|
|
Stranica: 2/16.
|
[ 380 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 14 lis 2009, 23:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76746 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Koji je bio tad? Vesnica?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 18 lis 2009, 22:32 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Pogled na crkvu u Kiseljaku... Sredili korito rijeke,lijep park... Nice
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 18 stu 2009, 21:03 |
|
|
Mislim da je ovo Brestovsko ili čak Bilalovac, pa ako netko zna jesu ovo posljeratna naselja, te ako jesu - čija su?
Privitak/ci: |
Brestovsko.jpg [ 223.05 KiB | Pogledano 10016 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 18 stu 2009, 21:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24049 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ultras1986 je napisao/la: Mislim da je ovo Brestovsko ili čak Bilalovac, pa ako netko zna jesu ovo posljeratna naselja, te ako jesu - čija su? Lijevi crveni kvadratić je Brestovsko i u pitanju je hrvatsko naselje. Kilometar ili kilometaripol odatle prema zapadu (prema lijevo na slici) počinje područje, koje je držala A BiH. Ovo desno me znam, kako se zove, ali je 100% hrvatsko naselje.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 18 stu 2009, 21:36 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: Mislim da je ovo Brestovsko ili čak Bilalovac, pa ako netko zna jesu ovo posljeratna naselja, te ako jesu - čija su? Lijevi crveni kvadratić je Brestovsko i u pitanju je hrvatsko naselje. Kilometar ili kilometaripol odatle prema zapadu (prema lijevo na slici) počinje područje, koje je držala A BiH. Ovo desno me znam, kako se zove, ali je 100% hrvatsko naselje. Posljeratno ili staro?
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 18 stu 2009, 21:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24049 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ultras1986 je napisao/la: lider30 je napisao/la: Lijevi crveni kvadratić je Brestovsko i u pitanju je hrvatsko naselje. Kilometar ili kilometaripol odatle prema zapadu (prema lijevo na slici) počinje područje, koje je držala A BiH. Ovo desno ne znam, kako se zove, ali je 100% hrvatsko naselje.
Posljeratno ili staro? Poslijeratno. Prije desetak godina početo raditi. Ima dosta Kakanjaca u njemu i također domaćeg stanovništva. Svi Hrvati.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 18 stu 2009, 21:48 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: Posljeratno ili staro?
Poslijeratno. Prije desetak godina početo raditi. Ima dosta Kakanjaca u njemu i također domaćeg stanovništva. Svi Hrvati. Očito si upućen, ima li još ovih naselja po SB?
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 18 stu 2009, 22:40 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: lider30 je napisao/la: Poslijeratno. Prije desetak godina početo raditi. Ima dosta Kakanjaca u njemu i također domaćeg stanovništva. Svi Hrvati.
Očito si upućen, ima li još ovih naselja po SB? Znam za Kiseljak ponešto. Ostatak Središnje Bosne - ne.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 21 stu 2009, 20:42 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: lider30 je napisao/la: Poslijeratno. Prije desetak godina početo raditi. Ima dosta Kakanjaca u njemu i također domaćeg stanovništva. Svi Hrvati.
Očito si upućen, ima li još ovih naselja po SB? Ima.Novo Naselje,između Tvornice exploziva i mahale u Vitezu,na Divjaku,Nova Bila-Zabilje (polje kod bolnice).Krčevine iznad pruge u PC-u.Još puno pojedinačnih nastambi (4-5 kuća).
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 21 stu 2009, 21:35 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5917 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Mar-kan je napisao/la: Ima.Novo Naselje,između Tvornice exploziva i mahale u Vitezu,na Divjaku,Nova Bila-Zabilje (polje kod bolnice).Krčevine iznad pruge u PC-u.Još puno pojedinačnih nastambi (4-5 kuća). Osigurali ste tvornicu eksploziva od napada iz mahale? Pametno.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 26 stu 2009, 18:22 |
|
|
Registrirani birači 2008 (plavo-Hrvati, crveno-ostali). Većina (plavo- Hrvati, zeleno- ostali)
Kiseljak.JPG [ 195.15 KiB | Pogledano 9947 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Uskopljak
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 03 pro 2009, 19:01 |
|
|
Moze li netko na prethodnu kartu napista koja su to sela. Mislim da je najjuzniji kruzic, naselje Bukovica, naselje koje je bilo pod okupacijom tzv. Armije BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 04 pro 2009, 00:23 |
|
|
Uskopljak je napisao/la: Moze li netko na prethodnu kartu napista koja su to sela. Mislim da je najjuzniji kruzic, naselje Bukovica, naselje koje je bilo pod okupacijom tzv. Armije BiH. Nije problem, evo ga. Nisam pisao da nebi bila nepregledna karta. Ovo su po nazivima izbornih jedinica.
