|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 96 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hroboatos
|
Naslov: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 00:40 |
|
|
Nikad nisam ima nešto protiv njega. Na znam koji je uopće bio mentalno oagilan većinu vremena. Meni je djelovao kao lost in space time, kad da je izašao iz Wellsovog vremenskog stroja.
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 01:23 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Nikad nisam ima nešto protiv njega. Na znam koji je uopće bio mentalno oagilan većinu vremena. Meni je djelovao kao lost in space time, kad da je izašao iz Wellsovog vremenskog stroja. Hm, lost in space time..pa živeo je kako mu vera i položaj nalažu - asketski. Vozio se gradskim prevozom u Beogradu, ili išao peške, to je većini današnjeg visokog sveštenstva nezamislivo. Da ne pričamo o svemu ostalom što je preneo iz monaškog života (stalno posna hrana, sam je priprema, sam posprema kuću, pere i krpi sebi odeću..). Međutim, na stranu sve to, njegov um nije bio "izgubljen", često je svojim britkim i duhovitim komentarima izražavao neslaganje prema licemerju današnjih vernika i sveštenstva. Meni je najzanimljivija od mnogobrojnih anegdota vezanih za njega ona kad je, krajem devedesetih, prilikom jednog od odlazaka na večernje u Sabornu crkvu u Beogradu, pitao svog pratioca zašto između Patrijaršije i crkve stoji toliko parkiranih luksuznih automobila i čiji su. Na dobijeni odgovor da su uglavnom vlasništvo episkopa SPC, rekao je: "O, Bog ga video, šta bi tek vozili da nisu dali zavet skromnosti?"
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 03:11 |
|
|
To je onaj sto je blagoslavljavao cetnicke zlocince....
|
|
Vrh |
|
|
bullmastiff
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 10:35 |
|
|
@irma ne znam bas je li on bio takav..ti mislis na kacavendu ...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 11:47 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25851 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
bullmastiff je napisao/la: @irma ne znam bas je li on bio takav..ti mislis na kacavendu ... Vjerojatno misli na ovo. Ali dobro, teološki bi se to moglo rastumačiti kao npr, Božija pomoć je griješnicima i najpotrebnija. On je jednostavno išao sa svojim narodom, pa bio narod u pravu ili krivu..., tako se meni čini, niti zlikovac niti heroj.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 11:51 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25851 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Hroboatos je napisao/la: Nikad nisam ima nešto protiv njega. Na znam koji je uopće bio mentalno oagilan većinu vremena. Meni je djelovao kao lost in space time, kad da je izašao iz Wellsovog vremenskog stroja. Meni se doimao kao jedan dobrodušni senilni djedica. A što se tiče toga da je izgledao kao iz nekog prošlog vremena, pa dobro, izgledao je onako kako izgleda jedan pravoslavni patrijarh, duga sijeda brada i to je to. Kako je mogao drukčije izgledati?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 11:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60219 Lokacija: DAZP HQ
|
Bobovac je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Nikad nisam ima nešto protiv njega. Na znam koji je uopće bio mentalno oagilan većinu vremena. Meni je djelovao kao lost in space time, kad da je izašao iz Wellsovog vremenskog stroja. Meni se doimao kao jedan dobrodušni senilni djedica. A što se tiče toga da je izgledao kao iz nekog prošlog vremena, pa dobro, izgledao je onako kako izgleda jedan pravoslavni patrijarh, duga sijeda brada i to je to. Kako je mogao drukčije izgledati? ala George Clooney
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 13:02 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ali dobro, teološki bi se to moglo rastumačiti kao npr, Božija pomoć je griješnicima i najpotrebnija. On je jednostavno išao sa svojim narodom, pa bio narod u pravu ili krivu..., tako se meni čini, niti zlikovac niti heroj. Čestitam na komentaru koji, u moru optužujućih ispisanih po hrvatskim i bošnjačkim forumima, pokušava da ponudi neko objašnjenje, da ne kažem opravdanje. Sveštenički poziv valjda ne podrazumeva distanciranje od onih za koje se prepostavlja da su veliki grešnici. Niti je u maniru dobrog hrišćanina suditi i osuđivati i na osnovu toga se distancirati od ljudi. A ljudi iz Crkve su valjda želeli da budu dobri hrišćani. Popovi su išli uz svoj narod, što ne znači da su pravili planove vojnih operacija niti su odobravali zločin.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 13:07 |
|
|
Svećenik mora biti uz griješnika, ne smije ga osuditi niti se distancirati, ali MORA ukazati na grijeh.
