|
|
Stranica: 117/151.
|
[ 3755 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bobovac
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 27 lip 2013, 11:20 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25878 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
maxo je napisao/la: "Slobodna Dalmacija" Split
Objavljeno 25.06.2013. u 17:47 morh pregovara s pentagonom Amerikanci nam nude vozila rabljena u Iraku .. Ministarstvo obrane RH pregovara s vojskom SAD-a oko mogućeg preuzimanja rabljenih oklopnih, transportnih i medicinskih vozila koje je Pentagon koristio u vojnim operacijama u Iraku. Informacija je to koju su nam potvrdili u MORH-u.
A eto, biće terenaca i kamiona, , inžinjerijskih, logističkih i raznoraznih tehničkih vozila...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
maxo
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 27 lip 2013, 11:28 |
|
|
volvoks je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Pa šta fali Mi 171? Zašto njih ne koristite za to? Odlični helikopteri, jeftini za održavanje, imaju impresivnu nosivost, a i imate ih gomilu... edit: Tek sad vidim da ćete ga koristiti za nadzor saobraćaja. Mi 171 je težak overkill za to. Pa i ovaj helikopter što kupujete je overkill za to. Uzmite Robinson 44, lagan ko perce i ima klipni motor, troši k'o upaljač. ..... zezam se... Mi-171 je daleko prevelik i presnažan helikopter za nošenje jednog pacijenta, a uz to i nije potpuno opremljen za medicinske zadaće... Ne treba smetnuti s uma ni buku, jer mu koridori prolaze nad turistickim podrucjem... Među inima i nad mojom vikendicom, pa će biti slikica @zlatkec, i mislio sam na projekt raketne korvete od Adria Mara, no već sam kasnio negdje, pa je i ovo poslužilo... Ja radim na aerodromu pa znam cijelu proceduru medicinskih letova. HPM (hitna medicinska ekipa ) upućuje poziv za medicinski let i priprema bolesnike za let po lijeti se gleda da ih ima više koliko to ozljede ili bolest dozvoljavaju da pacijeti čekaju let. Ekipa HPM se upućuje na aerodrom sa pacijentom,doslakom na aerodrom ekipa HPM se ukrcava na helikopter zajedno sa pacijentom i uzima potrebitu medicinsku opremu iz vozila HPM. Napominjem da se ovo pokazalo najbolje riješenje sva HPM koja leti sa helikopterima opremljeni su mobilnim setovima medincinske opreme koja se nalazi u vozilu HPM-a i oni najbolje znaju što im treba na licu mjesta jer prate pacijeta od početka tretmana,pa je nepotrebno da medicinska oprema u helikopteru. Tijekom leta ekipa HMP je u kontaktu sa ekipom koja dočekuje pacijenta te ih upućuje u satnje pacijenta te ako im je nešto potrebno ekstra.Predajom pacijenta ekipa HPM se vraća na polazište. Napominjem da je veliki pad smrtnosti pacijenata,prije na otoku je pune dijece umrlo na putu za bolnicu,a smronost rodilja i djeteta je gotovo nestalo,pacijenti od srčanih bolesti su imali male šanse da prežive infarkt. Zato jedno ogromno hvala HRZ i njegovim posadama jer su očigledno podigli životni standart na otocima!!!! Dakle kada god je medicinski let ne radi se samo o pacijentu nego još o ekipi HPM dvoje do troje zavisi od slučaja, sa nosilima i pacijentaima ( više puta sam letio kao asistecija HMP,buči i to jako ali kada je u pitanju glava milslim da niti jedan pacijent nije žalio. Gospodinu kojem helikopter buči iznad vikendice,neka pazi da se ne popikne pa ću ga onda pitati dali buči helikopter ili ga boli glava U svakodnevom sam kontaktu sa osobljem HRZ protupožarna eskadrila ostaje u sastavu MORH upravo radi negativnih iskustava kada je bila u MUP. Lep pozdrav
|
|
Vrh |
|
|
maxo
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 27 lip 2013, 12:31 |
|
|
