto je koji qrac toliki problem što to ne stoji samo u tekstu Ustava (a stoji baš ovako kako si rekao), već stoji i u preambuli? Mislim, jaka stvar u pm???

Nije problem, ali jeste pleonazam i samim tim suvišno i nepotrebno. Ali nije neki naročit problem i da stoji, slažem se.

A što se tiče toga da li se praviš blesav, ja se slažem da smo po Ustavu tada trebali da uđemo sa vojskom tamo, ali isto tako, kad neko šatro kuka zašto mi nismo napravili juriš na Bondstil, onda izvini, ali mislim da se taj neko malo pravi blesav.

Citat:
I ovo je problematično.
Odluke SBUN su obavezne za svaku zemlju u svijetu, dakle i Srbiju, dakle imaju primat nad unutrašnjim pravom.
Prema rezoluciji SB UN 1244 upravu na Kosovu vrše UN.
Šiptarsko proglašenje nezavisnosti je u protivnosti s tom rezolucijom i dakle pravno ništavno, te nema pravnog razloga da Srbija reaguje vojno niti opravdanja da krši rezoluciju SB UN.

Moguće da me nisi razumeo, ja i ne mislim da treba da napadnemo Amerikance. Ali ne zato što smo mi u "lagodnoj" situaciji jer je "međunarodno pravo" na našoj strani, nego zato što bi bilo idiotski da napadamo Amerikance.

To što ti kažeš jeste tačno u teoriji, ali nažalost, u stvarnom svetu, 1244 nam je slaba vajda, kada one koji vojno drže Kosovo boli kita za nju, a mi im ništa ne možemo. A ni naši saveznici ili "saveznici".

Situacija oko Kosova je totalno sranje i ja stvarno ne vidim ni jedan moguć po nas pozitivan ishod cele te priče. A ti me sad streljaj zbog defetizma, nije problem, neću živeti večno u svakom slučaju. :D

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 20:48 

Govorio sam o pravnom aspektu toga da li je Srbija morala vojno da zauzme Kosovo posle proglašenja takozvane nezavisnosti, jer ste vas dvojica tvrdili da jeste.

Pozitivan ishod i treba da vidiš kad je teško, a ne kad je lako, tako se postaje pravi Srbin :D

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 20:56 

Polazeći od državne tradicije srpskog naroda i ravnopravnosti svih građana i etničkih zajednica u Srbiji, polazeći i od toga da je Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije, da ima položaj suštinske autonomije u okviru suverene države Srbije i da iz takvog položaja Pokrajine Kosovo i Metohija slede ustavne obaveze svih državnih organa da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji u svim unutrašnjim i spoljnim političkim odnosima, građani Srbije donose

http://sr.wikisource.org/sr-el/%D0%A3%D ... 1%98%D0%B5

Preambula je malo čudna. Sve se odnosi na Kosovo.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 20:58 

doc je napisao/la:
Polazeći od državne tradicije srpskog naroda i ravnopravnosti svih građana i etničkih zajednica u Srbiji, polazeći i od toga da je Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije, da ima položaj suštinske autonomije u okviru suverene države Srbije i da iz takvog položaja Pokrajine Kosovo i Metohija slede ustavne obaveze svih državnih organa da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji u svim unutrašnjim i spoljnim političkim odnosima, građani Srbije donose

http://sr.wikisource.org/sr-el/%D0%A3%D ... 1%98%D0%B5

Preambula je malo čudna. Sve se odnosi na Kosovo.

Nisi je dobro citirao, ima dvije "cjeline":

1. Polazeći od državne tradicije srpskog naroda i ravnopravnosti svih građana i etničkih zajednica u Srbiji,

2. polazeći i od toga da je Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije, da ima položaj suštinske autonomije u okviru suverene države Srbije i da iz takvog položaja Pokrajine Kosovo i Metohija slede ustavne obaveze svih državnih organa da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji u svim unutrašnjim i spoljnim političkim odnosima, građani Srbije donose

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 21:07 

Samo sam kopirao sa wikija.

Vidi se da ima dvije cijeline ali se gotovo sve odnosi na Kosovo. To je ipak malo čudan način za uvod u Ustav. Pa nije samo Kosovo bitno. Iako naravno da je i to dio Ustava.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 21:12 

doc je napisao/la:
Samo sam kopirao sa wikija.

Vidi se da ima dvije cijeline ali se gotovo sve odnosi na Kosovo. To je ipak malo čudan način za uvod u Ustav. Pa nije samo Kosovo bitno. Iako naravno da je i to dio Ustava.

Nisu dobro citirali na wikiju. Ovako to izgleda na sajtu Narodne skupštine:

Полазећи од државне традиције српског народа и равноправности свих грађана и етничких заједница у Србији,

полазећи и од тога да је Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије, да има положај суштинске аутономије у оквиру суверене државе Србије и да из таквог положаја Покрајине Косово и Метохија следе уставне обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољним политичким односима,

грађани Србије доносе

Dakle, imaš jedan dio, koji se odnosi na državne tradicije srpskog naroda i ravnopravnost svih građana i etničkih zajednica, i drugi, koji se odnosi na Kosovo.