Ovo govorim samo načelno, nemam pojma o djelovanju Pavla. Je li zna tko je li on ikad javno osudio ili podržao velikosrpske ambicije? Je li se izjasnio o Srebrenici, Vukovaru, ili općenito o srpskim zločinima?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1094 of 2558 - 42.77%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 13:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60219 Lokacija: DAZP HQ
|
Naša Kvačica je napisao/la: Svećenik mora biti uz griješnika, ne smije ga osuditi niti se distancirati, ali MORA ukazati na grijeh.
Ovo govorim samo načelno, nemam pojma o djelovanju Pavla. Je li zna tko je li on ikad javno osudio ili podržao velikosrpske ambicije? Je li se izjasnio o Srebrenici, Vukovaru, ili općenito o srpskim zločinima? izjavio je nešto u stilu da Srbi ne mogu s Hrvatima živjeti ni u kakvoj zemlji, ni u Hrvatskoj. ali to više zvuči kao točna konstatacija
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 13:21 |
|
|
dudu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Svećenik mora biti uz griješnika, ne smije ga osuditi niti se distancirati, ali MORA ukazati na grijeh.
Ovo govorim samo načelno, nemam pojma o djelovanju Pavla. Je li zna tko je li on ikad javno osudio ili podržao velikosrpske ambicije? Je li se izjasnio o Srebrenici, Vukovaru, ili općenito o srpskim zločinima? izjavio je nešto u stilu da Srbi ne mogu s Hrvatima živjeti ni u kakvoj zemlji, ni u Hrvatskoj. ali to više zvuči kao točna konstatacija "Kad se u mrginj krene, sedmero se nebesa potresu"
1094 of 2558 - 42.77%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 13:26 |
|
|
Daj nemojte srat. Slike Stepinca sa Pavelicem odmah su ovi isti Srbi, njihovi preci, koristili da i njega nazivaju fasistom. A nije bio. A slike Pavla sa ovim zlocincima su slucajne.. e nemoze tako..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 13:41 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Daj nemojte srat. Slike Stepinca sa Pavelicem odmah su ovi isti Srbi, njihovi preci, koristili da i njega nazivaju fasistom. A nije bio. A slike Pavla sa ovim zlocincima su slucajne.. e nemoze tako.. E to je već drugi padež. Iza toliko optužbi ipak stoji (politički) revanšizam.
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 13:42 |
|
|
Sinoć sam baš nešto čitao na stranici HDZ BIH, kad ono objavljena tri izraza sućuti članova stranke, razumijem da stranka treba izrazit sućut, ali tri puta, kud baš tri, bit će da Čović još uvijek ima sklonosti prema ćirilici, doduše to je njegova stvar, samo neka pazi da ne pretjera
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 13:42 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Daj nemojte srat. Slike Stepinca sa Pavelicem odmah su ovi isti Srbi, njihovi preci, koristili da i njega nazivaju fasistom. A nije bio. A slike Pavla sa ovim zlocincima su slucajne.. e nemoze tako.. Ti preci koje spominješ su bili naopaki. Nije razlog da i ja danas budem naopak. Zato Stepincu svaka čast što nije osnovao hrvatsku katoličku crkvu a za Pavla kako rekoh ne znam... osim da je točna ova izjava da Srbi i Hrvati trebaju razgraničiti. To smo manje više uradili i vidite kako se odmah manje mrzimo. Ako tko hoće posvađati ljude neka ukloni mrginj, evo tako nas sad svijet svađa sa Bošnjacima. Uredan mrginj, duga ljubav.