volvoks je napisao/la: HRM-u zapravo fale dva veća broda, od možda 90 m, koje bi mohli slati u misije, kontrolirati Otrant i slično... Ostale su brojke ok, 5 RTOP-a, 10-ak patrolaa, no iak su zastarjeli, tako da bi se modernizacijom doboljno postiglo... Pa ja ne bi niti ta dva broda,naravno modernizirati tih pet RTOP,ove godine idu novi patrolni brodovi,jedan do dva minolovca/lovca mina.Pomorska policija obavlja nadzor državne granice za što su nikada bolje opremljeni imate na palubi o pomorskoj policiji većinu toga sam ja napisao radio sam na brodu 8 godina.Što se tiče JRM to je bila luda megalomanija jadni brodovi a i posade,svaki škoj ( otok) tvrđava majko moja a ono topovi fiat ansaldo iz 37 ili flak dojče 88mm ogromni bunkeri ke albanija ma nisu bili u stanju nas blokirati 91 ( policija,ribarske brodice,gumenjaci ) nego su pucali i prijetili na veće gradove,i kada nisu mogli blokirati otoke onda su pucali po trajektima Jadrolinije HEROJIII,zašto nisu isplovili pa napali NATO flotu jer je su oni bili *** za JRM nego su se skrivali po boki i Vissu..JRM kakv smjeh Ali jesam zato da HRM ima bataljon marinaca i bataljon obalnih lovaca ( mobilno pješaštvo,opremljeno brzim brodicama i jakim PO sitemima ) šveđani su uzor¨!!! I broj MOL valja povećati na 12
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 27 lip 2013, 12:52 |
|
|
Talijani će uskoro imati deset ovakvih bebica, koje su neuništive za naše RBS-e, tako da je jasno da veliko ulaganje u ofenzivna sredstva nema previše smisla... Jedino da nekako nabavimo BrahMos, ali baš nisam siguran u to
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 27 lip 2013, 14:09 |
|
|
doc je napisao/la: Daj nemoj samo ti o "odnošenju". I Pavelićevu vilu žalite što niste odnjeli, još bi i brodarski institut za Dunavsku flotu. Vid' ga sad! Uopšte nisam mislio na taj način (zbog toga i " "). Pih, al' ste vi pereci osetljiva stvorenjca.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 27 lip 2013, 14:24 |
|
|
volvoks je napisao/la: Talijani će uskoro imati deset ovakvih bebica, koje su neuništive za naše RBS-e, tako da je jasno da veliko ulaganje u ofenzivna sredstva nema previše smisla... Jedino da nekako nabavimo BrahMos, ali baš nisam siguran u to Naši RBS-i su otpisani, na njima čak nije moguće izvršiti nadogradnju, jer se ista odavno ne provodi.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
maxo
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 27 lip 2013, 15:45 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: volvoks je napisao/la: Talijani će uskoro imati deset ovakvih bebica, koje su neuništive za naše RBS-e, tako da je jasno da veliko ulaganje u ofenzivna sredstva nema previše smisla... Jedino da nekako nabavimo BrahMos, ali baš nisam siguran u to Naši RBS-i su otpisani, na njima čak nije moguće izvršiti nadogradnju, jer se ista odavno ne provodi. I valja se iskrcati sa brodova,ja se talijana ne bojim paštari ko paštari sumnjam da bi opet pokušali agresiju na Hrvatsku,još uvijek se sijećaju dobro Partizana,povjest je tu Talijan nikada nije bio vojnik
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 27 lip 2013, 18:37 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: doc je napisao/la: Daj nemoj samo ti o "odnošenju". I Pavelićevu vilu žalite što niste odnjeli, još bi i brodarski institut za Dunavsku flotu. Vid' ga sad! Uopšte nisam mislio na taj način (zbog toga i " "). Pih, al' ste vi pereci osetljiva stvorenjca. Posebno smo osjetljivi na pomorsku premoć na Mediteranu tako da nam to ne diraj.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Gligorije
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 27 lip 2013, 20:44 |
|
Pridružen/a: 26 lip 2010, 13:00 Postovi: 365 Lokacija: Trebinje, Srpska
|
volvoks je napisao/la: Di si ti Jagnje raspoređen?? Meni je nejasno da vi s Kosovom pod okupacijom ukidate vojni rok, a i izdvajate tako malo za vojsku, proračun vam je manji nego naš Da je Vukovar još uvijek okupiran ne vjerujem da bi bilo tako... Vojni budžet Srbije je manji zato što i kod vas i u Srbiji 80% budžeta ide na plate u MO i vojsci. Kako je hrvatska prosječna plata 700 evra, a srpska 350 evra, eto ti objašnjenja.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 27 lip 2013, 21:01 |
|
|
doc je napisao/la: Posebno smo osjetljivi na pomorsku premoć na Mediteranu tako da nam to ne diraj. Rule Britannia!
