|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 2 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
autodesk
|
Naslov: AutoCad i ostali Autodeskovi proizvodi, kao i Graphisoftov ArchiCad Postano: 28 lip 2013, 22:24 |
|
|
Pozdrav svima iz Zadra. Volio bih upoznati vaša iskustva vezano za rad u CAD programima općenito. Trenutno izrađujem određene vrste mikroreljefa u okolišu za jedan projekt i volio bih upoznati vaša iskustva vezano za transformiranje GIS podataka u što adekvatniji 3D software, zbog sukladnosti s DXF-om njegova tranformacija u AutoCAD map 3d ili max 3ds ili Graphisoftov Archicad .pln format, sketchup 8 ili Chief Architect. Uglavnom kombiniram sa svima, ali me zanima da li postoji koji efikasniji software ili neki Sukladniji koji bi mogao napraviti efikasnu 3d vizualizaciju reljefa većeg područja cca. 130 000 m2 u vrlo realističnoj virtualnoj prezentaciji
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: AutoCad i ostali Autodeskovi proizvodi, kao i Graphisoftov ArchiCad Postano: 28 lip 2013, 22:34 |
|
|
Definiši šta znači "efikasna 3d vizualizacija reljefa". Ja kada sam pravio takve stvari obično bih koristio Sketchup, Cinema 4d, ili Rhyno za modeliranje kuća i objekata. Teren bih pravio u Blenderu ili 3dsMax-u i sve bih to sastavio u jednom od tih programa. Mislim da je i Maya dobra za to ali nisam ga nešto koristio.
Da li mora biti maksimalno precizna izrada ili teko onako da se stekne dojam?
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 2 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|