1094 of 2558 - 42.77%
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 13:44 |
|
|
dudu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Svećenik mora biti uz griješnika, ne smije ga osuditi niti se distancirati, ali MORA ukazati na grijeh.
Ovo govorim samo načelno, nemam pojma o djelovanju Pavla. Je li zna tko je li on ikad javno osudio ili podržao velikosrpske ambicije? Je li se izjasnio o Srebrenici, Vukovaru, ili općenito o srpskim zločinima? izjavio je nešto u stilu da Srbi ne mogu s Hrvatima živjeti ni u kakvoj zemlji, ni u Hrvatskoj. ali to više zvuči kao točna konstatacija Izjavio je i da mu ne treba ni Velika ni mal Srbija po cenu zločina. Inače kao i svi popovi, zločin je osuđivao principijelno. Istina, ni ja se ne sećam da je spominjao neki konkretno.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 14:27 |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=IWBXHqGcZFsDosao je u BL u jeku unistavanja svega nesrpskog, protjerivanja i ubijanja nesrpskog stanovnistva svojim pizdarijama i spominjanjem 2. svjetskog rata, sve to opravdati. Dosao je s jasnim ciljem opravdati sve sto cini taj njegov narod, opravdati spominjanjem ubijenih "na stotine hiljada Srba" .. Niti rijeci nije izustio i barem malo obratio paznju na ono sto se TADA u tome trenu desavalo u BL.. I jos mu ovdje topic otvarat...da ga zalimo, jel???
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 14:42 |
|
Pridružen/a: 30 svi 2009, 15:48 Postovi: 3256 Lokacija: Lost Continent of Mu
|
Ovo su neke njegove izjave: Citat: "Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog, ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi", izjava je patrijarha Pavla iz vremena krvavog raspada SFRJ.
Upravo ta rečenica najbolje odslikava život i službu četrdeset četvrtog poglavara Srpske pravoslavne crkve.
Patrijarh Pavle preuzeo je dužnost poglavara SPC 1. decembra 1990. godine.
Od 17 arhijereja na izbornoj listi, episkop raško-prizrenski je bio jedini koji istinski nije želeo da bude patrijarh.
"Ja se pokoravam vašem izboru i nadam se da će Gospod pomoći Crkvi svojoj da u meni ne bude onaj koji će je uniziti", rekao je prilikom hirotonisanja u Sabornoj crkvi arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački, njegova svetost patrijarh srpski gospodin Pavle.
"Moje su snage slabe, ja se u njih ne nadam, nadam se u pomoć vašu i pomoć Božju kojom me je on do sada držao. Neka bude na slavu Njegovu i na korist Njegovoj crkvi i našem napaćenom narodu u ova teška vremena", rekao je preuzimajući mesto prvojerarha SPC - prvog među ravnima, nasledivši na tronu Svetog Save patrijarha Germana.
"Zakon Jevanđelja mora se primeniti na zakon države", naglašavao je patrijarh otvoreno se suprotstavljajući režimu Slobodana Miloševića, a narod upozoravajući da se "sili treba prikloniti samo zato što ona Boga ne moli" i da nije na odmet "mudrost zmije a krotkost goluba".
"Uzdam se u Boga da će ovim vlastima otvoriti oči da ovaj namučeni narod prestanu zlostavljati", rekao je 3. februara 1997. godine patrijarh Pavle u javnom obraćanju.
"Ovi događaji slute na najgore pa zato ne prestajem da očinski molim i preklinjem, kako ogorčeni narod, mlade i stare, da se uzdrže od svakog izazivanja nereda, tako i one naoružane da budu čuvari reda i mira a ne vlasti koja tragično po sve nas sve više tone u neznanju šta radi".
Nekoliko dana pre ove poruke, na Savindan, patrijarh Pavle je predvodeći oko pola miliona Beograđana u prazničnoj litiji, prošao kroz kordon policije.
"Nevolja je bilo i bivaće, ljudi i neljudi je bivalo i bivaće. Okolnosti ne zavise uvek od nas, ali da li ćemo biti ljudi ili neljudi to od nas zavisi, govorio je patrijarh Pavle brinući posebno za narod Kosova i Metoije koji "kraj svojih sve proređenijih ognjišta, čuva svetinje ne samo Srba, već i čitavog prosvećenog čovečanstva".