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 27 lip 2013, 22:29 |
|
|
|
Vrh |
|
|
pinco
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 27 lip 2013, 22:56 |
|
|
volvoks je napisao/la: Talijani će uskoro imati deset ovakvih bebica, koje su neuništive za naše RBS-e, tako da je jasno da veliko ulaganje u ofenzivna sredstva nema previše smisla... Jedino da nekako nabavimo BrahMos, ali baš nisam siguran u to Triba pribacit trupe, opskrbu itd... Ako izleti iz kontejnera još uvik bi takvin brodovima naparavilo dosta nereda, još ako se sakrije negdi MOL.... Više bi ih bolija gubitak broda punoga vojnika nego ovoga.... Vjerovatno novije verzije RBS-15 imaju rješenja i za novije izazove, samo triba uložit paru :) Imaju domet da ih se nemora ni krcat na brodove, pametan raspored MOL-ova, i pametna logika primištanja maskiranja, itd... Dalo bi bi drugoj strani da malo razmisli prije nego krene...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 28 lip 2013, 00:41 |
|
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 28 lip 2013, 01:12 |
|
|
Mile Dragić?? Jako dobro izgledaju, no homo
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 28 lip 2013, 01:18 |
|
|
Mile nego šta. Eh, šta ti je kad kolo ne vode JNA oficiri i kad ti država daje pristojan budžet...
|
|
Vrh |
|
|
maxo
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 28 lip 2013, 10:26 |
|
|
|
Vrh |
|
|
maxo
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 28 lip 2013, 10:32 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 28 lip 2013, 10:40 |
|
|
Ova poslednja prava umetnička. Vidim da ni HV nije prešao na nove uniforme i naoružanje još.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 28 lip 2013, 11:53 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Kontingent u Afganistanu je, ako se ne varam, a to je i najbitnije.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 28 lip 2013, 11:56 |
|
|
Ma dobro to, samo sam mislio da to kod vas brže ide. Manje ljudi, više para.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 28 lip 2013, 11:59 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ma dobro to, samo sam mislio da to kod vas brže ide. Manje ljudi, više para. Ovi su najvjerojatnije dobrovoljni ročnici, vojnici koje vidim po gradu, kao i oni na većini vojnih vježbi imaju nove uniforme...
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 28 lip 2013, 12:14 |
|
|
Meni ove jednobojne uniforme izgledaju ekstra i da se mene pita HV bi imao sve jednobojne 'maslinasto zelene' i 'crne' uniforme
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 28 lip 2013, 12:52 |
|
|
Meni to ružno, zbog takvih uniformi IDF izgledaju kao žestoki amateri, a ni Austrijanci nisu puno bolji...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 28 lip 2013, 12:57 |
|
|
Ma bitno da IDF izgledaju kao amateri zato što nisu šareni kao cirkus.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vojne fotke Postano: 28 lip 2013, 13:11 |
|
|
Vremeplov 50 godina unatrag... A da ne govorim kako pustinja nije maslinaste boje, kao ni većina vegetacije u Izraelu, a i za gradove je pustinjska šara bolje rješenje...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 30 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|