|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 51 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete čut Postano: 15 lip 2013, 20:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76154 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
ZVUČNI ONLINE TEST Koja je najviša frekvencija koju možete čuti? http://www.noiseaddicts.com/2009/03/can ... ring-test/Dva uha mogu biti različita, stavite jednu slušalicu u uho ako želite testirati pojedino uho. Ja čujem 15kHz, poslije ne. Napomena: ovo nema veze s glasnoćom zvuka. Ovo je mjerenje koju najvišu frekvenciju (najviši ton) zvuka možete čuti. Ako ne čujete vrlo visoke frekvencije to ne utječe na kvalitetu vašeg života, jer se sve iznad 5 kHz i ne koristi u svakodnevnom životu kao zvučna informacija (glazba, TV), jer je prepiskutavo i neugodno.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59771 Lokacija: DAZP HQ
|
zanimljivo, čujem na oba uha 16 kHz, ali na desno čujem i 17, dok sam na lijevo gluh za tu frekvenciju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76154 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: zanimljivo, čujem na oba uha 16 kHz, ali na desno čujem i 17, dok sam na lijevo gluh za tu frekvenciju. Da vidimo s kojim forumašima možeš pričati piskutavim glasom, a da ja vidim samo otvaranje usta.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:31 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: ZVUČNI ONLINE TEST Koja je najviša frekvencija koju možete čuti? http://www.noiseaddicts.com/2009/03/can ... ring-test/Dva uha mogu biti različita, stavite jednu slušalicu u uho ako želite testirati pojedino uho. Ja čujem 15kHz, poslije ne. Napomena: ovo nema veze s glasnoćom zvuka. Ovo je mjerenje koju najvišu frekvenciju (najviši ton) zvuka možete čuti. Ako ne čujete vrlo visoke frekvencije to ne utječe na kvalitetu vašeg života, jer se sve iznad 8 kHz i ne koristi u svakodnevnom životu kao zvučna informacija (glazba, TV), jer je prepiskutavo i neugodno. Ja nemam slušalice već velike zvučnike pa ne znam jel to adekvatno da se proveri?! Uglavnom i ja isto kao i ti čujem do 15khz , ali 16khz više mislim da čujem da nego što zaista čujem , tj.verujem da čujem.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
22 khz
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:33 |
|
|
slonić Dambo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:34 |
|
|
Aztec je napisao/la: 22 khz WTF? Stvarno? Pa ti možeš čuti šišmiše i presresti CIA-ine tajne poruke, a na bebinom ultrazvuku tvoja reakcija će biti "stišajte to malo, preglasno".
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:37 |
|
|
Ja sam Batman, ali stvarno. Nevecer obucem svoje batodijelo, udjem u svoj batmobile i po Sarajevu hvatam zlikovce.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:39 |
|
|
Salim se za sluh, jedva cujem 15. al za batmana sam ozbiljan.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:39 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Aztec je napisao/la: 22 khz WTF? Stvarno? Pa ti možeš čuti šišmiše i presresti CIA-ine tajne poruke. On čuje kad mačor drka u susednoj ulici jer ga je ostavila mačka u februaru. Ali 22khz je već da se time pozabave u verske zajednice jer frekvanecija glasanja anđela je blizu te cifre.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:43 |
|
|
Sve koji mogu čuti 18 ili više (mutanti) stavit ćemo u forumski koncentracijski logor.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:43 |
|
|
Cujem zapravo 16 kHz, jedva, al nesto cujem... povis nista... Ajd dobro je, mislio sam da sam puno gori... Samo, ovaj test cini mi se donekle ovisi od zvucnika/slusalica te jacine na kojoj pojedini forumasi slusaju ove zvukove.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:45 |
|
|
mislim da nema veze s jačinom zvuka jer je zapravo nevjerojatna razlika kako čujem 17 kHz na desno uho, a ne čujem na lijevo.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:48 |
|
|
dudu je napisao/la: mislim da nema veze s jačinom zvuka jer je zapravo nevjerojatna razlika kako čujem 17 kHz na desno uho, a ne čujem na lijevo. Jbg kad si ti od onih kome na jedno uvo uđe a na drugo izađe.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:48 |
|
|
dudu je napisao/la: mislim da nema veze s jačinom zvuka jer je zapravo nevjerojatna razlika kako čujem 17 kHz na desno uho, a ne čujem na lijevo. Ima. Ako dovoljno utisas cut ces prvu, al vec drugu tesko, ili nikako. Ovisi vjerovatno i od same kvalitete zvuka zvucnika/slusalica. Al to nikako ne znaci da ti test ne pokazuje da na jedno uho bolje cujes, odnosno, da na jedno uho slabije cujes. Cini mi se da mnogi zvucnici i slusalice i ne podrzavaju raspon ovih frekvencija (jer se smatra da ih ne mozemo ionako ni cuti).