"I danas, kada su se nad Kosovom i Metohijom nadvijaju crni oblaci podsećam vas na na hrišćansku obavezu i ljubav prema neprolaznim vrednostima", isticao je patrijarh Pavle upozoravajući da vekovima traje Golgota srpskog naroda na Kosovu i Metohiji a da to" vide i znaju svi osim onih koji su izabrali da budu slepi za gledanje istine i gluvi za slušanje pravde".
"Milioni običnih ljudi žrtve su nemaštine i gladi, dok manji broj živi u neograničenoj raskoši i telesnim zadovoljstvima. Mnogi narodi mukom i krvlju stečenu slobodu brane od nasilja globalističkog sistema", istakao je patrijarh u Vaskršnjoj poslanici 2007. naglašvajući i upozoravajući na opasnost lažnih sloboda i demokratija i nametanje "unapred spakovanih i gotovih rešenja".
"Kada bih bio poslednji Srbin, pristao bih da nestanem a da ne bude zločina... pristao bih da nestane ne samo velika nego i mala Srbija i svi Srbi sa mnom, a ne bih pristao na neljudstvo i nečovečstvo", jedna je od poruka patrijarha Pavla koji svojoj duhovnoj deci objašnjava smisao kosovskog zaveta i svog opredeljenja za Carstvo nebesko".
"Čuvajmo se od neljudi, ali se još više čuvajmo da i mi ne postanemo neljudi", neumorno je ponavljao patrijarh koji 29. maja 2007. skromno i molitveno u patrijaršijskoj kapeli Svetog Simeona Mirotočivog obeležio pola veka arhijerejske službe i dan kada je (1957) arhimandrit Pavle postao episkop raško-prizrenski.
Njegova smirena mudrost s poštovanjem je prihvatana i van Srbije i prilikom poseta kanonskim pravoslavnim crkvama i u susretima sa predstavnicima drugih crkava i verskih zajednica kao i sa predstavnicima država.
Jevanđeljske poruke da su "istina, pravda i ljubav moćnije od neistine, nepravde i mrznje" i da je "dužnost crkve da ljude vodi miru, jedinstvu i slozi", bile su svima prihvatljive.
Hrvatski i slovenački mediji u čijim je zemljama boravio 2005. godine podjednako su isticali njegovu mudrost saglasni sa već više puta i sa više strana izrečenim misljenjem da je srpski patrijarha "svetac koji hoda".
Na njegov predlog dodeljivan je orden Svetog Save i državnicima i političarima u Srbiji i van nje, poglavarima crkava i svim "ljudima dobre volje" koje je uvek podsećao na zajedničku "odgovornost pred živim Gospodom i Sinom Njegovim".
|
|
Vrh |
|
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 14:43 |
|
Pridružen/a: 30 svi 2009, 15:48 Postovi: 3256 Lokacija: Lost Continent of Mu
|
Irma je napisao/la: To je onaj sto je blagoslavljavao cetnicke zlocince.... Ne lupetaj gluposti.