A i da jeste, šta ima veze :D

Što spominjes Kosovo, Miloša?
Svi smo na njem sreću izgubili;
al' su mišca, ime crnogorsko
uskrsnuli s kosovske grobnice
nad oblakom, u viteško carstvo,
đe Obilić nad sjenama vlada.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 21:26 

Malo mi je provincijalno.

Prenaglašavaš to na mjestu gdje i ne treba, a u stvarnosti?

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 21:31 

doc je napisao/la:
Malo mi je provincijalno.

Prenaglašavaš to na mjestu gdje i ne treba, a u stvarnosti?

Provincijalno?

Pa, Jagnje je tu u pravu, Koštunicini su se ponašali i ponašaju kao da će ta preambula da riješi sve naše probleme, te da je jako bitno da pored teksta Ustava Kosovo stoji i u preambuli.

S druge strane, imaš strane plaćenike kojima je ta preambula trn u oku, odnosno čitav Ustav jer KiM definiše kao dio Srbije.

A u suštini, eto, malo veća važnost je data Kosovu i Metohiji u preeambuli jer su pomenuti pojedinačno za razliku od ostatka zemlje zbog specifične situacije, ali da to ima neku veliku težinu ili značenje... baš i ne.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 21:34 

Pa provincionalno. Ipak je Ustav temeljni dokument neke zemlje. Tu bi se trebalo odnositi na vječno, a ne na trenutne političke probleme. Niti to predimenzionirati.

Ne bi imao ništa protiv da je preambula malo šira pa da obuhvati više toga i Kosovo. Ovako je malo čudno.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 21:38 

doc je napisao/la:
Pa provincionalno. Ipak je Ustav temeljni dokument neke zemlje. Tu bi se trebalo odnositi na vječno, a ne na trenutne političke probleme. Niti to predimenzionirati.

Ne bi imao ništa protiv da je preambula malo šira pa da obuhvati više toga i Kosovo. Ovako je malo čudno.

Ma, mi Srbi smo navikli da imamo državu i Ustav, tako da ne pravimo neku veliku frku kad se neki donosi, nismo kao vi, prvi put posle 1000 godina dobili državu pa u preambuli krenuli od stoljeća sedmog, zemlja je i mati i dijete... mi nemamo tu potrebu da dramatizujemo :D

Zajebavam se, jeste malo čudno, ali u suštini ne pretjerano bitno.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 21:49 

Metemma je napisao/la:
Zajebavam se, jeste malo čudno

That's my point.

A sad nastavite u revijalnom tonu. :zubati

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 22:03 

OK, nije ni bitno. Meni ne zvuči fino, Met-u zvuči, složimo se da se ne slažemo. :zubati

Ima Srbija i većih problema od preambule.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 22:30 

Slovenci su to elegantno izveli, nema pozivanja na prošlost, sve je jasno, jednostavno i primjereno ustavu jedne europske države...
Zlobnici bi rekli da ne naglašavaju povijesni kontinuitet jer ga jednostavno-nemaju :D

http://www.media-forum.si/slo/pravo/pra ... ustava.pdf

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 22:34 

"in iz zgodovinskega dejstva, da smo Slovenci v večstoletnem boju za narodno osvoboditev izoblikovali svojo narodno samobitnost in uveljavili svojo drûavnost "

Kod njih se istorija ne kaže povijest već zgodovina :D

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 22:41 

Da, prijevod njemačkog Geschichte, što doslovno znači pripovijetka ili zgoda...

Vidiš da je sve to neodređeno, nisu nagurali pola povijesti u Ustav kao mi, no radije bih se suzdržao od komentiranja njihovog večstoletnog boja za narodno osvoboditev :D

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 22:53 

volvoks je napisao/la:
Da, prijevod njemačkog Geschichte, što doslovno znači pripovijetka ili zgoda...

Vidiš da je sve to neodređeno, nisu nagurali pola povijesti u Ustav kao mi, no radije bih se suzdržao od komentiranja njihovog večstoletnog boja za narodno osvoboditev :D

Pa u Ustavu Srbije je to još kraće, osim ovog kosovskog dijela.

Večstoletni boj takođe ne bih komentarisao, ni oni nisu zahvalni oslobodiocima kao još neki :D

Vrh

PostPostano: 30 sij 2013, 23:08 

Ma to je način da elegantno ubace slavne slovenačke četnike u ustav. :zubati

Vrh

PostPostano: 31 sij 2013, 21:58 

Lepote srpske Vojvodine. :palacgore1

Grad Sombor.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2013, 23:00 

http://www.vinarijazvonkobogdan.com/ves ... ko-Bogdan/
Paul Panzer (Pavle Tenk :zubati ) u Subotici, snimija spot za show u vinariji Zvonko Bogdan. Upravo je emitirano. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 16 vel 2013, 23:11 

puntar2.0 je napisao/la:
Paul Panzer (Pavle Tenk :zubati )

=))

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: