|
|
Stranica: 38/46.
|
[ 1146 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 30 lip 2013, 23:25 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Robbie MO je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Kao što rekoh...da znaš u koliko smo ih stvari zajebali ne bi gledao tako. U čemu smo ih zajebali? Ulaganjima i geostrateškom orijentacijom - prvo za vrijeme Račana, Sanader je to isto nažalost nastavio, a Zoky je po svojoj prirodi nastavio isto. Više većih biznisa u RH smo im sjebali kako bi udovoljili neke druge glasove u EU. Mislim da ne trebam dalje u detalje.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 30 lip 2013, 23:26 |
|
|
Josipovic ko balvan  Kolindica bi bila fina predsjednica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 30 lip 2013, 23:30 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: U čemu smo ih zajebali?
Ulaganjima i geostrateškom orijentacijom - prvo za vrijeme Račana, Sanader je to isto nažalost nastavio, a Zoky je po svojoj prirodi nastavio isto. Više većih biznisa u RH smo im sjebali kako bi udovoljili neke druge glasove u EU. Mislim da ne trebam dalje u detalje. Sanader je svojedobno bija ljubimac debeljuce, pa valjda ima toliko pameti da zna da jedna drzava nije prcija jednog covika, i izjednaci pojmove Hrvatska-Sanader. A sjebali smo in cak i biznis, nije dosta sto drzu Telekom, RTL, hrpu trgovackih lanaca, jos da ih i pitamo sa kime poslujemo. 
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 30 lip 2013, 23:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89737 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Zadar1993 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: U čemu smo ih zajebali?
Ulaganjima i geostrateškom orijentacijom - prvo za vrijeme Račana, Sanader je to isto nažalost nastavio, a Zoky je po svojoj prirodi nastavio isto. Više većih biznisa u RH smo im sjebali kako bi udovoljili neke druge glasove u EU. Mislim da ne trebam dalje u detalje. Nije baš da ništa nisu "uzeli", bivši Deutsche Telekom je kupio HT, mislim da je to najveća pojedinačna privatizacija u Hrvatskoj. Ako su htjeli da pokupuju sve živo, onda je i dobro da im nije uspjelo. Ono čega se ja sada pribojavam je da ćemo rasprodati obalu, pogledaj šta su Nijemci na Majorci napravili, praktički kupili cijeli otok i pretvorili ga u njemački starački dom gdje borave cijelu godinu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 30 lip 2013, 23:33 |
|
|
Nijemci, Austrijanci i Talijani su dobili većinu poslova i tvrtki koje su se prodavale, Francuzi mevice, a Britanci ništa, ne treba pretherivati s tom izdajom Njemačke 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Wind
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 30 lip 2013, 23:36 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: . Ono čega se ja sada pribojavam je da ćemo rasprodati obalu, pogledaj šta su Nijemci na Majorci napravili, praktički kupili cijeli otok i pretvorili ga u njemački starački dom gdje borave cijelu godinu. Daaa, upravo pakuju Mljet i već su naručili DPD da sutra dođu po njega! Kažu plaćaju pouzećem. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 30 lip 2013, 23:37 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Robbie MO je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ulaganjima i geostrateškom orijentacijom - prvo za vrijeme Račana, Sanader je to isto nažalost nastavio, a Zoky je po svojoj prirodi nastavio isto. Više većih biznisa u RH smo im sjebali kako bi udovoljili neke druge glasove u EU. Mislim da ne trebam dalje u detalje.
Daj par primjera. Nije baš da ništa nisu "uzeli", bivši Deutsche Telekom je kupio HT, mislim da je to najveća pojedinačna privatizacija u Hrvatskoj. Ako su htjeli da pokupuju sve živo, onda je i dobro da im nije uspjelo. Ono čega se ja sada pribojavam je da ćemo rasprodati obalu, pogledaj šta su Nijemci na Majorci napravili, praktički kupili cijeli otok i pretvorili ga u njemački starački dom gdje borave cijelu godinu. Za malo neodređeniji primjer ću se odlučiti - 15 kapitalno intenzivnih projekata koje su dospjele u HGK kao hrvatsko-njemačko partnerstvo i koje je potpisala Jaca su nakon manje od mjesec dana pali u vodu zbog nekorektnog ponašanja RH . Radilo se samo o 15 projekata, koji bi opet bili veći od svega dosad u hrvatsko-njemačkom partnerstvu . volvoks je napisao/la: Nijemci, Austrijanci i Talijani su dobili većinu poslova i tvrtki koje su se prodavale, Francuzi mevice, a Britanci ništa, ne treba pretherivati s tom izdajom Njemačke  Ljudi koji su instalirani u nekim strukturama itekako blokiraju svaki značajniji dotok njemačkog kapitala. Ono što je moglo biti da nije bilo istih, bilo bi veće od svega što ste dosad vidjeli u hrvatsko-njemačkom gospodarskom partnerstvu. Imamo itekako razlog za brigu ukoliko ne promijenimo politiku.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 30 lip 2013, 23:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89737 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Wind je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: . Ono čega se ja sada pribojavam je da ćemo rasprodati obalu, pogledaj šta su Nijemci na Majorci napravili, praktički kupili cijeli otok i pretvorili ga u njemački starački dom gdje borave cijelu godinu. Daaa, upravo pakuju Mljet i već su naručili DPD da sutra dođu po njega! Kažu plaćaju pouzećem.  Drži se tema na ženskom kutku. Da imamo obalu od 200 km na 4 milijuna stanovnika ne bi bilo brige. Međutim imamo 4300 km obale, 1000 prekrasnih otoka uglavnom slabo naseljenih ili nenaseljenih, prekrasnu i još uvijek 90% neizgrađenu obalu. Moš mislit kako će izgledat vlasnička struktura svega toga 2050. Ima ljudi u Europi koji puno bolje od nas znaju to sve iskoristit i napravit biznis (što ne mora bit nužno loše, osim ako nas ne dopadaju samo konobarska radna mjesta). Poznato je da su Nijemci pokupovali cijelu Majorcu ("Mala Njemačka"), od Katalonaca koji su mnogo bogatiji i sposobniji od nas.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 30 lip 2013, 23:47 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Treba Milanoviću složiti priču da je Čović stari UDB-aš i da ga muslimani iz Sarajeva žele isporučiti Njemačkoj.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 30 lip 2013, 23:50 |
|
|
Malo već udara ona EU depra 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jopa
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 30 lip 2013, 23:56 |
|
|
|
Super sada moram cekati 3 sata na granici, dok sve putovnice poslika. Moram babama i dedama napraviti biometrijske.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 30 lip 2013, 23:58 |
|
|
volvoks je napisao/la: Malo već udara ona EU depra  Cijelu Europsku uniju zadnje dvije godine udara EU depra. I po tome smo dakle dio EU. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Wind
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 01 srp 2013, 00:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la:
Da imamo obalu od 200 km na 4 milijuna stanovnika ne bi bilo brige.
Međutim imamo 4300 km obale, 1000 prekrasnih otoka uglavnom slabo naseljenih ili nenaseljenih, prekrasnu i još uvijek 90% neizgrađenu obalu. Moš mislit kako će izgledat vlasnička struktura svega toga 2050. Poznato je da su Nijemci pokupovali cijelu Majorcu ("Mala Njemačka"), od Katalonaca koji su mnogo bogatiji i sposobniji od nas.
Legitimno pravo svakog vlasnika "nečega" je da on" to nešto" proda. Pošto je hrvatska obala većinom u privatnom vlasništvu legitimno pravo vlasnika je da to prodaju kome god to žele i kad oni to žele. I do sada su stanovnici i tvrtke EU mogli nesmetano kupovati zemljišta pa i otoke u Hrvatskoj. Ne znam zašto se taj od tebe prizivani horor scenarij do sada nije dogodio? Citat: Drži se tema na ženskom kutku Idem spavati, šovinisto jedan šonjavi! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 01 srp 2013, 00:04 |
|
|
Znači u HR od danas definitivno pada konzumacija kave. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 01 srp 2013, 00:06 |
|
|
|
Hoćemo stare valute nazad. Zato kad budu glasovanja uvijek glasujte kako Englezi glasuju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 01 srp 2013, 00:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
Evo i g. Milorada. Citat: Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik čestitao je u nedjelju Hrvatskoj ulazak u Europsku uniju ističući da se BiH neće tako skoro priključiti Uniji zbog brojnih neriješenih unutarnjih problema.
"Velika je stvar i za čitavu regiju da je Hrvatska od ponoći i službeno članica Europske unije", rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci. Ocijenio je da će zbog neučinkovitih i nepripremljenih državnih institucija BiH imati problema nakon što od ponoći europska granica bude s Hrvatskom.
Dodao je da brojni unutarnji problemi blokiraju napredak u ovoj zemlji navodeći da je glavni razlog svih prijepora neuspjeh vlasti u drugome entitetu - Federaciji BiH. Ne znam kako će se BiH kretati ka EU. Volio bih da ide brzo, ali je sve stalo, jer se ne mogu riješiti odnosi u Federaciji BiH", rekao je predsjednik RS-a.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 01 srp 2013, 00:10 |
|
|
Wind je napisao/la: Idem spavati, šovinisto jedan šonjavi!  Zapravo je poprilično galantan mladić koji pazi na žensko dostojanstvo.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 01 srp 2013, 00:10 |
|
|
BBC je napisao/la: Hoćemo stare valute nazad. Zato kad budu glasovanja uvijek glasujte kako Englezi glasuju. Nama svejedno, imamo svoju valutu, no fiskalna politika nam je jednaka kao da imamo euro, nula samostalnosti... Bolje onda da zadržimo, imamo dio suvereniteta barem na papiru, a i mjenjačnice imaju više posla...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 01 srp 2013, 00:13 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Robbie MO je napisao/la: Hrvatskoj pripada 12 mjesta u Europskom parlamentu i 7 glasova u Vijeću.
Njemačkoj 99. 99 u Parlamentu, 29 u Vijeću (dakle, favoriziraju se manje države i to jako). Što se kupnje nekretnina tiče, ograničenja za građane EU su ukinuta još 2009.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 01 srp 2013, 00:13 |
|
|
|
Šta je zapravo s valutom? Zar sve nove članice nemaju obvezu uvođenja eura?
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 01 srp 2013, 00:15 |
|
|
|
Tko će bacati novac na hrvatske gole otoke bez hlada, kad za manje može kupiti tropski raj pored obala Australije ? Sitni pijesak, čisto more, palme, trava.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 01 srp 2013, 00:15 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
doc je napisao/la: Šta je zapravo s valutom? Zar sve nove članice nemaju obvezu uvođenja eura? http://ec.europa.eu/economy_finance/euro/Citat: The euro is not the currency of all EU Member States. Two countries (Denmark and the United Kingdom) have ‘opt-out’ clauses in the Treaty exempting them from participation, while the remainder (several of the more recently acceded EU members plus Sweden) have yet to meet the conditions for adopting the single currency.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 01 srp 2013, 00:16 |
|
|
Laku noc, Europejci. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 01 srp 2013, 00:16 |
|
|
|
Vratimo se pozitivnim aspektima ulaska u EU.
Jedan od njih je utjecaj Hrvatske na balkanske politike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: "Hrvatska, dobro došla u Europsku uniju!" Postano: 01 srp 2013, 00:18 |
|
|
ja sam europejac ja sam europejac ja sam europejac ja sam europejac ja sam europejac ja sam europejac 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|