|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Domino's pizza drone - bespilotna letjelica dostavljač pizze Postano: 06 lip 2013, 01:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Više nisu samo za "dostavljanje" raketa teroristima. Zakon, još ako ih opreme sa GPS navigacijom (čime bi eliminirali potrebu za daljinskim pilotom, i time se osigurali od krađe ili pokušaja obaranja) Citat:
How would you like to have your pizza delivered by a drone? The idea is far from impossible, as proven by Domino's UK franchise, which posted a YouTube video showing a pizza being delivered by an unmanned flying vehicle — the DomiCopter.
In the video, the DomiCopter — created and operated by a drone company called AeroSight — appears to safely deliver a pizza over a large distance. Though it all may seem like a publicity stunt, the UK branch of Domino's seems quite serious about it. In a press release, the company talks about launching a Domino's Flight Academy "should the DomiCopter delivery service take off."
It may be a geek's dream come true, but it won't happen in the U.S. very soon, though.
The US Federal Aviation Administration's rules on unmanned aircrafts (UAS) clearly states that "currently, there are no means to obtain an authorization for commercial UAS operations in the NAS. However, manufacturers may apply for an experimental certificate for the purposes of R&D, market survey and crew training."
Domino's seems to be aware of this fact. The company's U.S. spokesman said the project is solely the idea of Domino's independent franchise company in the UK. "This has nothing to do with us in the U.S. and we have no plans to pursue this idea," he said.
Image courtesy of Domino's/YouTube
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Domino's pizza drone - bespilotna letjelica dostavljač pizze Postano: 06 lip 2013, 11:42 |
|
|
I što misliš-zajebu se dostavljači,pa umjesto pizze pošalju hellfire:)
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Domino's pizza drone - bespilotna letjelica dostavljač pizze Postano: 06 lip 2013, 11:47 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
Meni ovo izgleda kao neka scena iz filmova o budućnosti 
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Domino's pizza drone - bespilotna letjelica dostavljač pizze Postano: 06 lip 2013, 15:02 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18026 Lokacija: Drina je na granici!
|
Jeftina reklama za pizzeriju, najsmješnije je tobožnje preuzimanje pizze dok letjelica lebdi 
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Domino's pizza drone - bespilotna letjelica dostavljač pizze Postano: 06 lip 2013, 15:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ali izgleda mi dobra njihova pizza. Ne sjecam se kad sam zadnji put pojeo pristojnu pizzu (mozda u ZG). Ovdje u Sarajevu su bezveze, ni sira ti ne stave kako spada. Samo tijesto i razvodnjeni kecap.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Domino's pizza drone - bespilotna letjelica dostavljač pizze Postano: 04 vel 2014, 23:56 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Domino's pizza drone - bespilotna letjelica dostavljač pizze Postano: 05 vel 2014, 21:01 |
|
|
Sada znam odakle Amazonu ideja. 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Domino's pizza drone - bespilotna letjelica dostavljač pizze Postano: 24 lip 2014, 10:37 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ministry of Sound je napisao/la: Više nisu samo za "dostavljanje" raketa teroristima.
Zakon, još ako ih opreme sa GPS navigacijom (čime bi eliminirali potrebu za daljinskim pilotom, i time se osigurali od krađe ili pokušaja obaranja)
Opremili su ih: http://www.vecernji.hr/techno/dostava-p ... ama-946532
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Domino's pizza drone - bespilotna letjelica dostavljač pizze Postano: 24 lip 2014, 11:06 |
|
|
Što znači da će posao dostavljača pizza izumrijeti. Sve manje i manje poslova za ljude. Iako je ideja zgodna 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Domino's pizza drone - bespilotna letjelica dostavljač pizze Postano: 24 lip 2014, 11:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nije dostavljač pizza nego raznosač pica  Mali off, ali čitam neki članak kako je teško tetama na blagajni u Konzumu. Ovdje ta vrsta posla ide stopama dinosaura, sve prelazi na self-checkout. Osim toga, i McDonalds isprobava tehnologiju online naručivanja i plaćanja pred ulaskom u McD, i onda samo preuzimanja burgera. Automatizacija tih manualnih, repetitivnih vrsti poslova ide velikim koracima.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Domino's pizza drone - bespilotna letjelica dostavljač pizze Postano: 26 lip 2014, 19:52 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nije dostavljač pizza nego raznosač pica  Mali off, ali čitam neki članak kako je teško tetama na blagajni u Konzumu. Ovdje ta vrsta posla ide stopama dinosaura, sve prelazi na self-checkout. Osim toga, i McDonalds isprobava tehnologiju online naručivanja i plaćanja pred ulaskom u McD, i onda samo preuzimanja burgera. Automatizacija tih manualnih, repetitivnih vrsti poslova ide velikim koracima. Tip iz Njemačke je već otvorio takav lanac restorana,sve automatika.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|