Kiseljaknazivi.JPG [ 209.78 KiB | Pogledano 9872 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 04 pro 2009, 10:19 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: Registrirani birači 2008 (plavo-Hrvati, crveno-ostali). Većina (plavo- Hrvati, zeleno- ostali) Ovo je fino. samo 4 zelena kružića (od 11). Od kojih 1 (predzadnji odozgora) je nekako već svjetlo zelen, a ostala 3 su 1:2 (neće ni oni dugo ) Živio hrvatski Kiseljak
|
|
Vrh |
|
|
Uskopljak
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 05 pro 2009, 10:35 |
|
|
U Bilalovcu su Hrvati nekad (60-ih) bili vecina. Steta sto nismo vise. Ali me ohrabruje da smo u Brestovskom uvjerljiva vecina.
Moze te li nesto kazat o tome ima li prodaje zemlje od Muslica , npr. Brestovsko....?
|
|
Vrh |
|
|
Uskopljak
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 05 pro 2009, 10:36 |
|
|
Malo me cudi kako se sam grad Kiseljak ne siri? Na onoj slici izgleda premalen. Manji od Fojnice?
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 07 pro 2009, 20:54 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 07 pro 2009, 23:49 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
Možda se i ne vidi sve na fotkama što je lider postavio ali Kiseljak je jedina urbana cijelina u Središnjoj Bosni koja je se urbano širila... Često spominjemo Vitez ali ko pozna bolje situaciju zna da je tamo rastao poslovni centar(izvan grada) koji je za naše prilike grandiozan dok je grad stagnirao i stagnira, i izgleda poprilićno pust... U kiseljaku se izgradilo više zgrada u zadnjih 10-tak godina nego ikada u povijesti (prije rata je to mala varošica ništa drugo).... jednostavno mislim da je tamo rast gospodarstva i izgradnja na zdravim osnovama... Kiseljak se širi i razvija u mali i moderni gradić.. hrvatski naravno kao što je uvijek i bio
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 08 pro 2009, 09:33 |
|
|
sioux111 je napisao/la: Možda se i ne vidi sve na fotkama što je lider postavio ali Kiseljak je jedina urbana cijelina u Središnjoj Bosni koja je se urbano širila... Često spominjemo Vitez ali ko pozna bolje situaciju zna da je tamo rastao poslovni centar(izvan grada) koji je za naše prilike grandiozan dok je grad stagnirao i stagnira, i izgleda poprilićno pust... U kiseljaku se izgradilo više zgrada u zadnjih 10-tak godina nego ikada u povijesti (prije rata je to mala varošica ništa drugo).... jednostavno mislim da je tamo rast gospodarstva i izgradnja na zdravim osnovama... Kiseljak se širi i razvija u mali i moderni gradić.. hrvatski naravno kao što je uvijek i bio Ne bih se baš složio oko ovoga,grad je pust preko dana-relativno-jer su svi na poslu.Preko noći nema parkinga kad je izlazni dan.Ne znam da li si pročitao na drugom pdf glede stambene izgradnje u Vitezu.Plus još novih planova oko povezivanja grada sa PC mostom,pa zabavni sadržaj na HE...