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:51 |
|
|
joe enter je napisao/la: dudu je napisao/la: mislim da nema veze s jačinom zvuka jer je zapravo nevjerojatna razlika kako čujem 17 kHz na desno uho, a ne čujem na lijevo. Jbg kad si ti od onih kome na jedno uvo uđe a na drugo izađe.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:52 |
|
|
Aztec je napisao/la: dudu je napisao/la: mislim da nema veze s jačinom zvuka jer je zapravo nevjerojatna razlika kako čujem 17 kHz na desno uho, a ne čujem na lijevo. Ima. Ako dovoljno utisas cut ces prvu, al vec drugu tesko, ili nikako. Ovisi vjerovatno i od same kvalitete zvuka zvucnika/slusalica. Al to nikako ne znaci da ti test ne pokazuje da na jedno uho bolje cujes, odnosno, da na jedno uho slabije cujes. baš sam neki dan kupio ekstra slušalice, tako da kod mene zvuk ne može biti čistiji nego je.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:54 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
17.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 20:57 |
|
|
16 čujem izvrsno na oba uha, a 17 ne uopće.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 21:04 |
|
|
8 normalno, 10 na oba ako protresem glavu, 12 na desno uho i opet 17 na desno, ostalo tišina. možda moram bolje oprati uši ps nemam slušalice, nego to preko zvučnika na laptopu, a i ventilator zuji.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 21:09 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: 8 normalno, 10 na oba ako protresem glavu, 12 na desno uho i opet 17 na desno, ostalo tišina. možda moram bolje oprati uši ps nemam slušalice, nego to preko zvučnika na laptopu, a i ventilator zuji. Ne možeš čuti 12 i 17, a da između ne čuješ. Zanemarite kratko pucketanje na početku i na kraju kada stisnete "play", to su razne niže frekvencije koje se javljaju pri paljenju i gašenju.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 21:11 |
|
|
Ponovo sam napravo refresh stranice i čujem sve čak i 22 Sad mi je jasno ovo zujanje koje čujem zadnjih desetak godina, to su frekvencije iznad 22, vjerojatno neki telekomunikacijski sateliti haha
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 21:13 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17399 Lokacija: יום טוב
|
ManInBlack je napisao/la: 8 normalno, 10 na oba ako protresem glavu, 12 na desno uho i opet 17 na desno, ostalo tišina. možda moram bolje oprati uši sve između 12 i 17 su ženski glasovi. (šala) ja uz buku izvana ne čujem iznad 12 a ne da mi se ustat i tražit slušalice. al ionako smo familijarno tvrdi na ušima, nema veze.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 21:13 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Ponovo sam napravo refresh stranice i čujem sve čak i 22 Somehow I don't believe that. Pri refreshanju se sigurno nije ton mijenjao.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Forumaši šišmiši ili čujete li ultrazvukove: ZVUČNI TEST Koja je najviša frekvencija koju možete Postano: 15 lip 2013, 21:16 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Ponovo sam napravo refresh stranice i čujem sve čak i 22 Sad mi je jasno ovo zujanje koje čujem zadnjih desetak godina, to su frekvencije iznad 22, vjerojatno neki telekomunikacijski sateliti haha http://en.wikipedia.org/wiki/Tinnitus Previše vremena u klubovima i kafićima moj prika.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|