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 14:45 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Sveštenički poziv valjda ne podrazumeva distanciranje od onih za koje se prepostavlja da su veliki grešnici. Niti je u maniru dobrog hrišćanina suditi i osuđivati i na osnovu toga se distancirati od ljudi. A ljudi iz Crkve su valjda želeli da budu dobri hrišćani. Popovi su išli uz svoj narod, što ne znači da su pravili planove vojnih operacija niti su odobravali zločin. Svecenicki poziv zahtjeva ukazivanje na grijeh pa pritom vodjenje na ispravni put! Kad se patrijarh slika sa najvecim zlocincima sadasnjice, onda se moze postaviti pitanje, koliki je njegov grijeh bio, da ima tako veliku pokoru?! Njegov zadatak je trebao biti odvracanje naroda od srbocetnickih ideja, ukazivanje na to da je nahuskani rat pogresan odabir, no njegova je uloga bila pasivna, isao je sa strujom, linijom manjeg otpora, sto ga ne cini nimalo boljim!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 14:54 |
|
|
mara je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Sveštenički poziv valjda ne podrazumeva distanciranje od onih za koje se prepostavlja da su veliki grešnici. Niti je u maniru dobrog hrišćanina suditi i osuđivati i na osnovu toga se distancirati od ljudi. A ljudi iz Crkve su valjda želeli da budu dobri hrišćani. Popovi su išli uz svoj narod, što ne znači da su pravili planove vojnih operacija niti su odobravali zločin. Svecenicki poziv zahtjeva ukazivanje na grijeh pa pritom vodjenje na ispravni put! Kad se patrijarh slika sa najvecim zlocincima sadasnjice, onda se moze postaviti pitanje, koliki je njegov grijeh bio, da ima tako veliku pokoru?! Njegov zadatak je trebao biti odvracanje naroda od srbocetnickih ideja, ukazivanje na to da je nahuskani rat pogresan odabir, no njegova je uloga bila pasivna, isao je sa strujom, linijom manjeg otpora, sto ga ne cini nimalo boljim! O ratu su odlučivali drugi. On je bio uz svoj narod kada je rat počeo. I ako je nešto govorio tom narodu, govorio je da se uzdržava od greha. A nikako suprotno.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 15:02 |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=IWBXHqGcZFsDosao je u BL u jeku unistavanja svega nesrpskog, protjerivanja i ubijanja nesrpskog stanovnistva svojim pizdarijama i spominjanjem 2. svjetskog rata, sve to opravdati. Dosao je s jasnim ciljem opravdati sve sto cini taj njegov narod, opravdati spominjanjem ubijenih "na stotine hiljada Srba" .. Niti rijeci nije izustio i barem malo obratio paznju na ono sto se TADA u tome trenu desavalo u BL.. I jos mu ovdje topic otvarat...da ga zalimo, jel???
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 15:16 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: mara je napisao/la: Svecenicki poziv zahtjeva ukazivanje na grijeh pa pritom vodjenje na ispravni put! Kad se patrijarh slika sa najvecim zlocincima sadasnjice, onda se moze postaviti pitanje, koliki je njegov grijeh bio, da ima tako veliku pokoru?! Njegov zadatak je trebao biti odvracanje naroda od srbocetnickih ideja, ukazivanje na to da je nahuskani rat pogresan odabir, no njegova je uloga bila pasivna, isao je sa strujom, linijom manjeg otpora, sto ga ne cini nimalo boljim! O ratu su odlučivali drugi. On je bio uz svoj narod kada je rat počeo. I ako je nešto govorio tom narodu, govorio je da se uzdržava od greha. A nikako suprotno. Vjerski vodja ima bitnu drustvenu ulogu! Od njega se ocekuje vise od obicnih fraza! Bio je uz svoj narod, ne mal broj tog naroda je pocinio stravicne zlocine u ime tog naroda u raznim drazavama i nad raznim narodima! Znaci da je bio i uz njih!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
MISO
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 15:26 |
|
|
Irma je napisao/la: To je onaj sto je blagoslavljavao cetnicke zlocince.... I tebi treba napiosati: Glupačo, skrati poganu jezičinu. Nikad srpski patrijarh gospodin Pavle nije podržavao rat .
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 15:27 |
|
|
mara je napisao/la: Vjerski vodja ima bitnu drustvenu ulogu! Od njega se ocekuje vise od obicnih fraza! Bio je uz svoj narod, ne mal broj tog naroda je pocinio stravicne zlocine u ime tog naroda u raznim drazavama i nad raznim narodima! Znaci da je bio i uz njih! Religijski vođa ima društvenu ulogu koja je definisana pravilima njegove religijske organizacije, a ne onakvu kavu pripednik neke druge verske grupe očekuje. Bio je i uz one koji su činili i one koji nisu činili zločine. Nije mu posao da utvrđuje da li je čovek koji mu priđe zločinac ili nije već da ga ispovedi i blagoslovi.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|