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 08 pro 2009, 15:18 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
Mar-kan je napisao/la: sioux111 je napisao/la: Možda se i ne vidi sve na fotkama što je lider postavio ali Kiseljak je jedina urbana cijelina u Središnjoj Bosni koja je se urbano širila... Često spominjemo Vitez ali ko pozna bolje situaciju zna da je tamo rastao poslovni centar(izvan grada) koji je za naše prilike grandiozan dok je grad stagnirao i stagnira, i izgleda poprilićno pust... U kiseljaku se izgradilo više zgrada u zadnjih 10-tak godina nego ikada u povijesti (prije rata je to mala varošica ništa drugo).... jednostavno mislim da je tamo rast gospodarstva i izgradnja na zdravim osnovama... Kiseljak se širi i razvija u mali i moderni gradić.. hrvatski naravno kao što je uvijek i bio Ne bih se baš složio oko ovoga,grad je pust preko dana-relativno-jer su svi na poslu.Preko noći nema parkinga kad je izlazni dan.Ne znam da li si pročitao na drugom pdf glede stambene izgradnje u Vitezu.Plus još novih planova oko povezivanja grada sa PC mostom,pa zabavni sadržaj na HE... Gledao vizuelno riješenje planirani zgrada i znam za stambenu izgradnju, pohvalno ali se ipak radi o prvoj stambenoj zgradi koja se gradi u VI iza rata ako ne računamo zavrešetak one na kraju grada prema Rijeci... Ne znam kada govorim o polupustom gradu ja situaciju poredim sa onom iz 1994/95/96 izlazio tad dole u VI,a izačem i sad ponekad i otad mi dvije ulice skroz opustijele možda kafić dva u njima... Gužva je oko Pivnice za parking odnosno na potezu Pivnica-Kaktus... a meni su prave gužve bile iza rata i to puno češće nego sad... A planovi za povezivanje PC-96 i grada Viteza su dobra stvar... investicija velika ali dugoroćno pozitivna i za grad i općinu...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 08 pro 2009, 15:31 |
|
|
sioux111 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ne bih se baš složio oko ovoga,grad je pust preko dana-relativno-jer su svi na poslu.Preko noći nema parkinga kad je izlazni dan.Ne znam da li si pročitao na drugom pdf glede stambene izgradnje u Vitezu.Plus još novih planova oko povezivanja grada sa PC mostom,pa zabavni sadržaj na HE...
Gledao vizuelno riješenje planirani zgrada i znam za stambenu izgradnju, pohvalno ali se ipak radi o prvoj stambenoj zgradi koja se gradi u VI iza rata ako ne računamo zavrešetak one na kraju grada prema Rijeci... Ne znam kada govorim o polupustom gradu ja situaciju poredim sa onom iz 1994/95/96 izlazio tad dole u VI,a izačem i sad ponekad i otad mi dvije ulice skroz opustijele možda kafić dva u njima... Gužva je oko Pivnice za parking odnosno na potezu Pivnica-Kaktus... a meni su prave gužve bile iza rata i to puno češće nego sad... A planovi za povezivanje PC-96 i grada Viteza su dobra stvar... investicija velika ali dugoroćno pozitivna i za grad i općinu... Ta obilaznica će rasteretiti ostale lokalne puteve,planirana je još 80-tih,ostavljen je odvojak,a usput se zaobilazi i Mahala.Stambena izgradnja je tek sad došla na tapet jer nije bilo potrebe do sad,tko je mogao pravio je kuću,stanova ima i sad praznih jer je dosta Srba i Muslimana odselilo i zamijenilo.Na proljeće ide plinifikacija,Sveučilište...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 08 pro 2009, 15:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76746 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 08 pro 2009, 15:57 |
|
|
Kiseljak izgleda mali na Google Earth jer imaju više stanogradnje, nego gradnje kuća. Iz istog razloga na Google Earth Široki Brijeg izgleda veći od Travnika, iako ima skoro 3 puta manje stanovnika. Ajmo vidjeti jeli moguće da Kiseljak ima preko 5000 stanovnika danas?
1. Najprije mi odgovorite tko zna, da li biračko mjesto "Hotel Dalmacija" spada pod naseljeno mjesto Kiseljak? 2. Zna li netko ocijenit iz iskustva, koliko se povećalo stanovništvo samog gradića (ne općine) odnosu na 1991.?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 08 pro 2009, 16:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Kiseljak Postano: 09 pro 2009, 01:07 |
|
|
2.) Mislim da se realno povečala za trečinu što zbog stanogradnje, što iz trenda da su iz okolni sela dio mladi ljudi se preselio u grad... to se može vidit i po broju učenika u školama...gradska krcata djecom, seoske poluprazne...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|